![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
ja bym wpłaciła przez PayU. Bałabym się ryzykować, tym bardziej, że Sprzedający nie ma żadnych komentarzy...
![]() |
![]() |
#1382 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
btw, Ty uwazaj, zeby sie nie okazalo, ze to nowe konto Gothic, ona, z tego, co kojarze, sprzedawala kiedys z konta swojego chlopaka czy cos w ten desen.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
BAN stały
|
Jeszcze mogę wziąć za pobraniem...
![]() A kto to ta Gothic? Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-10-14 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Szef ds. Wymianek
|
plus opcja z otwarciem przesylki przy listonoszu - to ma na pewno sens, ale wtedy zaplacisz wiecej za wysylke.
![]() |
![]() |
#1386 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
W opisie aukcji podała numer konta i na to konto możesz wpłacić. Na żadne inne. A sama sprawdź, czy te maile na pewno przychodzą z dokładnie tego samego adresu mailowego, który podany jest w mailu od Allegro. Sprawdź każdą kropkę. To popularne metoda oszukiwania kupujących. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1389 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Wtedy oglądam zawartość przed zapłaceniem czy po? I czy mogę odmówić wtedy płacenia/przyjęcia, gdyby się coś nie zgadzało, czy wtedy tylko protokół spisać i powinnam i tak odebrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1390 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
BAN stały
|
Ok , sprzedająca odpisała, i w końcu biorę za pobraniem ze sprawdzeniem przy listonoszu, dopłacę , ale przynajmniej mam spokój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- http://www.internetstandard.pl/news/...przesylki.html
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
BAN stały
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich..zanim napisze co mi się przydarzyło powiem tylko kilka słow do "bezstronnych" forumowiczów ktorzy beda mnie przekonywac w jakim to jestem bledzie itd itp .....a tak naprawde to zwykli naganiacze ktorzy maja placone za to aby robili pozytywny piar danemu sklepowi...a mianowicie drodzy "naganiacze" nie zalezy mi na waszych radach..ani dyskusji czy mam racje czy nie mam...darujcie sobie..moim celem jest tylko i wylacznie danie do myslenia potencjalnym klientom sklepu " iperfumy "...kupilem ostatnio u nich
Calvin Klein Euphoria (damski) i okazalo sie ze zapach niby przypomina ten z orginalnych flakonikow kupowanych wczesniej przeze mnie w niemieckich perfumeriach...ale niestety utrzymuja sie tylko 1godz na skorze..dodatkowo nadmienie ze na korku flakoniku z iperfumy widnieje napis ktorego nie uswiadczy sie na buteleczce z douglasa w Niemczech naprzyklad...w mojej ocenie produkt z iperfumy nawet "nie lezal" obok orginalnych perfum..zawsze kupowalem ten ulubiony zapach mojej pani w Niemczech ale teraz tak sie zlozylo ze nie mialem okazji i pomyslalem ze skoro iperfumy licza sobie 190zl z przesylka to moze faktycznie maja orginalne produkty..nadmienie jeszcze tylko ze jakoscia ten produkt przypomina mi perfumy sprzedawane w turcji...niby orginalne ale mozna je kupic za 7 do 10 euro...wiec niech kazdy sam oceni czy za takie pieniadze mozna sie spodziewac czegos dobrego...nie mam zamiaru nikomu mowic gdzie kupowac ale powiem tylko ze lepiej sie zastanowic czy warto wydawac tyle pieniedzy na cos co nie sprawi frajdy ani nam ani tym bardziej osobie obdarowanej...mam tylko jedna prosbe do forumowiczow...jesli ktos wie gdzie czy istnieje w polsce instytucja ktora jest w stanie stwierdzic czy mam racje to prosze o info bo bardzo chetnie wysle im ten "podobno" orginalny produkt do analizy...pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze, ze zacytowalas kolege calvina, mysle, ze warto podeslac linka do tego watku iperfumom. pomawianie jest karalne wszak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak Pan sobie wyobraża że istnieje jakaś instytucja, która za darmo bada produkty podejrzewane o to że są podrobione, przesłane przez "uprzejmnie donoszących" obywateli. i jeszcze może pisemnie odpowie, a produkt po "analizie" odeśle, to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1400 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby pisać takie bzdury to każdy może założyć konto i oczerniać perfumerie internetowe czy sprzewdawcow z all. Miszcz jednego posta... mógłby wstawić zdjęcia czy coś... ![]() Jak Lutki już inaczej pachną to żadne reformulacje mnie nie zdziwią... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Wiedźma
|
Sam Durbano się nie przyznaje. Prywatnie napisał, ze zmienili tylko sposób maceracji składników, ale moim zdaniem, mogli po prostu wyczerpać partię esencji.
