Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 09:12   #3901
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq
Dot.: Kielce

Fenomenka bielizna bardzo ładna, można widzieć gdzie dokładnie ja kopiłaś i w jakiej była cenie?bo ja tak szukam i szukam i póki co nic nie znalazłam dla siebie

Mam do Was dziewczyny pytanie
znalazłam coś takiego na allegro (nie chodzi mi dokładnie o te przykłady które sa w aukcji, ja chciałam przekazać coś schronisku dla zwierząt)
Co myślicie o takim pomyśle, ja powiem szczerze ze mnie sie podoba ale moja mama biadoli ze jak to tak bez kwiatów itp....kwiaty owszem lubię ale z własnego doświadczenia wiem ze zajmą mi polowe pokoju a po paru dniach po prostu wylądują na śmietniku a tu mogłabym pomoc...

wklejam link
http://allegro.pl/item368164376_wkla...a_na_slub.html
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 10:12   #3902
marysia_258
Zadomowienie

oniaczeq moim zdaniem to bardzo fajny pomysł My w zeszłym roku byliśmy na weselu gdzie nie było kwiatów tylko kupony lotka i powiem szczerze ze bardzo fajnie to wyszło. Nie było osoby która przyszła bez kuponu (zdarzało się że kupony były wkomponowane w kwiaty). My też mieliśmy tak zrobić, ale zapomnieliśmy o tym a jak sobie przypomnieliśmy było już za późno.... Niestety za gapowe sie płaci.
Na co tamte pieniążki były przekazane niestety nie wiem...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 10:22   #3903
lilusto
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Orientujecie się w cenach sukni z kolekcji Cymbeline...?
lilusto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 10:23   #3904
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Modliszka86 Pokaż wiadomość
Ja chciałam zapytać o koszty ślubu w Św.Maksymilianie Kolbe na KSmie?Ile ksiądz sobie życzy ?czy to jest za wszystko juz czyli organiste prystojenie kwiaty kościelnego itd. Idzie się z nim dogadać?A i ile życzy sobie za zapowiedzi?
Jesli jest tylko jeden kościół Maksymiliana w Kielcach, taki po schodkach co sie idzie długo, w nowoczesnym stylu, to jak moja kuzynka tam pytala to za slub miala placic 450zl ale to byl chyba sam slub czyli do tego dekorujesz sama, koscielny to koszt 50zl a organista 100-150zl. Z zapowiedziami nie wiem jak jest ale pewnie co laska, zwykle 50-100zl. Tylko tyle wiem.

A. Odbieralam tort na dzien matki z pasternaka, co mieli mi zrobic w ramach wplaconej zaliczki na tort slubny, z ktorego zrezygnowalam. Przywital mnie sam kierownik, pytal jaka cukiernie ostatecznie wybralam, kazal porownac z jego wyrobem, oddal nawet 2zl, czyli tort kosztowal 98zl. Owszem, postarali się, tort byl z marcepana, wygladal efektownie, choc ja bym sie przyczepila do niestarannie wykonanych slaczkow wokol tortu (taka ze mnie perfekcjonistka, ale jesli chodzi o walory smakowe to nie za specjalny, trochę mdły. I nie chodzilo o to, ze polewa w smaku jest bezplciowa, bo jest jej nieduzo w torcie, wiec ten marcepan wcale tak nie przeszkadza, tylko o sam smak kremow. Wybralismy ananas-marakuja, ale pan zdecydowal ze zrobi ananas-malina, o czym dowiedzielismy sie przy odbiorze Problem w tym ze ananasa w ogole nie bylo czuc, krem byl bialy, smietankowy, choc ktos znalazl w nim kawalek ananasa natomiast ciasto chyba bylo nasaczone sokiem z ananasa, smak malinowy byl ok. Podsumowujac: wyglad bardzo ladny choć minusik by sie znalazl, smak niezaspecjalny. Zobaczymy jak bedzie u Braci Janusz...

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 10:26   #3905
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
oniaczeq moim zdaniem to bardzo fajny pomysł My w zeszłym roku byliśmy na weselu gdzie nie było kwiatów tylko kupony lotka i powiem szczerze ze bardzo fajnie to wyszło. Nie było osoby która przyszła bez kuponu (zdarzało się że kupony były wkomponowane w kwiaty). My też mieliśmy tak zrobić, ale zapomnieliśmy o tym a jak sobie przypomnieliśmy było już za późno.... Niestety za gapowe sie płaci.
Na co tamte pieniążki były przekazane niestety nie wiem...
no właśnie mnie tez sie coś takiego podoba, kwiaty kwiatami ja tam wole komuś pomoc
tylko to moje gderanie mamy mnie chyba wykończy bo ona sobie nie wyobraża jak goście zamiast kwiatów przyjdą z sucha karma np..

Biustonosze:

Stary 2008-05-26, 10:54   #3906
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq bieliznę kupiłam w nowo otwartym sklepie z bielizną szame na Sienkiewicza(tam gdzie dawniej była taka kwiaciarnia, naprzeciwko tego sklepu z sukniami ślubnymi Rossalie czy jakoś tak-ten w kamienicy na samej górze) sklep szame jest też w Pasażu Świętokrzyskim. Za biustonosz zapłaciłam 104.90,a za figi 44 zł.
Z tą wkładką to fajny pomysł, też myślałam żeby zamiast kwiatów prosić o coś w zamian, ale w końcu razem z TŻetem zdecydowaliśmy że jeśli ktoś zapyta to powiemy że wolimy np wino, znajomi już pytali i właśnie o winie wspomnieliśmy może sobie zostawimy żeby dojrzewało i na rocznice ślubu będziemy mieli albo na jakąś inna okazję
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 11:19   #3907
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
no właśnie mnie tez sie coś takiego podoba, kwiaty kwiatami ja tam wole komuś pomoc
tylko to moje gderanie mamy mnie chyba wykończy bo ona sobie nie wyobraża jak goście zamiast kwiatów przyjdą z sucha karma np..

hmm... napiszę tak:
sama idea całkiem niezła! Niektórzy mogą pomyśleć, że to bardzo miły gest z Waszej strony, ale.... Ja uważam że to żadna pomoc! Jak chcecie pomóc to kupcie coś i zawieźcie do schroniska. A tak zmuszasz gości żeby wbrew sobie kupowali choćby karme! Kwiaty to symbol, natomiast karma - nie bardzo!
Jak zrobicie - Wasza sprawa!!! Nie jest to najgorszy pomysł, ale jak dla mnie odpada! Jeśli chodzi o same kwiaty - KOCHAM!!! Ale szkoda mi okropnie jak więdną!!! Ja zastanawiałam się, czy nietaktem byłoby zasugerować gościom, żeby przynieśli kwiaty w doniczkach??? Ja mogę mieć takich tysiące i nigdy nie będą mi przeszkadzały! A jeśli byłoby ich rzeczywiście STRASZNIE dużo, to mama i teściowa też nie byłyby złe! ...co myślicie???
Stary 2008-05-26, 11:35   #3908
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
hmm... napiszę tak:
sama idea całkiem niezła! Niektórzy mogą pomyśleć, że to bardzo miły gest z Waszej strony, ale.... Ja uważam że to żadna pomoc! Jak chcecie pomóc to kupcie coś i zawieźcie do schroniska. A tak zmuszasz gości żeby wbrew sobie kupowali choćby karme! Kwiaty to symbol, natomiast karma - nie bardzo!
Jak zrobicie - Wasza sprawa!!! Nie jest to najgorszy pomysł, ale jak dla mnie odpada! Jeśli chodzi o same kwiaty - KOCHAM!!! Ale szkoda mi okropnie jak więdną!!! Ja zastanawiałam się, czy nietaktem byłoby zasugerować gościom, żeby przynieśli kwiaty w doniczkach??? Ja mogę mieć takich tysiące i nigdy nie będą mi przeszkadzały! A jeśli byłoby ich rzeczywiście STRASZNIE dużo, to mama i teściowa też nie byłyby złe! ...co myślicie???
No dla mnie to jest duża pomoc pracowałam w schronisku i kiedyś mieliśmy właśnie taka parę która właśnie zamiast kwiatów zażyczyła sobie coś dla zwierząt i było tego mnóstwo...a kiedy kupowałabym sama to no coz pewnie nie wykarmiłabym tym nawet polowy zwierzaków wiec jak dla mnie to nie ma porównania która pomoc jest wieksza

ale z jednym sie z Toba zgodzę , ze właśnie to jest takie troszkę zmuszanie gości...mam kilka osób które wydaje mi sie i tak kupią kwiaty - niestety, bo ja bardziej ucieszyłabym sie z owej karmy bo przynajmniej wiem ze nie wyladuje później na śmietniku...ehh trudna sytuacja, zrobic to co ja uwazam czy dopasowac
sie do gosci...

Fenomenka dziękuje

Biustonosze:

Stary 2008-05-26, 12:19   #3909
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

oczywiście zrobić to co ty uważasz za słuszne. przecież to jest twój dzień.
ale oczywiście jeśli twoja połówka też wyrażana na to zgode.
a jeśli ktoś się nie dopasuje to przecież jego wybór. będzie chciał to przyniesie kwiaty zamiast karmy i tyle
moja koleżanka zamiast kwiatów poprosiła o zabawki kredki farby itp. póżniej wszystko poszło do domu dziecka. powiem szczerze że nikt nie dał kwiatów. póżniej zawieżli wszystko do domu dziecka.
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 12:25   #3910
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
No dla mnie to jest duża pomoc pracowałam w schronisku i kiedyś mieliśmy właśnie taka parę która właśnie zamiast kwiatów zażyczyła sobie coś dla zwierząt i było tego mnóstwo...a kiedy kupowałabym sama to no coz pewnie nie wykarmiłabym tym nawet polowy zwierzaków wiec jak dla mnie to nie ma porównania która pomoc jest wieksza
Prostuję!
Pomoc - jak najbardziej tak! Ale przecież nie "Wasza". Niejako zmuszanie gości do pomocy! - bo to przecież oni zapłacą za ewentualne psie przysmaki. A "wielkoduszni" młodzi tylko zawiozą. Dla schroniska super sprawa - serce boli na myśl o tych zwierzakach! -ale jakoś dziwnie mi to wygląda!
Stary 2008-05-26, 12:38   #3911
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Prostuję!
Pomoc - jak najbardziej tak! Ale przecież nie "Wasza". Niejako zmuszanie gości do pomocy! - bo to przecież oni zapłacą za ewentualne psie przysmaki. A "wielkoduszni" młodzi tylko zawiozą. Dla schroniska super sprawa - serce boli na myśl o tych zwierzakach! -ale jakoś dziwnie mi to wygląda!
A co jest w tym dziwnego bo nie za bardzo rozumiem?..co innego gdyby goście nie kupowali nic młodym i ja jako "wielkoduszna " bym narzuciła ze maja kupić to czy tamto wtedy bym sie z Toba zgodziła ale tak to nie ma za bardzo sensu dla mnie to co piszesz bo tak czy siak goście i tak cos kupują młodym ( w tym przypadku kwiaty) wiec czy nie można ich zastąpić czym innym i przy okazji pomoc ( poza tym psie przysmaki sa tańsze niż kwiaty)
Ale u nas niestety tak sie juz utarlo ze tylko kwiaty i niestety ale jesli mlodzi poprosza o inne rzeczy ZAMIAST kwiatow to juz wiele ludzi uwaza to za dziwne..
No nic mojemu Tz tez podoba sie ten pomysl, obgadamy jeszcze i zdecydujemy co i jak

Biustonosze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 12:59   #3912
lilusto
Raczkowanie

Cytat:
A co jest w tym dziwnego bo nie za bardzo rozumiem?..co innego gdyby goście nie kupowali nic młodym i ja jako "wielkoduszna " bym narzuciła ze maja kupić to czy tamto wtedy bym sie z Toba zgodziła ale tak to nie ma za bardzo sensu dla mnie to co piszesz bo tak czy siak goście i tak cos kupują młodym ( w tym przypadku kwiaty) wiec czy nie można ich zastąpić czym innym i przy okazji pomoc ( poza tym psie przysmaki sa tańsze niż kwiaty)
Ale u nas niestety tak sie juz utarlo ze tylko kwiaty i niestety ale jesli mlodzi poprosza o inne rzeczy ZAMIAST kwiatow to juz wiele ludzi uwaza to za dziwne..
No nic mojemu Tz tez podoba sie ten pomysl, obgadamy jeszcze i zdecydujemy co i jak
Tak jak już pisałam - każdy zrobi tak jak będzie uważał za słuszne! Ktoś pytał o zdanie, więc napisałam co ja o tym myślę!
Kilka lat temu byłam na ślubie kuzyna. Oni, w związku z ciążą młodej, wcześniej poprosili o jakieś ubranka zamiast kwiatów! - Fajny pomysł, każdy przyniósł jakieś ciuszki i w porządku!
Z drugiej jednak strony jakoś nie mogę sobie wyobrazić wystrojonych gości składających życzenia... z puszką żarcia dla psa w dłoni! SORRY!
Stary 2008-05-26, 13:00   #3913
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq ja jako gość cieszyłabym się że zostałam nakierowana na to co mam wręczyć parze młodej i nie potraktowałabym tego jako nakazu, kwiaty są piękne ale niestety tylko przez chwilę, myślę że twój pomysł jest w porządku
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 13:20   #3914
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Fajne nie większość z Was ma do tego takie podejście muszę jeszcze obgadać wszystko z Tz ale myślę ze zostaniemy przy naszej wersji i nie będziemy sie przejmować co powie ciocia X czy wujek Y

Biustonosze:

Stary 2008-05-26, 14:02   #3915
moonikkaa
Raczkowanie

pomysł z dawaniem książek, jedzenia dla zwierząt, zabawek dla dzieci...czy innych rzeczy zamiast kwiatów jest wg mnie super, najwazniejsze aby ten pomysł Państu Młodym się podobał, a ciocie i wujkowie zrozumieją, że wolicie nakarmic zwierzerta , niz wyrzucic kwiaty do koszta. Jesli nie to przyniosą kwiaty. A co do widoku ładnie ubranych gości z jedzeniem dla psa, to przeciez są opakowania i torebki na prezenty, więc wcale nie musi byc wiadomo co w nich jest )
Stary 2008-05-26, 14:51   #3916
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny tylko najpierw sie dowiedzcie czy nie zrobicie ludziom wiekszego problemu. znam pare domow dziecka gdzie wprost mowia ze nie chca zadnych wiekszych prezentow bo pozniej oni musza sie tlumaczyc skad co maja i cos tam placic - tak mi pani w sekretariacie powiedziala.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 15:37   #3917
agunia82
Zakorzenienie

Dokładnie tak, podatek od darowizny muszą płacić pewnie. Tak to jest, że jak chce mieć dobre serce w tym kraju to trzeba najpierw zapłacić... Chore

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 16:44   #3918
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Fajne nie większość z Was ma do tego takie podejście muszę jeszcze obgadać wszystko z Tz ale myślę ze zostaniemy przy naszej wersji i nie będziemy sie przejmować co powie ciocia X czy wujek Y
naprawde powinnaś zrobić po swojemu. wiesz jacy są ludzie. nawet jeśli byś robiła wszystko zeby ich zadowolić (jedzenie, orkiestra ipt) to i tak się komuś coś nie spodoba i będą gadać.
a wasz pomysł z karmą pochwalam
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 19:40   #3919
magduska100
Raczkowanie

Dziewczyny czy wiecie coś może o wypożyczeniu nowej sukni ślubnej z salonu. W którym sklepie można wypożyczyć suknie, ile wcześniej trzeba zamówić i czy jest to tylko suknia z wieszaka czy można też uszyć na miarę i ile cos takiego kosztuje.
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 20:01   #3920
magduska100
Raczkowanie

Czy któras z Was jadła może tort z Piekarni Pod Telegrafem? Ja kiedyś jadłam i baaardzo mi smakował , bo jest masa z bitej śmietany zamiast masy z margaryny. Czy w jakiejś cukierni robią też takie torty?
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 01:02   #3921
usmiechajsie
Przyczajenie

A mnie smakowały torty od Pasternaka. Nie dość, że świetnie się prezentują to jeszcze smakują mmm...
Zapomniałam czy na forum można podawać linki. Pierwsza wyskakująca strona w google "Pasternak Kielce" powinna być tą właściwą.
Stary 2008-05-27, 07:23   #3922
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduska100 Pokaż wiadomość
Czy któras z Was jadła może tort z Piekarni Pod Telegrafem? Ja kiedyś jadłam i baaardzo mi smakował , bo jest masa z bitej śmietany zamiast masy z margaryny. Czy w jakiejś cukierni robią też takie torty?

Torty z masą śmietanową robią na pewno jeszcze w cukierni Braci Janusz i u pana Burasa na Białogonie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 07:37   #3923
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny ile liczycie napoi na jedna osobe (ile litrow)? a jak z owocami co kupujecie ile? kupujecie na stoly jakies cukierki?
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 08:16   #3924
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile liczycie napoi na jedna osobe (ile litrow)? a jak z owocami co kupujecie ile? kupujecie na stoly jakies cukierki?
Wczoraj byliśmy na ustaleniu menu i obgadaniu najważniejszych spraw
Jestem ze wszystkiego baaardzo zadowolona i mam nadzieję że wszystko będzie oki
Co do napoi to my kupujemy po 2l na osobę tyle że z poprawinami. Owoce mamy już wliczone w cenę mamy sobie coś tam dokupić ja byśmy chcieli, i chyba dokupimy troszkę winogron bo to najbardziej schodzi

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 08:37   #3925
Puchatek M.
Rozeznanie

U Pasternaka też robią torty śmietanowe.
My kupujemy po 3 litry napoi na osobę z poprawinami. Wesele jest w sierpniu, więc może być upał i lepiej mieć więcej. Owoce mamy wliczone w cenę lokalu.
Stary 2008-05-27, 09:29   #3926
lilusto
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
My tort zamawiamy u Braci Janusz, choć wcześniej nie próbowałam ich wyrobów... Jeśli chodzi o torty śmietanowe, to kupe lat temu - na 18 urodziny zamawiałam taki wielki śmietanowy w cukierni koło Ludwika na ul. Staszica... Ja za tortami nie przepadam, ale tamten tort był SUPER!!! Jeśli nic się nie zmieniło przez te lata to śmiało mogę polecić!!!
Stary 2008-05-27, 09:37   #3927
lilusto
Raczkowanie

Dziewczyny mam do Was pytanie!
Czy macie namiary na jakieś godne polecenia zespoły? Wesele we wrześniu a w tym temacie "leżymy"! Szczerze mówiąc to nie mamy jeszcze nic, ale od czegoś trzeba w końcu zacząć!
Jeśli któraś z Was ma jakieś mamiary to bardzo proszę o pomoc!!!
Z góry dziękuję!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 09:38   #3928
gosikk_s
Zakorzenienie

My też będziemy liczyć po ok 3 litry napoju na osobę. W czerwcu lepiej żeby było więcej niż za mało
A co do innych prezentów zamiast kwiatów też o tym myślałam ale TŻ nie chce niczego narzucać gościom. Więc niestety zostaniemy przy kwiatach. Żałuję bo szkoda wyrzucać pieniądze na coś co wyląduje w koszu

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 11:35   #3929
Madzia 23
Przyczajenie

Suknie można wypożyczyć w tym salonie na okrzei w Veronie nie wiem ile to kosztuje, ale oni od tego miesiaca mają wypożyczalnie więc na razie pewnie nie są zniszczone te suknie, no bo wiadomo jak już kilka razy wypożyczą to juz nie będzie taka nowawiem bo jak tam bylam to dziewczyna rezerwowała suknie do wypożyczenia taką dużą z agnes, ale najlepiej sama idz i zapytaj
Madzia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 11:56   #3930
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Kochane dziewczynki dawno mnie na forum nie było a tak się składa, że o tortach właśnie mówicie, więc chciałam pokazać zdjęcia z wesela ze Słowacji z 24.05.2008 od mojej rodzinki nie wiem czy w Kielcach ktoś by wykonał takie torty. Piszę torty dlatego, że tam jest taka tradycja, że prócz prezentów i kwiatów goście dają torty parze młodej. Poniżej zamieszczam zdjęcia. Mi się podoba ten w kształcie panny młodej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2248.jpg (324,0 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torttt.JPG (85,5 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez dagunia24
Czas edycji: 2008-05-27 o 12:17
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości