Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 12:29   #3631
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy któraś z was będzie sie sama malować, ale ja tak więc już powoli kompletuję kosmetyki ( może któraś z dziewczyn skorzysta z moich obserwacji i wiadomości) Okryłam właśnie kosmetyki do profesjonalnego makijażu(Kryolan) i zakupiłam już kilka, więc moja lista kosmetyków do makijażu jakimi planuję sie pomalować jest taka:

Baza: Kryolan (ivory-wyrównuje koloryt skóry)
Podkład: Colorstay Revlon lub Kryolan
Puder sypki Kryolan Anti Shine
Perełki brązujące Gordani Oriflame
Baza pod cienie ArtDeco
Cienie Revlon Colorstay lub Isadora
Tusz Rimmel Extra Super Lash
Kredka Rimmel
Pomadka/błyszczyk: jeszcze nie wiem
FixiSpray Dermacolor Kryolan

Teraz pozostają mi ćwiczenia Zresztą naczytałam sie wiele dobrego o trwałości i super efektach kosmetyków Kryolan i postanowiłam zaryzykować, kupić i wypróbować. Podobno ten puder sypki Anti Shine jest rewelacyjny, buzia nie świeci sie i nie wymaga poprawek nawet do 16 godzin, no i Fixi spray który utrwala cały makijaż na kilkanaście godzin. Zobaczymy jak sie te kosmetyki spiszą
Baza: Kryolan (ivory-wyrównuje koloryt skóry)
Podkład: Colorstay Revlon lub Kryolan
Tusz Rimmel Extra Super Lash
Baza pod cienie ArtDeco

posiadam u siebie te kosmetyki i powiem Ci ze bardzo dobrze wybrałaśmalowałam kiedyś nimi koleżankę na ślub (była świadkową) i z jej relacji utrzymały sie super, zresztą sama ich używam na jakieś większe okazje i jestem bardzo zadowolona

A wiesz już jak sie umalujesz?
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 12:39   #3632
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq wiem na pewno ze makijaż będzie w tonacji ciepłej, coś z ecru, złotem, beżem i ciemną czekoladą mam taki typ urody że te kolory bardzo mi pasują i do tego sukienka w kolorze ecru, więc myślę że będzie pasowało, co do konkretnego makijażu to jeszcze dokładnie nie mam żadnego sprecyzowanego, będę sobie ćwiczyć różne kombinacje, wiem tylko, że chciałabym coś w tym stylu(załączam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2bb.jpg (29,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makijaz.jpg (33,3 KB, 69 załadowań)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 12:44   #3633
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
oniaczeq wiem na pewno ze makijaż będzie w tonacji ciepłej, coś z ecru, złotem, beżem i ciemną czekoladą mam taki typ urody że te kolory bardzo mi pasują i do tego sukienka w kolorze ecru, więc myślę że będzie pasowało, co do konkretnego makijażu to jeszcze dokładnie nie mam żadnego sprecyzowanego, będę sobie ćwiczyć różne kombinacje, wiem tylko, że chciałabym coś w tym stylu(załączam zdjęcia

Bardzo fajne sama tez będę miała coś takiego

Biustonosze:

Stary 2008-05-05, 12:50   #3634
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq jeszcze mam pytanie o tą bazę ArtDeco pod cienie, czy jeśli sie jej używa to wtedy na powieki nie nakładamy podkładu??? tylko samą bazę??
Stary 2008-05-05, 13:03   #3635
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
oniaczeq jeszcze mam pytanie o tą bazę ArtDeco pod cienie, czy jeśli sie jej używa to wtedy na powieki nie nakładamy podkładu??? tylko samą bazę??
Ja delikatnie nakładam podkład (ale nie jakieś duże ilości , tak leciutko musnę gąbeczką ) a później nakładam bazę i wszystko trzyma mi sie super, ale roznie to robią, nie którzy nie nakładają podkładu a nie którzy jeszcze na podkład lekko osypują puder...chociaż to nie bardzo mi sie widzi

Biustonosze:

Stary 2008-05-05, 13:05   #3636
Kocurski
Raczkowanie

A używa się innej bazy pod cienie a innej pod podkład? Ja też będę się sama malować
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 13:08   #3637
spcola
Raczkowanie

Cytat:
Fenomenka84 bazę powinnas położyć również na powieki a na nią podkład i puder sypki ...i dopiero cienie ,dzięki czemu lepiej się makijaż będzie trzymał
spcola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 13:17   #3638
fenomenka84
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za rady, jeszcze poćwiczę sobie z ta bazą

Kocurski tak są to dwie inne bazy, bazę pod cienie kładziesz tylko na powieki, a pod podkład na całą twarz, dzięki niej makijaż jest trwalszy i dłużej sie utrzymuje.
Ja pod Cienie kupię właśnie tą z ArtDeco, jest w douglasie w galerii,a pod podkład jak już wcześniej wspominałam kupiłam bazę Kryolan ivory
Stary 2008-05-05, 13:24   #3639
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Trzeba sobie poćwiczyć co i jak,,,bo rożnie mówią , mnie uczyli właśnie tak jak napisałam, ale tez spotkałam sie z innym nakładaniem
Mam znajoma która nic nie nakłada, tylko sama bazę bo tak jej sie przetłuszcza skora na powiece, ze jak nałoży podkład to wszystko jej sie tak brzydko bryli po jakimś czasie, także najlepiej wyprobować rożne sposoby i znaleźć najlepszy dla siebie

Biustonosze:

Stary 2008-05-05, 13:28   #3640
spcola
Raczkowanie

to prawda, aczkolwiek jeśli jest dobrze zrobiony podkład pod cienie to nawet przy przetłuszczającej się cerze nie powinny sie brylić cienie..bynajmniej ja do dziś dnia nie spotkałam się z reklamacją na temat wykonanych makijaży. Spróbujcie zwląszcza w tak ciepłe dni jak dzisiejszy na różne sposoby pomalować sobie oczka... i zobaczycie kiedy najlepiej się makijaż utrzymywał. Podstawa są dobre kosmetyki i umiejetne nałożenie wszystkiego w odpowiedniej kolejności
Stary 2008-05-05, 13:38   #3641
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez spcola Pokaż wiadomość
to prawda, aczkolwiek jeśli jest dobrze zrobiony podkład pod cienie to nawet przy przetłuszczającej się cerze nie powinny sie brylić cienie..bynajmniej ja do dziś dnia nie spotkałam się z reklamacją na temat wykonanych makijaży. Spróbujcie zwląszcza w tak ciepłe dni jak dzisiejszy na różne sposoby pomalować sobie oczka... i zobaczycie kiedy najlepiej się makijaż utrzymywał. Podstawa są dobre kosmetyki i umiejetne nałożenie wszystkiego w odpowiedniej kolejności
Zgadzam sie w 100% , ale niestety znalezc dobra makijażystkę to na prawdę cud, wiem po sobie...dlatego tez chcialam na poczatku sie sama malować ale z kolei musiałabym kupić wszystkie niezbędne kosmetyki a te dobre tez niestety troszkę kosztują

Biustonosze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 13:42   #3642
spcola
Raczkowanie

no cóż... konkurencja na rynku jest ogromna . Dlatego też mimo sporych wydatków na ceremonię powinno się zainwestować w makijaż próbny. Nie każda kobieta się na to decyduje, a niejedna podczas makijaży próbnych nie chce słuchać porad.. także dla wizażystów też nie jest łatwo trafić na "dobrą" klientkę
Każdy kij ma dwa końce ...
Stary 2008-05-05, 13:46   #3643
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam takie pytanie ile wcześniej przed weslem zamawiacie sobie dekoratorke do sali weselnej?
Bo nie wiem czy pół roku wcześniej mam już dzwonić, żeby nie było tak, że będzie za późno jak u was to wygląda?
Ja zamówiłam dekoratora 1,5 m-ca wcześniej, zazwyczaj tacy dekroatorzy mogą obskoczyć kilka wesel, więc nie powinno być problemu.

Generalnie weekend minął spokojnie. Udało sie pójść na próbny makijaż wyszło całkiem ok. Poza tym jakieś konkretne rzeczy ustaliliśmy, wiec póki co do przodu. mamy też większosć potwierdzeń, będziemy mieć ok 140 gości
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 13:47   #3644
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez spcola Pokaż wiadomość
no cóż... konkurencja na rynku jest ogromna . Dlatego też mimo sporych wydatków na ceremonię powinno się zainwestować w makijaż próbny. Nie każda kobieta się na to decyduje, a niejedna podczas makijaży próbnych nie chce słuchać porad.. także dla wizażystów też nie jest łatwo trafić na "dobrą" klientkę
Każdy kij ma dwa końce ...
Dokładnie makijaż próbny to podstawa(teraz już to wiem)
A co do dobrej klientki tez sie zgodzę, no ale cóż poradzić nie którzy maja swoje przyzwyczajenia , nie koniecznie trafione i trudno je czasem wybić z głowy
Najlepiej to jak dwie strony słuchają sie nawzajem, a z tym tez bywają problemy
No ale zeszliśmy troszkę z tematu

Biustonosze:

Stary 2008-05-05, 19:21   #3645
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Cytat:
Nie wiem czy któraś z was będzie sie sama malować, ale ja tak więc już powoli kompletuję kosmetyki ( może któraś z dziewczyn skorzysta z moich obserwacji i wiadomości) Okryłam właśnie kosmetyki do profesjonalnego makijażu(Kryolan)
Fenomenka84 a jaki kolor fluidu wybierasz z Kryolana bo ta ich paleta kolorystyczna w internecie jest troszke sztuczna- ciezko mi dopasowac cos pod siebie( cos zoltego bardziej w strone odcieni jasnych).Bylam na makijazu probnym, Pani starala sie bardzo, ale tak jakos wydaje mi sie, ze sama wiem lepiej co mi pasuje:/
moniss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 20:04   #3646
fenomenka84
Raczkowanie

moniss no właśnie też nie wiem czy kupić "na farta" ten podkład(wszystkie inne kosmetyki Kryolan już zakupiłam, oprócz tego podkładu) mam jeszcze do wyboru Revlon Colorstay i jak na razie jego kupie i będę testować.
Stary 2008-05-05, 21:39   #3647
spcola
Raczkowanie

Cytat:
moniss no właśnie też nie wiem czy kupić "na farta" ten podkład(wszystkie inne kosmetyki Kryolan już zakupiłam, oprócz tego podkładu) mam jeszcze do wyboru Revlon Colorstay i jak na razie jego kupie i będę testować.

Amoże zamiast kupowac lepiej poprosic o próbki.... żeby niepotrzebnie pieniędzy w "błoto" nie wyrzucic
Stary 2008-05-05, 22:02   #3648
fenomenka84
Raczkowanie

spcola no tak tylko w Kielcach raczej nie dostanę kosmetyków Kryolan, tym bardziej nie wiem gdzie próbki zdobyć, na razie będę testować Revlon Colorstay i zobaczę czy skuszę sie na podkład Kryolan
Stary 2008-05-05, 22:20   #3649
tiffi1
Rozeznanie

Ja poszukuję dobrego korektora pod oczy, który zatuszuje mi since i podkrążone oczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-06, 06:41   #3650
spcola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ja poszukuję dobrego korektora pod oczy, który zatuszuje mi since i podkrążone oczy

Tiffi1 na wszelkiego rodzaju cienie , sińce pod oczami najlepioej szukać korektora w odcieniu zółtym ( lub żółty pomieszany z białym ). Jednak sama szukam w CK i przyznaje , że jest ciężko. Musisz obejśc wszystkie drogerie a jak nie to w FOr You lu Dauglas spróbuj, tam powinni mieć. Co do firmy nie umiem powiedzieć , który jest najlepszy - trzeb ato samemu stwierdzić. Ja póki co testuje każdy by sobie wyrobic zdanie
Stary 2008-05-06, 10:15   #3651
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Hej dziewczyny nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta. Bralam slub w lipcu ubieglego roku, wszystko wyszlo cuownie, teraz mieszkamy w Anglii ale niedlugo zjezdzamy do Polski. Miesiac temu dowiedzielismy sie ze bedziemy miec dzidziusiaJestesmy bardzo szczesliwi Powodzenia wszystkim przyszlym mezatkom

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 10:23   #3652
tiffi1
Rozeznanie

Spcola dzięki za informacje. W sobotę będę miała czas to pójdę. W piatek mam mini panieński, kilka dziewczyn przychodzi do mnie.

Petitka pewnie, ze cię pamiętam. Bardzo serdecznie ci gratuluję dzidziusia
Stary 2008-05-06, 10:46   #3653
marysia_258
Zadomowienie

Dziewczyny jutro jadę odebrać suknię Już nie mogę się doczekać
Zostało mi troszkę więcej jak miesiąc do ślubu i powiem Wam że zaczynam się troszkę denerwować Ciągle zdaje mi się że czegoś zapomniałam załatwić. Nawet już zaczynam mieć koszmary senne
Co do panieńskiego to go organizuje moja starsza. Podobno ma być super fajne, ja nic nie wiem (nawet gdzie sie on odbędzie) ma to być niespodzianka Mam tylko przygotować listę swoich gości i cierpliwie czekać.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:01   #3654
moniss
Przyczajenie

GG do moniss

Zabieram sie za kupowanie kosmetyków, chyba nie bedę sie bawić z próbkami bo ciężko je zdobyc a kosmetyki z Kryolana nie sa bardzo drogie. Slyszalam tez pochlebne opinie na temat kosmetykow z firmy Matis, ale to jak Kryolan nie wypali...
Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie wiem czy ktos mnie tu jestszcze pamieta. Bralam slub w lipcu ubieglego roku, wszystko wyszlo cuownie, teraz mieszkamy w Anglii ale niedlugo zjezdzamy do Polski. Miesiac temu dowiedzielismy sie ze bedziemy miec dzidziusiaJestesmy bardzo szczesliwi Powodzenia wszystkim przyszlym mezatkom
Gratuluje!!!!
moniss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:49   #3655
tiffi1
Rozeznanie

Ja teraz dopiero za 1,5 tygodnia zajmę się ślubem póki co mam dwa wyjazdy. Ja też jeszcze musze kupić jakies kosmetyki, szczególnie korektor
Stary 2008-05-06, 13:10   #3656
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Petitka 4 również gratuluję. Pisałam kiedyś do Ciebie ale nie byłaś już na forum, a mam kilka pytań bo w tej samej parfii mamy ślub, jakbyś mogła mi udzielić informacji ile płaciłaś za zapowiedzi, ile za sam ślub i kiedy się daje księdzu pieniążki przed samym ślubem czy po, i jeszcze ostatnie pytanie ile za dekoracje? Będę wdzięczna za odp
Stary 2008-05-06, 13:46   #3657
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Petitka 4 również gratuluję. Pisałam kiedyś do Ciebie ale nie byłaś już na forum, a mam kilka pytań bo w tej samej parfii mamy ślub, jakbyś mogła mi udzielić informacji ile płaciłaś za zapowiedzi, ile za sam ślub i kiedy się daje księdzu pieniążki przed samym ślubem czy po, i jeszcze ostatnie pytanie ile za dekoracje? Będę wdzięczna za odp
Za zapowiedzi nie wiem ale jakies grosze. Proboszcz nie ustala zadnej ceny wiec co laska. Za slub chyba 500zl. Tez sami kwote wybralismy na jaka nas bylo wtedy stac. Ksiadz nic nie mowil ze za malo czy cos.Pieniazki dalismy jakos tydzien przed slubem bo wtedy ksiadz kazal nam przyjsc i uzgodnic cala reszte. Po prostu zostawilismy pieniazki. A dekoracje robi siostra i wtedy tylko skadacie sie na kwiaty z innymi parami i placicie za prace jej. Ja pamietam ze siostra wybrala chyba najdrozsza kwiaciarnie w Kielcach ale moja mama zmowila inne dziewczyny z tego dnia i pojechaly na bazarki. Kupily swieze piekne kwaity i to polowe taniej. Tylko trzeba chciez prawda.A ile za uslugi siostry nie pamietam. Chyba po stowce sie skladalysmy, bo przeciez robi jedna dekoracje na caly dzien.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-06, 14:12   #3658
izus123
Raczkowanie

Tiffi,koniecznie wyprobuj korektor Vichy Dermablend,rewelacja!
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 15:23   #3659
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Tiffi,koniecznie wyprobuj korektor Vichy Dermablend,rewelacja!
A mozesz napisać jaka cena jest tego korektora??
Stary 2008-05-06, 15:33   #3660
izus123
Raczkowanie

Okolo 55-60 zl.ale jest BARDZO wydajny.Popytaj w aptekach o probki,jesli chcesz go wyprobowac wczesniej.
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości