|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
gosik_s - chyba lepiej,żebyś jednak od razu pojechała do Buska.
W Jędrzejowie w sumie godne polecenia są te 3 salony, w Busku jest ich więcej a w Kielcach byłaś już w jakiś salonach? |
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, w Kielcach byłam w Cymbeline, nic mi się nie podobało; zajrzałam do Paryżanki i Contessy, tez niczego w stylu który sobie umysliłam. Wczoraj byłam w MS Moda, tym nowym na Słowackiego i nawet ze 3 sukienki miały drapowany dół w literkę A ale za to jak na mój gust fatalne gorsety, jak pozwijane prześcieradło.... W Kiarze podoba mi się jeden model i za tydzień mam tam znowu iść bo będzie już całość nowej kolekcji. Jak się na nic nie zdecyduję pojadę do Buska
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
gosik_s a byłaś w Veronie na Okrzei? Tam mają suknie Agnes i Classa - salon jest mały, tak schowany właściwie i w sumie się go nie zauważa
ale może coś tam Ci się spodoba?W Kielcach została Ci jeszcze do odwiedzenia Celia i Rossalie W sumie to jadąc samochodem niedawno z Placu Wolności widziałam na ulicy Mickiewicza szyld z niebiskiem napisem SUKNIE śLUBNE - kurczę nie wiem co to za ulica, ale na niej mieści się chyba jakiś bank w takim żółtym "dworku" (tam dawniej był chyba Piasecki) i na tej ulicy jest sklep medyczny, dwie apteki, jakiś wydział akademii świętokrzyskiej...EDIT: to chyba jest ulica Kościuszki ![]() hahaha nigdy nie wiem jak ta ulica się nazywa, tak samo jak myli mi się mała z dużą
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex, tak, w Veronie też byłam i nic mi specjalnie nie wpadło w oko. W Celii to samo, dziewczyna zachęcała że mogą mi tam uszyć wszystko co sobie wymyślę ale bałabym się ryzykować. Co najwyżej mogę znaleźć fason który mi się spodoba i zrobić jakieś drobne poprawki.... Jak nic będę miała duuuuży problem
|
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Ayschen Madzia210333
dzięki wam za opinie o Braciach Janusz, ja się skłaniam, żeby tam tort zamówić. Pan mi mówił, ze robią śmietanowy bananowo-wiśniowy lub bananowo-wiśniowy. A wy jakie polecacie?? A możecie polecić mi gdzie zamówić ciasta i czy jadłyście ciasta z tejże cukierni?? |
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bardzo was prosze pomozcie, gdzie moge kupic w Kielcach buty slubne ale tak zeby byl wybor a nie jak w wiekszosci salonow sukien slubnych ze sa buty ale gora 5 par do wyboru. chodzi mi o takie lepsze buty ktore sa np z atlasu i na pewno mnie nie obetera. licze na wasza pomoc!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 |
|
Przyczajenie
|
tiffi nie ma za co.
Ja osobiście jadłam truskawka-banan, banan-brzoskwinia - oba były pyszne. Ja chcę zamówić truskawka-banan. Jeśli chodzi o ciasta to niestety nie jadłam. Tiffi wiesz może ile kosztują ciasta u nich? |
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo nam smakują wyroby z tej cukierni ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to oprócz salonów ślubnych na pewno zajrzę do sklepu Ryłko, bo z tego co słyszałam i czytałam mają bardzo ładne i wygodne buciki do ślubu |
||
|
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
27.10 zaś świętuję imieniny więc balować będziemy caaaały październik )
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
iwa.4 My też chcieliśmy wcześniej ale tak wyszło, dopiero potem zdałam sobie sprawę jaka to magiczna dla nas data i łatwo będzie zapamiętać, a mój TŻ ma z tym problemy
. My mamy 3 wesela pod rząd prawie w tym nasze, do tego panieński więc w październiku trzeźwieć nie będziemy . A jak u Ciebie przygotowania, my na razie mamy sale, orkiestrę, kamerzystę,fotografa, termin ustalony w kościele i ukończony kurs przedmałżeński, a Wy na jakim jesteście etapie, rozglądasz się już może za suknią? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
do asiulka84: szczegółowe info o kursie 1 dniowym w Warszawie znajdziesz tu: http://www.dybow.net/katechezy.htm
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi, tak szczerze, czy opłaca sie jechać do Buska za suknią ślubną?? Czy byłyście tam już może kiedyś?? I czy wiecie kiedy będą mieli kolekcje 2008 ze wszystkich firm??