Bo tego, ze Black Tourmaline i Rock Crystal zmieniły się jakiś czas temu jestem absolutnie pewna. W obu złagodniało otwarcie - przy czym, wedle moich odczuć, Crystalowi to posłużyło, a Turmalinowi nie. Pewnym pocieszeniem jest fakt, że oba zapachy rozwijają się już tak, jak powinny.
![]() |
#1405 |
Szef ds. Wymianek
|
kochana, ja jestem lepsza - oprocz kokosow z perfumerii, dostaje bonusiki od producentow laserow za robienie czarnego pr producentom IPL - a
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Na świeżo, od razu podaję do wiadomości szerszego grona
![]() sprzedający: Martus32 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=27 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=33
![]() |
#1407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
ciąg dalszy historii z gościem, który wysłał mi używaną flaszkę zamiast nówki
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=43 może to nie jest gra warta świeczki, ale rozpoczęłam spór na Allegro patrzcie tylko, oto tłumaczenia sprzedawcy: Martus32 (143) Wysłałem towar zgodny z opisem „Witam mam do sprzedania najnowszy zapach Givenchy, Bois de Oud .W nutach najnowszych perfum Givenchy Eaudemoiselle Bois de Oud znajdziemy: kwiat pomarańczy, różę, mandarynkę, kadzidło frankońskie, oud, drewno cedrowe, ambrę i wanilię. Zapach jest dostępny tylko w pojemności 100 mL i stężeniu wody perfumowanej. Perfumy są nowe przywiezione ze sklepu wolnocłowego, zostały zakupione na lotnisku ,Charles de Gaulle'a w Paryżu, niestety nie posiadam opakowania kartonowego dlatego sprzedaje jak na zdjęciu. Zapraszam do licytacji.”W moim opisie nigdzie nie jest napisane że perfumy nie były używane, to chyba logiczne że były. Perfumy przywiozłem żonie i zapach był testowany może dwa razy na nadgarstku, co do ich nowości to jak je wysyłałem tej pani to perfumy były nowe bez kartonowego opakowania, niestety pani ma jakiś dziwny zwyczaj niszczenia nowo zakupionych przedmiotów jak widać na załączonych zdjęciach i jak pani napisała w mailu do mnie „Na szczęście flakon nie jest do końca nieprzezroczysty. Udało mi się zdrapać odrobinę farby”, skoro flakon nie jest do końca nieprzezroczysty to po co pani zniszczyła nowe perfumy zdzierając z nich farbę ,nie wiem czy przy zakupie samochodu też pani zdrapuje lakier z karoserii aby upewnić się czy samochód nie był lakierowany?. Po otrzymaniu maila od pani postanowiłem zadzwonić do niej i wyjaśnić sprawę niestety pani odmówiła odesłania perfum na swój koszt i stwierdziła że załatwi tę sprawę w inny sposób, ja ze swojej strony wywiązałem się z umowy sprzedaży w 100% dostała pani towar zgodny z opisem. Niestety nie przyjmę już zwrotu perfum bo zostały one zniszczone i towaru w takim stanie już nikt nie kupi jako nowy. Zszokowany to ja jestem, że można tak zniszczyć zakupiony przedmiot i żądać zwrotu kosztów. ja (309) 2012-10-29 17:11:38 Idąc tokiem rozumowania tego pana można stwierdzić, że sprzedałby perfumy jako "nowe" gdyby były kupione dzien przed wystawieniem na aukcje, bynajmniej-nawet dzien wczesniej wyprodukowane a w chwili wystawienia aukcji zużyte przykładowo w połowie. Zdrapałam farbę, bo mialam-jak pozniej sie okazało-bardzo sluszne wątpliwości. Nigdzie nie bylo informacji, ze były testowane, były okreslone jako nowe co rozumie sie samo przez sie. Pozostaje mi jedynie nadzieja, ze niezależne organy rozwiążą tę sprawę tak jak powinna być ona potraktowana. Brak Martus32 (143) 2012-10-29 19:54:00 Jak już pisałem perfumy były nowe ,a w sklepie nie zdzierałem z nich farby żeby sprawdzić poziom zawartości płynu. Nie mam pewności czy pani przed zdarciem farby z flakonu nie używała perfum. Po sprawdzeniu zapachu na nadgarstku mojej żony ,stwierdziła Ona że perfumy nadają się dla starszej pani ,a nie dla młodej pięknej kobiety dlatego postanowiłem je sprzedać .Niestety zrobiłem to pierwszy i ostatni raz ,następnym razem takie perfumy po prostu wyrzucę do śmieci ,gdyż jestem strasznie zniesmaczony zachowaniem kupującej. Jak już pisałem wcześniej zwrotu nie przyjmę i mam nadzieje iż zespół Allegro rozstrzygnie ten spór.
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Beznadziejny przypadek... Ty zniszczyłaś, zużyłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.