|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Kocurski,milo Cie ZOBACZYC
![]() Oniaczeq,a moze wiesz gdzie sie wybrac na lowy po "taka" suknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izus123 ja tez szukałam sukni o tym kroju bo uważam ze sa śliczne...jednak w Kielcach suknie tego typu godne uwagi widziałam tylko w Paryżance wiec jesli jeszcze nie byłaś to polecam
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
mi pani dała wizytówkę do nich i mówiła ze jakbym chciała próbną fryzure to zeby dzwonić i umawiać sie.
wiec myślę ze nie bedzie problemu z telefonicznym umówieniem sie na termin fryzury ostatecznej ![]() mam do nich numer wiec jak coś to na priv moge przesłać ![]() i tak lepiej już teraz sie umówić i mieć z głowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Wam za życzenia, pamięć i wsparcie. Księga gości Ja takową miałam, lezała na osobnym stoliku, ogłosiliśmy prezez mikrofon, aby ludzie się wpisywali. Oczywiście nie wszyscy nam się wpisali ale jakaś 1/3 napewno. Pomysł bardzo mi się podoba i bardzo jestem zadowolona. Ja tez myślałam o tym, zeby ją puścić w obieg, ale nie chciałam wywoływać u gości tekiego zniechęcenia, ze muszą coś wpisać, dlatego taka forma została. zaproszenia na sam ślub U nas było kilka takich osób i bez problemu, przybyli na śl;ub i złożyli życzenia Karaoke Dziewczyny miałam, wyszło rewelacyjnie!!! Forma nieco inne podzieleni zostaliśmy na dwie druzyny panie i panowie i śpiewaliśmy, było ekstra wszyscy się angażowali a piosenki śmieszne wszyscy goście mówili, ze super. Kwiaty Miałam piękny bukiet z tulipanów fioletowych, a moja swiadkowa śliczny z gerber, jak tylko będę miała zdjęcie to wkleję. Brałam ślub w innym mieście, wiec kwiaciarnia nie z kielc Welon i żywe kwiaty Miałam długi welojn 2,5 metra ale tylko w kosciele. Po obiedzie zdjeclam go i bylam bez welonu tylko jeden żywy tulipan, moim zdaniem wyglądąło to dobrze Błogosławieństwo Było w domu mojego brata, rodzice mego (już męża) pobłogosławili nas i tyle Fontanny Miałam fontanne czekoladowa i fontanne z szmpanem picoloo dzieci miały radochę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Raczkowanie
|
tiffi-Fajnie,ze wszystko poszlo dobrze
![]() ![]() ![]() A jak prezentowala sie fontanna i co goscie na nia? Nikt sie nie upapral,nie poslizgnal itp? A czy mialas ja w sali czy wypozyczalas. Czekamy z niecierpliwoscia na fotki ![]() ![]() Oniaczekqi wszystko jasne ![]() A jaka ty masz suknie? Mozesz przeslac? Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-07 o 19:46 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Raczkowanie
|
Tiffi1 - serdecznie gratuluję i życzę Wam wszystkiego, co najlepsze i najpiękniejsze.
Izus123 - suknia boska! |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak najchetniej to kupilabym cos okazyjnie,nie z najnowszej kolekcji w najdrozszym salonie,zebym potem nie musiala sie martwic o sprzedaz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Interesuje mnie szczególnie temat kwiatków w kościele i organisty - ile sobie policzono za te usługi ![]() ![]() I ile kosztował Cię sam ślub - sorki za takie cenowe pytania, ale mi ksiądz powiedział "co łaska" i nie wiem zupełnie jak to sie ma do rzeczywistości... Wyglądaliście prześlicznie - życzę wszystkiego NAJ na nowej drodze życia ![]()
![]() |
#4299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja to też parafia i nie mogłam tam mieć ślubu bo wolna była tylko 19 a w październiku to za późno. A jak zadzwoniłam kilka miesięcy temu to byli zdziwieni ze tyle jeszcze czasu ale brak terminu normalnego ![]()
![]() |
#4300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Izus123 na zdjeciu jest moja suknia
A co do Twojej jest bardzo wiele podobnych, ja mierzyłam bardzo podobna w Paryzance i kosztowała 2700...miałam kupować ale zdecydowałam ze poszukam u kogoś ( i znalazłam baaardzo podobna ) za 1800 juz miałam kupować ale natknęłam sie na ta i tak juz zostało ![]() Tu masz linki gdzie możesz zobaczyć co i jak http://www.slubnytarg.pl/ksspis.php?...s=270&e=15&n=1 http://www.we-dwoje.pl/papilio-przep...nie,7775.html]
#4302 |
Raczkowanie
|
Dzieki Oniaczeq
![]() Twoja suknia (ach,juz pamietam-pokazywalas kiedys ![]() ![]() Mimezis,jak sprawa z fotografem,udalo sie uprosic kiedza? Trzymam kciui,ze tak ![]() Tiffi,dziekuje za info o fontannach ![]() Fenomenka,w Willi tez maja fontanne,wiesz moze za ile?Zobacze jak mnie to finasowo wyjdzie,bo chcialabym ten wiejski stol... i fontanna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
To ciesze sie ze pomogłam
![]() a co do mojej sukni to cóż te zdjęcia katalogowe sa straaaasznie obrabiane co mnie osobiście bardzo denerwuje, niestety w realu wyglada troche inaczej ![]() ![]() i w rzeczywistości nie jest az taka opięta także z tańczeniem nie będzie problemu ![]() Izus123 jak cos znajdziesz to pochwal sie ![]()
#4304 |
Raczkowanie
|
Oki,pochwale,ale nie szybo,bede w Polsce dopiero 20-go lipca. Juz o niczym innym nie potrafie myslec,jak o Kilcach
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-06-08 o 11:41 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Rozeznanie
|
Kocurski wszystkiego najlepszego!
Ślicznie wyglądaliście, extra fotki ![]()
#4306 |
Raczkowanie
|
Kocurski ode mnie również WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA
![]() Super razem wyglądacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Raczkowanie
|
Kocurski napisz jak ukladala sie wspolpraca z firma pana Lukasika? Wspomnialas cos, ze wszystko bylo ok, ale prosze o wiecej szczegolow. Kiedy mialas plener, w dniu slubu? I jesli tak to dlugo Wam zeszlo? Z gory dzieki.
#4308 |
Raczkowanie
|
izus123 właśnie też ostatnio słyszałam że zakupili fontannę w willi,bo jak rok temu rezerwowaliśmy sale to jeszcze jej nie mieli, niestety nie wiem ile może kosztować wynajęcie, u mnie na bank będzie wiejski stół,a co do fontanny to się jeszcze zobaczy, bo TŻ kręci na nią nosem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Raczkowanie
|
i
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
Wrociłam z Kielc i zdaje relacje:
KATEDRA: Bardzo się zawiodłam. Ksiądz w kancelarii był mało uprzejmy, nie zgodził się na wybrane przez mnie czytania (mimo że nawet na nie nie spojrzał), powiedział, że czytania wybiera ksiądz i nie było żadnej dyskusji. Nie chciał mi powiedzieć, który ksiądz udzieli nam ślubu i nie dowiem się tego aż do ślubu, bo ustalają to między sobą w ostatniej chwili, czyli to jakie czytania będą na ślubie, czy mogą być 2 czytania a nie jedno, dowiem się dopiero na 15min przed ślubem i w takim wypadku jeśli chcę, aby rodzina mi je czytała muszę się liczyć z tym, że pierwszy raz tekst na oczy zobaczą na ślubie (to jakaś paranoja!). Co gorsza jeśli mój fotograf nie ma papierka na robienie zdjęć na mszy, to muszę prosić o zgodę księdza, który będzie mi udzialał ślubu, czyli to czy może mi zrobić zdjęcia dowiem się na ślubie!!! (jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze?tak mam to rozumieć?). Pośpieszał mnie, kazał przyjść drugi raz w tygodniu przed samym ślubem, aby dowiedzieć się, jak przebiega uroczystość, zapłacić za ślub i przynieść dane świadków i nieważne było dla niego to że mieszkam 300km od Kielc i kolejny przyjazd to dla mnie duży wysiłek. Uwaga! Podobno za rzucanie ryżem ksiądz stosuje kary pieniężne - to są informacje niesprawdzone, bo od pań sprzątających po ślubie. Inna sprawa, że byłam obejrzeć 1 ślub w katedrze i np okazało się, że to ksiądz śpiewa psalm i alleluja bez żadnego akompaniamentu - akurat trafiło na księdza który strasznie fałszował, w trakcie zmienił chyba melodię i tonację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle moich spostrzezeń o katedrze... CUKIERNIA BRACI JANUSZ: bardzo miły Pan, pojawiły się nowe zdjęcia tortów, które wyglądem są dużo ładniejsze od tych z Pasternaka, każdy ślaczek jest wypracowany - okazało się że wzór z internetu, który przyniosłam już kiedyś robili, wiec zobaczyłam jak tort w rzeczywitości będzie wyglądał - pięknie pomimo tego ze nie będzie z marcepanu. Koszt wyszedł o 200zl taniej niż w Pasternaku no i dużo łatwiej tu trafić ![]() HURTOWNIE NAPOJóW I ALKOHOLI: Byłam w Ro&Ma, tu była najtańsza beczka piwa, ale tylko tyskie, żubr albo lech, za to wybór napoi jak dla mnie niezadowalający-nie mieli ani coca coli, ani fanty, ani sprite, ani soczków butelkowych tymbarka, sok tylko hortexu, woda ustronianka. Pani wzamian oferowala mi pepsi, 7up i mirinde, ktora cenowo byla tam tansza niz np w tesco, ale to nie to czego szukalam, wiec chyba przejade się do macro. A, i nie przyjmuja zwrotow jakby zostalo.W hurtowni Alti na Kolberga jest tylko alkohol i w ogóle nie ma beczek piwa. Beczki piwa w Gomexie na Chałubińskiego drożej niż w Ro&Ma - wybór tyskie albo lech. A ja szukałam żywca ![]() To tyle, mam nadzieje że komuś pomogłam.
Nasz ślub odbył się 21.06.2008! http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008062100700730.png Nasza dzidzia ![]() http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png Edytowane przez mimezis Czas edycji: 2008-06-08 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gazelcia, za kwiatki płaciliśmy 100 zł ( jak są trzy śluby, jest taniej, ale u nas były tylko dwa w tym dniu ). Organista zażyczył sobie 100 zł. Ślubu udzielał nam ksiądz Adam i nie mogłabym sobie wymarzyć lepszego księdza. Mszę poprowadził tak, żeby rozładować nasz stres i w końcu uśmiechaliśmy się całą mszę ![]() ![]() Za ślub daliśmy 350 zł - ksiądz powiedział nam " co łaska ", ale od 200 zł do 500 zł. Za zapowiedzi nic osobno nie dawaliśmy, a całość zapłaciliśmy chyba na 2 tygodnie przed ślubem. Wesele mieliśmy w Dworku w Masłowie, faktycznie sala jest śliczna. Właściciel prowadzi jeszcze Pałac Zielińskich i jakąś restaurację w Jędrzejowie. Wszystko ma bardzo profesjonalnie, nie ma najmniejszych problemów. Karothka - Łukasik rewelacja. Filmowała dziewczyna, Agnieszka, a Zdzisiu Łukasik montuje całość. Film jest naprawdę super. Zdjęcia robiła jego żona i wszystkim będę polecać, bo naprawdę zdjęcia są piękne. Wszystko jest też bardzo szybko, bo w piątek odbieraliśmy już komplet - płytki z filmem i wszystkie zdjęcia. Na plener pojechaliśmy przezd ślubem. Mszę mieliśmy o 18.00, także dziewczyny przyjechały do domu na 16.00. Porobiły zdjęcia przy przygotowaniach, potem błogosławieństwo i pojechaliśmy na godzinkę do parku. A stamtąd od razu na mszę. Wszystko miałao zależeć od pogody. Gdyby było brzydko, miały być u mnie w domu na 17.00. Ale to wszystko proponowała babeczka " od zdjęć ". Gościom bardzo się podobały kobietki, wszystkich ładnie ustawiały, prowadziły, także nie ma się czym marwtić, że coś ważnego umknie. One nad wszystkim czuwały. No i zdjęcia i film super, także polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Kalex mam pytanie, nie wiem czy nie pisałaś o tym ale nie mogę teraz znaleźć
![]() Kocurski ja również dziękuje za informacje o Jadwidze ![]()
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wszystko zależy od tego jaką będziesz miał fryzurkę, u mnie sporo czasu zajmuje umycie włosów+odżywka., późniejnakręcenie wałków na włosy i potem siedzę z wałkami na włosach pod taką wielką suszarą 20 min ![]() Kocurki - super zdjęcia!!! oboje wyglądaliście rewelacyjnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Raczkowanie
|
Gazelcia, kwiatami zajmuje się siostra Beata, znaleźliśmy ją po mszy na zachrystii. A organistę dorwałam przed mszą, ale po mszy też jak najbardziej
![]() Kalex, wielkie dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Uff udalo mi sie przełożyć na 10 fryzjera...zastanawiam sie tylko teraz na która ten makijaż żeby do ślubu wszystko wyglądało nadal świeżo a z ta moja cera to rożnie bywa..Dzieki Kalex za informacje
![]()
#4318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą jeszcze trzeba się wyszykować więc też za póżno nie możesz iść na makijaź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zapisałam sie na 12 na makijaż bo później była wolna godzina 14 wiec to za późno...ciesze sie ze przynajmniej to mam z głowy ![]()
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie najgorsze co może być to brak miejsc do fryzjera i makijażystki. to naprawde ejest stresujące ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.