Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-16, 13:53   #3151
Kocurski
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Karothinka85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyn! mam pytanie odnosnie sali w maslowie (dworek). mamy tam zamowiony termin za na wesele i na ost. rozmowie wlasciciel powiedzial ze calosc sumy jaka wyjdzie do zaplacanie za wesele musimy mu zaplacic PRZED WESELEM _WSZYSTKO!!!!! dla mnie to szok bo pierwszy raz slysze o czyms takim! zawsze rozliczenia sa po przyjeciu weselnym! daje sie ustalony zadatek a reszta po wykonaniu uslugi. czy wiedzie cos moze na ten temat. prosze o kontakt dziweczyny ktory maialy tam wesele bo dla mnie to ABSURD! tym bardziej ze jaka mam pewnosc ze nie zrobia czegos na 'odczep sie'. pozdrawiam
Dołączam się do pytania. A kiedy masz termin?
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 14:13   #3152
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karothinka85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyn! mam pytanie odnosnie sali w maslowie (dworek). mamy tam zamowiony termin za na wesele i na ost. rozmowie wlasciciel powiedzial ze calosc sumy jaka wyjdzie do zaplacanie za wesele musimy mu zaplacic PRZED WESELEM _WSZYSTKO!!!!! dla mnie to szok bo pierwszy raz slysze o czyms takim! zawsze rozliczenia sa po przyjeciu weselnym! daje sie ustalony zadatek a reszta po wykonaniu uslugi. czy wiedzie cos moze na ten temat. prosze o kontakt dziweczyny ktory maialy tam wesele bo dla mnie to ABSURD! tym bardziej ze jaka mam pewnosc ze nie zrobia czegos na 'odczep sie'. pozdrawiam

Absolutnie nie zgadzaj się na zapłatę w całości przed weselem! Jak się będą upierać to powiedz im, że większość zapłacisz teraz, a końcówkę, tak około 5 tys zapłacicie po skończonym weselu (czyli jak będziecie salę opuszczać). Przecież musisz mieć jakieś zabezpieczenie gdyby coś oni skopali, bo tak to potem kłóć się z nimi... Jak będą mieli już całą gotówkę w garści to oleją i tyle! Jakieś pole manewru zawsze trzeba sobie zostawić. Najwyżej przy rozliczeniu przed weselem przynieś o te np 5 tys mniej i postawisz ich pod ścianą. Przecież na tydzień- dwa przed weselem nie wypowiedzą Wam umowy bo i tak nikogo nie znajdą na tak krótki termin. Oni mają zabezpieczenie w umowie, że i tak im całość zapłacisz i tak.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 14:39   #3153
ewusiula
Przyczajenie

dziewczynki mozecie mi powiedzieć gdzie jest ta poradnia rodzinna, czy jak to sie tam nazywa?? bo jakoś nie bardzo sie mam gdzie dowiedzieć a tutaj najpewniej
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 14:45   #3154
Puchatek M.
Rozeznanie

Przy każdym kościele. Dostaniesz od księdza skierowanie.
Stary 2008-04-16, 14:53   #3155
ewusiula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Przy każdym kościele. Dostaniesz od księdza skierowanie.
wiesz puchatku mój ksiądz powiedział że musimy sobie taki papier zrobić i tyle znaczy sie że moge sobie pójsć do obojętnie którego księdza i on mi powie gdzie mam tego szukać, tak?
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 15:29   #3156
fenomenka84
Raczkowanie

U nas w kościele, poradnia jest przy parafii, raz w tygodniu jest czynna i są wtedy spotkania grupowe, a na spotkania indywidualne trzeba sie już osobno umawiać, my tez już powoli zbieramy sie do pójścia, może w końcu w przyszłym tygodniu pójdziemy
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 17:11   #3157
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

poradnia dla narzeczonych jest przy każdym Kościele -prowadzą ją z reguły jakies małżeństwa, nie księża
my poradnie już dawno mamy za sobą - trwała około 3 miesięcy

powinnaś dostać od swojego księdza kartkę, gdzie są wyszczególnione spotkania z poradni - i po każdym spotkaniu osoba je prowadząca będzie pisała datę i złoży swój podpis. Później tą kartke musisz zanieść do księdza.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 18:58   #3158
Puchatek M.
Rozeznanie

Właśnie wróciliśmy od Pasternaka, zamówiliśmy tort Zrobią go nam, a remont zaczną od 4 sierpnia Ależ się cieszę Będzie sporo droższy, bo takie ozdoby jak my chcemy muszą zamówić we Włoszech. Na dodatek nie chcemy na paterze tylko z zapieczonymi filarkami. Ale to nic, że drogo, bo to najważniejszy tort w życiu Na początku czerwca mamy przyjść ustalić szczegóły.
Stary 2008-04-16, 19:49   #3159
lilusto
Raczkowanie

Ok. dziewczyny... dajcie znać ile mniej więcej może kosztować 3-piętrowy tort? Chodzi mi o przybliżoną cenę?
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 21:19   #3160
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Ok. dziewczyny... dajcie znać ile mniej więcej może kosztować 3-piętrowy tort? Chodzi mi o przybliżoną cenę?
Nieważne ile pieter ale ile kg, liczysz 10dag na os. Czyli jak masz 100os to potrzebujesz 10kg tortu. Cena U Braci Janusz to coś ok 31zl za kg czyli na tyle gości zapłacisz 310zl, u Pasternaka 35zl czyli 350zl, a za styl angielski (w polewie marcepanowej a nie bitej śmietanie) 45zl czyli 450zl. Zazwyczaj dekoracje sa w cenie. Przy zamówieniu płacisz zaliczkę (50-100zl zależy od miejsca), przy odbiorze lub dzień po ślubie przy oddaniu patery płacisz resztę.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 21:22   #3161
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Nieważne ile pieter ale ile kg, liczysz 10dag na os. Czyli jak masz 100os to potrzebujesz 10kg tortu. Cena U Braci Janusz to coś ok 31zl za kg czyli na tyle gości zapłacisz 310zl, u Pasternaka 35zl czyli 350zl, a za styl angielski (w polewie marcepanowej a nie bitej śmietanie) 45zl czyli 450zl. Zazwyczaj dekoracje sa w cenie. Przy zamówieniu płacisz zaliczkę (50-100zl zależy od miejsca), przy odbiorze lub dzień po ślubie przy oddaniu patery płacisz resztę.

Serdeczne dzięki!!! Teraz już wiem o co chodzi!!!
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 21:31   #3162
agas10
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
od dłuższego czasu przeglądam to forum,ale dopiero teraz postanowiłam się dołączyć do was.Kiedy przeczytałam o Celii,też postanowiłam się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami.Też szyłam suknię w tym salonie.Wybrałam sobie projekt,właścicielka wciskała mi kit,że będzie identyczna.Na początku jej wierzyłam,ale gdy ja zobaczyłam-nie była taka sama tylko bardzo podobna.Ale to błahostka.Bardziej wkurzyło mnie to,że moja suknia była zakładana przez modelkę do zdjęć reklamujących suknie Celii!!!!!Właściciel ka przekonywała mnie,że suknia tylko była mierzona na chwilę.Odpuściłam sobie awanturę,bo balam się,że baba mi spieprzy sukienkę na złość.Ja sobie szyłam sukienkę z falbanami,a w pasie mam przewiązaną szarfę,którą się wiąże z tyłu na kokardę.Przy płaceniu zaliczki właścicielka mówiła,że suknia będzie kosztowała w całości 2400zł,natomiast kiedy płaciłam już przy odbiorze,baba kazała mi dopłacić 100zł za szarfę,a wcześniej nic o tym nie mówiła.Nie jestem zadowolona z obsługi nic a nic.Faktem jest,że baba ma gadane i na początku obiecuje piękne rzeczy,a później okazuje się,że jest małą oszustką
agas10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 06:38   #3163
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez agas10 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
od dłuższego czasu przeglądam to forum,ale dopiero teraz postanowiłam się dołączyć do was.Kiedy przeczytałam o Celii,też postanowiłam się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami.Też szyłam suknię w tym salonie.Wybrałam sobie projekt,właścicielka wciskała mi kit,że będzie identyczna.Na początku jej wierzyłam,ale gdy ja zobaczyłam-nie była taka sama tylko bardzo podobna.Ale to błahostka.Bardziej wkurzyło mnie to,że moja suknia była zakładana przez modelkę do zdjęć reklamujących suknie Celii!!!!!Właściciel ka przekonywała mnie,że suknia tylko była mierzona na chwilę.Odpuściłam sobie awanturę,bo balam się,że baba mi spieprzy sukienkę na złość.Ja sobie szyłam sukienkę z falbanami,a w pasie mam przewiązaną szarfę,którą się wiąże z tyłu na kokardę.Przy płaceniu zaliczki właścicielka mówiła,że suknia będzie kosztowała w całości 2400zł,natomiast kiedy płaciłam już przy odbiorze,baba kazała mi dopłacić 100zł za szarfę,a wcześniej nic o tym nie mówiła.Nie jestem zadowolona z obsługi nic a nic.Faktem jest,że baba ma gadane i na początku obiecuje piękne rzeczy,a później okazuje się,że jest małą oszustką
Tez miałam tam szyć suknie , ale troszkę sie nasłuchałam wiec sobie odpuściłam dzięki bogu....
I jak tam Joasiatko sprawa z Twoja suknia?

A co do poradni małżeńskiej będziemy ja robić w innym mieście i z tego co rozmawiałam z katechetka z tamtego miasta muszę wziasc to zaświadczenie ze swojego kościoła a ona po zakończeniu tylko podbije, jak dla mnie troszke dziwne ze nie dadza mi zaswiadczenia z tametgo kościoła no ale jak tak mówiła...mam nadzieje ze tu nie beda robic mi zadnych problemów z wydaniem tego..
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 07:26   #3164
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

to jednak miałam nosa co do Celii
nie podobał mi się ten salon już z wyglądu i nawet tam nie chodziłam hehehehe ---> kto pamięta moje wcześniejsze posty odnośnie "czucia" ten wie o co chodzi

nie mniej jednak mam nadzieję, że u joasiatko wszystko ok z suknią, ty, bardziej, że ślub już za dwa dni!

Puchatku-fajnie, że zgodzili Wam sie zrobic tort. Nie ma to jak zamowic ciasto w cukierni, ktora sie upatrzylo
Stary 2008-04-17, 08:46   #3165
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
to jednak miałam nosa co do Celii
nie podobał mi się ten salon już z wyglądu i nawet tam nie chodziłam hehehehe ---> kto pamięta moje wcześniejsze posty odnośnie "czucia" ten wie o co chodzi

nie mniej jednak mam nadzieję, że u joasiatko wszystko ok z suknią, ty, bardziej, że ślub już za dwa dni!

Puchatku-fajnie, że zgodzili Wam sie zrobic tort. Nie ma to jak zamowic ciasto w cukierni, ktora sie upatrzylo
Gratuluję dobrego nosa
Strasznie się cieszę, że zrobią nam tort
Stary 2008-04-17, 08:53   #3166
mops
Przyczajenie

Dziewczyny!
Mam do Was goracą prośbę - czy możecie polecić jakąś dobra wizażystkę, chodzi mi o panią która wykona makijaż ślubny najlepiej u klientki!? Przeglądam forum ale jakoś nie mogę sie zorientować, czy wspominana tu pani Marta pracuje w salonie na Wesołej? czy coś pokręciłam? Z góry dzięki serdeczne za informację! Ślub mam 7 czerwca więc nie tak wiele czasu już pozostało.
mops jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 09:21   #3167
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, ja jestem zapisana u pani Sylwii na 10:00. Faktycznie chciałam później ale były już pozajmowane terminy. Teraz już wiem przez kogo No ale ponoć fryzura wytrzyma spokojnie więc może być i ta godzina. Wątpię żebym rano długo spała
Puchatku, gdzie dokładnie na Żytniej jest to solarium?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 09:26   #3168
Puchatek M.
Rozeznanie

Sekret. Studio kosmetyki kompleksowej i odnowy biologicznej. Podsiadło Jolanta
0 41 344 76 01
25-018, Kielce, Żytnia 12
Stary 2008-04-17, 09:35   #3169
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik - to się spotkamy w salonie, bo ja będę siedziec u p. Kingi
fryzura Ci wytrzyma spokojnie, ja mialam robiona we wrzesniu fryzure o 9 i mi nienaruszona wytrzymala dopoki wlosow nie umylam

mops - p. Marta (u ktorej np. ja bede sie malowac ) przyjmuje w salonie Vita na ul. Jagiellonskiej obok stacji BP Nie robi makijazu w domu, a w soboty maluje do godz.14
Stary 2008-04-17, 10:01   #3170
ewuniaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mops Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Mam do Was goracą prośbę - czy możecie polecić jakąś dobra wizażystkę, chodzi mi o panią która wykona makijaż ślubny najlepiej u klientki!? Przeglądam forum ale jakoś nie mogę sie zorientować, czy wspominana tu pani Marta pracuje w salonie na Wesołej? czy coś pokręciłam? Z góry dzięki serdeczne za informację! Ślub mam 7 czerwca więc nie tak wiele czasu już pozostało.
Pani Marta Frańczak 608 842 969 polecam
ewuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 10:26   #3171
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Cytat:
Napisane przez ewuniaa Pokaż wiadomość
Pani Marta Frańczak 608 842 969 polecam
A czy możesz napisać jak jest cena makijażu u tej p.Marty? i Jakimi kosmetykami maluje?
Stary 2008-04-17, 10:32   #3172
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

o to dwie p. Marty są na forum
Stary 2008-04-17, 11:55   #3173
ewuniaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
A czy możesz napisać jak jest cena makijażu u tej p.Marty? i Jakimi kosmetykami maluje?
Ona maluje kosmetykami różnych firm,dobiera odpowiednie do cery klientki.Zawsze możesz zadzwonić i zapytać ją.A co do ceny to ok.70 zł. z dojazdem,chyba że mieszkasz daleko od Kielc to kwestia uzgodnienia.
ewuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 12:27   #3174
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

dzieki ewuniaa
Stary 2008-04-17, 13:37   #3175
joasiatko
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! od razu dziękuję za wsparcie... bardzo miło mi się czytało wasze posty - i od razu mi się lżej na duszy zrobiło. Jeśli chodzi o suknię - to po tej całej awanturze, właścicielka dzwoniła do mnie 2 razy, zapewniając że będzie wszystko oki. Dziś pojechałam do celii po odbiór i suknia była już taka jaką chciałam jednak nie spodobało mi się to - ze musiałam do ustalonej kwoty dopłacić 150zl za halkę - wcześniej nic nie mówiono mi na ten temat! Nie chciałam się już kłócić, nerwów pokazywać tylko dlatego, żeby sobie nie psuć nastroju na 2 dni przed ślubem. Najważniejsze, ze już mam upragnioną piękną suknię.
A ja i tak im tego nie zapomnę, bo gdyby od razu zrobiły to co trzeba to każdy byłby szczęśliwy, musiałam pokazać nerwy i podnieść głos żeby ktoś mnie tam wysłuchał i doprowadził suknię do porządku...

U mnie w domu wielkie sprzątanie, ja już nic nie robię, bo mam zrobione tipsy jutro będziemy tylko z TŻ pompować balony, pojedziemy kupić kwiaty pod ołtarz, potem spotkanie z księdzem (ma nam wytłumaczyć przebieg mszy), potem zawieziemy wódkę, napoje i owoce do restauracji nio i nockę spędzamy osobno czekając na ten wymarzony dzień...
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 13:45   #3176
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

joasiatko - super, że z suknią wszystko się udało

tylko szkoda, że tak nieładnie traktuja klientów i trzeba sobie nerwów nastrzępić, żeby wszystko wyszło zgodnie z założeniami.
Wasz wielki dzień już niedługo ale Ci dobrzeeeee hihihihhi

trzymam kciuki, żeby pogoda Wam w sobotę dopisała i żeby wszystko się udało
Stary 2008-04-17, 13:52   #3177
Puchatek M.
Rozeznanie

Joasiątko super, że masz swoją piękną suknię Trzymam kciuki za pogodę.
Stary 2008-04-17, 14:02   #3178
balaloum
Raczkowanie

dziewczyny gdzie kupujecie/ kupiłyście buciki ślubne??
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 14:05   #3179
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja kupiłam w Paryżance - zaraz po tym jak miały dostawę
Stary 2008-04-17, 14:37   #3180
Puchatek M.
Rozeznanie

Kupujecie księgi gości?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości