![]() |
#1681 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Jeśli chodzi o sprzedaż perfum w sieci to ja osobiście jeszcze nie spotkałam się z nieuczciwymi ludźmi . Tzn ja na Allegro nie kupuję bo prawda jest taka ,ze tam akurat to aż się roi od takich ludzi którzy chcą oszukać. Ja korzystam ze strony iperfumy.pl i jeszcze nigdy się nie zawiodłam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1684 | |
Przyczajenie
|
Nieuczciwi sprzedawcy perfum , tacy że tak powiem stacjonarni- też często bywali nieuczciwi , nawet do tego stopnia , że ich butelki były lepsze niż oryginał
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Ale jakbys troszke pomyslala, zastanowila sie, nie musisz sobie od razu "mozgu lamac" to trafilabys na uczciwe perfumerie i nie tylko perfumerie, ale i inne sklepy internetowe. Chociaz...podejrzewam, ze jestes jednym z trolli, masz identyczny styl pisania (jak i budzacy skojarzenia nick do twojej poprzedniczki, moze jestes jedna i ta sama osoba). Domyslam sie rowniez, ze juz nie zobaczymy cie w tym watku i dyskusji. Cel to napisac co slina na jezyk przyniesie, tzn co palce wstukaja w klawiature, a ze bywa, ze sa to glupoty to juz inna para kaloszy.
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2015-06-24 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
dziewczyny, ja z prośbą o podpowiedź. Wyższa konieczność zmusiła mnie do wystawienia na allegro dkny be delicious so intense, wody perfumowanej, dokładnie tej:
http://www.fragrantica.pl/perfumy/Do...nse-15472.html 30 ml. z niewielkim ubytkiem, kupiona na agito, tak więc pewniak itd. Jedna osoba zalicytowała wczoraj, po czym dziś dostałam prośbę o wycofanie oferty z takim uzasadnieniem: "Myślałam ze to są perfumy, a okazało się że woda toaletowa. Mam nadzieję, że to nie problem. Pozdrawiam" I teraz moja prośba o pomoc w rozszyfrowaniu, co autorka miała na myśli. Czy chodziło jej o czyste perfumy? Nie znalazłam informacji w necie, że DKNY produkuje perfumy, czy wiecie coś o tym? W tytule aukcji i w opisie flaszki zaznaczyłam ,że to woda perfumowana, oprócz flaszki machnęłam też zdjęcie pudełka, na którym także pojawia się napis "woda perfumowana", więc trochę nie rozumiem, o co babce chodzi. Czy po prostu próbuje się wycofać z pochopnie klikniętego zakupu, czy ja czegoś nie dopilnowałam?
![]() |
#1687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Szef ds. Wymianek
|
Aniszonku, jeśli napisałaś, że jest to woda perfumowana, to opis był prawidłowy. Poza tym, kupująca wskazała, że "okazało się że woda toaletowa" - co nie jest prawdą z tego co piszesz. Szczerze powiedziawszy trudno nawet wywnioskować co kupująca miała na myśli, bo gdyby myślała, że chodzi o czyste perfumy (ekstrakt), to napisałaby, że myślała o perfumach, a kupiła wodę perfumowaną (a nie toaletową). Chyba że dla niej istnieją albo czyste perfumy, albo woda (perfumowana/toaletowa - jeden pies). Tylko że tak czy siak, to jest niestety jej problem
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- To też brałam pod uwagę, może nie zauważyła jaka to wersja.
![]() |
![]() |
#1689 |
|
No właśnie chyba tak babka myśli , że większość firm produkuje albo realne perfumy albo rozwodnione ,czyli wodę jakąś tam. Napisałam przed chwilą mail z informacją, że nie wiem, w czym problem, bo to nie jest woda toaletowa, tylko perfumowana. różnica w intensywności i trwałości zapachu jest znaczna - na korzyść wody perfumowanej. Z tego, co wiem, czystych perfum DKNY nie produkował. W tytule aukcji i w opisie zaznaczyłam, że jest to woda perfumowana. Dołączyłam link z fragranticy, żeby było potwierdzenie, że nie usiłuję jej okłamać.
Na co po chwili dostałam odpowiedź : (...) nie doczytałam, a zależy mi żeby to właśnie były perfumy. Także muszę szukać innej marki". Rozumiem, że skoro ona nie doczytała, to jest to jej "wina" i nie muszę odwoływać tej oferty. Jak Wy reagujecie w takich przypadkach?
wymianka zapachowa, kolorowa, pielęgnacyjna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1288132 Edytowane przez aniszonekk Czas edycji: 2015-06-28 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Bredzi, przecież mało która woda występuję w tej koncentracji
![]() Ale przecież jej nie zmusisz do zakupu, możesz poczekać do końca i jeżeli jej oferta będzie najwyższa to wystawisz neutrala albo negatywa albo możesz odwołać ofertę i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
perfumove love
|
To ewidentnie jej "wina", ale ja w takich przypadkach odwołuję. Nie mam chęci użerać się z durniami, zwłaszcza przy tak niskich kwotach i licytacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucam takich osobników na czarną listę.
![]() |
![]() |
#1694 |
|
Dzięki dziewczyny za rady i spostrzeżenia, odwołałam, szkoda moich nerwów
![]()
![]() |
#1695 |
Zona najukochanszego Meza
|
Zgadzam sie z pozostalymi, lepiej odwolac niz uzerac sie z osoba, ktora najprawdopodobniej i tak nie zaplaci
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
Kochane, potrzebuję rady co do zakupów perfum na OLX - znalazłam tam dwie flachy dawno wycofanych perfum, które bardzo lubię i chciałabym ustrzelić. Rozumiem, że nie ma tam tak jak na allegro żadnego programu ochrony kupujących i wszystko to kwestia zaufania do kontrahenta?
Czy można gdzieś tu na wizażu zweryfikować nicki kupujących? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Możesz zweryfikować na pewno aukcje i zdjęcia, z nickami można też spróbować, w wątku o wiarygodnych sprzedawcach (tak myślę).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
blackdora
|
Cytat:
Może poprosisz o nick z allegro (jeśli oczywiście osoba z OLX ma też konto allegro) i wtedy łatwiej byłoby skojarzyć. Edytowane przez blackdora Czas edycji: 2015-07-06 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1701 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Kochani, bardzo proszę o pomoc.
![]() Chłopak zamówił mi na rocznicę Madness Choparda. Ja wybierałam zapach, ja wybrałam sprzedawcę(nick: datom4 - nie było o nim nic na Perfumach poza rozbiórką Asiuli Pink Sugar Sensual, ale raz, że Asiula ![]() No i dziś ukochany wręczył mi pudełko, dopiero co wyjął je z paczkomatu. To co wzbudziło moje podejrzenia, to fakt, że nie było zafoliowane. No ale brak folii może się zdarzyć... Niestety na tym się nie skończyło. Cały atomizer jest w potwornej ilości kleju, na nim wytarmoszona naklejka z wytartą przez klej instrukcją jak "aktywować" za każdym razem korek...który był już aktywowany. ![]() Sam aromat wydaje mi się być w porządku - nie znałam go wcześniej, brałam w ciemno, ale pokrywa się z recenzjami(bardzo gęsty, słodko - pikantny, czuć liczi i różę i jakby nutę mokrego, dziecięcego pudru, ale w wydaniu retro). Mimo wszystko chciałabym flakon zareklamować - sprzedająca ma jeszcze inne(ponoć ostatnie) jego sztuki...w tej sytuacji zastanawiam się czy też będą używane... Jutro zamierzam do niej zadzwonić i powiedzieć o całej sytuacji, boję się tylko co będzie, jeśli nie zgodzi się wymienić flakonu lub w najgorszym wypadku zwrócić kasy i wszystkiego się wyprze? Dla mnie flakon ewidentnie był przez kogoś używany(cały jest w jakichś smugach) nawet jeśli raz, czy dwa, to jednak nie na taki czekaliśmy. Co byście zrobili na moim miejscu? Po raz pierwszy spotykam się z czymś takim. ![]() Przepraszam, jeśli piszę zbyt chaotycznie, ale trochę się zdenerwowałam. ![]()
![]() Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2015-07-23 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
naanakov, no nie pozostaje Ci nic innego niż to wszystko napisać sprzedawcy i reklamować...
Ta woda specyficzny atomizer, może ktoś uszkodził nie wiedząc jak sie psika ![]() Trzymam kciuki ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2015-07-23 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Kurczę, w "O mnie" nie ma nic o reklamacjach...
![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem zdenerowowanie, nerwy będą aż do jutrzejszej rozmowy/kontaktu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() No dobrze, to jutro zadzwonię, opiszę co i jak, mam nadzieję, że sprzedawca nie będzie odwracać kota ogonem...podzielę się wrażeniami potem... Dziękuję za wsparcie, Asiu. ![]()
![]() |
![]() |
#1706 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Jestem tak zdenerwowana, że chyba nie zasnę. ![]() Ale komentarz oczywiście będzie wówczas adekwatny. ![]()
![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od dobrej woli Sprzedającego. Też trzymam kciuki, bo sądząc po komentarzach pan do łatwych kontrahentów nie należy
![]() ![]() ![]() Z drugiej strony, niezależnie od finału całej sprawy, stratna i tak nie będziesz, bo zapach jest w porządku, a wyraźnego ubytku nie ma. To tak na pocieszenia ![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-07-24 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Już po rozmowie.
![]() ![]() Ponieważ obawiałam się nieco tego o czym piszesz, Daff, postanowiłam skupić się na uszkodzonej blokadzie atomizera, przy okazji dowiedziałam się jak sprzedawca zdobywa unikaty, które sprzedaje(choć nie pytałam, ale i tak chciałam to wiedzieć ![]() I słusznie, że rzecz się kręciła wokół atomizera, myślę, że jakbym mu wyjechała z tym, że używał, to nic by nie wyszło... Generalnie wygląda to tak, że facet kupuje te unikaty na różnych wyprzedażach(bardzo możliwe, że zagranicą), czeka aż zapach zrobi się słabo dostępny, a potem sprzedaje. Zakładam też, że flakon był otwarty, ponieważ chciał przed wystawieniem go na aukcję sprawdzić, czy nie jest "dotknięty przez czas". Stwierdziłam zatem, że nie będę robić awantury(choć pewnie powinnam), ponieważ sama po kupnie jakiegokolwiek zapachu, nawet jeśli idzie on w zapasy, to od razu otwieram i sprawdzam czy nie jest zepsuty(inna sprawa, że wówczas nie napisałabym na aukcji, że jest nowy i nieużywany). Zapach bardzo mi się spodobał, więc już pal licho, ważne, żeby nie był popsuty i żeby wszystko działało. Opisałam mu jak działa korek-atomizer(przekręcanie o 90 stopni - blokada, w drugą stronę - aktywacja). Miał jeszcze jeden egzemplarz Madness, więc to od razu sprawdził( ![]() ![]() Jak mam podsumować rozmowę, to sprzedawca był bardzo kulturalny i rzeczowy, dociekał, był całkiem miły. ![]() O rany, powiem Wam, że dawno nie byłam tak zestresowana. Jeszcze jak zaczęłam rozmowę, to od razu przeszłam do meritum, a zapomniałam nawet powiedzieć o jako zapach chodzi, pan mi musiał przerwać i zapytać. ![]()
![]() |
#1710 |
perfumowy zawrót głowy
|
Mam nadzieję, że reklamacja przebiegnie ok.
Wypowiem się co do Madness, bo miałam jakiś czas temu je we flakonie 75ml i niestety atomizer w nich jest jakiś felerny i luźny, u mnie perfumy ciekły jak szalone, praktycznie od nowości ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.