Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-23, 09:35   #3421
Puchatek M.
Rozeznanie

Dot.: Kielce

Ja taki diadem kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 335471248.jpg (26,7 KB, 47 załadowań)
Stary 2008-04-23, 09:36   #3422
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
no ale skoro nie pasuje do fryzury to przecież nie muszą ich zakładać tylko dlatego, że kupiły. Troche nie rozumiem co tu płakać, wystarczy nie zakładać.
Dokładnie
Stary 2008-04-23, 09:59   #3423
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez spcola Pokaż wiadomość
witajcie moje Drogie, będę miała odmiene zdanie od pozostałych kobietek. Ja bym żadnej nie wybrała. Nie dlatego , że są nieładne, tylko dlatego, że kojarzy mi się to z typową "lalką barbie". Dosyć często mam okazję malować kobietki, które właśnie wybierają zafascynowane wyglądem a w dniu ślubu płaczą , że nie pasuje to do fryzury, że lepszy byłby sam welon... ale to rzecz gustu

Pozrawiam Was serdecznie

No ja właśnie tez nie rozumiem nie pasuje , nie zakładam i tyle, zresztą ja sie nie zgodzę ze diademy kojarzą sie z lalka Barbie, jeśli jest delikatny, dobrze dobrany do sukni to tylko dodaje uroku

Puchatek bardzo ładny Twoj...chce coś podobnego tylko ze srebrnego...
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 11:07   #3424
fenomenka84
Raczkowanie

Dziewczyny wczoraj byłam w kwiaciarni Nemezja, tak ogólnie zorientować sie w bukietach i zapytać o taki jaki mnie interesuje i trafiłam akurat tak że Pani w kwiaciarni miała przykładowe bukiety bo w niedziele Nemezja robiła je na pokaz w konkursie miss, nie powiem niektóre to były naprawdę kombinowane:P było nawet coś takiego, żę na szkielecie parasolki :P takiej a'la koronkowej były misternie powplatywane gałązki storczyków,
Pani pokazała mi też przykładowy wachlarz z kwiatów, nie powiem fajny był ale strasznie wielki i chyba jednak zostanę przy cantadeskach i czymś skromniejszym, pytałam sie też jak jest z trwałością cantadesek i Pani powiedziała, że są to bardzo wytrzymałe kwiaty, jeszcze nie wiem czy akurat tam zamówię bukiet ale kwiaciarnia i obsługa zrobiła na mnie pozytywne wrażenie
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 11:11   #3425
spcola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
No ja właśnie tez nie rozumiem nie pasuje , nie zakładam i tyle, zresztą ja sie nie zgodzę ze diademy kojarzą sie z lalka Barbie, jeśli jest delikatny, dobrze dobrany do sukni to tylko dodaje uroku

Puchatek bardzo ładny Twoj...chce coś podobnego tylko ze srebrnego...
...dlatego podsumowałam to stwierzdeniem "rzecz gustu"
najważniejsze to być pewnym, że się chjce mieć diadem na główce, by uniknąć rozczarowań
spcola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 11:15   #3426
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj byłam w kwiaciarni Nemezja, tak ogólnie zorientować sie w bukietach i zapytać o taki jaki mnie interesuje i trafiłam akurat tak że Pani w kwiaciarni miała przykładowe bukiety bo w niedziele Nemezja robiła je na pokaz w konkursie miss, nie powiem niektóre to były naprawdę kombinowane:P było nawet coś takiego, żę na szkielecie parasolki :P takiej a'la koronkowej były misternie powplatywane gałązki storczyków,
Pani pokazała mi też przykładowy wachlarz z kwiatów, nie powiem fajny był ale strasznie wielki i chyba jednak zostanę przy cantadeskach i czymś skromniejszym, pytałam sie też jak jest z trwałością cantadesek i Pani powiedziała, że są to bardzo wytrzymałe kwiaty, jeszcze nie wiem czy akurat tam zamówię bukiet ale kwiaciarnia i obsługa zrobiła na mnie pozytywne wrażenie
Ja odnośnie Nemezji mam dokładnie takie same odczucia. Bardzo miła obsługa, przede wszystkim sluchają klienta i starają sie doradzić ale nie narzucić. Ja właśnie w tam zamówiłam kwiaty. Mam tylko nadzieję, że są tak dobrzy jak moje ich pochwały
Stary 2008-04-23, 12:16   #3427
Puchatek M.
Rozeznanie

Jaką piosenkę dedykujecie rodzicom na podziękowaniach?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-23, 12:29   #3428
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Jaką piosenkę dedykujecie rodzicom na podziękowaniach?
Ja nie wydziwiałam i będzie tradycyjnie, oklepane "cudownych rodziców mam"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 12:39   #3429
spcola
Raczkowanie

oklepane, ale piękne i za każdym razem gdy słyszę na weselach ten utwór to się wzruszam Agunia82 - świetny wybór !!
spcola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 12:46   #3430
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spcola Pokaż wiadomość
oklepane, ale piękne i za każdym razem gdy słyszę na weselach ten utwór to się wzruszam Agunia82 - świetny wybór !!
No dokładnie tak, świetna piosenka, wzruszające słowa, moim zdaniem nie ma lepszej

Stary 2008-04-23, 12:46   #3431
Puchatek M.
Rozeznanie

A my nie chcemy tej piosenki i szukamy czegoś innego.
Co dajecie rodzicom na podziękowanie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-23, 12:54   #3432
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja nie wydziwiałam i będzie tradycyjnie, oklepane "cudownych rodziców mam"
Ja sama zamierzam wykonać piosenkę dla rodziców, ale na pewno nie Cudownych rodziców mam, bo zamiast śpiewać to bym ryczała do mikrofonu Zastanawiam się nad Radość najpiękniejszych lat (Anny Jantar) lub The greatest love of all (Whitney Houston). Chce śpiewać na tle pokazu naszych zdjęć od maleńkości (TZ by puścił z projektora a ja bym śpiewała). Potem byśmy im wręczyli upominki (ramke ze slubnym zdjęciem) i byłaby piosenka zagrana przez kapele do której byśmy tańczyli w kółku z rodzicami-tu kapela zaśpiewa ulubioną piosenkę taty Dance me to the end of love (Leonard Cohen). Ale jeszcze dopracowuje koncepcje.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 12:55   #3433
agunia82
Zakorzenienie

Tutaj jeszcze się nie zdecydowałam. na pewno będę chciała wymyśleć coś oryginalnego, coś co da im dużo radości i będzie odświeżało wspomnienia. Wstępnie myśleliśmy nad albumem ze zdjęciami, ale to jeszcze nic pewnego. Jak mojemu Tż-towi skończy się urwanie głowy w pracy (a póki co biedaczysko pracuje wieczorami ,w soboty i czasem nawet w niedziele bo z projektem się nie wyrabiają) to posiedzimy i pogłówkujemy

Stary 2008-04-23, 13:33   #3434
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
A my nie chcemy tej piosenki i szukamy czegoś innego.
Co dajecie rodzicom na podziękowanie?
my rodzicom przygotowujemy album, w którym będą fotki począwszy od ich ślubu poprzez chrzciny, komunię itd do naszego ślubu. fotki będą po prawej stronie a po lewej na kalce technicznej- cytaty o miłości, wierszyki. )
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 14:14   #3435
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Ja sama zamierzam wykonać piosenkę dla rodziców, ale na pewno nie Cudownych rodziców mam, bo zamiast śpiewać to bym ryczała do mikrofonu Zastanawiam się nad Radość najpiękniejszych lat (Anny Jantar) lub The greatest love of all (Whitney Houston). Chce śpiewać na tle pokazu naszych zdjęć od maleńkości (TZ by puścił z projektora a ja bym śpiewała). Potem byśmy im wręczyli upominki (ramke ze slubnym zdjęciem) i byłaby piosenka zagrana przez kapele do której byśmy tańczyli w kółku z rodzicami-tu kapela zaśpiewa ulubioną piosenkę taty Dance me to the end of love (Leonard Cohen). Ale jeszcze dopracowuje koncepcje.
U nas będzie podobnie, projektor ze zdjęcia, w tle piosenka (ale nie zaśpiewana przez mnie, bo takiego glosu nie mam , no i tez nie chce "cudownych rodziców mam" ale im bardziej szukam tym nie widzę nic sensownego), następnie wręczamy upominki i tu albo ramka albo album ze zdjęciami

Biustonosze:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-23, 19:05   #3436
Audacieux
Wtajemniczenie

Muszę się pochwalić, że dziś podpisaliśmy umowę z zespołem, zatem mamy już salę i zespół
A w czasie weekendu mamy się spotkać z kamerzystą i fotografem

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 19:12   #3437
fenomenka84
Raczkowanie

lady.anna Mam pytanko, czy zamawiałaś może w Nemezji również dekoracje samochodu? Jeśli tak to mogłabyś napisać jaki jest mniej więcej koszt takiej przyjemności bo zapomniałam sie spytać wczoraj

PS Jeśli któraś z dziewczyn zamawiała dekorację na samochód niekoniecznie w Nemezji to też napiszcie ile kosztuje takie przystrojenie
Stary 2008-04-23, 19:36   #3438
fenomenka84
Raczkowanie

izus123 znalazlam taką sukienkę jaką chcesz tylko w koloezw ecru wklejam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 352202927.jpg (10,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 352202927_1.jpg (10,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 352202927_3.jpg (8,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 352202927_4.jpg (9,4 KB, 42 załadowań)
Stary 2008-04-23, 20:44   #3439
LauraW
Przyczajenie

Witam Was Dziewczyny!
Znalazłam to forum i postanowiłam zasięgnąć Waszych opinii... o ile to możliwe???
Otóż znaleźliśmy salę na wesele, fajny termin, aż dziwne że jeszcze jest wolne, ale zastanawiamy się czy nie jest to zbyt drogo?! Tam od osoby życzą sobie 155 zł. W cenę wchodzą poza jedzeniem ciasta, tort, napoje i soki... Musielibyśmy kupić sobie tylko alkohol.
Co Wy o tym myślicie? Drogo czy nie? Sala jest piękna. A ile Was kosztuje wynajęcie sali??? No i ile biorą za poprawiny???
Proszę o podpowiedzi bo nie mam rozeznania w tej sprawie...
LauraW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-23, 20:45   #3440
izus123
Raczkowanie

Cytat:
izus123 znalazlam taką sukienkę jaką chcesz tylko w koloezw ecru wklejam zdjęcia
Fenomenka-jestes fenomenalna!!! Moglabyc mi dac na priva namiary stronki gdzie ja znalazlas.
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 20:49   #3441
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że dziś podpisaliśmy umowę z zespołem, zatem mamy już salę i zespół
A w czasie weekendu mamy się spotkać z kamerzystą i fotografem
...i jaki zespol wybraliscie? ja,jak juz wczesniej pisalam,axis bend,bo sporo dobrego o nich slyszlam,tylko tak sie zastanawiam czy ja duzo za nich place czy standardowo:3000zl.-graja do 4 rano
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 21:13   #3442
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LauraW Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny!
Znalazłam to forum i postanowiłam zasięgnąć Waszych opinii... o ile to możliwe???
Otóż znaleźliśmy salę na wesele, fajny termin, aż dziwne że jeszcze jest wolne, ale zastanawiamy się czy nie jest to zbyt drogo?! Tam od osoby życzą sobie 155 zł. W cenę wchodzą poza jedzeniem ciasta, tort, napoje i soki... Musielibyśmy kupić sobie tylko alkohol.
Co Wy o tym myślicie? Drogo czy nie? Sala jest piękna. A ile Was kosztuje wynajęcie sali??? No i ile biorą za poprawiny???
A mogę spytać jaka to sala? Powiem szczerze że jak dla mnie ta cena jest strasznie wysoka, ale wiem że bywają droższe sale.

Ja płacę 120 albo 130 zł od osoby, zależy od ilości gości, tyle że nie mamy w cenie ciasta, napojów i alkoholi. Za poprawiny powiedzieli nam 5 000,ale ostatecznie nie robimy.

Musicie to sobie dokładnie przeliczyć, jeżeli Was na to stać, a sala Wam się bardzo podoba, to czemu nie?

Stary 2008-04-23, 21:16   #3443
Audacieux
Wtajemniczenie

Izus123, Axis Band został już zaklepany przez kogoś innego kilka godzin przed spotkaniem z nami zatem mamy inny zespół, nazwy nie znam, jak sprawdzę, to napiszę, - słuchaliśmy ich muzyki na płycie. było całkiem ok, mam nadzieję, że na weselu będzie ok. Mamy się jeszcze z nimi spotakć i dostać płytę, żebyśmy do przyszłego roku nie zwątplili - cena to 2500 - do godziny 4 + połowa stawki na poprawiny
sprawdziłam : zespół COMA

Edytowane przez Audacieux
Czas edycji: 2008-04-24 o 08:45
Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 21:56   #3444
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Cytat:
lady.anna Mam pytanko, czy zamawiałaś może w Nemezji również dekoracje samochodu? Jeśli tak to mogłabyś napisać jaki jest mniej więcej koszt takiej przyjemności bo zapomniałam sie spytać wczoraj

PS Jeśli któraś z dziewczyn zamawiała dekorację na samochód niekoniecznie w Nemezji to też napiszcie ile kosztuje takie przystrojenie
Niestety ci nie pomogę, bo nie będziemy stroić samochodu. TŻ zażyczył sobie limuzynkę w czystej postaci (a więc bez ozdób) a mnie pozostało się tylko zgodzić
Stary 2008-04-23, 22:20   #3445
LauraW
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A mogę spytać jaka to sala? Powiem szczerze że jak dla mnie ta cena jest strasznie wysoka, ale wiem że bywają droższe sale.

Ja płacę 120 albo 130 zł od osoby, zależy od ilości gości, tyle że nie mamy w cenie ciasta, napojów i alkoholi. Za poprawiny powiedzieli nam 5 000,ale ostatecznie nie robimy.

Musicie to sobie dokładnie przeliczyć, jeżeli Was na to stać, a sala Wam się bardzo podoba, to czemu nie?
Wiesz co to jest poza Kielcami... Tam za poprawiny nie płacę, bo jest to co zostaje z wesela, jedynie za jakieś ciepłe posiłki dla gości... No i teraz nie wiem co robić??? Gości ma być ok. 100...
A jaką Ty masz salę jeśli można zapytać?
Stary 2008-04-23, 22:26   #3446
agunia82
Zakorzenienie

Ambaras, w Dąbrowie zaraz obok Kielc

Stary 2008-04-23, 23:11   #3447
LauraW
Przyczajenie

Kiedyś tam byłam, ale jakieś 1,5 roku temu.
W tej cenie o której pisałam dają też pokój dla młodych i pokój 4-os. dla rodziny... ale muszę brać pod uwagę jeszcze dowóz gości. Do tego -wiadomo- przystrajanie sali. A czy orientujecie się z jakim kosztem wiąże się transport w granicach ok 60km.?
Napiszcie proszę, czy Waszym zdaniem to za dużo?
Stary 2008-04-24, 07:32   #3448
LauraW
Przyczajenie

Witam ponownie!!!
Na wszelki wypadek ponawiam moje pytanie:

...Znalazłam to forum i postanowiłam zasięgnąć Waszych opinii... o ile to możliwe???

i jeszcze jedno pytanko: Czy któraś z Was wie coś na temat wesela w Pałacyku Zielińskiego??? Jak to wygląda, Jakie jedzenie, obsługa, sala, ceny???
Z góry dzięki za odp.!!!
Pozdrawiam!!!

P.S.
Jeśli któraś szuka bucików, to proponuję zajrzeć do sklepu na Rynku (między Delikatesami a fialrami)! Wczoraj byłam i widziałam całkiem niezłe buciki kremowe, złote, białe. Ceny ok. 130-160PLN!
Stary 2008-04-24, 08:01   #3449
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez LauraW Pokaż wiadomość
Witam ponownie!!!
Na wszelki wypadek ponawiam moje pytanie:

...Znalazłam to forum i postanowiłam zasięgnąć Waszych opinii... o ile to możliwe???

i jeszcze jedno pytanko: Czy któraś z Was wie coś na temat wesela w Pałacyku Zielińskiego??? Jak to wygląda, Jakie jedzenie, obsługa, sala, ceny???
Z góry dzięki za odp.!!!
Pozdrawiam!!!

P.S.
Jeśli któraś szuka bucików, to proponuję zajrzeć do sklepu na Rynku (między Delikatesami a fialrami)! Wczoraj byłam i widziałam całkiem niezłe buciki kremowe, złote, białe. Ceny ok. 130-160PLN!
Jak dla mnie 155 zl strasznie wysoko...ja z taka cena sie nie spotkałam kiedy szukałam swojej sali...największa cena jaka usłyszałam to 140..
Ja place 130 a mam identycznie jak Ty, ze kupuje sobie tylko alkohol, a za poprawimy płaci sie 800 zl koszt kucharzy, kelnerów, sprzątania i 30 zl os osoby wyżywienie
Ja bym na Twoim miejscu jeszcze sie porozglądała...a na kiedy planujesz?

Biustonosze:

Stary 2008-04-24, 08:11   #3450
LauraW
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Jak dla mnie 155 zl strasznie wysoko...ja z taka cena sie nie spotkałam kiedy szukałam swojej sali...największa cena jaka usłyszałam to 140..
Ja place 130 a mam identycznie jak Ty, ze kupuje sobie tylko alkohol, a za poprawimy płaci sie 800 zl koszt kucharzy, kelnerów, sprzątania i 30 zl os osoby wyżywienie
Ja bym na Twoim miejscu jeszcze sie porozglądała...a na kiedy planujesz?
My chcemy jeszcze w tym roku... Tam zwolnił się termin pod koniec września. A Ty gdzie masz rezerwację?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości