Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-07, 14:15   #4291
izus123
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Kocurski,milo Cie ZOBACZYC Jeszcze raz STO LAT!!!! W ZDROWIU I SZCESCIU!
Oniaczeq,a moze wiesz gdzie sie wybrac na lowy po "taka" suknie.
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 16:10   #4292
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

dziś zapisałam sie do awangardy na fryzurę ślubną ale oczywiście za późno poszłam (ślub we wrześniu) i nie było miejsca do poleconych przez was pań (kingi i sylwi). pani w awangardzie poleciał mi panią mariolke.
czy wiecie cos o tej pani? bardzo prosze o jakieś opinie jeśli takowe macie. bo normalnie niczym sie tak nie denerwuje jak fryzurą i makijażem.

wiem moze to i głupio ale chciałabym wyglądać najlepiej na własnym ślubie.
zresztą jak każda z nas
Na wrzesień nie było juz do nich miejsc? rany to mnie nastraszyłaś, ja mam w październiku ale myślałam ze mam jeszcze sporo czasu a tu proszę, muszę sie zapisać , wiecie może czy da sie telefonicznie?czy trzeba isc osobiście bo poki co nie mam jak a jak sa az tak oblegane to wolałabym juz w poniedziałek sobie zarezerowac wszystko

Izus123 ja tez szukałam sukni o tym kroju bo uważam ze sa śliczne...jednak w Kielcach suknie tego typu godne uwagi widziałam tylko w Paryżance wiec jesli jeszcze nie byłaś to polecam
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 16:53   #4293
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

mi pani dała wizytówkę do nich i mówiła ze jakbym chciała próbną fryzure to zeby dzwonić i umawiać sie.
wiec myślę ze nie bedzie problemu z telefonicznym umówieniem sie na termin fryzury ostatecznej
mam do nich numer wiec jak coś to na priv moge przesłać

i tak lepiej już teraz sie umówić i mieć z głowy
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 17:06   #4294
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Acha,czyli "nie powiemy Ci jaki model,zebys przypadkiem gdzies tanszej nie znalazla"."Kupuj tu i teraz-ostatnia szansa!"-ooo matko,co za podejscie.I to Madonna...
No to juz wiemy,ze jesli juz gdzies poza Kielce,to lepiej Czestochowa (bardzo chwalona na Wizazu) lub Jedrzejow (komentarze sa rozne co do tamtejszych sukni-,ale niewatpliwie jest taniej).
Tifii-wszystkiego najlepszego! Czekamy na zdjecia!Faju was msza wyladala,bardzo mi sie podb zaangzowane rodziny.A to w kazdym kosciele mozna w takiej fomie msze,czy w wybranych?
Ja mam w katedrze.Chcialabym moc wybrac sobie czytania,ksiedza,ktory wyglosi kazanie i dzieci,ktore przyniosa dary
Myślę, ze nie ma problemu, by cała rodzina się zaangażowała jeśli tylko tego chcecie. Dla nas moment ślubu i msza to bardzo ważny element, dlatego nie wyobrażałam sobie tego inaczej. To było dla mnie bardzo wzruszające.
Dziękuję Wam za życzenia, pamięć i wsparcie.

Księga gości
Ja takową miałam, lezała na osobnym stoliku, ogłosiliśmy prezez mikrofon, aby ludzie się wpisywali. Oczywiście nie wszyscy nam się wpisali ale jakaś 1/3 napewno. Pomysł bardzo mi się podoba i bardzo jestem zadowolona. Ja tez myślałam o tym, zeby ją puścić w obieg, ale nie chciałam wywoływać u gości tekiego zniechęcenia, ze muszą coś wpisać, dlatego taka forma została.

zaproszenia na sam ślub
U nas było kilka takich osób i bez problemu, przybyli na śl;ub i złożyli życzenia

Karaoke
Dziewczyny miałam, wyszło rewelacyjnie!!! Forma nieco inne podzieleni zostaliśmy na dwie druzyny panie i panowie i śpiewaliśmy, było ekstra wszyscy się angażowali a piosenki śmieszne wszyscy goście mówili, ze super.

Kwiaty
Miałam piękny bukiet z tulipanów fioletowych, a moja swiadkowa śliczny z gerber, jak tylko będę miała zdjęcie to wkleję. Brałam ślub w innym mieście, wiec kwiaciarnia nie z kielc

Welon i żywe kwiaty
Miałam długi welojn 2,5 metra ale tylko w kosciele. Po obiedzie zdjeclam go i bylam bez welonu tylko jeden żywy tulipan, moim zdaniem wyglądąło to dobrze

Błogosławieństwo
Było w domu mojego brata, rodzice mego (już męża) pobłogosławili nas i tyle

Fontanny
Miałam fontanne czekoladowa i fontanne z szmpanem picoloo dzieci miały radochę
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 18:43   #4295
izus123
Raczkowanie

tiffi-Fajnie,ze wszystko poszlo dobrze Fajna relacja-konkrety Bo,ze bylo bosko,cudnie i ti byl najszczesliwszy dzien Twoje zycia-to wiadomo
A jak prezentowala sie fontanna i co goscie na nia? Nikt sie nie upapral,nie poslizgnal itp? A czy mialas ja w sali czy wypozyczalas. Czekamy z niecierpliwoscia na fotki Gorace zyczenia dla SWIEZO UPIECZONEJ ZONKI

Oniaczekqi wszystko jasne)http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=diosa))
A jaka ty masz suknie? Mozesz przeslac?

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-07 o 19:46 Powód: dopis
Stary 2008-06-07, 19:07   #4296
Kocurski
Raczkowanie

Tiffi1 - serdecznie gratuluję i życzę Wam wszystkiego, co najlepsze i najpiękniejsze.

Izus123 - suknia boska!
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 19:44   #4297
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość
Tiffi1 - serdecznie gratuluję i życzę Wam wszystkiego, co najlepsze i najpiękniejsze.

Izus123 - suknia boska!
Sliczna,co? Ale to kolekcja 2008 i nie mozna jej kupic w Kielcach no coz,przysni mi sie kilka razy i minie... ...bo pewnie trzeba na nia czekac,a ja bede miala (w najlepszym wypadku) 2,5 miesiaca wiec odpada i druga sprawa,to ze pewnie kosztuje fortune (wyjasnienie:fortuna to dla mnie wydac na suknie wiecej niz 3000- o nie,nie nie dam sie zwariowac)
A tak najchetniej to kupilabym cos okazyjnie,nie z najnowszej kolekcji w najdrozszym salonie,zebym potem nie musiala sie martwic o sprzedaz Hi,hi,moze zostawie sobie na pamiatke i podaruje kiedys naszej corce....ach,rozmazylam sie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 20:54   #4298
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Nie, absolutnie nie zapomniałam. Sama bardzo dużo skorzystałam z Waszych porad, może i ja coś komuś doradzę
Kocurski brałaś ślub w mojej parafii Proszę o szczegółową relację
Interesuje mnie szczególnie temat kwiatków w kościele i organisty - ile sobie policzono za te usługi Który ksiądz udzielał Ci ślubu? I gdzie miałaś wesele - taka ładna sala
I ile kosztował Cię sam ślub - sorki za takie cenowe pytania, ale mi ksiądz powiedział "co łaska" i nie wiem zupełnie jak to sie ma do rzeczywistości...

Wyglądaliście prześlicznie - życzę wszystkiego NAJ na nowej drodze życia
Stary 2008-06-07, 22:04   #4299
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Interesuje mnie szczególnie temat kwiatków w kościele i organisty - ile sobie policzono za te usługi Który ksiądz udzielał Ci ślubu? I gdzie miałaś wesele - taka ładna sala
I ile kosztował Cię sam ślub - sorki za takie cenowe pytania, ale mi ksiądz powiedział "co łaska" i nie wiem zupełnie jak to sie ma do rzeczywistości...

moja to też parafia i nie mogłam tam mieć ślubu bo wolna była tylko 19 a w październiku to za późno. A jak zadzwoniłam kilka miesięcy temu to byli zdziwieni ze tyle jeszcze czasu ale brak terminu normalnego
Stary 2008-06-07, 22:43   #4300
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
tiffi-Fajnie,ze wszystko poszlo dobrze Fajna relacja-konkrety Bo,ze bylo bosko,cudnie i ti byl najszczesliwszy dzien Twoje zycia-to wiadomo
A jak prezentowala sie fontanna i co goscie na nia? Nikt sie nie upapral,nie poslizgnal itp? A czy mialas ja w sali czy wypozyczalas. Czekamy z niecierpliwoscia na fotki Gorace zyczenia dla SWIEZO UPIECZONEJ ZONKI

Oniaczekqi wszystko jasne)http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=diosa))
A jaka ty masz suknie? Mozesz przeslac?
Fontanna była mała (miała ją w wyposażeniu moja kucharka). Fontanna czekoladowa wyglądała super, do tego były rurki, truskawki, winogrona, druga fontanna to fontanna do szmpana picolo. Szcezrez powiem jakos nie zdąrzyłam się nią zainteresować. Z tego co wiem dzieci były zachwycone, co niektóre miałay jakieś plamki na ubranaich ;-) ale nikt się nie poślizgnął ani mnie nie umazał. Fontanna z p[icolo to strzał w 10 dzieci opite były do granic mozliwości 15 butelek picolo poszło
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 07:40   #4301
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Izus123 na zdjeciu jest moja suknia

A co do Twojej jest bardzo wiele podobnych, ja mierzyłam bardzo podobna w Paryzance i kosztowała 2700...miałam kupować ale zdecydowałam ze poszukam u kogoś ( i znalazłam baaardzo podobna ) za 1800 juz miałam kupować ale natknęłam sie na ta i tak juz zostało wiec jeśli nie zależy Ci na nówce to poszukaj, dziewczyny sprzedają i to w bdb stanie(przymierzałam jedna i w zyciu bym nie powiedziała ze była używana)
Tu masz linki gdzie możesz zobaczyć co i jak

http://www.slubnytarg.pl/ksspis.php?...s=270&e=15&n=1

http://www.we-dwoje.pl/papilio-przep...nie,7775.html]

Biustonosze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 10:23   #4302
izus123
Raczkowanie

Dzieki Oniaczeq Skorzystam,bo tak naprawde, nie zalezy mi na nowej sukni.Dokladnie,sa z pewnoscia w bdb.stanie,bo coz mozna zrobic z suknia przez jedna noc.
Twoja suknia (ach,juz pamietam-pokazywalas kiedys) jest,przede wszytkim,baaaardzo oryginalna,piekna i elegancka...az trudno sobie wyobrazic,ze wywijasz w niej na parkiecie
Mimezis,jak sprawa z fotografem,udalo sie uprosic kiedza? Trzymam kciui,ze tak
Tiffi,dziekuje za info o fontannach A o fontannie szamana nie slyszalam,tez fajne.
Fenomenka,w Willi tez maja fontanne,wiesz moze za ile?Zobacze jak mnie to finasowo wyjdzie,bo chcialabym ten wiejski stol... i fontanna Byloby fajnie,kazda dodatkowa atrakcja jest suuuer
Stary 2008-06-08, 10:38   #4303
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

To ciesze sie ze pomogłam
a co do mojej sukni to cóż te zdjęcia katalogowe sa straaaasznie obrabiane co mnie osobiście bardzo denerwuje, niestety w realu wyglada troche inaczej ale mysle ze jak zrobię parę poprawek to wszystko będzie dobrze bo narazie jestem z niej zadowolona tak na 70 %
i w rzeczywistości nie jest az taka opięta także z tańczeniem nie będzie problemu
Izus123 jak cos znajdziesz to pochwal sie

Biustonosze:

Stary 2008-06-08, 11:39   #4304
izus123
Raczkowanie

Oki,pochwale,ale nie szybo,bede w Polsce dopiero 20-go lipca. Juz o niczym innym nie potrafie myslec,jak o Kilcach,naszym nowym gniazdku (choc tu wiele sie nie zmieni,bo mieszkamy razem 3 lata),no i oczywiscie zaczne WIELKIE PRZYGOTOWANIA DO NASZEGO DNIA!!! A poki co,zostaje mi tylko pzegladanie netu, dyskusje z narzeczonym i to forum Jak dobrze,ze jestescie

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-08 o 11:41 Powód: dopis
Stary 2008-06-08, 11:41   #4305
Puchatek M.
Rozeznanie

Kocurski wszystkiego najlepszego!
Ślicznie wyglądaliście, extra fotki
Stary 2008-06-08, 11:53   #4306
bartolina
Raczkowanie

Kocurski ode mnie również WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA
Super razem wyglądacie
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 12:25   #4307
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Kocurski napisz jak ukladala sie wspolpraca z firma pana Lukasika? Wspomnialas cos, ze wszystko bylo ok, ale prosze o wiecej szczegolow. Kiedy mialas plener, w dniu slubu? I jesli tak to dlugo Wam zeszlo? Z gory dzieki.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:31   #4308
fenomenka84
Raczkowanie

izus123 właśnie też ostatnio słyszałam że zakupili fontannę w willi,bo jak rok temu rezerwowaliśmy sale to jeszcze jej nie mieli, niestety nie wiem ile może kosztować wynajęcie, u mnie na bank będzie wiejski stół,a co do fontanny to się jeszcze zobaczy, bo TŻ kręci na nią nosem załączam jeszcze zdjęcia mojej sukni, bo widziałam że kilka postów wyżej pytałaś o nią (zdjęcia na innych PM)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:34   #4309
fenomenka84
Raczkowanie

i
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 22:26   #4310
mimezis
Raczkowanie

Wrociłam z Kielc i zdaje relacje:

KATEDRA: Bardzo się zawiodłam. Ksiądz w kancelarii był mało uprzejmy, nie zgodził się na wybrane przez mnie czytania (mimo że nawet na nie nie spojrzał), powiedział, że czytania wybiera ksiądz i nie było żadnej dyskusji. Nie chciał mi powiedzieć, który ksiądz udzieli nam ślubu i nie dowiem się tego aż do ślubu, bo ustalają to między sobą w ostatniej chwili, czyli to jakie czytania będą na ślubie, czy mogą być 2 czytania a nie jedno, dowiem się dopiero na 15min przed ślubem i w takim wypadku jeśli chcę, aby rodzina mi je czytała muszę się liczyć z tym, że pierwszy raz tekst na oczy zobaczą na ślubie (to jakaś paranoja!). Co gorsza jeśli mój fotograf nie ma papierka na robienie zdjęć na mszy, to muszę prosić o zgodę księdza, który będzie mi udzialał ślubu, czyli to czy może mi zrobić zdjęcia dowiem się na ślubie!!! (jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze?tak mam to rozumieć?). Pośpieszał mnie, kazał przyjść drugi raz w tygodniu przed samym ślubem, aby dowiedzieć się, jak przebiega uroczystość, zapłacić za ślub i przynieść dane świadków i nieważne było dla niego to że mieszkam 300km od Kielc i kolejny przyjazd to dla mnie duży wysiłek. Uwaga! Podobno za rzucanie ryżem ksiądz stosuje kary pieniężne - to są informacje niesprawdzone, bo od pań sprzątających po ślubie. Inna sprawa, że byłam obejrzeć 1 ślub w katedrze i np okazało się, że to ksiądz śpiewa psalm i alleluja bez żadnego akompaniamentu - akurat trafiło na księdza który strasznie fałszował, w trakcie zmienił chyba melodię i tonację Organista natomiast bardzo ładnie śpiewa, ale jak się go zapytałam, czy nie mógłby mi on zaśpiewać, to jest to niewykonalne, dlatego bo w katedrze panuje zasada ze psalm jest śpiewany z ołtarza a nie z chóru (słyszeliście kiedyś o takiej głupocie???) Ew. mogę poprosić rodzinę, by mi zaśpiewała, ale ciekawa jestem jaki amator zgodzi się zaśpiewać psalm bez żadnego przygotowania??? Ostatnia rzecz, która jest małym utrudnieniem to to, że zazwyczaj po ślubie para idzie na chwilę do ołtarza bocznego matki boskiej, aby się chwilę pomodlić, w tym że nie ma do niego dojścia, para musi cofnąć się do połowy kościoła (wtedy ludzie myślą że to już koniec i zaczynają wychodzić a potem przeciskać się między ławkami Nie wspomnę już o tym, że akurat ta para się pomyliła i zamiast do nawy bocznej poszła do zakrystii hahaha Radzę tym, kto bierze tam ślub, przejść się na 1 ślub i się ze wszystkim zapoznać Dobrze też wyznaczyć osobę, która pogoni gości do pierwszych ławek, bo para młoda siędzi na samym ołtarzu, gdzie już zaczynają się ławki, ale każdy się wstydzi tam usiąść, dalej pare ławek nie ma oparcia więc też są pomijane i w efekcie goście siedza kilometr od pary - ja ledwo ich widziałam a usiadłam w pierwszej ławce z oparciem
To tyle moich spostrzezeń o katedrze...

CUKIERNIA BRACI JANUSZ: bardzo miły Pan, pojawiły się nowe zdjęcia tortów, które wyglądem są dużo ładniejsze od tych z Pasternaka, każdy ślaczek jest wypracowany - okazało się że wzór z internetu, który przyniosłam już kiedyś robili, wiec zobaczyłam jak tort w rzeczywitości będzie wyglądał - pięknie pomimo tego ze nie będzie z marcepanu. Koszt wyszedł o 200zl taniej niż w Pasternaku no i dużo łatwiej tu trafić.

HURTOWNIE NAPOJóW I ALKOHOLI: Byłam w Ro&Ma, tu była najtańsza beczka piwa, ale tylko tyskie, żubr albo lech, za to wybór napoi jak dla mnie niezadowalający-nie mieli ani coca coli, ani fanty, ani sprite, ani soczków butelkowych tymbarka, sok tylko hortexu, woda ustronianka. Pani wzamian oferowala mi pepsi, 7up i mirinde, ktora cenowo byla tam tansza niz np w tesco, ale to nie to czego szukalam, wiec chyba przejade się do macro. A, i nie przyjmuja zwrotow jakby zostalo.W hurtowni Alti na Kolberga jest tylko alkohol i w ogóle nie ma beczek piwa. Beczki piwa w Gomexie na Chałubińskiego drożej niż w Ro&Ma - wybór tyskie albo lech. A ja szukałam żywca Kupując beczkę pamietajcie że jeśli nie macie swojej trzeba dać kaucje 175zł, na sali musza mieć do wypożyczenia dystrybutor piwa (mnie pan chciał wypożyczyć go za 150zł) i uwaga bo dystrybutor pasuje tylko do 1 rodz piwa np kupicie lecha a dystrybutor pasuje do żywca, wiec w sumie wychodzi podobnie jesli zamowi sie taka beczke w hotelu. Ja za beczke żywca w hotelu (wraz z dysrtybutorem i kubkami do piwa płacę 500zł za 50l. Cena w hurtowni samej beczki to połowa tej ceny ale doliczyc trza kaucje, oplate za wypozyczenie dystrubutora, dowoz, kubeczki).

To tyle, mam nadzieje że komuś pomogłam.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png

Edytowane przez mimezis
Czas edycji: 2008-06-08 o 23:36
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 08:41   #4311
gosikk_s
Zakorzenienie

Kocurski, wszystkiego najlepszego Ślicznie wyglądaliście

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 08:50   #4312
Kocurski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość

Gazelcia, za kwiatki płaciliśmy 100 zł ( jak są trzy śluby, jest taniej, ale u nas były tylko dwa w tym dniu ). Organista zażyczył sobie 100 zł. Ślubu udzielał nam ksiądz Adam i nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego księdza. Mszę poprowadził tak, żeby rozładować nasz stres i w końcu uśmiechaliśmy się całą mszę Zależy oczywiście, co kto lubi, ale wszyscy goście mówili, że było bardzo ciepło, super. Byli przekonani, że dobrze znamy sie z księdzem, tak poprowadził mszę. Oczywiście można wcześniej wybrać księdza, którego tylko chcecie. Ale my nie mogliśmy się zdecydować i nie żałujemy

Za ślub daliśmy 350 zł - ksiądz powiedział nam " co łaska ", ale od 200 zł do 500 zł. Za zapowiedzi nic osobno nie dawaliśmy, a całość zapłaciliśmy chyba na 2 tygodnie przed ślubem.

Wesele mieliśmy w Dworku w Masłowie, faktycznie sala jest śliczna. Właściciel prowadzi jeszcze Pałac Zielińskich i jakąś restaurację w Jędrzejowie. Wszystko ma bardzo profesjonalnie, nie ma najmniejszych problemów.

Karothka - Łukasik rewelacja. Filmowała dziewczyna, Agnieszka, a Zdzisiu Łukasik montuje całość. Film jest naprawdę super. Zdjęcia robiła jego żona i wszystkim będę polecać, bo naprawdę zdjęcia są piękne. Wszystko jest też bardzo szybko, bo w piątek odbieraliśmy już komplet - płytki z filmem i wszystkie zdjęcia.

Na plener pojechaliśmy przezd ślubem. Mszę mieliśmy o 18.00, także dziewczyny przyjechały do domu na 16.00. Porobiły zdjęcia przy przygotowaniach, potem błogosławieństwo i pojechaliśmy na godzinkę do parku. A stamtąd od razu na mszę. Wszystko miałao zależeć od pogody. Gdyby było brzydko, miały być u mnie w domu na 17.00. Ale to wszystko proponowała babeczka " od zdjęć ". Gościom bardzo się podobały kobietki, wszystkich ładnie ustawiały, prowadziły, także nie ma się czym marwtić, że coś ważnego umknie. One nad wszystkim czuwały. No i zdjęcia i film super, także polecam.
Stary 2008-06-09, 09:29   #4313
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Gazelcia, za kwiatki płaciliśmy 100 zł ( jak są trzy śluby, jest taniej, ale u nas były tylko dwa w tym dniu ). Organista zażyczył sobie 100 zł. Ślubu udzielał nam ksiądz Adam i nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego księdza. Mszę poprowadził tak, żeby rozładować nasz stres i w końcu uśmiechaliśmy się całą mszę Zależy oczywiście, co kto lubi, ale wszyscy goście mówili, że było bardzo ciepło, super. Byli przekonani, że dobrze znamy sie z księdzem, tak poprowadził mszę. Oczywiście można wcześniej wybrać księdza, którego tylko chcecie. Ale my nie mogliśmy się zdecydować i nie żałujemy

Za ślub daliśmy 350 zł - ksiądz powiedział nam " co łaska ", ale od 200 zł do 500 zł. Za zapowiedzi nic osobno nie dawaliśmy, a całość zapłaciliśmy chyba na 2 tygodnie przed ślubem.

Wesele mieliśmy w Dworku w Masłowie, faktycznie sala jest śliczna. Właściciel prowadzi jeszcze Pałac Zielińskich i jakąś restaurację w Jędrzejowie. Wszystko ma bardzo profesjonalnie, nie ma najmniejszych problemów.
Dziękuję ślicznie za informacje Powiedz mi jeszcze taką rzecz - gdzie ja mogę znaleźć tą siostrę, która zajmuje sie ustrajaniem kościoła, bo jak rozumiem na organistę muszę polować po mszy??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 09:46   #4314
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Kalex mam pytanie, nie wiem czy nie pisałaś o tym ale nie mogę teraz znaleźć ile czasu zajęło zrobienie Twojej fryzury? dzis dzwoniłam do Awangardy i zapisałam sie na 12 (ledwo sie dopchałam) i boje sie ze sie ze wszystkim nie wyrobie bo po fryzurze chciałabym od razu jechać na makijaż a ślub mam o 16-30...i teraz nie wiem czy zostawić ta godzinę czy zapisać sie do kogos innego na wcześniejsza(chociaż nie ukrywam ze wolałabym żeby fryzurę robiła mi ta a nie inna osoba)

Kocurski ja również dziękuje za informacje o Jadwidze

Biustonosze:

Stary 2008-06-09, 10:43   #4315
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Kalex mam pytanie, nie wiem czy nie pisałaś o tym ale nie mogę teraz znaleźć ile czasu zajęło zrobienie Twojej fryzury? dzis dzwoniłam do Awangardy i zapisałam sie na 12 (ledwo sie dopchałam) i boje sie ze sie ze wszystkim nie wyrobie bo po fryzurze chciałabym od razu jechać na makijaż a ślub mam o 16-30...i teraz nie wiem czy zostawić ta godzinę czy zapisać sie do kogos innego na wcześniejsza(chociaż nie ukrywam ze wolałabym żeby fryzurę robiła mi ta a nie inna osoba)

tak,pisałam,ale nic nie stoi na przeszkodzie,abym napisała jeszcze raz zrobienie mi fryzurki zajęło 1 godz 45 minut, więc zrobienie ślubnej zajmie pewnie 2 godziny minimum
ale wszystko zależy od tego jaką będziesz miał fryzurkę, u mnie sporo czasu zajmuje umycie włosów+odżywka., późniejnakręcenie wałków na włosy i potem siedzę z wałkami na włosach pod taką wielką suszarą 20 min

Kocurki - super zdjęcia!!! oboje wyglądaliście rewelacyjnie!
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 11:39   #4316
Kocurski
Raczkowanie

Gazelcia, kwiatami zajmuje się siostra Beata, znaleźliśmy ją po mszy na zachrystii. A organistę dorwałam przed mszą, ale po mszy też jak najbardziej

Kalex, wielkie dzięki
Stary 2008-06-09, 12:21   #4317
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Uff udalo mi sie przełożyć na 10 fryzjera...zastanawiam sie tylko teraz na która ten makijaż żeby do ślubu wszystko wyglądało nadal świeżo a z ta moja cera to rożnie bywa..Dzieki Kalex za informacje

Biustonosze:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 14:16   #4318
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Uff udalo mi sie przełożyć na 10 fryzjera...zastanawiam sie tylko teraz na która ten makijaż żeby do ślubu wszystko wyglądało nadal świeżo a z ta moja cera to rożnie bywa..Dzieki Kalex za informacje
jak fryzjer na 10 to myśle że makijaż tak na 12:30. ale to wszystko zależy jak długo będziesz czesana.
zresztą jeszcze trzeba się wyszykować więc też za póżno nie możesz iść na makijaź
Stary 2008-06-09, 14:51   #4319
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
jak fryzjer na 10 to myśle że makijaż tak na 12:30. ale to wszystko zależy jak długo będziesz czesana.
zresztą jeszcze trzeba się wyszykować więc też za póżno nie możesz iść na makijaź

już zapisałam sie na 12 na makijaż bo później była wolna godzina 14 wiec to za późno...ciesze sie ze przynajmniej to mam z głowy

Biustonosze:

Stary 2008-06-09, 15:54   #4320
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

zdecydowanie najgorsze co może być to brak miejsc do fryzjera i makijażystki. to naprawde ejest stresujące ehhh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości