|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie nie zgadzaj się na zapłatę w całości przed weselem! Jak się będą upierać to powiedz im, że większość zapłacisz teraz, a końcówkę, tak około 5 tys zapłacicie po skończonym weselu (czyli jak będziecie salę opuszczać). Przecież musisz mieć jakieś zabezpieczenie gdyby coś oni skopali, bo tak to potem kłóć się z nimi... Jak będą mieli już całą gotówkę w garści to oleją i tyle! Jakieś pole manewru zawsze trzeba sobie zostawić. Najwyżej przy rozliczeniu przed weselem przynieś o te np 5 tys mniej i postawisz ich pod ścianą. Przecież na tydzień- dwa przed weselem nie wypowiedzą Wam umowy bo i tak nikogo nie znajdą na tak krótki termin. Oni mają zabezpieczenie w umowie, że i tak im całość zapłacisz i tak.
![]() |
#3153 |
Przyczajenie
|
dziewczynki mozecie mi powiedzieć gdzie jest ta poradnia rodzinna, czy jak to sie tam nazywa?? bo jakoś nie bardzo sie mam gdzie dowiedzieć a tutaj najpewniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Rozeznanie
|
Przy każdym kościele. Dostaniesz od księdza skierowanie.
#3155 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
U nas w kościele, poradnia jest przy parafii, raz w tygodniu jest czynna i są wtedy spotkania grupowe, a na spotkania indywidualne trzeba sie już osobno umawiać, my tez już powoli zbieramy sie do pójścia, może w końcu w przyszłym tygodniu pójdziemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
poradnia dla narzeczonych jest przy każdym Kościele -prowadzą ją z reguły jakies małżeństwa, nie księża
![]() my poradnie już dawno mamy za sobą - trwała około 3 miesięcy ![]() powinnaś dostać od swojego księdza kartkę, gdzie są wyszczególnione spotkania z poradni - i po każdym spotkaniu osoba je prowadząca będzie pisała datę i złoży swój podpis. Później tą kartke musisz zanieść do księdza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
Właśnie wróciliśmy od Pasternaka, zamówiliśmy tort
![]() ![]() ![]() ![]()
#3159 |
Raczkowanie
|
Ok. dziewczyny... dajcie znać ile mniej więcej może kosztować 3-piętrowy tort? Chodzi mi o przybliżoną cenę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Raczkowanie
|
Nieważne ile pieter ale ile kg, liczysz 10dag na os. Czyli jak masz 100os to potrzebujesz 10kg tortu. Cena U Braci Janusz to coś ok 31zl za kg czyli na tyle gości zapłacisz 310zl, u Pasternaka 35zl czyli 350zl, a za styl angielski (w polewie marcepanowej a nie bitej śmietanie) 45zl czyli 450zl. Zazwyczaj dekoracje sa w cenie. Przy zamówieniu płacisz zaliczkę (50-100zl zależy od miejsca), przy odbiorze lub dzień po ślubie przy oddaniu patery płacisz resztę.
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serdeczne dzięki!!! Teraz już wiem o co chodzi!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
od dłuższego czasu przeglądam to forum,ale dopiero teraz postanowiłam się dołączyć do was.Kiedy przeczytałam o Celii,też postanowiłam się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami.Też szyłam suknię w tym salonie.Wybrałam sobie projekt,właścicielka wciskała mi kit,że będzie identyczna.Na początku jej wierzyłam,ale gdy ja zobaczyłam-nie była taka sama tylko bardzo podobna.Ale to błahostka.Bardziej wkurzyło mnie to,że moja suknia była zakładana przez modelkę do zdjęć reklamujących suknie Celii!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak tam Joasiatko sprawa z Twoja suknia? A co do poradni małżeńskiej będziemy ja robić w innym mieście i z tego co rozmawiałam z katechetka z tamtego miasta muszę wziasc to zaświadczenie ze swojego kościoła a ona po zakończeniu tylko podbije, jak dla mnie troszke dziwne ze nie dadza mi zaswiadczenia z tametgo kościoła no ale jak tak mówiła...mam nadzieje ze tu nie beda robic mi zadnych problemów z wydaniem tego..
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
to jednak miałam nosa co do Celii
![]() nie podobał mi się ten salon już z wyglądu ![]() ![]() nie mniej jednak mam nadzieję, że u joasiatko wszystko ok z suknią, ty, bardziej, że ślub już za dwa dni! Puchatku-fajnie, że zgodzili Wam sie zrobic tort. Nie ma to jak zamowic ciasto w cukierni, ktora sie upatrzylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie się cieszę, że zrobią nam tort ![]()
![]() |
#3166 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Mam do Was goracą prośbę - czy możecie polecić jakąś dobra wizażystkę, chodzi mi o panią która wykona makijaż ślubny najlepiej u klientki!? Przeglądam forum ale jakoś nie mogę sie zorientować, czy wspominana tu pani Marta pracuje w salonie na Wesołej? czy coś pokręciłam? Z góry dzięki serdeczne za informację! Ślub mam 7 czerwca więc nie tak wiele czasu już pozostało. |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Kalex, ja jestem zapisana u pani Sylwii na 10:00. Faktycznie chciałam później ale były już pozajmowane terminy. Teraz już wiem przez kogo
![]() ![]() Puchatku, gdzie dokładnie na Żytniej jest to solarium? |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Sekret. Studio kosmetyki kompleksowej i odnowy biologicznej. Podsiadło Jolanta
0 41 344 76 01 25-018, Kielce, Żytnia 12
#3169 |
Zakorzenienie
|
gosik - to się spotkamy w salonie, bo ja będę siedziec u p. Kingi
![]() fryzura Ci wytrzyma spokojnie, ja mialam robiona we wrzesniu fryzure o 9 i mi nienaruszona wytrzymala dopoki wlosow nie umylam ![]() mops - p. Marta (u ktorej np. ja bede sie malowac ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
A czy możesz napisać jak jest cena makijażu u tej p.Marty? i Jakimi kosmetykami maluje?
#3172 |
Zakorzenienie
|
o to dwie p. Marty są na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
dzieki ewuniaa
#3175 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! od razu dziękuję za wsparcie... bardzo miło mi się czytało wasze posty - i od razu mi się lżej na duszy zrobiło. Jeśli chodzi o suknię - to po tej całej awanturze, właścicielka dzwoniła do mnie 2 razy, zapewniając że będzie wszystko oki. Dziś pojechałam do celii po odbiór i suknia była już taka jaką chciałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja i tak im tego nie zapomnę, bo gdyby od razu zrobiły to co trzeba to każdy byłby szczęśliwy, musiałam pokazać nerwy i podnieść głos żeby ktoś mnie tam wysłuchał i doprowadził suknię do porządku... U mnie w domu wielkie sprzątanie, ja już nic nie robię, bo mam zrobione tipsy ![]() ![]()
#3176 |
Zakorzenienie
|
joasiatko - super, że z suknią wszystko się udało
![]() tylko szkoda, że tak nieładnie traktuja klientów i trzeba sobie nerwów nastrzępić, żeby wszystko wyszło zgodnie z założeniami. Wasz wielki dzień już niedługo ![]() ![]() trzymam kciuki, żeby pogoda Wam w sobotę dopisała i żeby wszystko się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
Joasiątko super, że masz swoją piękną suknię
![]()
#3178 |
Raczkowanie
|
dziewczyny gdzie kupujecie/ kupiłyście buciki ślubne??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w Paryżance
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
Kupujecie księgi gości?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.