|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie nie zgadzaj się na zapłatę w całości przed weselem! Jak się będą upierać to powiedz im, że większość zapłacisz teraz, a końcówkę, tak około 5 tys zapłacicie po skończonym weselu (czyli jak będziecie salę opuszczać). Przecież musisz mieć jakieś zabezpieczenie gdyby coś oni skopali, bo tak to potem kłóć się z nimi... Jak będą mieli już całą gotówkę w garści to oleją i tyle! Jakieś pole manewru zawsze trzeba sobie zostawić. Najwyżej przy rozliczeniu przed weselem przynieś o te np 5 tys mniej i postawisz ich pod ścianą. Przecież na tydzień- dwa przed weselem nie wypowiedzą Wam umowy bo i tak nikogo nie znajdą na tak krótki termin. Oni mają zabezpieczenie w umowie, że i tak im całość zapłacisz i tak.
|
|
#3153 |
|
Przyczajenie
|
dziewczynki mozecie mi powiedzieć gdzie jest ta poradnia rodzinna, czy jak to sie tam nazywa?? bo jakoś nie bardzo sie mam gdzie dowiedzieć a tutaj najpewniej
|
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Przy każdym kościele. Dostaniesz od księdza skierowanie.
|
#3155 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
U nas w kościele, poradnia jest przy parafii, raz w tygodniu jest czynna i są wtedy spotkania grupowe, a na spotkania indywidualne trzeba sie już osobno umawiać, my tez już powoli zbieramy sie do pójścia, może w końcu w przyszłym tygodniu pójdziemy
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
poradnia dla narzeczonych jest przy każdym Kościele -prowadzą ją z reguły jakies małżeństwa, nie księża
![]() my poradnie już dawno mamy za sobą - trwała około 3 miesięcy powinnaś dostać od swojego księdza kartkę, gdzie są wyszczególnione spotkania z poradni - i po każdym spotkaniu osoba je prowadząca będzie pisała datę i złoży swój podpis. Później tą kartke musisz zanieść do księdza. |
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciliśmy od Pasternaka, zamówiliśmy tort
Zrobią go nam, a remont zaczną od 4 sierpnia Ależ się cieszę Będzie sporo droższy, bo takie ozdoby jak my chcemy muszą zamówić we Włoszech. Na dodatek nie chcemy na paterze tylko z zapieczonymi filarkami. Ale to nic, że drogo, bo to najważniejszy tort w życiu Na początku czerwca mamy przyjść ustalić szczegóły.
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
Ok. dziewczyny... dajcie znać ile mniej więcej może kosztować 3-piętrowy tort? Chodzi mi o przybliżoną cenę?
|
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Nieważne ile pieter ale ile kg, liczysz 10dag na os. Czyli jak masz 100os to potrzebujesz 10kg tortu. Cena U Braci Janusz to coś ok 31zl za kg czyli na tyle gości zapłacisz 310zl, u Pasternaka 35zl czyli 350zl, a za styl angielski (w polewie marcepanowej a nie bitej śmietanie) 45zl czyli 450zl. Zazwyczaj dekoracje sa w cenie. Przy zamówieniu płacisz zaliczkę (50-100zl zależy od miejsca), przy odbiorze lub dzień po ślubie przy oddaniu patery płacisz resztę.
|
#3161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serdeczne dzięki!!! Teraz już wiem o co chodzi!!! |
|
|
|
|
#3162 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
od dłuższego czasu przeglądam to forum,ale dopiero teraz postanowiłam się dołączyć do was.Kiedy przeczytałam o Celii,też postanowiłam się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami.Też szyłam suknię w tym salonie.Wybrałam sobie projekt,właścicielka wciskała mi kit,że będzie identyczna.Na początku jej wierzyłam,ale gdy ja zobaczyłam-nie była taka sama tylko bardzo podobna.Ale to błahostka.Bardziej wkurzyło mnie to,że moja suknia była zakładana przez modelkę do zdjęć reklamujących suknie Celii!!!!! Właściciel ka przekonywała mnie,że suknia tylko była mierzona na chwilę.Odpuściłam sobie awanturę,bo balam się,że baba mi spieprzy sukienkę na złość.Ja sobie szyłam sukienkę z falbanami,a w pasie mam przewiązaną szarfę,którą się wiąże z tyłu na kokardę.Przy płaceniu zaliczki właścicielka mówiła,że suknia będzie kosztowała w całości 2400zł,natomiast kiedy płaciłam już przy odbiorze,baba kazała mi dopłacić 100zł za szarfę,a wcześniej nic o tym nie mówiła.Nie jestem zadowolona z obsługi nic a nic.Faktem jest,że baba ma gadane i na początku obiecuje piękne rzeczy,a później okazuje się,że jest małą oszustką |
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak tam Joasiatko sprawa z Twoja suknia? A co do poradni małżeńskiej będziemy ja robić w innym mieście i z tego co rozmawiałam z katechetka z tamtego miasta muszę wziasc to zaświadczenie ze swojego kościoła a ona po zakończeniu tylko podbije, jak dla mnie troszke dziwne ze nie dadza mi zaswiadczenia z tametgo kościoła no ale jak tak mówiła...mam nadzieje ze tu nie beda robic mi zadnych problemów z wydaniem tego..
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
to jednak miałam nosa co do Celii
![]() nie podobał mi się ten salon już z wyglądu i nawet tam nie chodziłam hehehehe ---> kto pamięta moje wcześniejsze posty odnośnie "czucia" ten wie o co chodzi ![]() nie mniej jednak mam nadzieję, że u joasiatko wszystko ok z suknią, ty, bardziej, że ślub już za dwa dni! Puchatku-fajnie, że zgodzili Wam sie zrobic tort. Nie ma to jak zamowic ciasto w cukierni, ktora sie upatrzylo |
|
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie się cieszę, że zrobią nam tort
|
|
#3166 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Mam do Was goracą prośbę - czy możecie polecić jakąś dobra wizażystkę, chodzi mi o panią która wykona makijaż ślubny najlepiej u klientki!? Przeglądam forum ale jakoś nie mogę sie zorientować, czy wspominana tu pani Marta pracuje w salonie na Wesołej? czy coś pokręciłam? Z góry dzięki serdeczne za informację! Ślub mam 7 czerwca więc nie tak wiele czasu już pozostało. |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex, ja jestem zapisana u pani Sylwii na 10:00. Faktycznie chciałam później ale były już pozajmowane terminy. Teraz już wiem przez kogo
No ale ponoć fryzura wytrzyma spokojnie więc może być i ta godzina. Wątpię żebym rano długo spała ![]() Puchatku, gdzie dokładnie na Żytniej jest to solarium? |
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
Sekret. Studio kosmetyki kompleksowej i odnowy biologicznej. Podsiadło Jolanta
0 41 344 76 01 25-018, Kielce, Żytnia 12
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
gosik - to się spotkamy w salonie, bo ja będę siedziec u p. Kingi
![]() fryzura Ci wytrzyma spokojnie, ja mialam robiona we wrzesniu fryzure o 9 i mi nienaruszona wytrzymala dopoki wlosow nie umylam mops - p. Marta (u ktorej np. ja bede sie malowac ) przyjmuje w salonie Vita na ul. Jagiellonskiej obok stacji BP Nie robi makijazu w domu, a w soboty maluje do godz.14
|
|
|
|
#3170 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
A czy możesz napisać jak jest cena makijażu u tej p.Marty? i Jakimi kosmetykami maluje?
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
o to dwie p. Marty są na forum
|
|
|
|
#3173 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
dzieki ewuniaa
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! od razu dziękuję za wsparcie... bardzo miło mi się czytało wasze posty - i od razu mi się lżej na duszy zrobiło. Jeśli chodzi o suknię - to po tej całej awanturze, właścicielka dzwoniła do mnie 2 razy, zapewniając że będzie wszystko oki. Dziś pojechałam do celii po odbiór i suknia była już taka jaką chciałam
jednak nie spodobało mi się to - ze musiałam do ustalonej kwoty dopłacić 150zl za halkę - wcześniej nic nie mówiono mi na ten temat! Nie chciałam się już kłócić, nerwów pokazywać tylko dlatego, żeby sobie nie psuć nastroju na 2 dni przed ślubem. Najważniejsze, ze już mam upragnioną piękną suknię. A ja i tak im tego nie zapomnę, bo gdyby od razu zrobiły to co trzeba to każdy byłby szczęśliwy, musiałam pokazać nerwy i podnieść głos żeby ktoś mnie tam wysłuchał i doprowadził suknię do porządku... U mnie w domu wielkie sprzątanie, ja już nic nie robię, bo mam zrobione tipsy jutro będziemy tylko z TŻ pompować balony, pojedziemy kupić kwiaty pod ołtarz, potem spotkanie z księdzem (ma nam wytłumaczyć przebieg mszy), potem zawieziemy wódkę, napoje i owoce do restauracji nio i nockę spędzamy osobno czekając na ten wymarzony dzień...
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
joasiatko - super, że z suknią wszystko się udało
tylko szkoda, że tak nieładnie traktuja klientów i trzeba sobie nerwów nastrzępić, żeby wszystko wyszło zgodnie z założeniami. Wasz wielki dzień już niedługo ale Ci dobrzeeeee hihihihhitrzymam kciuki, żeby pogoda Wam w sobotę dopisała i żeby wszystko się udało |
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Joasiątko super, że masz swoją piękną suknię
Trzymam kciuki za pogodę.
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny gdzie kupujecie/ kupiłyście buciki ślubne??
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w Paryżance
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Kupujecie księgi gości?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

znaczy sie że moge sobie pójsć do obojętnie którego księdza i on mi powie gdzie mam tego szukać, tak?

Właściciel ka przekonywała mnie,że suknia tylko była mierzona na chwilę.Odpuściłam sobie awanturę,bo balam się,że baba mi spieprzy sukienkę na złość.Ja sobie szyłam sukienkę z falbanami,a w pasie mam przewiązaną szarfę,którą się wiąże z tyłu na kokardę.Przy płaceniu zaliczki właścicielka mówiła,że suknia będzie kosztowała w całości 2400zł,natomiast kiedy płaciłam już przy odbiorze,baba kazała mi dopłacić 100zł za szarfę,a wcześniej nic o tym nie mówiła.Nie jestem zadowolona z obsługi nic a nic.Faktem jest,że baba ma gadane i na początku obiecuje piękne rzeczy,a później okazuje się,że jest małą oszustką
i nawet tam nie chodziłam hehehehe ---> kto pamięta moje wcześniejsze posty odnośnie "czucia" ten wie o co chodzi 
1.06.2008