|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
Fenomenka bielizna bardzo ładna, można widzieć gdzie dokładnie ja kopiłaś i w jakiej była cenie?bo ja tak szukam i szukam i póki co nic nie znalazłam dla siebie
![]() Mam do Was dziewczyny pytanie znalazłam coś takiego na allegro (nie chodzi mi dokładnie o te przykłady które sa w aukcji, ja chciałam przekazać coś schronisku dla zwierząt) Co myślicie o takim pomyśle, ja powiem szczerze ze mnie sie podoba ale moja mama biadoli ze jak to tak bez kwiatów itp....kwiaty owszem lubię ale z własnego doświadczenia wiem ze zajmą mi polowe pokoju a po paru dniach po prostu wylądują na śmietniku a tu mogłabym pomoc... wklejam link http://allegro.pl/item368164376_wkla...a_na_slub.html
#3902 |
Zadomowienie
|
oniaczeq moim zdaniem to bardzo fajny pomysł
![]() ![]() Na co tamte pieniążki były przekazane niestety nie wiem... ![]()
#3903 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Orientujecie się w cenach sukni z kolekcji Cymbeline...? |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A. Odbieralam tort na dzien matki z pasternaka, co mieli mi zrobic w ramach wplaconej zaliczki na tort slubny, z ktorego zrezygnowalam. Przywital mnie sam kierownik, pytal jaka cukiernie ostatecznie wybralam, kazal porownac z jego wyrobem, oddal nawet 2zl, czyli tort kosztowal 98zl. Owszem, postarali się, tort byl z marcepana, wygladal efektownie, choc ja bym sie przyczepila do niestarannie wykonanych slaczkow wokol tortu (taka ze mnie perfekcjonistka ![]() ![]()
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko to moje gderanie mamy mnie chyba wykończy ![]()
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
oniaczeq bieliznę kupiłam w nowo otwartym sklepie z bielizną szame na Sienkiewicza(tam gdzie dawniej była taka kwiaciarnia, naprzeciwko tego sklepu z sukniami ślubnymi Rossalie czy jakoś tak-ten w kamienicy na samej górze) sklep szame jest też w Pasażu Świętokrzyskim. Za biustonosz zapłaciłam 104.90,a za figi 44 zł.
Z tą wkładką to fajny pomysł, też myślałam żeby zamiast kwiatów prosić o coś w zamian, ale w końcu razem z TŻetem zdecydowaliśmy że jeśli ktoś zapyta to powiemy że wolimy np wino, znajomi już pytali i właśnie o winie wspomnieliśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm... napiszę tak: sama idea całkiem niezła! Niektórzy mogą pomyśleć, że to bardzo miły gest z Waszej strony, ale.... Ja uważam że to żadna pomoc! Jak chcecie pomóc to kupcie coś i zawieźcie do schroniska. A tak zmuszasz gości żeby wbrew sobie kupowali choćby karme! Kwiaty to symbol, natomiast karma - nie bardzo! ![]() Jak zrobicie - Wasza sprawa!!! Nie jest to najgorszy pomysł, ale jak dla mnie odpada! Jeśli chodzi o same kwiaty - KOCHAM!!! Ale szkoda mi okropnie jak więdną!!! Ja zastanawiałam się, czy nietaktem byłoby zasugerować gościom, żeby przynieśli kwiaty w doniczkach??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z jednym sie z Toba zgodzę , ze właśnie to jest takie troszkę zmuszanie gości...mam kilka osób które wydaje mi sie i tak kupią kwiaty - niestety, bo ja bardziej ucieszyłabym sie z owej karmy bo przynajmniej wiem ze nie wyladuje później na śmietniku...ehh trudna sytuacja, zrobic to co ja uwazam czy dopasowac sie do gosci... Fenomenka dziękuje ![]()
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
oczywiście zrobić to co ty uważasz za słuszne. przecież to jest twój dzień.
ale oczywiście jeśli twoja połówka też wyrażana na to zgode. a jeśli ktoś się nie dopasuje to przecież jego wybór. będzie chciał to przyniesie kwiaty zamiast karmy i tyle ![]() moja koleżanka zamiast kwiatów poprosiła o zabawki kredki farby itp. póżniej wszystko poszło do domu dziecka. powiem szczerze że nikt nie dał kwiatów. póżniej zawieżli wszystko do domu dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomoc - jak najbardziej tak! Ale przecież nie "Wasza". Niejako zmuszanie gości do pomocy! - bo to przecież oni zapłacą za ewentualne psie przysmaki. A "wielkoduszni" młodzi tylko zawiozą. Dla schroniska super sprawa - serce boli na myśl o tych zwierzakach! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas niestety tak sie juz utarlo ze tylko kwiaty i niestety ale jesli mlodzi poprosza o inne rzeczy ZAMIAST kwiatow to juz wiele ludzi uwaza to za dziwne.. No nic mojemu Tz tez podoba sie ten pomysl, obgadamy jeszcze i zdecydujemy co i jak ![]()
![]() |
#3912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kilka lat temu byłam na ślubie kuzyna. Oni, w związku z ciążą młodej, wcześniej poprosili o jakieś ubranka zamiast kwiatów! - Fajny pomysł, każdy przyniósł jakieś ciuszki i w porządku! Z drugiej jednak strony jakoś nie mogę sobie wyobrazić wystrojonych gości składających życzenia... z puszką żarcia dla psa w dłoni! SORRY! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
oniaczeq ja jako gość cieszyłabym się że zostałam nakierowana na to co mam wręczyć parze młodej i nie potraktowałabym tego jako nakazu, kwiaty są piękne ale niestety tylko przez chwilę, myślę że twój pomysł jest w porządku
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Fajne nie większość z Was ma do tego takie podejście
![]() ![]()
#3915 |
Raczkowanie
|
pomysł z dawaniem książek, jedzenia dla zwierząt, zabawek dla dzieci...czy innych rzeczy zamiast kwiatów jest wg mnie super, najwazniejsze aby ten pomysł Państu Młodym się podobał, a ciocie i wujkowie zrozumieją, że wolicie nakarmic zwierzerta , niz wyrzucic kwiaty do koszta. Jesli nie to przyniosą kwiaty. A co do widoku ładnie ubranych gości z jedzeniem dla psa, to przeciez są opakowania i torebki na prezenty, więc wcale nie musi byc wiadomo co w nich jest
![]()
#3916 |
Raczkowanie
|
dziewczyny tylko najpierw sie dowiedzcie czy nie zrobicie ludziom wiekszego problemu. znam pare domow dziecka gdzie wprost mowia ze nie chca zadnych wiekszych prezentow bo pozniej oni musza sie tlumaczyc skad co maja i cos tam placic - tak mi pani w sekretariacie powiedziala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak, podatek od darowizny muszą płacić pewnie. Tak to jest, że jak chce mieć dobre serce w tym kraju to trzeba najpierw zapłacić... Chore
![]()
#3918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wasz pomysł z karmą pochwalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy wiecie coś może o wypożyczeniu nowej sukni ślubnej z salonu. W którym sklepie można wypożyczyć suknie, ile wcześniej trzeba zamówić i czy jest to tylko suknia z wieszaka czy można też uszyć na miarę i ile cos takiego kosztuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
Czy któras z Was jadła może tort z Piekarni Pod Telegrafem? Ja kiedyś jadłam i baaardzo mi smakował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Przyczajenie
|
A mnie smakowały torty od Pasternaka. Nie dość, że świetnie się prezentują to jeszcze smakują mmm...
Zapomniałam czy na forum można podawać linki. Pierwsza wyskakująca strona w google "Pasternak Kielce" powinna być tą właściwą. ![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torty z masą śmietanową robią na pewno jeszcze w cukierni Braci Janusz i u pana Burasa na Białogonie
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ile liczycie napoi na jedna osobe (ile litrow)? a jak z owocami co kupujecie ile? kupujecie na stoly jakies cukierki?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem ze wszystkiego baaardzo zadowolona i mam nadzieję że wszystko będzie oki ![]() Co do napoi to my kupujemy po 2l na osobę tyle że z poprawinami. Owoce mamy już wliczone w cenę mamy sobie coś tam dokupić ja byśmy chcieli, i chyba dokupimy troszkę winogron bo to najbardziej schodzi ![]()
![]() |
#3925 |
Rozeznanie
|
U Pasternaka też robią torty śmietanowe.
My kupujemy po 3 litry napoi na osobę z poprawinami. Wesele jest w sierpniu, więc może być upał i lepiej mieć więcej. Owoce mamy wliczone w cenę lokalu.
#3926 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
My tort zamawiamy u Braci Janusz, choć wcześniej nie próbowałam ich wyrobów... Jeśli chodzi o torty śmietanowe, to kupe lat temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie!
Czy macie namiary na jakieś godne polecenia zespoły? Wesele we wrześniu a w tym temacie "leżymy"! ![]() Jeśli któraś z Was ma jakieś mamiary to bardzo proszę o pomoc!!! Z góry dziękuję!!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
My też będziemy liczyć po ok 3 litry napoju na osobę. W czerwcu lepiej żeby było więcej niż za mało
![]() A co do innych prezentów zamiast kwiatów też o tym myślałam ale TŻ nie chce niczego narzucać gościom. Więc niestety zostaniemy przy kwiatach. Żałuję bo szkoda wyrzucać pieniądze na coś co wyląduje w koszu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Przyczajenie
|
Suknie można wypożyczyć w tym salonie na okrzei w Veronie nie wiem ile to kosztuje, ale oni od tego miesiaca mają wypożyczalnie więc na razie pewnie nie są zniszczone te suknie, no bo wiadomo jak już kilka razy wypożyczą to juz nie będzie taka nowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Raczkowanie
|
Kochane dziewczynki dawno mnie na forum nie było a tak się składa, że o tortach właśnie mówicie, więc chciałam pokazać zdjęcia z wesela ze Słowacji z 24.05.2008 od mojej rodzinki nie wiem czy w Kielcach ktoś by wykonał takie torty. Piszę torty dlatego, że tam jest taka tradycja, że prócz prezentów i kwiatów goście dają torty parze młodej. Poniżej zamieszczam zdjęcia. Mi się podoba ten w kształcie panny młodej
Nasz wielki dzień 18.10.2008 ![]() Edytowane przez dagunia24 Czas edycji: 2008-05-27 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.