Ja zaczęłam cposzukiwania i póki co spodobała mi się tylko jedna sukienka w salonie Verona w Kielcach... ech ciężko będzie...
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko (jak pisałam)dzwoniłam do Buska pytać się o cenę sukni
jeśli chodzi o inne miasta, np.Częstochowę to polecany salon do salon sukni ślubnych Bianco: http://www.slubne-bianco.pl/ wg mnie ten salon jest bardzo dobry, bo ma kolekcje zagranicznych producentów, których suknie mnie akurat bardziej się podobają niż polskie ![]() co nie znaczy, że nie ma ładnych sukien z naszych krajowych firm Kolejny salon z Częstochowy: http://www.viola.bigduo.pl/index.htm W Częstochowie znajduje się też salon Lisa Ferrera, który oferuje suknie Demetrios i Cosmobella (jeśli któraś zachorowała ( ) na suknie tych firm to najbliżej Kielc właśnie w tym mieście je dostanie) www.lisaferrera.plPoza tym w salonie Cascada w Częstochowie mają wyprzedaż kolekcji 2007. Jeśli którejś z Was podobają się suknie San Patricka z 2007 roku to w tym salonie nabędzie je taniej: http://www.casada.com.pl/suknieslubne.html (zawsze można wysłać do nich maila z zapytaniem zanim się tam pojedzie )EDIT: rabat jest na te modele: http://www.casada.com.pl/wyprz/index.html |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ten kurs przedmałżeński na Karczówce to w jakiej jest cenie?
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
gosik zależy czego szukasz
![]() a jak nic nie upatrzyłaś w Kielcach to można udać się do innego miasta. W Częstochowie jest o wiele więcej salonów ślubnych niż w Kielcach, a co za tym idzie więcej firm i zróżnicowanie cen (spora konkurencja ), dlatego można tam kupić suknie taniej niż w Kielcach, zwłaszcza te z zagranicznych firm |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nic muszę o tym pomyśleć, odpuszczę może w takim razie Jędrzejów i wystartuję na Częstochowę Boże, powinnam w ciągu miesiąca się zdecydować a ja jeszcze nawet jednego modelu nie przymierzyłam.... A potem będę latać w panice
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
gosik jak jeszcze się okaże, że do salonu fryzjerskiego/kosmetyczki pójdziemy tego samego/tej samej to padnę ze śmiechu
hahahahaha a wiesz do jakiego salonu na fryzurkę chciałabyś się udać?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani Sylwia z Awangardy na Wesołej. Byłam już u niej na koloryzacji w ubiegłym miesiącu i jestem zadowolona. Wstępnie rozmawiałyśmy o fryzurze na ślub i myślę że zdecyduję się na nią. Tyle że moje włosy sa problematyczne, długość do ramion i z natury kręcone przy twarzy a z tyłu niemal proste. Trudno sobie z nimi poradzić ale mam nadzieję że jakaś fryzurka wyjdzie, na pewno pójdę tam na próbną i obym była zadowolona
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
no to
coś mi się zdaje, że się tam spotkamy |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
widać że bywamy na tych samych wątkach... A koloryzację też będziesz robić u niej czy tylko fryzurkę?
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
ja na fryzurkę to chyba pójdę do p. Kingi (taka w czarnych kręconych włosach do ramion) - robiła mi ostatnio fryzurę na ślub (nie mój, znajomych
) i wyczarowała mi cudo na głowie za pomocą swoich rąk, prostownicy i lakieruefekt końcowy był powalający i w życiu bym nie pomyślała, że za pomocą tych 3 środków można wyczarować na głowie pięknie upięte włosy, loki, a kilka pasm pozostawić prostych. Moja mama była zachwycona tą fryzurą i od razu stwierdziła, że coś podobnego muszę sobie na swój ślub zrobić ![]() Dodam, że nie byłam tam wcześniej na żadnych fryzurach próbnych - po prostu się umówiłam, dzień przed poszłam się pokazać, żeby fryzjerka zobaczyła moje włosy i rankiem kolejnego dnia poszłam na upięcie. Pani Kinga powiedziała, że nad fryzurą dla mnie myślała w drodze do pracy, mając na uwadze, że powiedziałam, że nie chcę mieć całych spiętych, tylko część. Siedziałam tam 1 godz 20 minut - fryzura super, trzymała się od godziny 11 w sobotę do godz 12 dnia następnego (kiedy to umyłam włosy ) i w tym .... przetrwała w stanie nienaruszonym 5 godzinne spanie po powrocie z weselaw ogóle ten salon jest chyba jedynym w Kielcach, w którym wszystkie dziewczyny tam pracujące robią tworzą cuda na głowie klientek EDIT: jeśli chodzi o koloryzację to nie wiem co robić... bo ja uwielbiam mieć jasny (!, ale jasny!) brąz na głowie, a nie wiem czemu na moich włosach zafarbowanie ich na ten kolor jest niemożliwe na początku - jasny brąz tworzy mi się sam gdzieś po miesiącu jak mi się farba już wypłukuje... ostatnio(w sumie to nie tak znów ostatnio, bo sporoo od ostatniego farbowania minęło) miałam włosy farbowane kolorem ciemny blond opalizujący (numere 7 coś tam) z l'oreal profesionnel. I co? Sama wybrałam z palety ten kolor, żeby WRESZCIE wyszedł mi taki kolor o jakim marzę, a tu... wyszedś średnio-ciemny brąz I tak jest za każdym razem...maluję włosy ciemnymi blondami, a wychodzą ciemne brązowe.... dlatego mam teraz awersję do koloryzacji i nie wiem co zrobić przed ślubem. Będę musiała je ufarbować, ale gdzie? Gdzie sprawią, że ciemny blond wyjdzie mi jak ciemny blond? ![]() a Ty jesteś zadowolona z koloryzacji w Awangardzie (nie farbowałam się tu nigdy)? Kolor wyszedł jaki miał wyjść? |
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc uzyskanie odcienia pokazanego na próbce jest chyba baardzo trudno wykonalne, te moje kolory też nie przypominają tych wybranych z palety. No ale podobają mi się więc nie narzekam Ale nie doradzę ci niestety gdzie iść żebyś uzyskała wymarzony odcień, sama wiecznie szukam W marcu pójdę znowu i p. Sylwia ma mi zrobić trochę bardziej kontrastowe odcienie. Jeśli będę zadowolona, zrobię sobie taki sam kolor na ślub
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
też w Awangardzie
ja na fryzurki próbne na pewno pójdę do Awangardy i do fryzjerki, do której najczęściej chodziłam - do p. Ani Świebody z salonu Image (też na ulicy Wesołej, na przeciwko Hotelu Śródmieście albo Śródmiejski ). Właśnie do Awangardy trafiłam przez to, że p. Ania nie miała już wolnych terminów na fryzurkę na ten dzień i umówiłam się do Awangardya farbami jakiej firmy robią kolory w Awangardzie? ja to nie wiem co zrobię z kolorem, chyba zafarbuję włosy w połowie maja na ciemny blond, który pewnie wyjdzie jak średni brąz ... i się akurat wypłucze przez ten czas i stanie się taki jaki chciałam...mnie moja mama to nie chce wierzyć, że takie kolory mi wychodzą na głowie po malowaniu ich ciemnym blondem...to jej powiedziałam, że przed ślubem to pójdzie ze mną do salonu i zobaczy jaki kolor wybieram a co mi wychodzi....nie wiem co robić z tym kolorem, będę się stresować strasznie, żeby mi jakiś w miarę normalny wyszedł.... |
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o p. Świebodzie też czytałam ale któraś z dziewczyn nie była zadowolona z wizyty u niej i stchórzyłam Szczerze mówiąc nie pamiętam jakimi farbami miałam robiony kolor, zapytałam oczywiście ale już mi umknęło... A może byś spróbowała wybrać odcień jaśniejszy, np średni blond zamiast ciemnego i wtedy wyszedłby właściwy. Bo tak kombinować i czekać przed ślubem na spłukanie koloru... a jak będzie nie taki a na ten dzień dobrze byłoby mieć świeżą farbę na włoskach. Jeszcze trochę czasu jest, może wypróbuj coś innego. A byłaś może w Matrixie na Jagiellońskiej? Koleżanka tam zawsze robi i ma fajne odcienie ale raczej jaśniejszy blond z ciemniejszymi refleksami. Akurat na ciemny blond nigdy nie próbowałam się farbować, taki mniej więcej odcień to mam z natury... |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy są jakieś nietypowe
normalny taki słomiany, piaskowy,w każdym razie jaśniutki typowy blondzik czy jak to nazwać - taka wersja kolorystyczna zupełnie odpada;raz u p. Ani Świebody wyszedł mi ciemny blond jako ciemny blond i byłam zachwycona-wreszcie po koloryzacji miałam od razu upragniony kolor, na kolejnej koloryzacji znów miałam tą samą farbą kolor zrobiony, ale wyszedł już ciemniejszy![]() ja nie wiem od czego to zależy, ale moje włosy są dziwne.... ![]() za to nie będę miała problemów gdzie zrobić pazurki - na pewno u p. Marty. Ona wcześniej pracowała w salonie RVB na Słowackiego, a teraz ma swój gabinet (razem z p. Ewą) w centrum odnowy biologicznej na Jagiellońskiej, zaraz koło Stacji BP. Wszystkim Wam szczerze ją polecam, jeśli planujecie zrobić tipsy przed ślubem |
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapłacilismy malutko bo generalnie mało tego ciasta było...a ile za kilogram nie pamietam.
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam że jak juz się raz dobrze trafi kolor to potem bez problemu się go powtórzy. No cóż, jesli chodzi o dziwne włosy to wiem coś o tym, z moimi też same problemy Przy ostatniej koloryzacji p. Sylwia chciała mi je dla odmiany wyprostować, nigdy nie miałam zupełnie prostych. Po dłuuugim i pracowitym prostowaniu byłam bardzo zadowolona, nie sadziłam że może byc mi dobrze z prostymi włosami. Ale po godzinie już było po efekcie, moje niesforne loczki znowu zaczęły się przy twarzy skrecać. Ciekawe jak je wyprostować na ślub, mam mieć próbną z prostych i z kręconych żeby zdecydować się na rodzaj. I te proste mnie bardziej korcą, tylko jak je wyprostować na dobę A jeśli chodzi o tipsy to tez mam zamiar wybrać się do p. Marty Na forum chyba jest najbardziej chwalona. Nigdy nie robiłam pazurków i napaliłam się własnie. Za jakieś dwa miesiące chcę iść zrobić żeby mieć czas na przyzwyczajenie się. A ile one kosztują, założenie i uzupełnianie?
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ile teraz u niej kosztują; ja je robiłam u Niej jak pracowała jeszcze w RVB, a tam założenie kosztowało 100 zł, uzupełnienie 50.
Jakie teraz ma ceny u siebie w salonie to nie wiem - w każdym razie na pewni nie droższe ![]() moje paznokcie zrobione przez p. Marte możesz zobaczyć na forum w wątku "tipsy-kielce" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Tak, w Kielcach byłam w Cymbeline, nic mi się nie podobało; zajrzałam do Paryżanki i Contessy, tez niczego w stylu który sobie umysliłam. Wczoraj byłam w MS Moda, tym nowym na Słowackiego i nawet ze 3 sukienki miały drapowany dół w literkę A ale za to jak na mój gust fatalne gorsety, jak pozwijane prześcieradło.... W Kiarze podoba mi się jeden model i za tydzień mam tam znowu iść bo będzie już całość nowej kolekcji. Jak się na nic nie zdecyduję pojadę do Buska
ale może coś tam Ci się spodoba?
szyld z niebiskiem napisem SUKNIE śLUBNE - kurczę nie wiem co to za ulica, ale na niej mieści się chyba jakiś bank w takim żółtym "dworku" (tam dawniej był chyba Piasecki) i na tej ulicy jest sklep medyczny, dwie apteki, jakiś wydział akademii świętokrzyskiej...

widać że bywamy na tych samych wątkach... A koloryzację też będziesz robić u niej czy tylko fryzurkę?