![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kielce
Madzia210333
Jeśli chodzi o cenę ciast za kg u Braci Janusz to około 17 zł/kg Kalex A ile z kg ciasta w cukierni Dorotka. Ta cukiernia nie ma chyba strony internetowej. Jesli chodzi o weekendowe nauki to ja byłam na tych w Warszawie właśnie tam gdzie był podawany link. Jak macie pytania to piszcie. Trzymajcie kciuki idę jutro szukać sukienek |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Przyczajenie
|
hania, tiffi dziękuję za informacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
mimezis dzięki za namiarki na prv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
do asiulka: jesli chodzi o ten kurs przedmalzenski w Warszwie 1 dniowy to dzwon ok. 20 stycznia, bo dzwonilam dzis i dopiero wtedy moze bedzie juz znany termin
odnosnie spotkan w poradni: nie wiem czy wiecie ale podobno mozna 2 z tych spotkan zamienic na warsztaty komunikacji małżeńskiej co jest fajna alternatywa dla tych, co nie chca nudzic sie sluchajac o cylku itd. Znalazlam w necie takie info: Dwa z trzech spotkań w poradni można zastąpić jednodniowym Kursem Naturalnego Planowania Rodziny wg metody dr J. Rötzera (NPR)lub jednodniowym Warsztatem Komunikacji Małżeńskiej (WKM) ktore dotycza tematow spotkan tj.„Poznajmy się lepiej”;„Porozmawiajmy o naszych uczuciach”;„Rozwiążmy ten konflikt”;„Mowa ciała”;„My jako rodzice”. Informacje o tych kursach znajdują się na stronie internetowej Wydziału Duszpasterstwa Rodzin. Zapisy dokonywane są telefonicznie w WDR. Dla zainteresowanych moge podac info o takich warsztatach w Krakowie, w Radoczy k/Wadowic oraz w Niepołomicach
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie ja byłam na takim kursie w Radoczy i wszystkim polecam. Są naprawdę super. Dwa spotkania załatwiliśmy właśnie warsztatami komunikacji małżeńskiej "Poznajmy się lepiej"( reszta tematów proponowana jest już małżeństwom), a trzeci podpis zdobyliśmy rozmawiając indywidualnie z prowadzącymi na temat naszego związku i ewentualnie problemów, które chcielibyśmy omówić. Było bardzo miło, a na warsztatach można się o sobie nawzajem dowiedzieć coś nowego ![]() Adres ich strony: http://www.wspolnotaporanka.republika.pl/katechezy.htm
![]() |
#1416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mamy salę, orkiestrę, kamerę i fotografa. Nauki załatwimy szybko, kurs ja mam, ale mój TZ nie, więc będziemy jeżdzić do franciszkanów od 11 najprawdopodbniej. Do sukni muszę najpierw schudnąć, zacznę się rozglądać bliżej czerwca ![]() ![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebna mi wasza pomoc.
Szukam dobrej fryzjerki na mój ważny dzień, ale takiej która przyjedzie do domu lub ma zakład otwarty w niedziele. Możecie mi jakoś pomóc? |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
iwa.4 A gdzie tak szybko załatwicie nauki?
Też się odchudzam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Przyczajenie
|
do dagunia
Skąd macie tą dekoratorkę?? Czy ja mogłabym prosić o namiary do niej??? Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
madzia210333 i marysia_258 wysyłam wam namiary na prv,
Ja mam namiary na tą panią od właściciela mojej sali, bo ona prawie zawsze stroi tą sale którą ja wybrałam i mi się akurat podoba jak to wygląda u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
Orientujecie się może kiedy będzie odbywała się u nas w Kielcach gala ślubna?? Obiło mi się o uszy, że w WDKu, tylko kiedy?? I czy trzeba na tą imprezę jakieś bilety wstępu??
#1425 |
Zakorzenienie
|
gala ślubna jest zawsze w WDK
![]() ![]() za to wiem, że jutro i pojutrze jest gala ślubna w pałacu kultury w warszawie ![]() Program Gali Ślubnej w Warszawie: 12-13 stycznia 2008 pokazy mody ślubnej i wizytowej- Sala Kongresowa SOBOTA - 12 stycznia 11.30 – INES Pracownia Artystyczna (10 modeli) ADRIA Pracownia Artystyczna (10 modeli) Scarlett Justyna Kodym (10 modeli) 13.00 - DEMETRIOS - jedyny w Polsce pokaz (50 modeli) 15.00 - ASPERA, ISABEL DE MESTRE, NEW MEN (50 modeli) 16.30 – Atelier Hanny Bieńkowskiej (20 modeli) CYMBELINE Paris (20 modeli) losowanie nagród NIEDZIELA - 13 stycznia 11.30 – CYMBELINE Paris (20 modeli) ANGEL (10 modeli) ADRIA (10 modeli) 13.00 - DEMETRIOS - jedyny w Polsce pokaz (50 modeli) 15.00 - TYLKO ONA - jedyny w Polsce pokaz (50 modeli) 16.30 – Atelier Kreacji Tomasza Rogali (10 modeli) SPOSABELLA (20 modeli) losowanie nagród EDIT: w Kielcach gala ślubna była zawsze jakoś w marcu, więc teraz chyba też tak będzie. Oprócz tej gali w Warszawie będą też częstochowskie targi ślubne 04.02.2008 r. VI Częstochowskie Targi Ślubne 4.02.2007 - Częstochowa, ul Dekabrystów (Hala Polonia) Godziny otwarcia: - 10.00 - 17.00 ceny biletów: 5 zł (do nabycia w dniu targów przy wejściu) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie o fryzjerke z dojazdem do domu. Baaardzo was prosze o pomoc, bo czasu coraz mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
ja niestety nie znam żadnej fryzjerki, która jeździ do domu
![]() ![]() jeśli zaś chodzi o salon czynny w niedzielę to na pewno wtedy czynny jest JLD w Galerii Echo albo salon fryzjerski w Realu. Jak nie znajdziesz nikogo kto uczesze Cię w domu to może spróbuj wybrać się wcześniej do któregoś z tych salonów na fryzurkę próbną - może się okazać, że będziesz bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Raczkowanie
|
Kielce
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
polecam panią Gosię. Ma zakład na Karczówkowskiej zaraz za wiaduktem, Studio Majk a tel. 041 3660873 pięnkie robi i oczywiście na żelach Alessandro ![]() ![]()
jesteśmy żoną i mężem ![]() od 18.10.2008r. http://www.suwaczek.pl/cache/f2de454071.png http://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk38nd5n8k2.png zafasolkowana ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-12 o 13:45 Powód: poat pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
iwa.4 a czy ta wasza znajoma dałaby rade załatwić np mi też taki ekspresowy, jak trzeba to zapłacimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak zdobede nr tel to Ci przesle na priv tylko trzebaby przyjechac do niej do Sobkowa ![]()
![]() |
#1431 |
Rozeznanie
|
Hej,
Byłam dziś na targach, no i powiem wam średnio. kto był na Torwarze to tam było wiecej wystawców. Tutaj jedyny plus to pokazy w sali Kongresowej. jeden pokaz to było około 50 modeli, więc sporo i całkiem żwawo to szło. Ja juz wstępnie znalazłam sukienkę, więc głównie szukałam zaproszeń i obrączek. Dziewczymy mam pytanie ile płacicie za komplet obrączek, bo ja się nie orientuję, czy prezentowane ceny są ok, czy nie bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
Dzięki za radę, ale co do JLD i salonu w realu mam raczej dystans, bo słyszałam o nich same niepochlebne opinie. Będe musiała jeszcze poszukać, ale jakbyście dziewuszki miały jakieś namiary to piszcie, będe wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Kielce
Cytat:
![]() ![]() Byłam niedawno w kwiaciarni Pokusa dowiedzieć się o ceny bukietów - i Pani powiedziała mi, że Gala Ślubna najpradopodobniej odbędzie się w WDKu 23 lutego. A co do bukietów to ceny wahają się od 150 - 300 zł. Mnie oczywiście podobają się te najdroższe ![]() Jeśli chodzi o suknię to też już kupiłam ![]() Welon kupiłam sobie na allegro za 30zł z przesyłką - taki sam jak Panie proponowały mi w salonie, tyle że ten w salonie kosztuje prawie 100zł. Diadem również kupiłam przez allegro - przyleciał do mnie samolotem z USA ![]() Buty też już kupiłam na allegro również z USA ![]() Orkiestrę mam "combo dance" za 2000zł. Chcę żeby mnie wyprowadzała z bloku ![]() Kamerzystę i fotografa mam znajomego od rodziców z pracy - bierze ode mnie za obie usługi 800zł i daje mi wszystko to co nagra, oraz obrobione płyty DVD. Jak również da mi na płytce tyle zdjęć ile napstryka + 300 wywołanych które sobie wybiorę. Alkohol mój narzeczony też już kupił - wódkę Luksusową w Lidlu z colą za 17zł butelka. A wina kupiliśmy na słowacji - słodkie białe i czerwone. Będę miała też na wiejskim stole wszystkie wyroby z Łącka (ponieważ z tamtych okolic pochodzę), typu: śliwowica, porzeczkówka, gruszkówka itp. Naklejki już poprzyklejaliśmy na wódkę - zostały mi tylko wstążki -ale je przykleję na 2 tygodnie przed weselem, aby się nie zakurzyły. Naklejki, balony i wstążki również przez allegro kupiłam. Będziemy napewno wynajmować samochód - ja marzę o białej limuzynie. Dekorację na autko wykonałam sama, z racji tego że nie podobają mi się ozdoby z kwiatów (DLA MNIE to trochę pogrzebowy styl). Ja wymyśliłam sobie 2 leżące serduszka, obklejone piórkami. Do tego przykleiłam 2 gołąbki białe (jeden ma cylinder a drugi welon). Od spodu będzie mocowane za pomocą taśmy dwustronnej. Po bokach też dam serduszka małe. Uważam że bardzo ładnie mi to wyszło. Piórka i gołąbki również na allegro kupiłam - gołąbki za 8zł a piórka po 5zł 100szt. Zaproszenia również sama wykonałam - z naszym zdjęciem. Kupiłam ładny papier, mama w pracy mi wydrukowała na kolorowej drukarce, potem tylko je zawinełam w rulonik i włożyłam w piękną wsążkę. Za 2 tygodnie będę już zapraszać gości. Na allegro kupiłam również kieliszki grawerowane z naszymi imieniami, datą ślubu oraz krótkim wierszyczkiem, są również wygrawerowane 2 gołąbki. Kieliszki są cudne - zapłąciłam za nie niecałe 40zł z przesyłką i gratis dostałam szklankę z uchwytem również z wygrawerowanymi naszymi imionami. Kieliszki przydadzą mi się jak fotograf będzie nam robiła zdjęcia w plenerze. W tym tygodniu oczekuję również paczki z allegro - zamówiłam piękną poduszkę na obrączki (z przesyłką niecałe 40zł). Biała, obszyta ładną falbanką z wyhaftowanymi złotą nitką imionami i datą ślubu. Paznokcie będzie mi robiła gratis sąsiadka, natomiast fryzjer to jeszcze wielka niewiadoma - chyba pójdę do Matrixa bo mieskzam niedaleko tego salonu, a od razu zrobiłabym tam makijaż. Ślub biorę konkordatowy w Kościele Garnizonowym o godzinie 17:00 (19kwietnia), a wesele mam w Stangrecie na ok.60osób. Pisałyście o formalnościach związanych ze ślubem w Kosciele. My bierzemy slub w 3ciej parafii i oczywiście jest z tym trochę zamieszania. Trzeba ze swoich arafii wyciągnąć: * świadectwo chrztu, * świadectwo bierzmowania (jeśli na swiadectwie chrztu nie ma wzmianki o bierzmowaniu, a jeśli jest to nie trzeba), * pozwolenie na ślub (z parafii Pana Młodego lub Pani Młodej), * dyplom/zaświadczenie o odbyciu kursku przedmałżeńskiego, * zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku przeciwskazań do zawarcia małżeństwa - ważne jest 3 miesiące tylko! * dane świadków trzeba znać. Do Urzędu Stanu Cywilnego trzeba wziąść (idzie się do niego na 3 miesiące przed ślubem - nie wcześniej): * dowód osobisty, * odpis aktu urodzenia, za który trzeba zapłacić 22 zł. Jak te wyżej wymienione rzeczy zaniosę do księdza który mi udziela ślubu, to wtedy spisuje protokół, oraz daje karteczkę dla naszych proboszczy aby wygłosili nam zapowiedzi, jak również daje karteczki z 2 spowiedziami. Ksiądz w Kosciele Garnizonowym powiedział nam, że jeśli mamy kurs przedmałzenski (ktory robilismy w szkole) - to nie musimy już chodzić na zadne inne kursy, czy do poradnii ![]() Aaa... złote obrączki kupiliśmy w Tęczy (dwie za 500zł z wygrawerowanymi w środku imionami i datą ślubu)- też w okresie jak były promocje. Wybraliśmy wzór tradycyjny - ponieważ uważam, że obrączka to symbol, więc lepiej aby nie miała żadnych wzorków czy brylancików - od tego są pierscionki, których mam bardzo dużo.
![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080419290113.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008041900600630.png Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-13 o 12:16 Powód: 3 posty pod sobą - proszę używać opcji EDYTUJ! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sallambier.pl/ edit: joasiatko - gratuluję zakupu sukni ![]() ![]() widzę, że sporo rzeczy masz już porobione - tylko pozazdrościć ![]() ale buty to będziesz mieć na niebotycznym obcasie ![]() ![]() lady.anna - ja słyszałam niepochlebne opinie o salonie w realu, jak mieścił sie tam salon marco lacci. Teraz tam jest nowy salon (nie znam nazwy) i może obsługę też wymienili ![]() Poza tym to nie wiem czy czasami p. Ania Świeboda nie przyjechałaby do Ciebie do domu zrobić fryzurę ślubną - musiałabyś iść do Jej salonu i się spytać albo zadzwonić. Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2008-01-13 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
A mogłabyś mi napisać namiary do p.Świebody, czy też wskazówki gdzie jest jej salon? Dziewczyny tu pisały same pochlebne opinie o niej więc chyba warto się do niej wybrać i zapytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Jej salon nazywa się Image i jest na ulicy Wesołej na przeciwko hotelu Śródmiejski a obok klubu Gaudi
![]() Numer do salonu: 341 59 45 Jak pójdziesz do Jej salonu to na ścianach wiszą zdjęcia z upięciami itp., które ona wykonywała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja jestem w kropce...
Byliśmy wczoraj u księdza zaklepać datę i godzinę ślubu (tak jak joasiatko biorę ślub w 3 parafii), i proboszcz mówił nam o jakichś Dniach Skupienia, w Jędrzejowie, od 9 do 14 to trwa i potem papierek z tego dodaje się do protokołu.Ale nie skumałam po co to??Mówił nam, że tylko nasza diecezja ma coś takiego (jestem z Ostrowca, więc należę do sandomierskiej diecezji). To ma być obowiązkowe czy co?? joasiatko a jak rozumiem to pozwolenie (licencja) na ślub może być wypełniona u proboszcza pana młodego lub panny młodej prawda?Nie ma żadnej różnicy? Dziewczyny, mam też problem z zaświadczeniem o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego. Skończyłam go w liceum, 2 lata temu, ale papierka nie mam, bo nie byłam na mszy świętej na zakończenie roku szkolnego.Myślicie, że jak pójdę do tej babki od religii to mi je odda?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
joasiatko
A masz jakiś link z tymi kieliszkami co kupiłaś jakbyś miała to zostaw, też nad czymś takim myślę.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ poszedł do księdza w swojej parafii o to pozwolenie - a ten oczy wystawił jak pięć złotych - bo powiedział, że nie wie w ogóle o co chodzi i 1wszy raz słyszy o tym pozwoleniu. Podobno ksiądz był młody - więc całkiem możliwe, że niedoświadczony jeszcze ![]() ![]() ZAśWIADCZENIE
Wyrażam zgodę aby wszystkie formalności ślubu zostały załatwione w Kościele ... Wyrażam zgodę na zawarcie małżeństwa przez ... i ... w powyższej parafii. podpis i pieczątki 2 księdza
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Joasiatko a jak mi proboszcz pokzywał to na tej kartce była jakaś tabelka, sporo tego było, nie tak jak u Ciebie
![]() Jestem załamana tym Dniem Skupienia....co to wogole za pomysł?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.