Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 13:43   #1381
królewna z drewna
Zakorzenienie

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Mam pewien dylemat. Kupiłam coś na allegro, za ponad 300pln, sprzedajaca ma 0 komentarzy, odpowiadała mi na maile, przesłałą real foto etc. Teraz prosi o wpłatę nie przez PayU tylko na konto bankowe innej osoby ... Co byście zrobiły?
ja bym wpłaciła przez PayU. Bałabym się ryzykować, tym bardziej, że Sprzedający nie ma żadnych komentarzy...
Stary 2012-10-14, 13:46   #1382
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
ja bym wpłaciła przez PayU. Bałabym się ryzykować, tym bardziej, że Sprzedający nie ma żadnych komentarzy...
sprzedajaca twierdzi, że nie chce wpłat na payU bo ma kłopoty ze skonfigurowaniem konta. Ale jak to jest, z payU mogą jej przekazem pocztowym wysłać?
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 13:51   #1383
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
sprzedajaca twierdzi, że nie chce wpłat na payU bo ma kłopoty ze skonfigurowaniem konta. Ale jak to jest, z payU mogą jej przekazem pocztowym wysłać?
jakie konkretnie problemy ze skonfigurowaniem konta? z pewnoscia moze sie zwrocic o pomoc do All w tej kwestii. ja bym nie wplacala na to inne konto, jeno jej napisala, ze poczekasz az skonfiguruje PayU i wtedy jej wplacisz pieniadze.
btw, Ty uwazaj, zeby sie nie okazalo, ze to nowe konto Gothic, ona, z tego, co kojarze, sprzedawala kiedys z konta swojego chlopaka czy cos w ten desen.
Stary 2012-10-14, 13:53   #1384
rousse
BAN stały

Jeszcze mogę wziąć za pobraniem... czy to by było dobre wyjście?
A kto to ta Gothic?

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-10-14 o 13:57
Stary 2012-10-14, 13:57   #1385
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
plus opcja z otwarciem przesylki przy listonoszu - to ma na pewno sens, ale wtedy zaplacisz wiecej za wysylke.
Stary 2012-10-14, 14:01   #1386
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
plus opcja z otwarciem przesylki przy listonoszu - to ma na pewno sens, ale wtedy zaplacisz wiecej za wysylke.
ile kosztuje ta opcja?
Stary 2012-10-14, 19:11   #1387
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
ile kosztuje ta opcja?

5 zł

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 23:26   #1388
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Rousse, napisz jej spokojnie co i jak. Że to jest dla Ciebie duża kwota (nawet jeśli nie jest), że nowe konto jest ryzykiem już tylko przez to, że jest nowe, że nie możesz wysłać pieniędzy na inne konto, bo w razie gdyby paczka nie dotarła, to dowód, ze zapłaciłaś jest wątpliwy. Że skoro ma problem ze skonfigurowaniem konta, to może edytować w ustawieniach konto bankowe podpięte do Allegro i że samo Allegro ostrzega przed płaceniem na inne, niż dostajesz w wiadomości od kupującego. Napisz, że nie znaczy to, ze podejrzewasz ją o nieuczciwość, tylko to są jednak pieniądze, a ona - bez stażu na Allegro, bez konta, które dawałoby jej wiarygodność nie daje Ci podstaw, by robić takie dziwne operacje.
W opisie aukcji podała numer konta i na to konto możesz wpłacić. Na żadne inne.

A sama sprawdź, czy te maile na pewno przychodzą z dokładnie tego samego adresu mailowego, który podany jest w mailu od Allegro. Sprawdź każdą kropkę. To popularne metoda oszukiwania kupujących.

Cytat:
A kto to ta Gothic?
Gothic to była pewna młoda dziewczyna, która tak wtopiła w perfumy, ze straciła płynność finansową i przestała wywiązywać się ze wspólnozakupowych zobowiązań. Jako organizatorka niestety. Z tego, co wiem, sprawa została w końcu rozwiązana i pieniądze pooddawane, ale nauczka była gorzka dla nas wszystkich.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 08:42   #1389
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Rousse, napisz jej spokojnie co i jak. Że to jest dla Ciebie duża kwota (nawet jeśli nie jest), że nowe konto jest ryzykiem już tylko przez to, że jest nowe, że nie możesz wysłać pieniędzy na inne konto, bo w razie gdyby paczka nie dotarła, to dowód, ze zapłaciłaś jest wątpliwy. Że skoro ma problem ze skonfigurowaniem konta, to może edytować w ustawieniach konto bankowe podpięte do Allegro i że samo Allegro ostrzega przed płaceniem na inne, niż dostajesz w wiadomości od kupującego. Napisz, że nie znaczy to, ze podejrzewasz ją o nieuczciwość, tylko to są jednak pieniądze, a ona - bez stażu na Allegro, bez konta, które dawałoby jej wiarygodność nie daje Ci podstaw, by robić takie dziwne operacje.
W opisie aukcji podała numer konta i na to konto możesz wpłacić. Na żadne inne.

A sama sprawdź, czy te maile na pewno przychodzą z dokładnie tego samego adresu mailowego, który podany jest w mailu od Allegro. Sprawdź każdą kropkę. To popularne metoda oszukiwania kupujących.

Dzięki, tak jej napiszę

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pin3ska Pokaż wiadomość
5 zł
Wtedy oglądam zawartość przed zapłaceniem czy po? I czy mogę odmówić wtedy płacenia/przyjęcia, gdyby się coś nie zgadzało, czy wtedy tylko protokół spisać i powinnam i tak odebrać
Stary 2012-10-15, 08:45   #1390
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Gothic to była pewna młoda dziewczyna, która tak wtopiła w perfumy, ze straciła płynność finansową i przestała wywiązywać się ze wspólnozakupowych zobowiązań. Jako organizatorka niestety. Z tego, co wiem, sprawa została w końcu rozwiązana i pieniądze pooddawane, ale nauczka była gorzka dla nas wszystkich.
od tego sie zaczelo, ale akurat nie te sytuacje mialam na mysli - chodzilo mi raczej o to, ze prawdopodobnie Gothic pozniej - juz po banie na Wizazu - wystawiala drogie niszowce na Allegro (z nowego konta), po czym wiem, ze byl problem z otrzymaniem towaru, dziewczyny od nas u niej kupowaly.
Stary 2012-10-15, 08:48   #1391
rousse
BAN stały

Ok , sprzedająca odpisała, i w końcu biorę za pobraniem ze sprawdzeniem przy listonoszu, dopłacę , ale przynajmniej mam spokój tylko jak to sprawdzanie się odbywa
Stary 2012-10-15, 11:12   #1392
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, tak jej napiszę

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Wtedy oglądam zawartość przed zapłaceniem czy po? I czy mogę odmówić wtedy płacenia/przyjęcia, gdyby się coś nie zgadzało, czy wtedy tylko protokół spisać i powinnam i tak odebrać
Cytat:
Ok , sprzedająca odpisała, i w końcu biorę za pobraniem ze sprawdzeniem przy listonoszu, dopłacę , ale przynajmniej mam spokój tylko jak to sprawdzanie się odbywa
Najpierw sprawdzasz, potem płacisz i odbierasz. Jak zawartosc jest niezgodna to paczka zostaje odesłana na koszt nadawcy po spisaniu protokolu. Tyle z moich informacji - chyba nic nie pomylilam

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

http://www.internetstandard.pl/news/...przesylki.html

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 12:47   #1393
rousse
BAN stały

dzięki
Stary 2012-10-16, 14:36   #1394
calvin2000
Przyczajenie

witam wszystkich..zanim napisze co mi się przydarzyło powiem tylko kilka słow do "bezstronnych" forumowiczów ktorzy beda mnie przekonywac w jakim to jestem bledzie itd itp .....a tak naprawde to zwykli naganiacze ktorzy maja placone za to aby robili pozytywny piar danemu sklepowi...a mianowicie drodzy "naganiacze" nie zalezy mi na waszych radach..ani dyskusji czy mam racje czy nie mam...darujcie sobie..moim celem jest tylko i wylacznie danie do myslenia potencjalnym klientom sklepu " iperfumy "...kupilem ostatnio u nich
Calvin Klein Euphoria (damski)

i okazalo sie ze zapach niby przypomina ten z orginalnych flakonikow kupowanych wczesniej przeze mnie w niemieckich perfumeriach...ale niestety utrzymuja sie tylko 1godz na skorze..dodatkowo nadmienie ze na korku flakoniku z iperfumy widnieje napis ktorego nie uswiadczy sie na buteleczce z douglasa w Niemczech naprzyklad...w mojej ocenie produkt z iperfumy nawet "nie lezal" obok orginalnych perfum..zawsze kupowalem ten ulubiony zapach mojej pani w Niemczech ale teraz tak sie zlozylo ze nie mialem okazji i pomyslalem ze skoro iperfumy licza sobie 190zl z przesylka to moze faktycznie maja orginalne produkty..nadmienie jeszcze tylko ze jakoscia ten produkt przypomina mi perfumy sprzedawane w turcji...niby orginalne ale mozna je kupic za 7 do 10 euro...wiec niech kazdy sam oceni czy za takie pieniadze mozna sie spodziewac czegos dobrego...nie mam zamiaru nikomu mowic gdzie kupowac ale powiem tylko ze lepiej sie zastanowic czy warto wydawac tyle pieniedzy na cos co nie sprawi frajdy ani nam ani tym bardziej osobie obdarowanej...mam tylko jedna prosbe do forumowiczow...jesli ktos wie gdzie czy istnieje w polsce instytucja ktora jest w stanie stwierdzic czy mam racje to prosze o info bo bardzo chetnie wysle im ten "podobno" orginalny produkt do analizy...pozdrawiam
calvin2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 10:50   #1395
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calvin2000 Pokaż wiadomość
witam wszystkich..zanim napisze co mi się przydarzyło powiem tylko kilka słow do "bezstronnych" forumowiczów ktorzy beda mnie przekonywac w jakim to jestem bledzie itd itp .....a tak naprawde to zwykli naganiacze ktorzy maja placone za to aby robili pozytywny piar danemu sklepowi...a mianowicie drodzy "naganiacze" nie zalezy mi na waszych radach..ani dyskusji czy mam racje czy nie mam...darujcie sobie..moim celem jest tylko i wylacznie danie do myslenia potencjalnym klientom sklepu " iperfumy "...kupilem ostatnio u nich
Calvin Klein Euphoria (damski)

i okazalo sie ze zapach niby przypomina ten z orginalnych flakonikow kupowanych wczesniej przeze mnie w niemieckich perfumeriach...ale niestety utrzymuja sie tylko 1godz na skorze..dodatkowo nadmienie ze na korku flakoniku z iperfumy widnieje napis ktorego nie uswiadczy sie na buteleczce z douglasa w Niemczech naprzyklad...w mojej ocenie produkt z iperfumy nawet "nie lezal" obok orginalnych perfum..zawsze kupowalem ten ulubiony zapach mojej pani w Niemczech ale teraz tak sie zlozylo ze nie mialem okazji i pomyslalem ze skoro iperfumy licza sobie 190zl z przesylka to moze faktycznie maja orginalne produkty..nadmienie jeszcze tylko ze jakoscia ten produkt przypomina mi perfumy sprzedawane w turcji...niby orginalne ale mozna je kupic za 7 do 10 euro...wiec niech kazdy sam oceni czy za takie pieniadze mozna sie spodziewac czegos dobrego...nie mam zamiaru nikomu mowic gdzie kupowac ale powiem tylko ze lepiej sie zastanowic czy warto wydawac tyle pieniedzy na cos co nie sprawi frajdy ani nam ani tym bardziej osobie obdarowanej...mam tylko jedna prosbe do forumowiczow...jesli ktos wie gdzie czy istnieje w polsce instytucja ktora jest w stanie stwierdzic czy mam racje to prosze o info bo bardzo chetnie wysle im ten "podobno" orginalny produkt do analizy...pozdrawiam
Co za stek bzdur ... oczywiście, my wszyscy tu jesteśmy opłacani przez polecane przez nas perfumerie...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 10:56   #1396
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Co za stek bzdur ... oczywiście, my wszyscy tu jesteśmy opłacani przez polecane przez nas perfumerie...
a nie dostalas jeszcze kasy za ostatnia obrone iperfum?

dobrze, ze zacytowalas kolege calvina, mysle, ze warto podeslac linka do tego watku iperfumom. pomawianie jest karalne wszak.
Stary 2012-10-17, 11:01   #1397
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
a nie dostalas jeszcze kasy za ostatnia obrone iperfum?

dobrze, ze zacytowalas kolege calvina, mysle, ze warto podeslac linka do tego watku iperfumom. pomawianie jest karalne wszak.
Jakbym nie dostała to bym ich teraz nie broniła
Stary 2012-10-17, 13:38   #1398
korozyjka
Rozeznanie

Cytat:
jesli ktos wie gdzie czy istnieje w polsce instytucja ktora jest w stanie stwierdzic czy mam racje to prosze o info bo bardzo chetnie wysle im ten "podobno" orginalny produkt do analizy...pozdrawiam
sprawę może Pan zgłosić na policję (ale to by wymagało zaangażowania z Pana strony)

a jak Pan sobie wyobraża że istnieje jakaś instytucja, która za darmo bada produkty podejrzewane o to że są podrobione, przesłane przez "uprzejmnie donoszących" obywateli. i jeszcze może pisemnie odpowie, a produkt po "analizie" odeśle, to
korozyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 14:39   #1399
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
tez juz dostalam wyplate i to calkiem niezłą od perfumerii

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 17:26   #1400
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
od tego sie zaczelo, ale akurat nie te sytuacje mialam na mysli - chodzilo mi raczej o to, ze prawdopodobnie Gothic pozniej - juz po banie na Wizazu - wystawiala drogie niszowce na Allegro (z nowego konta), po czym wiem, ze byl problem z otrzymaniem towaru, dziewczyny od nas u niej kupowaly.
Przykro czytać.

Cytat:
Post rzeczywiście chamski, ale ponieważ wpadam ostatnio w paranoję do głowy przyszło mi, ze może Klein też namieszał w recepturze?
Stary 2012-10-17, 17:38   #1401
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Post rzeczywiście chamski, ale ponieważ wpadam ostatnio w paranoję do głowy przyszło mi, ze może Klein też namieszał w recepturze?
Ja też by się wcale nie zdziwiła jakby sie okazało, że Klein mieszał ale z pewnością butelka nie wygląda a zapach nie pachnie jak tureckie podróby za 7 Euro. Nie lubię jak ktoś od razu pisze, że kupił podróbę w miejscu gdzie większość z nas kupowała oryginały, przecież można zawsze jakoś wytłumaczyc drobne zmiany, ew. reklamować. I nie, on nie jest z konkurencji, to my jesteśmy opłacane . Tekst o naganiaczach bardziej mnie w sumie rozśmieszył niż wkurzył .
Żeby pisać takie bzdury to każdy może założyć konto i oczerniać perfumerie internetowe czy sprzewdawcow z all. Miszcz jednego posta... mógłby wstawić zdjęcia czy coś...
Jak Lutki już inaczej pachną to żadne reformulacje mnie nie zdziwią...
Stary 2012-10-17, 17:50   #1402
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Ja też by się wcale nie zdziwiła jakby sie okazało, że Klein mieszał ale z pewnością butelka nie wygląda a zapach nie pachnie jak tureckie podróby za 7 Euro. Nie lubię jak ktoś od razu pisze, że kupił podróbę w miejscu gdzie większość z nas kupowała oryginały, przecież można zawsze jakoś wytłumaczyc drobne zmiany, ew. reklamować. I nie, on nie jest z konkurencji, to my jesteśmy opłacane . Tekst o naganiaczach bardziej mnie w sumie rozśmieszył niż wkurzył .
Żeby pisać takie bzdury to każdy może założyć konto i oczerniać perfumerie internetowe czy sprzewdawcow z all. Miszcz jednego posta... mógłby wstawić zdjęcia czy coś...
Wiem wiem. I też mam wrażenie, że koleś raczej pajaca z siebie zrobił, ale co do zapachu... Pisałam dziś na blogu o reformulacjach. Znowu.

Cytat:
Jak Lutki już inaczej pachną to żadne reformulacje mnie nie zdziwią...
Lutki i Durbany.
Stary 2012-10-17, 17:56   #1403
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem. I też mam wrażenie, że koleś raczej pajaca z siebie zrobił, ale co do zapachu... Pisałam dziś na blogu o reformulacjach. Znowu.

Lutki i Durbany.
Lecę czytać

Durbano też?
Stary 2012-10-17, 18:00   #1404
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Lecę czytać

Durbano też?
Sam Durbano się nie przyznaje. Prywatnie napisał, ze zmienili tylko sposób maceracji składników, ale moim zdaniem, mogli po prostu wyczerpać partię esencji.
Bo tego, ze Black Tourmaline i Rock Crystal zmieniły się jakiś czas temu jestem absolutnie pewna.
W obu złagodniało otwarcie - przy czym, wedle moich odczuć, Crystalowi to posłużyło, a Turmalinowi nie. Pewnym pocieszeniem jest fakt, że oba zapachy rozwijają się już tak, jak powinny.
Stary 2012-10-17, 20:20   #1405
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
tez juz dostalam wyplate i to calkiem niezłą od perfumerii
kochana, ja jestem lepsza - oprocz kokosow z perfumerii, dostaje bonusiki od producentow laserow za robienie czarnego pr producentom IPL - a .
Stary 2012-10-18, 15:55   #1406
dottoressa
Zakorzenienie

Na świeżo, od razu podaję do wiadomości szerszego grona

sprzedający: Martus32
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=27
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=33

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 08:46   #1407
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Nie wiem jak Ty,ale ja z tego żyję

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
Na świeżo, od razu podaję do wiadomości szerszego grona

sprzedający: Martus32
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=27
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=33
Co za palant

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 09:32   #1408
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
(..) ..dodatkowo nadmienie ze na korku flakoniku z iperfumy widnieje napis ktorego nie uswiadczy sie na buteleczce z douglasa w Niemczech naprzyklad...
ehe, akurat oryginalne CK Euphoria mają napis na korku.
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 20:47   #1409
dottoressa
Zakorzenienie

ciąg dalszy historii z gościem, który wysłał mi używaną flaszkę zamiast nówki

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=43
może to nie jest gra warta świeczki, ale rozpoczęłam spór na Allegro
patrzcie tylko, oto tłumaczenia sprzedawcy:

Martus32 (143)
Wysłałem towar zgodny z opisem „Witam mam do sprzedania najnowszy zapach Givenchy, Bois de Oud .W nutach najnowszych perfum Givenchy Eaudemoiselle Bois de Oud znajdziemy: kwiat pomarańczy, różę, mandarynkę, kadzidło frankońskie, oud, drewno cedrowe, ambrę i wanilię. Zapach jest dostępny tylko w pojemności 100 mL i stężeniu wody perfumowanej. Perfumy są nowe przywiezione ze sklepu wolnocłowego, zostały zakupione na lotnisku ,Charles de Gaulle'a w Paryżu, niestety nie posiadam opakowania kartonowego dlatego sprzedaje jak na zdjęciu. Zapraszam do licytacji.”W moim opisie nigdzie nie jest napisane że perfumy nie były używane, to chyba logiczne że były. Perfumy przywiozłem żonie i zapach był testowany może dwa razy na nadgarstku, co do ich nowości to jak je wysyłałem tej pani to perfumy były nowe bez kartonowego opakowania, niestety pani ma jakiś dziwny zwyczaj niszczenia nowo zakupionych przedmiotów jak widać na załączonych zdjęciach i jak pani napisała w mailu do mnie „Na szczęście flakon nie jest do końca nieprzezroczysty. Udało mi się zdrapać odrobinę farby”, skoro flakon nie jest do końca nieprzezroczysty to po co pani zniszczyła nowe perfumy zdzierając z nich farbę ,nie wiem czy przy zakupie samochodu też pani zdrapuje lakier z karoserii aby upewnić się czy samochód nie był lakierowany?. Po otrzymaniu maila od pani postanowiłem zadzwonić do niej i wyjaśnić sprawę niestety pani odmówiła odesłania perfum na swój koszt i stwierdziła że załatwi tę sprawę w inny sposób, ja ze swojej strony wywiązałem się z umowy sprzedaży w 100% dostała pani towar zgodny z opisem. Niestety nie przyjmę już zwrotu perfum bo zostały one zniszczone i towaru w takim stanie już nikt nie kupi jako nowy. Zszokowany to ja jestem, że można tak zniszczyć zakupiony przedmiot i żądać zwrotu kosztów.

ja (309) 2012-10-29 17:11:38
Idąc tokiem rozumowania tego pana można stwierdzić, że sprzedałby perfumy jako "nowe" gdyby były kupione dzien przed wystawieniem na aukcje, bynajmniej-nawet dzien wczesniej wyprodukowane a w chwili wystawienia aukcji zużyte przykładowo w połowie. Zdrapałam farbę, bo mialam-jak pozniej sie okazało-bardzo sluszne wątpliwości. Nigdzie nie bylo informacji, ze były testowane, były okreslone jako nowe co rozumie sie samo przez sie. Pozostaje mi jedynie nadzieja, ze niezależne organy rozwiążą tę sprawę tak jak powinna być ona potraktowana.
Brak

Martus32 (143) 2012-10-29 19:54:00
Jak już pisałem perfumy były nowe ,a w sklepie nie zdzierałem z nich farby żeby sprawdzić poziom zawartości płynu. Nie mam pewności czy pani przed zdarciem farby z flakonu nie używała perfum. Po sprawdzeniu zapachu na nadgarstku mojej żony ,stwierdziła Ona że perfumy nadają się dla starszej pani ,a nie dla młodej pięknej kobiety dlatego postanowiłem je sprzedać .Niestety zrobiłem to pierwszy i ostatni raz ,następnym razem takie perfumy po prostu wyrzucę do śmieci ,gdyż jestem strasznie zniesmaczony zachowaniem kupującej. Jak już pisałem wcześniej zwrotu nie przyjmę i mam nadzieje iż zespół Allegro rozstrzygnie ten spór.

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 20:55   #1410
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
W moim opisie nigdzie nie jest napisane że perfumy nie były używane, to chyba logiczne że były. ... ja ze swojej strony wywiązałem się z umowy sprzedaży w 100% dostała pani towar zgodny z opisem. Niestety nie przyjmę już zwrotu perfum bo zostały one zniszczone i towaru w takim stanie już nikt nie kupi jako nowy.
Człowiek nie rozumie co to znaczy nowe , bez zadrapania a używane to nadal są nowe i jako takie mógłby dalej sprzedać
Beznadziejny przypadek... Ty zniszczyłaś, zużyłaś ... pozostanie jak jest bo all nie miesza się w taki sprawy niestety, dacie sobie po negu i tylko tyle niestety
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości