![]() |
#1621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Dziewczyny ,pod koniec lipca kupiłam na aukcji Fancy ,zapłaciłam od razu przez PayU.Sprzedająca twierdzi ,że nie otrzymała ode mnie żadnej wpłaty.Jednak karta płatności na Allegro wskazuje ,że płatność została przekazana na konto Sprzedawcy. Wysłałam skany z konta i ze wspomnianej karty płatności,ale Pani milczy. I teraz pytanie: czy to możliwe,żeby te pieniądze trafiły na jakieś inne konto?
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na inne konto polecieć nie miała prawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź,Z tego co widzę ,nie jest to pierwsza sprzedaż ,więc nie wiem skąd ten problem się wziął.
![]() |
#1624 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem. Właśnie odebrałam przesyłkę z miniaturą Aromatics Elixir i zamiast radości jest zgrzyt. Pierwszy psik i niestety...czuję maggi....sprawdziłam kod i pokazuje produkcję w 2005 roku
![]() ![]() Minęło kolejne 10 minut i maggie prawie niewyczuwalna, zastanawiam się czy może pierwszych psików nie wypuścić w powietrze (bo pewnie to co w rurce jest zestarzałe- nie zwróciłam uwagi na to, czy są bąbelki w rurce ![]() ![]()
Perfumy na wymianę[/COLOR] Perfumy Chloe, Koszulka polo Burberry, urządzenie do oczyszczania porów Philips,PX90 program treningowy do odchudzania w domu - wymienię. SZUKAM: akcesoriów dla noworodka Ubrania dla dziewczyn w rozm 40-42 Edytowane przez Wiedma Czas edycji: 2014-08-26 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Czy miał ktoś do czynienia na straganiku z użytkownikiem suzulka? Znajomy kupił odlewkę, zapłacił tydzień temu, od tego czasu ani przesyłki, ani żadnej informacji od suzulki (wysyłał maila)...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
Polecałam tu i inne z Was sprzedającego zajacmaria. Ostatnio kupiłam u tego sprzedawcy perfumy Medemoiselle, wszystko było OK. Potem wystawił jeszcze 1 szt. i podesłałam link znajomej wizażance, która wiem, że je chciała, były już droższe, nie lubię takich zagrań no ale w sumie często tak sprzedawcy robią jak widza, że towar idzie. Wystawił też perfumy Coco Noir i koleżanka kliknęła obydwie te flaszki. Ja stwierdziłam, że jak miał 2 szt, Mademoiselle to i może Coco Noir ma jeszcze jedną to bym sobie kupiła, odpisał mi że tak, ma. Poprosiłam o dane do przelewu i otrzymałam odpowiedź, że nieaktualne bo poszły za 600 zł ( a na aukcji była za 415 zł)...A dziś znajoma dostała wiadomość, że niestety Coco Noir dla niej nie ma bo... mu się stłukła
![]() Także ostrzegam i już ostrzegać przez zajacmaria będę bo nie cierpię takich handlarzy cwaniaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1629 |
Rozeznanie
|
Drogie Wizażanki,
moja przygoda z wizażem, jak pamiętają niektórzy, trwa od kilku lat. W tym czasie kolekcja od 2 flakonów rozrosła się do kilkuset już ![]() To właśnie ja kupiłam u zajacmaria obok czystych perfum Coco Mademoiselle także czyste perfumy Coco Noir. I nie tylko nie polecam zakupów u tej sprzedającej (bądź sprzedająceg0 - trudno określić choć w danych osobowych jest kobieta), ale sama nigdy więcej tam nie kupię. Od Asiulki wiedziałam, że chciała kupić od niej drugi flakon perfum Coco Noir (uzgodniony mailowo) i że potem ten drugi flakon (rzekomo posiadany) sprzedany został jednak innej osobie za wyższą cenę. Ja zaś w skrzynce odkryłam maila lakonicznego z informacją, że podczas pakowania flakonu akurat się uszkodził i nie mogę go dostać. Zamiast tego mogę dostać za 340 zł zwykłe edp Coco Noir... Na mojego maila, że przykro mi, ale nie wierzę w uszkodzenie tak masywnego i cennego flakonu, zwłaszcza, że wiem, że owe Chanelowe perfumy sprzedawane były także poza allegro, nie dostałam już żadnej odpowiedzi. Nie polecam, a wręcz odradzam zakupy u zajacmaria. To się stało jakąś plagą w ostatnich miesiącach: towar wystawiony do zakupu za jakąś cenę lub do licytacji, sprzedany, ale jak się trafi na lewo jakaś lepsza oferta bądź sprzedającemu cena widzi się jednak za niska, to pisze że niby się stłukło, uszkodzone etc. I ma gdzieś zawartą transakcję i zwykłą ludzką uczciwość. Zdarzyło mi się to już na allegro bodaj trzy razy na przestrzeni lat, raz z Balenciaga Cristobal, raz z BY Dolce&Gabbana i raz z Fendi Theorema. Zawsze ta sama sciema. Dowodu oczywiście nie mamy,że flakon się nie stłukł. Ale raz wyszukałam w internecie, że flakon, który niby się stłukł, został sprzedany na e-bayu. Ten sam opis, ten sam ubytek, to samo zdjęcie. Za zwrócenie uwagi sprzedającej zostałam zbluzgana mailowo i dowiedziałam się, że może robić co chce i nic mi do tego. Oczywiście za mój komentarz na allegro dostałam odwetowego negatywa. Nie cierpię jednak nieuczciwości i w takich miejscach kupować nie będę i nabijać kasy takim handlarzom też nie. Więc u zajacmaria choćby nie wiem jakie perełki sprzedawała zakupów nie zrobię. I nie polecam. Wszystkim wizażankom (obu płci ![]()
![]() |
![]() |
#1630 |
Szef ds. Wymianek
|
Dziewczyny, piszecie o tym użytkowniku?
![]() |
![]() |
#1631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1632 |
Szef ds. Wymianek
|
Pytam, bo pisałaś, że otrzymałaś od tego sprzedającego negatywa, a tymczasem brak na liście takowego.
![]() |
![]() |
#1633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co ciekawe w dzisiejszej wiadomości (odpowiedź na mojego pierwszego maila) otrzymałam informację, że woda będzie dostępna końcem stycznia w cenie 600zł.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Nocna Straż
|
Ja też potwierdzam
![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2014-12-31 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Umieściłam już historię fragmentami na wątku bulwersowym, tutaj wklejam całość. Zdecydowałam odesłać kasę, odlewka do mnie wróci - nie dlatego, że się boję czy czuję winna, bo wiem, że tym perfumom nic nie dolega i są oryginalne. Szkoda mi po prostu nerwów na szarpanie się z takim człowiekiem, i wiem na pewno, że więcej nic nie sprzedam nieznajomemu. Przestrzegam przed tym panem - kto chciałby poznać jego dane, żeby go unikać, zapraszam na PW.
Poniżej korespondencja po odebraniu przez pana odlewki: "Przesyłka odebrana i od razu zapakowana i zwrócona to nie jest zapach clive christian c ![]() ja: "Panie XXX - proszę poczytać o tym zapachu. Mam obydwa - i Clive Christian, i Tuscan Leather, i są niemal klonami, Pana odlewka pochodzi oczywiście z CC - tutaj link do rozbiórki tego flakonu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747634 Proszę poczytać o zapachu, proponuję też zamówić próbkę w Q - wątpliwości będą rozwiane. http://www.fragrantica.com/perfume/C...-Men-9728.html Przesyłkę otrzyma Pan z powrotem, na mój koszt, i nic nie będę zwracać, bo otrzymał Pan dokładnie to, co miało być - szkoda, że nie zapoznał się Pan wcześniej z zapachem. Jeśli Pan sobie życzy, mogę też wskazać link do rozbiórki (ze zdjęciami) i pokazać aktualne zdjęcie flakonu TL, żey było jasne, że nie ma w nim ubytku rzędu 10ml, i aktualne zdjęcie flakonu CC, żeby pokazać, że z kolei ubytek jest dużo większy niż po rozbiórce - ze względu na Pańską odlewkę." i przesłałam aktualne zdjęcia flaszek i linki do rozbiórek. i dalej: "Mam próbki z Quality i flakony Tuscan i to nie jest ten zapach. Maline czuć z daleka a oudu ni drzew ani trochę. Jeśli to prawda zeco clive w takim razie jest to zapach tak wywietrzały że czuć tylko brzydką skórę. Ja nie chcę takiego . Proszę o zwrot ." ja: "Zapach jest prawidłowo przechowywany, w ciemnym miejscu z dala od źródła ciepła, i jest identyczny jak próbka, którą przed podjęciem decyzji o rozbiórce kupiłam w Q. Nic mu nie dolega. Z wcześniejszego maila wynika, że nie znał Pan tego zapachu - inaczej nie twierdziłby Pan, że to Tuscan Leather - i teraz usiłuje się Pan pozbyć go wmawiając mi, że jest zwietrzały. Przykro mi, że zapach Pana rozczarował, ale jest oryginalny, nie stracił nic ze swoich walorów - więc nie zamierzam odebrać paczki." "To gdzie mój zwrot należności ? Za zapach który nie chciałem nie będę płacić, a jak ma Pani podróbkę i chce się jej pozbyć to zły adres. Czekam dwa dni jeśli nie zadzwonię na miejscową policję , że zostałem oszukany przez internet. Dane mam nie będzie problemu łatwo smrodu narobić. Nikogo więcej Pani nie oszuka." ja: "Jest Pan niepoważny i bezczelny. Kupił Pan w ciemno, i kiedy się okazało, że zapach się nie spodobał, kombinuje Pan i oskarża o podróbkę. Cała poprzednia korespondencja wskazuje na to, że miał Pan pojęcia czego się spodziewać po zapachu. Przesyłka do Pana wróci, nie zamierzam oddawać pieniędzy dlatego, że się Panu odwidziało. Perfumy pochodzą z pewnego źródła i nie mam co do nich najmniejszych wątpliwości. Jak dotąd od lat nie miałam nigdy podobnej sytuacji, i nie boję się Pana pogróżek." Uznałam, że nie mam czasu ani energii na szarpanie się z oszustem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Też bym nie chciała się szarpać, ale zwracając mu kasę utwierdzisz go w przekonaniu, że miał rację. Postraszył policją, Ty nie miałaś czystego sumienia i pieniądze zwróciłaś. Tak to będzie z jego perspektywy wyglądać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daff, no kurcze, tak się nie załatwia spraw jak zapach nie podpasuje - poza tym, w żadnym wypadku nie jest to podstawą do zwrotu. Co mi z tego, że wiem że mam rację, mam potwierdzenie zakupu, zapach ok - przekalkulowałam, i nie opłaca mi się to. Gdybym umiała się takimi sytuacjami w ogóle nie stresować, to bym walczyła, ale mnie od razu zaczyna brzuch boleć - na co mi to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
VI4 - może odbierz odlewkę skoro nie chcesz się z nim szarpać, ale oddaj mu kasę tylko za perfumy (bez koszów przesyłki). Ty nie będziesz stratna, a on będzie miał nauczkę, bo poniesie koszty dwóch przesyłek
![]() Edytowane przez justek_p Czas edycji: 2015-01-13 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Rozeznanie
|
No cóż, różni są ludzie na tym świecie. Najważniejsze, że nie straciłaś nic na tej transakcji (oprócz nerwów), odlewkę sprzedasz komuś innemu i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Rzeczony pan ma na straganiku nick damian-v - dziękuję uczynnej wizażance za identyfikację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
![]()
VI4 - przykra sytuacja, ale tak to jest, po świecie chodzi dużo dziwaków i krętaczy. Dobrze, że ostrzegłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 |
Zadomowienie
|
Policja NIC tutaj nie zrobiłaby. Tzn założyłby Ci sprawę, dostałabyś wezwanie na przesłuchanie, oświadczyłabyś że perfumy są oryginalne, policjant tak to zapisałby i do widzenia. Następnie prokurator umarza śledztwo z powodu braku wystarczających dowodów. Jak koleś chce, to dalej wytacza Ci sprawę cywilną w Sądzie, powołuje się biegłego i on dochodzi.
No chyba że przy zeznaniu stwierdza się, że faktycznie sprzedało się podróbkę (oczywiście Ciebie nie dotyczy) [ale to chyba tylko debil tak zeznaje]. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiej wygralismy w totka - czworke, wiec zadne miliony, ale kwota dokladnie taka, jaka byla za ta odlewke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.