Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-04, 23:51   #421
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez magdusia8 Pokaż wiadomość
w styczniu ale niestety 2 czerwiec był już zajęty. Wolna była tylko ameliówka.
a z innej beczki.

:twisted: :twisted: :twisted: to mało. Jestem wkur....na maksa.
Sukienki nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. :twisted: :twisted: :twisted:

Miłe Panie z salonu nie miały czasu mnie poinformować, że jest problem z jakąś koronką i sukienki po prostu nie ma i możliwe, że będzie dopiero koło 15 maja. Jeszcze próbowały mi wmówić, że mam bardzo dużo czasu i niepotrzebnie robie aferę. Przy tym były bardzo nie miłe i nawet próbowały mnie szantażować, że mogą oddać mi całą sumę nawet teraz. Ha ha dobrze wiedzą, że nigdzie w salonie już nie zdążę zamówić sukni, żeby mi ją uszyli w 3 tygodnie.

Po powrocie nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Zadzwoniliśmy do producenta, pani wyjaśniła nam w czym jest problem, że mogę zmienić rodzaj koronki i po sprawie i sukienka w ciągu tygodnia do mnie dotrze. Była bardzo zdziwiona, że w kieleckim salonie nikt nawet nie zaproponował mi takiej opcji.

Jestem zła zła, zła. Specjalnie zamawiałam suknie wcześniej, żeby się nie stresować. Matko Boska, no ponad pół roku wcześniej.

I do tego próbowały mi wmówić, ze przecież do mnie dzwoniły z informacją. Nie nikt do mnie nie dzwonił bo telefon zawsze mam przy sobie i nikt od 10 kwietnia z salonu Paryżanka w Kielcach do mnie nie dzwonił. To powiedziała, że kłamię!!!

Ależ mi podniosły ciśnienie!!!

Kiedyś na tym forum chwaliłam salon Paryżanka za miła obsługę. Odszczekuję wszytko co powiedziałam.
Chcecie się denerwować przed samym ślubem, albo iść do ślubu w samej bieliźnie? Kupujcie w salonie Paryżanka w Kielcach
Nie ukrywam że trochę mnie nastraszylaś tym co napisałas. Ja zamówiłam sukienkę w cymbeline (a w sumie Paryżanka i Cymbeline to salony jednego wlaściciela), więc jutro musze sie tam koniecznie wybrac zebym sie nie rozczarowała i zapytac co z moją sukienunią. Ma być w połowie maja wiec w sumie to juz niedlugo. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Wierzę ze wszystko bedzie ok. Trzymaj się. Pozdrawiam
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 00:04   #422
magdusia8
Raczkowanie

Dziewczyny wierzę , że u Was będzie ok. Aczkolwiek u mnie nie ma nie będzie. Dzisiejsza wizyta w salonie rozstroiła mnie kompletnie. Mam dość. Nikomu nigdy już nie polecę tego salonu. Dziewczyny pilnujcie swoich terminów!!!!

Tyle. Sorrry za błędy ale na trzeźwo tego nie było w stanie pryjąć.
magdusia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 08:30   #423
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

my z TŻ rezerwowaliśmy sale gdzie jest 130zł z napojami i ciastami do tego tort weselny ładna sala i jak narazie najtańsza do których dzwoniłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 17:35   #424
Andżulas
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdusia8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wierzę , że u Was będzie ok. Aczkolwiek u mnie nie ma nie będzie. Dzisiejsza wizyta w salonie rozstroiła mnie kompletnie. Mam dość. Nikomu nigdy już nie polecę tego salonu. Dziewczyny pilnujcie swoich terminów!!!!

Tyle. Sorrry za błędy ale na trzeźwo tego nie było w stanie pryjąć.
Nie martw sie , napewno wszystko będzie ok, trzymam kciuki główka do góry!
Andżulas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 17:48   #425
Andżulas
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki!
Wybraliśmy już datę i wstępnie zarezerwowaliśmy miejsce na 23 sierpnia2008, w Leśnym gościńcu, ale nadal nie jestem przekonana.Czy naprawdę nikt nie słyszał o tym domu weselnym? a może ktoś był tam tam i oglądał?? pomóżcie dziewczynki, będę wdzięczna za każdą informacje
Andżulas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 08:19   #426
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Magdusia przykro mi, ze cos takiego Cie spotkalo. Mysle, ze po calej sprawie warto by sie bylo skontaktowac z wlascicielem i napisac do niego oficjalna skarge na zachowanie tych pań. Ja szczerze mowiac od poczatku w Paryzance mialam wrazenie, ze uprzejmosc tych Pan potrwa do zamowienia sukni.

Andżulas ja nie slyszalam. A gdzie to jest dokladnie??

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 11:57   #427
tiffi1
Rozeznanie

Hej,
Ja jeszcze mam sporo czasu, ale w najbliższej przyszłości muszę zamówić zespół i niedługo kamerzystę. Czytałam Wazse opinie i najczesciej pojawia się trzech kamerzystów, a mam dylemat bo nie mam kiedys ie z nimi umowic i zobaczyc filmy. Dlatego jesli mozecie napsizcie dlaczego wybralyscie takeigo kamerzyste i jaka jest cena (za 1 dzien i czy + za poprawiny).
Bedę wdzięczna.

Co do fotografów, to pewnego dnia zrobiłam listę fotografow (prawie z calej Polski) - kalina studio też była wśród nich. Jeśli ktoś chce mogę przesłać wszelkie namairy, ale naprawde jest ich duzo. jesli chodzi o cene to Kalina bierze około 1600zl., niektorzy nawet wiecej.
Pozdrawiam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 09:02   #428
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

hej dziewczyny, ale się rozpisałyście

szok
długo mnie nie było, ale mam sporo nauki, więc pewnie na wizaż będę wpadać wieczorkami, ale będę wpadać bo widzę,że ciekawe informacje mnie omijają

a co paryżanki to widzę, że magdusia nie jest jedyną osobą narzekajacą na ten salon, kilka stron wcześniej też ktoś narzekał na niemiłą obsługę i wciskanie sukienek
i ja mam teraz coraz bardziej mieszane uczucia co do tego salonu, bo właśnie od niego chciałam zacząć poszukiwanie sukni ślubnej, a tu widzę coraz więcej dziewczyn się niepochlebnie wypowiada odnośnie paryżanki a dla mnie osbługa jest ważna, bo jak mi będę kit wciskać albo będą czegoś z nieba żądać ode mnie to usłyszą ladną wiązankę i też z nich zrezygnuję
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 09:14   #429
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Hej,
Ja jeszcze mam sporo czasu, ale w najbliższej przyszłości muszę zamówić zespół i niedługo kamerzystę. Czytałam Wazse opinie i najczesciej pojawia się trzech kamerzystów, a mam dylemat bo nie mam kiedys ie z nimi umowic i zobaczyc filmy. Dlatego jesli mozecie napsizcie dlaczego wybralyscie takeigo kamerzyste i jaka jest cena (za 1 dzien i czy + za poprawiny).
Bedę wdzięczna.
my wybraliśmy Pana z EllaVideoStudio - cena to 700 zł. za 3 płyty DVD albo 3 kasety VHS; filmuje błogosławieństwo, ślub w Kościele i wesele. My nie robimy poprawin, więc nie wiem jaka jest cena za nie.
Wybraliśmy go ponieważ "nie robi wiochy" Widzieliśmy nagrane przez niego wesela i naprawdę wszystko montuje z gustem i ładnie, wysoka jakość obrazu, po prostu spasowała nam bo filmuje tak wszystko jak my sobie wymrzyliśmy.
Jego zdjęcia i kawałek wesela sfilmowanego przez niego możesz zobaczyć na jego stronie:
http://www.ellavideo.strefa.pl/index.swf w dziale Galeria
Stary 2007-05-07, 09:37   #430
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Hej,
Bedę wdzięczna.

Co do fotografów, to pewnego dnia zrobiłam listę fotografow (prawie z calej Polski) - kalina studio też była wśród nich. Jeśli ktoś chce mogę przesłać wszelkie namairy, ale naprawde jest ich duzo. jesli chodzi o cene to Kalina bierze około 1600zl., niektorzy nawet wiecej.
Pozdrawiam
hej. my mamy pana Krzysztofa z "fotovid-kolor". bierze 1.100 zł (cena bez poprawin, bo też nie robimy) . filmuje od domu pana młodego. moja siostra miała go na swoim weselu i kaseta bardzo nam się podobała. daje 2 kasety i 3 płyty, ale można to jeszcze uzgodnic z nim.
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 09:48   #431
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Zarezerwowalismy juz fotografa i kamerzyste z ELLA, 8 maja jedziemy wplacic zaliczke. DJ za wesele bierze 1200zł, a za poprawiny 400zł.
hehehehe Puchatek M. - widzę, że będziemy miały podobną obsadę na weselu Ten sam kamerzysta i fotograf i ten sam DJ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 09:55   #432
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a macie jakies droższe ceny?
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Śliweńko w Kielcach ceny na ten rok jeśli chodzi o salę w takich granicach się właśnie kształtują między 120 - 130 zł, o wyższych kwotach słyszałam
dokładnie
najdroższa cena o jakiej słyszałam to 150 zł./os w hotelu Łysogóry
Stary 2007-05-07, 12:49   #433
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ale się rozpisałyście

szok
długo mnie nie było, ale mam sporo nauki, więc pewnie na wizaż będę wpadać wieczorkami, ale będę wpadać bo widzę,że ciekawe informacje mnie omijają

a co paryżanki to widzę, że magdusia nie jest jedyną osobą narzekajacą na ten salon, kilka stron wcześniej też ktoś narzekał na niemiłą obsługę i wciskanie sukienek
i ja mam teraz coraz bardziej mieszane uczucia co do tego salonu, bo właśnie od niego chciałam zacząć poszukiwanie sukni ślubnej, a tu widzę coraz więcej dziewczyn się niepochlebnie wypowiada odnośnie paryżanki a dla mnie osbługa jest ważna, bo jak mi będę kit wciskać albo będą czegoś z nieba żądać ode mnie to usłyszą ladną wiązankę i też z nich zrezygnuję
Kalex ja również miałam tam suknie kupić ale niestety panie z salonu zaczeły robic problemy i tak tam. Strasznie sa hamskie i wkurzajace. Jakby łaske robiły. Podziekowałam. Nie mam zamiaru przezywać wiecej stresów. Pozdrawiam

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 14:05   #434
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Petitka4 - no to widzisz, jesteś kolejną osobę właśnie niemile zaskoczoną obsługą w Paryżance

ale własnie coraz więcej opinii pozytywnych słyszę o tym salonie Celia przyznam się, że faktycznie (jak ktoś tu wcześniej pisał) suknie zaprezentowane na ich stronie internetowej jakoś mnie nie powaliły, ale ponoć dużo lepsze mają u siebie w salonie moja mama ostanio jak przyszła z pracy to powiedziała,że słyszała o salonie Celia, że mają piekne suknie i 3 córki kobietek od niej z pracy tam kupiło albo kupuje suknie na ślub i że ta pani co prowadzi Celię szyje też dla Paryżanki - tyle co słyszałam o Celii

a czy któraś z Was kupowała suknię albo odwiedziała salon Kiara na ulicy Warszawskiej albo ten salom rossaline na sienkiewicza nad delikatesami turysta?

EDIT:
soryy petika,że tu pytam, ale z którego okręgu z avonu jesteś?
Stary 2007-05-07, 14:15   #435
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Petitka4 - no to widzisz, jesteś kolejną osobę właśnie niemile zaskoczoną obsługą w Paryżance

ale własnie coraz więcej opinii pozytywnych słyszę o tym salonie Celia przyznam się, że faktycznie (jak ktoś tu wcześniej pisał) suknie zaprezentowane na ich stronie internetowej jakoś mnie nie powaliły, ale ponoć dużo lepsze mają u siebie w salonie moja mama ostanio jak przyszła z pracy to powiedziała,że słyszała o salonie Celia, że mają piekne suknie i 3 córki kobietek od niej z pracy tam kupiło albo kupuje suknie na ślub i że ta pani co prowadzi Celię szyje też dla Paryżanki - tyle co słyszałam o Celii

EDIT: przypomniało mi sie Polecam również salon VERONA na Okrzei. Suknie nawetb ładne i przemiła obsługa Ja dla siebie niestety nic nie znalazłam

a czy któraś z Was kupowała suknię albo odwiedziała salon Kiara na ulicy Warszawskiej albo ten salom rossaline na sienkiewicza nad delikatesami turysta?

EDIT:
soryy petika,że tu pytam, ale z którego okręgu z avonu jesteś?
No to tyle o Paryżance. W Celii również byłam i rzeczywiście przegladajac ich strone nie wpada sie w zachwyt ale w salonie suknie sa sliczne.Mam dwa kroki od salonu wiec grzech nie zajrzec chociaz. Ja własnie sie wacham miedzy tym moim Jedrzejowem a Celia własnie.Obsługa bardzo miła i pani zrobi wszystko co tylko chce. Ciekawe czy jak juz zamowie to tez bedzie taka chetna do wspolpracy. Koszmar juz mam dosc, chciałabym juz miec to z głowy ale trudno sie zdecydowac.
Kalex ja jestem z 495 okregu

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 14:20   #436
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aha spytałam,bo myślałam,że może jesteś z tego okręgu co ja - 195
sorry za off top
Stary 2007-05-07, 14:55   #437
tiffi1
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny,
Postanowiałm wybrac się kiedyś do Kielc i umówić się owymi panami kamerzystami i obejrzeć ich próbki, wtedy zadecyduję.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 18:58   #438
mela26
Raczkowanie

Kalex,szukajac sukni byłam w rossalie i kiarze. kiare polecam - ostatnio z koleżanką wybierałam tam suknię, panie miłe, suknie piękne, ceny tez ok. wg mnie dużo lepiej niż w paryzance. to dość nowy salon, muszą dbać o klienta.
do rosallie weszlam i zaraz wyszłam, kilka sukien na krzyż i jakies takie sobie. pytałam tez o szycie wg mojego wzoru, pani powiedziała, że to tak około 1800 zł będzie kosztowało... a teraz moja suknia szyje się w celii za 1150zł i naprawdę jest taka jaką chciałam.
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 19:03   #439
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

mela - dziękuję za opinię; ja mam 10 minut piechotką do salonu kiara na warszawskiej, więc na pewno do niego się wybiorę - mijam ten salon kilka razy w tygodniu jak wracam do domu i zawsze z autobusu patrzę na niego

mela - a jak długo przed ślubem musiałaś w celii zamówić suknię, ile na nią będziesz czekać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 20:55   #440
mela26
Raczkowanie

Kalex, mam slub 14 lipca, poszlam zamowic suknie 15 marca, zeby sie potem nie denerwowac ze malo czasu. zglosilam sie na przymiarke po miesiacu i w zasadzie suknia byla gotowa! tzn calosc trzeba bylo tylko wykonczyc, pani ustalila dlugosc i takie tam. mysle,ze bylaby juz u mnie, gdzyby nie fakt, ze chce miec w talii szarfe i panie teraz szukaja odpowiedniego materialu. mam jeszcze czas wiec ich nie pospieszam.
Stary 2007-05-08, 05:48   #441
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Kalex jak zmawiasz polska sukni to z reguly nie czeka sie dluzej niz miesiac, bo to juz tylko kwestia szycia i dostepnosci materialu.

mela26 slubujemy tego samego dnia. W ktorym kosciele masz slub???

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 08:50   #442
Puchatek M.
Rozeznanie

Kalex zapowiada sie ciekawie Mamy podobny gust co do obsługi wesela

Orientujecie się może gdzie można wynająć limuzynę. Znam 3 firmy, ale zadna z ich limuzyn nam nie odpowiada. Chcemy 9 metrową całą białą. Pomożecie ??
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 09:20   #443
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziewczyny - dziękuję za rady dotyczące sukni to już tak mniej więcej wiem ile się czeka

Puchatek M. - ja znam tylko jedną firmę w Kielcach z limuzynami; ich strona to ta:
http://www.limuzyny.kielce.msk.pl/
z tego co widzę to mają w swojej ofercie białą limuzynę, ale ile ma metrów to nie wiem, nie znam się

EDIT:
ooo już widzę na ich stronie dane Limuzyna numer 2 ma 9 metrów i mieści 9 osób : http://www.limuzyny.kielce.msk.pl/?loc=limuzyny&id=2
Limuzyna numer 1 też ma 9 metrów :
http://www.limuzyny.kielce.msk.pl/?loc=limuzyny&id=1

mogę jeszcze dodać, że mam wizytówkę Złotej Hondy do ślubu kontakt to: ul. Sienkiewicza 79, tel. 0 606 607 101
Stary 2007-05-08, 09:37   #444
Puchatek M.
Rozeznanie

Kalex tą firmę też znam. Mają 9 metrowe, ale taki starszy typ i nie bardzo nam się podobają. Wolelibyśmy jakąś nowszą.

W Celii też byłam i faktycznie ładne mają suknie, na dodatek zrobią co się chce, nawet te same ozdoby naszyją na welon i buty.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 09:40   #445
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aha...ech no to lipa
ja znalazłam w necie jeszcze takie ogłoszenie (dorożką do ślubu):
http://www.slubnytarg.pl/fDorozka-dorozka.html

i takie (wynajem limuzyn do ślubu):
http://www.slubnytarg.pl/fwynajemlimuzyn-rob_trans.html

kolejna limuzyna:
http://www.slubnytarg.pl/fLimuzyny-wynajem_limuzyn.html

mercedes do ślubu:
http://www.slubnytarg.pl/fMercedes2002-waldek2006.html
Stary 2007-05-08, 09:43   #446
mela26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Kalex jak zmawiasz polska sukni to z reguly nie czeka sie dluzej niz miesiac, bo to juz tylko kwestia szycia i dostepnosci materialu.

mela26 slubujemy tego samego dnia. W ktorym kosciele masz slub???
ślub mam na karczówce a wesele tuż obok w hotelu karczówka. aż dziwne jak szybko czas leci, jeszcze tylko dwa miesiace
Stary 2007-05-08, 09:45   #447
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ślub na karczówce piękne miejsce do zawarcia małżeństwa, naprawdę

my będziemy mieli ślub w mojej parafii - św. Józefa Robotnika; chcieliśmy w Katedrze, ale tam już dawno wszystko pozajmowane

EDIT:
jeszcze taką stronę z limuzyną znalazłam:
http://www.fotoperfekt.pl/

auto na ślub:
http://www.autonaslub.prv.pl/
Stary 2007-05-08, 09:54   #448
mela26
Raczkowanie

mnie też się podoba i ksiadz rektor jest przemiły.
Stary 2007-05-08, 09:55   #449
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

no ciekawe jak będzie u mnie
brała któraś z Was ślub albo będzie brać u Józefa?
Stary 2007-05-08, 09:58   #450
mela26
Raczkowanie

byłam na ślubie u józefa, ale w dolnym kosciele wspólnotowym. było bardzo ładnie, ale troszke inaczej- z muzyką na żywo, itp. bardzo uroczyście i jednocześnie radosnie. na pewno u ciebie bedzie tez pięknie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości