Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-09, 14:21   #1381
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

gosik_s - chyba lepiej,żebyś jednak od razu pojechała do Buska.
W Jędrzejowie w sumie godne polecenia są te 3 salony, w Busku jest ich więcej
a w Kielcach byłaś już w jakiś salonach?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 14:28   #1382
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gosik_s - chyba lepiej,żebyś jednak od razu pojechała do Buska.
W Jędrzejowie w sumie godne polecenia są te 3 salony, w Busku jest ich więcej
a w Kielcach byłaś już w jakiś salonach?
A no to w takim razie najpierw do Buska Tak, w Kielcach byłam w Cymbeline, nic mi się nie podobało; zajrzałam do Paryżanki i Contessy, tez niczego w stylu który sobie umysliłam. Wczoraj byłam w MS Moda, tym nowym na Słowackiego i nawet ze 3 sukienki miały drapowany dół w literkę A ale za to jak na mój gust fatalne gorsety, jak pozwijane prześcieradło.... W Kiarze podoba mi się jeden model i za tydzień mam tam znowu iść bo będzie już całość nowej kolekcji. Jak się na nic nie zdecyduję pojadę do Buska

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 14:33   #1383
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik_s a byłaś w Veronie na Okrzei? Tam mają suknie Agnes i Classa - salon jest mały, tak schowany właściwie i w sumie się go nie zauważa ale może coś tam Ci się spodoba?
W Kielcach została Ci jeszcze do odwiedzenia Celia i Rossalie
W sumie to jadąc samochodem niedawno z Placu Wolności widziałam na ulicy Mickiewicza szyld z niebiskiem napisem SUKNIE śLUBNE - kurczę nie wiem co to za ulica, ale na niej mieści się chyba jakiś bank w takim żółtym "dworku" (tam dawniej był chyba Piasecki) i na tej ulicy jest sklep medyczny, dwie apteki, jakiś wydział akademii świętokrzyskiej...

EDIT:
to chyba jest ulica Kościuszki
hahaha nigdy nie wiem jak ta ulica się nazywa, tak samo jak myli mi się mała z dużą
Stary 2008-01-09, 14:37   #1384
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
w Busku znajdziesz dużo sukni, których cena obraca się wokół 1800 - 2000 zł.
w Kielcach spróbuj zajrzeć do salonu KIARA na Warszawskiej http://sukniekiara.pl/ofirmie.php - może tu znajdziesz coś, co Ci się spodoba

EDIT:
jeszcze jest salon sukien ślubnych Rossalie na Sienkiewicza (mnie akurat nic się tam nie podobało , ale każdy ma inny gust): http://www.rossalie.kielce.pl/oferta.php

i jeszcze kilka ciekawych sukien można znaleźć w salonie Contessa w Centrum Rondo na Paderewskiego: http://contessa.kielce.com/
mają m.in. kilka modeli sukien sincerity i polskiej firmy gala http://www.galasuknieslubne.com/

Dziekuje
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 14:45   #1385
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, tak, w Veronie też byłam i nic mi specjalnie nie wpadło w oko. W Celii to samo, dziewczyna zachęcała że mogą mi tam uszyć wszystko co sobie wymyślę ale bałabym się ryzykować. Co najwyżej mogę znaleźć fason który mi się spodoba i zrobić jakieś drobne poprawki.... Jak nic będę miała duuuuży problem

Stary 2008-01-09, 15:06   #1386
tiffi1
Rozeznanie

Ayschen Madzia210333

dzięki wam za opinie o Braciach Janusz, ja się skłaniam, żeby tam tort zamówić. Pan mi mówił, ze robią śmietanowy bananowo-wiśniowy lub bananowo-wiśniowy. A wy jakie polecacie??

A możecie polecić mi gdzie zamówić ciasta i czy jadłyście ciasta z tejże cukierni??
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 15:16   #1387
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny bardzo was prosze pomozcie, gdzie moge kupic w Kielcach buty slubne ale tak zeby byl wybor a nie jak w wiekszosci salonow sukien slubnych ze sa buty ale gora 5 par do wyboru. chodzi mi o takie lepsze buty ktore sa np z atlasu i na pewno mnie nie obetera. licze na wasza pomoc!
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 16:14   #1388
madzia210333
Przyczajenie

tiffi nie ma za co.
Ja osobiście jadłam truskawka-banan, banan-brzoskwinia - oba były pyszne. Ja chcę zamówić truskawka-banan.

Jeśli chodzi o ciasta to niestety nie jadłam.

Tiffi wiesz może ile kosztują ciasta u nich?
madzia210333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 16:34   #1389
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ayschen Madzia210333

dzięki wam za opinie o Braciach Janusz, ja się skłaniam, żeby tam tort zamówić. Pan mi mówił, ze robią śmietanowy bananowo-wiśniowy lub bananowo-wiśniowy. A wy jakie polecacie??

A możecie polecić mi gdzie zamówić ciasta i czy jadłyście ciasta z tejże cukierni??
ja będę i tort i ciasta zamawiać w cukierni Dorotka
bardzo nam smakują wyroby z tej cukierni

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzo was prosze pomozcie, gdzie moge kupic w Kielcach buty slubne ale tak zeby byl wybor a nie jak w wiekszosci salonow sukien slubnych ze sa buty ale gora 5 par do wyboru. chodzi mi o takie lepsze buty ktore sa np z atlasu i na pewno mnie nie obetera. licze na wasza pomoc!
teraz jest bardzo mały wybór butów, bo mają na stanie w sklepach po prostu resztki z kolekcji 2007. Ja już się pytałam i w salonach ślubnych i w takich normalnych sklepach i nowe butki do ślubu będą około marca/w marcu
Jeśli chodzi o mnie to oprócz salonów ślubnych na pewno zajrzę do sklepu Ryłko, bo z tego co słyszałam i czytałam mają bardzo ładne i wygodne buciki do ślubu
Stary 2008-01-09, 20:06   #1390
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
iwa.4 ja w Duchu Świętym, znam już 4 osoby co mają w ten sam dzień wesele, a u mnie tak sie złożyło, że 18 to dzień moich urodzin a 10 dzień urodzin mojego TŻ

ja chciałam 4.10 ale niestety termin sali juz był zajęty, bo to dzień moich urodzin
27.10 zaś świętuję imieniny więc balować będziemy caaaały październik )
iwa.4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 21:07   #1391
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

iwa.4 My też chcieliśmy wcześniej ale tak wyszło, dopiero potem zdałam sobie sprawę jaka to magiczna dla nas data i łatwo będzie zapamiętać, a mój TŻ ma z tym problemy. My mamy 3 wesela pod rząd prawie w tym nasze, do tego panieński więc w październiku trzeźwieć nie będziemy.
A jak u Ciebie przygotowania, my na razie mamy sale, orkiestrę, kamerzystę,fotografa, termin ustalony w kościele i ukończony kurs przedmałżeński, a Wy na jakim jesteście etapie, rozglądasz się już może za suknią?
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 23:57   #1392
mimezis
Raczkowanie

do asiulka84: szczegółowe info o kursie 1 dniowym w Warszawie znajdziesz tu: http://www.dybow.net/katechezy.htm

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 10:01   #1393
gazelcia
Raczkowanie

Powiedzcie mi, tak szczerze, czy opłaca sie jechać do Buska za suknią ślubną?? Czy byłyście tam już może kiedyś?? I czy wiecie kiedy będą mieli kolekcje 2008 ze wszystkich firm??
Ja zaczęłam cposzukiwania i póki co spodobała mi się tylko jedna sukienka w salonie Verona w Kielcach... ech ciężko będzie...
Stary 2008-01-10, 10:10   #1394
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja tylko (jak pisałam)dzwoniłam do Buska pytać się o cenę sukni

jeśli chodzi o inne miasta, np.Częstochowę to polecany salon do salon sukni ślubnych Bianco: http://www.slubne-bianco.pl/
wg mnie ten salon jest bardzo dobry, bo ma kolekcje zagranicznych producentów, których suknie mnie akurat bardziej się podobają niż polskie
co nie znaczy, że nie ma ładnych sukien z naszych krajowych firm

Kolejny salon z Częstochowy: http://www.viola.bigduo.pl/index.htm

W Częstochowie znajduje się też salon Lisa Ferrera, który oferuje suknie Demetrios i Cosmobella (jeśli któraś zachorowała () na suknie tych firm to najbliżej Kielc właśnie w tym mieście je dostanie) www.lisaferrera.pl

Poza tym w salonie Cascada w Częstochowie mają wyprzedaż kolekcji 2007. Jeśli którejś z Was podobają się suknie San Patricka z 2007 roku to w tym salonie nabędzie je taniej: http://www.casada.com.pl/suknieslubne.html (zawsze można wysłać do nich maila z zapytaniem zanim się tam pojedzie )
EDIT:
rabat jest na te modele: http://www.casada.com.pl/wyprz/index.html
Stary 2008-01-10, 10:47   #1395
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Dziewczyny a ten kurs przedmałżeński na Karczówce to w jakiej jest cenie?
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 11:06   #1396
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko (jak pisałam)dzwoniłam do Buska pytać się o cenę sukni

jeśli chodzi o inne miasta, np.Częstochowę to polecany salon do salon sukni ślubnych Bianco: http://www.slubne-bianco.pl/
wg mnie ten salon jest bardzo dobry, bo ma kolekcje zagranicznych producentów, których suknie mnie akurat bardziej się podobają niż polskie
co nie znaczy, że nie ma ładnych sukien z naszych krajowych firm

Kolejny salon z Częstochowy: http://www.viola.bigduo.pl/index.htm

W Częstochowie znajduje się też salon Lisa Ferrera, który oferuje suknie Demetrios i Cosmobella (jeśli któraś zachorowała () na suknie tych firm to najbliżej Kielc właśnie w tym mieście je dostanie) www.lisaferrera.pl

Poza tym w salonie Cascada w Częstochowie mają wyprzedaż kolekcji 2007. Jeśli którejś z Was podobają się suknie San Patricka z 2007 roku to w tym salonie nabędzie je taniej: http://www.casada.com.pl/suknieslubne.html (zawsze można wysłać do nich maila z zapytaniem zanim się tam pojedzie )
EDIT:
rabat jest na te modele: http://www.casada.com.pl/wyprz/index.html
O mój boże, Kalex czy to znaczy że powinnam się zastanowić i nad Częstochową? Mój TŻ chyba się załamie, co rusz donoszę mu gdzie powinniśmy jechać za moją suknią......

Stary 2008-01-10, 11:46   #1397
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik zależy czego szukasz
a jak nic nie upatrzyłaś w Kielcach to można udać się do innego miasta.
W Częstochowie jest o wiele więcej salonów ślubnych niż w Kielcach, a co za tym idzie więcej firm i zróżnicowanie cen (spora konkurencja), dlatego można tam kupić suknie taniej niż w Kielcach, zwłaszcza te z zagranicznych firm
Stary 2008-01-10, 11:54   #1398
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
gosik zależy czego szukasz
a jak nic nie upatrzyłaś w Kielcach to można udać się do innego miasta.
W Częstochowie jest o wiele więcej salonów ślubnych niż w Kielcach, a co za tym idzie więcej firm i zróżnicowanie cen (spora konkurencja), dlatego można tam kupić suknie taniej niż w Kielcach, zwłaszcza te z zagranicznych firm
Ano właśnie, większy wybór i konkurencyjne ceny Jak nic muszę o tym pomyśleć, odpuszczę może w takim razie Jędrzejów i wystartuję na Częstochowę Boże, powinnam w ciągu miesiąca się zdecydować a ja jeszcze nawet jednego modelu nie przymierzyłam.... A potem będę latać w panice

Stary 2008-01-10, 12:09   #1399
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik jak jeszcze się okaże, że do salonu fryzjerskiego/kosmetyczki pójdziemy tego samego/tej samej to padnę ze śmiechu

hahahahaha
a wiesz do jakiego salonu na fryzurkę chciałabyś się udać?
Stary 2008-01-10, 12:19   #1400
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
gosik jak jeszcze się okaże, że do salonu fryzjerskiego/kosmetyczki pójdziemy tego samego/tej samej to padnę ze śmiechu

hahahahaha
a wiesz do jakiego salonu na fryzurkę chciałabyś się udać?
Chyba juz wiem. Oczywiście cynk z forum pani Sylwia z Awangardy na Wesołej. Byłam już u niej na koloryzacji w ubiegłym miesiącu i jestem zadowolona. Wstępnie rozmawiałyśmy o fryzurze na ślub i myślę że zdecyduję się na nią. Tyle że moje włosy sa problematyczne, długość do ramion i z natury kręcone przy twarzy a z tyłu niemal proste. Trudno sobie z nimi poradzić ale mam nadzieję że jakaś fryzurka wyjdzie, na pewno pójdę tam na próbną i obym była zadowolona

Stary 2008-01-10, 12:20   #1401
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

no to

coś mi się zdaje, że się tam spotkamy
Stary 2008-01-10, 12:31   #1402
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
no to

coś mi się zdaje, że się tam spotkamy
widać że bywamy na tych samych wątkach... A koloryzację też będziesz robić u niej czy tylko fryzurkę?

Stary 2008-01-10, 12:39   #1403
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja na fryzurkę to chyba pójdę do p. Kingi (taka w czarnych kręconych włosach do ramion) - robiła mi ostatnio fryzurę na ślub (nie mój, znajomych) i wyczarowała mi cudo na głowie za pomocą swoich rąk, prostownicy i lakieru
efekt końcowy był powalający i w życiu bym nie pomyślała, że za pomocą tych 3 środków można wyczarować na głowie pięknie upięte włosy, loki, a kilka pasm pozostawić prostych.

Moja mama była zachwycona tą fryzurą i od razu stwierdziła, że coś podobnego muszę sobie na swój ślub zrobić
Dodam, że nie byłam tam wcześniej na żadnych fryzurach próbnych - po prostu się umówiłam, dzień przed poszłam się pokazać, żeby fryzjerka zobaczyła moje włosy i rankiem kolejnego dnia poszłam na upięcie. Pani Kinga powiedziała, że nad fryzurą dla mnie myślała w drodze do pracy, mając na uwadze, że powiedziałam, że nie chcę mieć całych spiętych, tylko część. Siedziałam tam 1 godz 20 minut - fryzura super, trzymała się od godziny 11 w sobotę do godz 12 dnia następnego (kiedy to umyłam włosy) i w tym .... przetrwała w stanie nienaruszonym 5 godzinne spanie po powrocie z wesela

w ogóle ten salon jest chyba jedynym w Kielcach, w którym wszystkie dziewczyny tam pracujące robią tworzą cuda na głowie klientek

EDIT:
jeśli chodzi o koloryzację to nie wiem co robić... bo ja uwielbiam mieć jasny (!, ale jasny!) brąz na głowie, a nie wiem czemu na moich włosach zafarbowanie ich na ten kolor jest niemożliwe na początku - jasny brąz tworzy mi się sam gdzieś po miesiącu jak mi się farba już wypłukuje...

ostatnio(w sumie to nie tak znów ostatnio, bo sporoo od ostatniego farbowania minęło) miałam włosy farbowane kolorem ciemny blond opalizujący (numere 7 coś tam) z l'oreal profesionnel. I co? Sama wybrałam z palety ten kolor, żeby WRESZCIE wyszedł mi taki kolor o jakim marzę, a tu... wyszedś średnio-ciemny brąz na szczęście miałam włosy robione farbą hi.richesse, która się szybko zmywa - nie jest to trwała koloryzacja. Ten paskudny ciemny kolor zmył mi się już po tygodniu i stopniowo kolor wyszedł taki jaki miał być...tylko czemu około miesiąca muszę na to czekać?
I tak jest za każdym razem...maluję włosy ciemnymi blondami, a wychodzą ciemne brązowe....
dlatego mam teraz awersję do koloryzacji i nie wiem co zrobić przed ślubem. Będę musiała je ufarbować, ale gdzie? Gdzie sprawią, że ciemny blond wyjdzie mi jak ciemny blond? I tak będę musiała gdzieś w maju się ufarbować

a Ty jesteś zadowolona z koloryzacji w Awangardzie (nie farbowałam się tu nigdy)? Kolor wyszedł jaki miał wyjść?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 13:17   #1404
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
ja na fryzurkę to chyba pójdę do p. Kingi (taka w czarnych kręconych włosach do ramion) - robiła mi ostatnio fryzurę na ślub (nie mój, znajomych) i wyczarowała mi cudo na głowie za pomocą swoich rąk, prostownicy i lakieru
efekt końcowy był powalający i w życiu bym nie pomyślała, że za pomocą tych 3 środków można wyczarować na głowie pięknie upięte włosy, loki, a kilka pasm pozostawić prostych.

Moja mama była zachwycona tą fryzurą i od razu stwierdziła, że coś podobnego muszę sobie na swój ślub zrobić
Dodam, że nie byłam tam wcześniej na żadnych fryzurach próbnych - po prostu się umówiłam, dzień przed poszłam się pokazać, żeby fryzjerka zobaczyła moje włosy i rankiem kolejnego dnia poszłam na upięcie. Pani Kinga powiedziała, że nad fryzurą dla mnie myślała w drodze do pracy, mając na uwadze, że powiedziałam, że nie chcę mieć całych spiętych, tylko część. Siedziałam tam 1 godz 20 minut - fryzura super, trzymała się od godziny 11 w sobotę do godz 12 dnia następnego (kiedy to umyłam włosy) i w tym .... przetrwała w stanie nienaruszonym 5 godzinne spanie po powrocie z wesela

w ogóle ten salon jest chyba jedynym w Kielcach, w którym wszystkie dziewczyny tam pracujące robią tworzą cuda na głowie klientek

EDIT:
jeśli chodzi o koloryzację to nie wiem co robić... bo ja uwielbiam mieć jasny (!, ale jasny!) brąz na głowie, a nie wiem czemu na moich włosach zafarbowanie ich na ten kolor jest niemożliwe na początku - jasny brąz tworzy mi się sam gdzieś po miesiącu jak mi się farba już wypłukuje...

ostatnio(w sumie to nie tak znów ostatnio, bo sporoo od ostatniego farbowania minęło) miałam włosy farbowane kolorem ciemny blond opalizujący (numere 7 coś tam) z l'oreal profesionnel. I co? Sama wybrałam z palety ten kolor, żeby WRESZCIE wyszedł mi taki kolor o jakim marzę, a tu... wyszedś średnio-ciemny brąz na szczęście miałam włosy robione farbą hi.richesse, która się szybko zmywa - nie jest to trwała koloryzacja. Ten paskudny ciemny kolor zmył mi się już po tygodniu i stopniowo kolor wyszedł taki jaki miał być...tylko czemu około miesiąca muszę na to czekać?
I tak jest za każdym razem...maluję włosy ciemnymi blondami, a wychodzą ciemne brązowe....
dlatego mam teraz awersję do koloryzacji i nie wiem co zrobić przed ślubem. Będę musiała je ufarbować, ale gdzie? Gdzie sprawią, że ciemny blond wyjdzie mi jak ciemny blond? I tak będę musiała gdzieś w maju się ufarbować

a Ty jesteś zadowolona z koloryzacji w Awangardzie (nie farbowałam się tu nigdy)? Kolor wyszedł jaki miał wyjść?
A pani Kinga to gdzie jest, też w Awangardzie? Bo wybrałabym się do niej z ciekawości... Kolor mi się podoba, jasny blond przetykany jasnym brązem, który wygląda raczej jak szatyn. Kolory przenikają się nawzajem i jak dla mnie wyglądają naturalnie. A jesli chodzi o blondy to jest dokładnie tak jak piszesz, moja mama od dawna używa różnych farb w kolorze ciemnego blondu i za każdym razem uzyskuje inny odcień, od niemal czarnego do cemnego brązu Tak więc uzyskanie odcienia pokazanego na próbce jest chyba baardzo trudno wykonalne, te moje kolory też nie przypominają tych wybranych z palety. No ale podobają mi się więc nie narzekam Ale nie doradzę ci niestety gdzie iść żebyś uzyskała wymarzony odcień, sama wiecznie szukam W marcu pójdę znowu i p. Sylwia ma mi zrobić trochę bardziej kontrastowe odcienie. Jeśli będę zadowolona, zrobię sobie taki sam kolor na ślub

Stary 2008-01-10, 13:26   #1405
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

też w Awangardzie

ja na fryzurki próbne na pewno pójdę do Awangardy i do fryzjerki, do której najczęściej chodziłam - do p. Ani Świebody z salonu Image (też na ulicy Wesołej, na przeciwko Hotelu Śródmieście albo Śródmiejski ). Właśnie do Awangardy trafiłam przez to, że p. Ania nie miała już wolnych terminów na fryzurkę na ten dzień i umówiłam się do Awangardy

a farbami jakiej firmy robią kolory w Awangardzie?
ja to nie wiem co zrobię z kolorem, chyba zafarbuję włosy w połowie maja na ciemny blond, który pewnie wyjdzie jak średni brąz... i się akurat wypłucze przez ten czas i stanie się taki jaki chciałam...

mnie moja mama to nie chce wierzyć, że takie kolory mi wychodzą na głowie po malowaniu ich ciemnym blondem...to jej powiedziałam, że przed ślubem to pójdzie ze mną do salonu i zobaczy jaki kolor wybieram a co mi wychodzi....
nie wiem co robić z tym kolorem, będę się stresować strasznie, żeby mi jakiś w miarę normalny wyszedł....
Stary 2008-01-10, 13:51   #1406
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
też w Awangardzie

ja na fryzurki próbne na pewno pójdę do Awangardy i do fryzjerki, do której najczęściej chodziłam - do p. Ani Świebody z salonu Image (też na ulicy Wesołej, na przeciwko Hotelu Śródmieście albo Śródmiejski ). Właśnie do Awangardy trafiłam przez to, że p. Ania nie miała już wolnych terminów na fryzurkę na ten dzień i umówiłam się do Awangardy

a farbami jakiej firmy robią kolory w Awangardzie?
ja to nie wiem co zrobię z kolorem, chyba zafarbuję włosy w połowie maja na ciemny blond, który pewnie wyjdzie jak średni brąz... i się akurat wypłucze przez ten czas i stanie się taki jaki chciałam...

mnie moja mama to nie chce wierzyć, że takie kolory mi wychodzą na głowie po malowaniu ich ciemnym blondem...to jej powiedziałam, że przed ślubem to pójdzie ze mną do salonu i zobaczy jaki kolor wybieram a co mi wychodzi....
nie wiem co robić z tym kolorem, będę się stresować strasznie, żeby mi jakiś w miarę normalny wyszedł....
To w takim razie muszę się zastanowić nad wyborem, do której z tych pań iść. Bo głupio byłoby robić dwie próbne w tym samym salonie u dwóch różnych fryzjerek
A o p. Świebodzie też czytałam ale któraś z dziewczyn nie była zadowolona z wizyty u niej i stchórzyłam
Szczerze mówiąc nie pamiętam jakimi farbami miałam robiony kolor, zapytałam oczywiście ale już mi umknęło... A może byś spróbowała wybrać odcień jaśniejszy, np średni blond zamiast ciemnego i wtedy wyszedłby właściwy. Bo tak kombinować i czekać przed ślubem na spłukanie koloru... a jak będzie nie taki a na ten dzień dobrze byłoby mieć świeżą farbę na włoskach. Jeszcze trochę czasu jest, może wypróbuj coś innego. A byłaś może w Matrixie na Jagiellońskiej? Koleżanka tam zawsze robi i ma fajne odcienie ale raczej jaśniejszy blond z ciemniejszymi refleksami. Akurat na ciemny blond nigdy nie próbowałam się farbować, taki mniej więcej odcień to mam z natury...

Stary 2008-01-10, 14:02   #1407
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

moje włosy są jakieś nietypowe bo średni blond wychodzi u mnie jak... po prostu blond normalny taki słomiany, piaskowy,w każdym razie jaśniutki typowy blondzik czy jak to nazwać - taka wersja kolorystyczna zupełnie odpada;

raz u p. Ani Świebody wyszedł mi ciemny blond jako ciemny blond i byłam zachwycona-wreszcie po koloryzacji miałam od razu upragniony kolor, na kolejnej koloryzacji znów miałam tą samą farbą kolor zrobiony, ale wyszedł już ciemniejszy
ja nie wiem od czego to zależy, ale moje włosy są dziwne....

za to nie będę miała problemów gdzie zrobić pazurki - na pewno u p. Marty. Ona wcześniej pracowała w salonie RVB na Słowackiego, a teraz ma swój gabinet (razem z p. Ewą) w centrum odnowy biologicznej na Jagiellońskiej, zaraz koło Stacji BP.
Wszystkim Wam szczerze ją polecam, jeśli planujecie zrobić tipsy przed ślubem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 14:48   #1408
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ayschen Madzia210333

Ja miałam ciasta od Braci Janusz. Sernik, ciasto z kremem, truskawkami i galaretka i szarlotkę- były pyszne. Moge smiało polecić- a wybredna jestem Zapłacilismy malutko bo generalnie mało tego ciasta było...a ile za kilogram nie pamietam.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 14:50   #1409
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
moje włosy są jakieś nietypowe bo średni blond wychodzi u mnie jak... po prostu blond normalny taki słomiany, piaskowy,w każdym razie jaśniutki typowy blondzik czy jak to nazwać - taka wersja kolorystyczna zupełnie odpada;

raz u p. Ani Świebody wyszedł mi ciemny blond jako ciemny blond i byłam zachwycona-wreszcie po koloryzacji miałam od razu upragniony kolor, na kolejnej koloryzacji znów miałam tą samą farbą kolor zrobiony, ale wyszedł już ciemniejszy
ja nie wiem od czego to zależy, ale moje włosy są dziwne....

za to nie będę miała problemów gdzie zrobić pazurki - na pewno u p. Marty. Ona wcześniej pracowała w salonie RVB na Słowackiego, a teraz ma swój gabinet (razem z p. Ewą) w centrum odnowy biologicznej na Jagiellońskiej, zaraz koło Stacji BP.
Wszystkim Wam szczerze ją polecam, jeśli planujecie zrobić tipsy przed ślubem
O, to faktycznie nieźle masz z tym kolorem Myślałam że jak juz się raz dobrze trafi kolor to potem bez problemu się go powtórzy. No cóż, jesli chodzi o dziwne włosy to wiem coś o tym, z moimi też same problemy Przy ostatniej koloryzacji p. Sylwia chciała mi je dla odmiany wyprostować, nigdy nie miałam zupełnie prostych. Po dłuuugim i pracowitym prostowaniu byłam bardzo zadowolona, nie sadziłam że może byc mi dobrze z prostymi włosami. Ale po godzinie już było po efekcie, moje niesforne loczki znowu zaczęły się przy twarzy skrecać. Ciekawe jak je wyprostować na ślub, mam mieć próbną z prostych i z kręconych żeby zdecydować się na rodzaj. I te proste mnie bardziej korcą, tylko jak je wyprostować na dobę
A jeśli chodzi o tipsy to tez mam zamiar wybrać się do p. Marty Na forum chyba jest najbardziej chwalona. Nigdy nie robiłam pazurków i napaliłam się własnie. Za jakieś dwa miesiące chcę iść zrobić żeby mieć czas na przyzwyczajenie się. A ile one kosztują, założenie i uzupełnianie?

Stary 2008-01-10, 14:56   #1410
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie wiem ile teraz u niej kosztują; ja je robiłam u Niej jak pracowała jeszcze w RVB, a tam założenie kosztowało 100 zł, uzupełnienie 50.
Jakie teraz ma ceny u siebie w salonie to nie wiem - w każdym razie na pewni nie droższe
moje paznokcie zrobione przez p. Marte możesz zobaczyć na forum w wątku "tipsy-kielce"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości