Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-01, 18:12   #4051
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
niestety ja też ostatnio od znajomej usłyszałam to samo o Leśnym dworze-że jest przereklamowany: obsługa i jedzenie fatalne i właśnie bardzo małe porcje;

i ja również składam najlepsze życzenia dla tiffi jej męża
mieliście super pogodę!
to mnie nie pocieszyłaś bo ja mam tam swoje wesele.
Ale byłam tam na czterech weselach i nie było źle
Stary 2008-06-01, 19:12   #4052
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
Gabiela,nic sie nie martw,Lesny Dwor ma spore doswiadczenie i nawet jesli leca juz troche na opinii,to jednak przy takiej pozycji w branzy nie moga sobie pozwolic na puste stoly i slabych kelnerow. Z pewnoscia zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony,ale coz... Nie jedno wesele tam widzialam i jest ok.
Pocieszam Cie,bo wiem,co mozna przezywac slyszac takie opinie,ja swoja sale(ktora zamawialam prawie 2 lata przed slubem),zmienilam na 5 miesiecy przed Tyle,ze na temat mojej sali na 20 komentarzy (z roznych zrodel) 15 bylo na NIE
Takze,nic sie nie martw,Wszystko bedzie oki,w dobrym nastroju mozesz zajac sie reszta przygotowan!
Ps.slubujemy w tym samym miesiacu
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 19:21   #4053
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
oj, sorki, nie chciałam Cie dobijać
napisałam to co opowiadała znajoma - jej się jeszcze nie podobało rozbice gości na dwie małe sale i tańczenie w holu recepcyjnym, a tak robu\ią jak jest za mała liczba gości na salę balową - m.in. dlatego z leśnego dworu zrezygnowaliśmy;

ale to Wasze wesele więc na pewno będzie super
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 20:28   #4054
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

wiesz zawsze lepiej wiedzić takie rzeczy wcześniej bo można coś poprawić wiec dzięki za informacje
Stary 2008-06-02, 00:47   #4055
juza1411
Przyczajenie

Dot.:

hejka dziewczyny mam pytanko czy może ktoś wie gdzie są dobre komisy sukien ślubnych w kielcach prosiłabym o adresy i czy lepiej kupić suknie ślubną w komisie czy w salonie z gory dzięki
juza1411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 07:29   #4056
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.:

Cytat:
Napisane przez juza1411 Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny mam pytanko czy może ktoś wie gdzie są dobre komisy sukien ślubnych w kielcach prosiłabym o adresy i czy lepiej kupić suknie ślubną w komisie czy w salonie z gory dzięki
ja znam tylko Komis na staszica i komis w salonie Contessa w Centrum Rondo na Paderewskiego - tam też jest wypożyczalnia sukien
Stary 2008-06-02, 08:54   #4057
izus123
Raczkowanie

Witaj na forum Juza Suknie wypozyczaja tez w Kiarze na Warszawskiej i Krystyna Wypożyczalnia Sukni Ślubnych ul. Kniewskiego 39 .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 08:59   #4058
Puchatek M.
Rozeznanie

Gazelcia ślub bierzemy na Urzędniczej w kościele Niepokalanego Serca NMP.
Za równe 2 miesiące
Stary 2008-06-02, 09:25   #4059
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26
Smile Sala Zajazd Raj

Witam Was,

Czy możecie coś powiedzieć na temat sali w Zajezdzie Raj??

Czy ktoś moze napisac jak tam jest , jakie jedzenie , jaka obsługa?

Dzieki z góry
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 10:10   #4060
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

czesc dziewczyny,
dlugo sie nie odzywalam, ale czas mi tak szybko leci, ze nim sie obejrze a tu juz koniec tygodnia, koniec weekendu itd..

Niedawno znow bylam w PL. Zalatwilam pare rzeczy, zarejestrowalam malzenstwo w USC, zrobilam probny makijaz i zarezerwowalam fryzjera.
Probny makijaz - nie bylam zadowolona, wrecz rozczarowana. Zrezygnowalam wiec z uslugi i utknelam w martwym punkcie.
Fryzjera zamowilam w Matrixie. Weszlam tam z ulicy bo akurat przejezdzalam autem. Intuicja mi podpowiedziala na *tak*. Kalex, wiesz o co chodzi ? Maja albumy ze zdjeciami robionymi na zywca, nie jakies katalogi. Wprawdzie fotki stare, tzn. nie z ostatnich tygodni, ale wygladalo wszystko bardzo ladnie i dziewczyny chyba sie znaja na rzeczy. Wiec zapialam sie tam na godz.10 razem z moja mama. Ryzykuje!
Nie mam bielizny, nie mam welonu, TZ nie ma garnituru ani butow.
Ja buty juz mam, zalaczam do posta.

Problem z makijazem. Pytalam w Matrixie, ale dziewczyna jest w ciazy i termin ma na koniec lipca. Wydawalo sie, ze wie o czym mowi gdy ja pytalam o pare rzeczy. Wiec zaluje, ze nie bedzie mogla zrobic mi makijazu. Do Matrixa ma przyjsc nowa kosmetyczka, nie wiem nic na jej temat, no i nie mam mozliwosci sie orientowac bo w PL bede na 3 tyg przed slubem
Wiec chyba wysle moja mame by zamowila w ciemno i coz... zaryzykuje znow. Bede miala wszystko w jednym salonie
No i dobra wiadomosc - moje probemy z cera ida w zapomnienie lalalalalalaaa
Znow moja buzka zaczyna wygladac jak wczesniej, skora robi sie rowna i aksamitna. Rany, jak ja sie ciesze!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 205_24.jpg (8,7 KB, 62 załadowań)
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 11:36   #4061
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

paula_26 ja byłam dwa lata temu na weselu w Zajeździe Raj moja siostra miała tam swoje wesele, jedzenie było smaczne, obsługa ok, dla mnie troche mało miejsca do tańczenia ale jak jest ciepło to można wyjść na taras i jest ok, nie wiem czy klimatyzacja tam jest bo wtedy nie było i było troche gorąco. Raczej mam pozytywne zdanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 11:47   #4062
izus123
Raczkowanie

Paula,ja tez sie tam bawilam i bylo w porzadku.Sala,jak dla mnie troche za ciemna,no i wlasnie chyba nie ma klimatyzacji,ale jedzenie i obsluga na 5.
Aurinko,przesliczne buciki,gdzie takie nabylas?
Zastanawiam sie czy zapraszac dzieci.tylko z mojej strony jest ich 15 (w wieku 0-10 lat) i kolo 10 sztuk ze strony mojego narzeczonego.A jak to jest u was,dziewczyny?Z dziecmi czy bez?
Fenomenka,pytalas moze jak placimy w Magnacie za dzieciaczki (100% czy moze jest jakas znizka)?

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-02 o 13:08
Stary 2008-06-02, 11:49   #4063
marysia_258
Zadomowienie

aurinko to ja - ja się czeszę i maluję w Matrixie Mój ślub już za parę dni także napiszę Ci jak się trzymał makijaż fryzurka Może wkleję parę zdjęć
Co do kosmetyczki to mnie jeszcze będzie malowała pani Iwonka Jeszcze wtedy będzie. Makijaże robi cudowne, znajoma sie malowała u niej na swój ślub i,wyglądała przepięknie Z tego co wiem na zamianę ma przyjść kosmetyczka przeniesiona z innego Matrixa więc na pewno rownie dobrze bedzie znala sie na rzeczy jak i pani Iwona Na pewno bedziesz zadowolona i nie bedziesz żałowała swojego wybru

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 12:07   #4064
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
aurinko to ja - ja się czeszę i maluję w Matrixie Mój ślub już za parę dni także napiszę Ci jak się trzymał makijaż fryzurka Może wkleję parę zdjęć
Co do kosmetyczki to mnie jeszcze będzie malowała pani Iwonka Jeszcze wtedy będzie. Makijaże robi cudowne, znajoma sie malowała u niej na swój ślub i,wyglądała przepięknie Z tego co wiem na zamianę ma przyjść kosmetyczka przeniesiona z innego Matrixa więc na pewno rownie dobrze bedzie znala sie na rzeczy jak i pani Iwona Na pewno bedziesz zadowolona i nie bedziesz żałowała swojego wybru
chciałam się zapytać gdzie jest matrix bo chyba się tam zapisze bo widze ze polecacie
ja co prawda na 13 września ale jako że na codzień nie przebywam w kielcach to juz teraz bedę chciała się zapisać
poza tym ważne dla mnie jest zeby wszystko było w jednym salonie.
z góry dziękuje
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 12:18   #4065
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

marysiu dzieki za odp. Rzeczywiscie Pani Iwonka sprawiala wrazenie, ze wie co mowi. Poszlam do niej akurat po moim probnym, z ta maska na twarzy i okraglymi oczami, szkoda mi bylo zmywac bo chcialam zobaczyc co bedzie wieczorem. No i widzialam jej mine, nie byl to zachwyt. Ale nie spodzewalam sie niczego innego bo sama widzialam, ze moj probny to byla totalna porazka.
Wiec spokojnie sie tam zapisze. Dzieki, ulzylo mi. Bede czekac na sprawozdanie

Matrix jest na ul. Jagiellonskiej (ten *moj*). Ale to chyba nie jest Jagiellonska tylko Mloda. W kazdym razie na rogu jest jakas klinika urologiczna, niebieski budynek, a do Matrixa sie wchodzi od ul. Mlodej. To jest niedaleko Liceum Norwida na Czarnowie.
Buciki kupilam na www.butyslubne.pl
Polecam, super obsluga i ceny przystepne!
Stary 2008-06-02, 12:21   #4066
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

sorki, pomylka.
ta strona to www.butyslubne.com.pl
Stary 2008-06-02, 12:54   #4067
fenomenka84
Raczkowanie

izus123 nie pytałam jak to jest u nas z dziećmi, bo u mnie najmłodszy gość weselny będzie miał prawdopodobnie 14 lat to już chyba do dzieci go nie zaliczą, moje kuzynki raczej zostawią dzieci z teściami, ale jeśli je będą chciały wsiąść to nie będę robiła przeszkód, więc tak na wszelki wypadek dowiem się co i jak,gdy odwiedzę wille w sprawach organizacyjnych

Jeszcze chciałam się spytać, gdzie w Kielcach są przystępne ceny alkoholu, właśnie z TŻetem chcemy w tym tygodniu załatwić ta sprawę i zastanawiamy sie gdzie tu się udać. Przy okazji jaką wódkę kupujecie i polecacie, bo myślimy nad Wyborową i chyba na nią się zdecydujemy, oprócz tego wino i szampan, no i śliwowice do wiejskiego stołu
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 12:58   #4068
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

dziękuje za adres
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 13:17   #4069
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aurinko-tak,wiem o co chodzi z tą intuicją
aurinko-masz buty z firmy growikar, ja też, kupiłam je w Kielcach w Paryżance;zapłaciłam 190 zł, a Ty ile przez net?

ja mam dziś próbny makijaż a jutro próbną fryzurę, ciekawa jestem jak wyjdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 13:20   #4070
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
paula_26 ja byłam dwa lata temu na weselu w Zajeździe Raj moja siostra miała tam swoje wesele, jedzenie było smaczne, obsługa ok, dla mnie troche mało miejsca do tańczenia ale jak jest ciepło to można wyjść na taras i jest ok, nie wiem czy klimatyzacja tam jest bo wtedy nie było i było troche gorąco. Raczej mam pozytywne zdanie.
Dagunia :No niestety klimatyzacji tam nie ma ale bylam tam w sobote i sala jest po remoncie troszeczke jest wieksza , co do otoczenia to bardzo mnie sie podoba.

dzieki za odp. Pozdrawiam
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 14:43   #4071
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

a nie pamietam ile placilam za moje buty. Chyba 165 zl z kosztami przesylki. Ale glowy za to nie daje a nie chce mi sie szperac po meilach i zamowieniu. Sorki
Tak, one sa z Growikaru, fajne bo polskie

Kalex, daj znac jak Twoja fryzurka i makijaz. Moj jak wiesz to porazka, a z fryzurka ide na zywiol. Wyglada, ze z makijazem teraz juz tez
Stary 2008-06-02, 14:55   #4072
aniag66
Przyczajenie

Cytat:

Kalex, z tego co pamietam malujesz sie u p. Marty na Jagiellonskiej kolo BP? Ja tez chcialam sie do niej zapisac, ale akurat w dzien mojego slubu p. Marta ma wesele znajomej w Warszawie i nie pracuje umowilam sie wiec do p. Ewy z tego samego salonu, czy slyszalas moze jakies opinie o p. Ewie? Pozdrawiam
aniag66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:35   #4073
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
aurinko-tak,wiem o co chodzi z tą intuicją
aurinko-masz buty z firmy growikar, ja też, kupiłam je w Kielcach w Paryżance;zapłaciłam 190 zł, a Ty ile przez net?

Kalex zarówno makijaż jak i fryzurę robisz tam gdzie ja wiec czekam z niecierpliwością na relacje
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 19:19   #4074
mimezis
Raczkowanie

Jeśli chodzi o zapraszanie dzieci to ja już mówiłam, że nie wyobrażam sobie zaprosić bez, a to czy przyjdą z nimi czy nie zależy od nich. Niektórzy zostawiają małe z babciami, niektórzy przychodzą z. Na weselu u mnie i tak dzieci do 4,5rż nie liczą sie, a te do 9rż jako połówki. Dla tych połówek przewidziałam bańki mydlane z motywem ślubnym, aby miały trochę radochy.

Mam pytanie o makijaż - robicie delikatny, czy z kredką? osobiście wole siebie z kredką, ale nie wiem czy nie będzie wtedy zbyt mocny. Jak myślicie??? Mnie maluje siostra, wiec już miałam próbny, który wyglądał tak, że zrobiła mi 4 makijaże w różnych odcieniach i sobie wybierałam, co mi się podoba-wygrał delikatny róż. Śmiesznie to wyglądało, bo żeby oszczędzić czasu i mieć dobre porównanie kazałam jej malować każde oko inaczej Kosmetyki ma dobre. Dokupię sobie chyba tylko podkład idealnie dobrany do mojej karnacji chyba firmy mac i tusz architect, bo go preferuje.

A! Na slubie mojej siostry czytanie odczytywały mamy. Podoba mi się pomysł angażowania do tego rodziny i wymyśliłam, ze u mnie będą czytać nasze starsze siostry Jedno czytanie to na bank list o miłości do koryntian a nad drugim się zastanawiam-albo o stworzeniu czlowieka, albo o ustanowieniu malzenstwa, jest tez taki fragment o dobrej zonie. Myślę..

Straciłam kontakt na tanią Finlandię i Tż zdecydował, że kupujemy wyborową - mam nadzieję że to będzie dobry wybór.

Wczoraj minął termin potwierdzenia przybycia a i tak do połowy trzeba było dzwonić i się pytać czy przyjdą. Martwiłam się, że nie pomieszczę tyle gości (zaprosiliśmy z 220 a miejsc było optymalny max 130 ale chciałam kombinować i liczyłam na bite 150. Ciągle jest parę osób niepewnych (17!!!), ale nagle okazuje się że będzie między 115 a 130 i chyba będę dopraszać bo poniżej 130 wrasta mi stawka i się nie opłaca. Zostały niecałe 3 tyg. W środę pierwsza przymiarka sukni.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 20:19   #4075
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
tusz architect, bo go preferuje.

ten tusz to z Loreala, czy z innej firmy????

Straciłam kontakt na tanią Finlandię i Tż zdecydował, że kupujemy wyborową - mam nadzieję że to będzie dobry wybór.

Wyborowa to dobra wodka, jeszcze nigdy się na niej niezawiodłam )

Wczoraj minął termin potwierdzenia przybycia a i tak do połowy trzeba było dzwonić i się pytać czy przyjdą. Martwiłam się, że nie pomieszczę tyle gości (zaprosiliśmy z 220 a miejsc było optymalny max 130 ale chciałam kombinować i liczyłam na bite 150. Ciągle jest parę osób niepewnych (17!!!), ale nagle okazuje się że będzie między 115 a 130 i chyba będę dopraszać bo poniżej 130 wrasta mi stawka i się nie opłaca. Zostały niecałe 3 tyg. W środę pierwsza przymiarka sukni.
Mimezis czy Ty zapraszałas 250 osób, a bedzie okolo 115-130?? jesli tak, to dlaczego tak duzo osób odmówiło, jakich argumentów uzywali??? niewyobrazam sobie takiej sytuacji, ze zaparszam okolo 140 osob i polowa nieprzychodzi
Stary 2008-06-02, 20:35   #4076
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość

Kalex, daj znac jak Twoja fryzurka i makijaz. Moj jak wiesz to porazka, a z fryzurka ide na zywiol. Wyglada, ze z makijazem teraz juz tez
Cytat:
Napisane przez aniag66 Pokaż wiadomość
Kalex, z tego co pamietam malujesz sie u p. Marty na Jagiellonskiej kolo BP? Ja tez chcialam sie do niej zapisac, ale akurat w dzien mojego slubu p. Marta ma wesele znajomej w Warszawie i nie pracuje umowilam sie wiec do p. Ewy z tego samego salonu, czy slyszalas moze jakies opinie o p. Ewie? Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Kalex zarówno makijaż jak i fryzurę robisz tam gdzie ja wiec czekam z niecierpliwością na relacje
no i jestem po makijażu i ... jestem bardzooo zadowolona naprawdę i ja dołączam się do pochwał gazelci o p.Marcie

ale po kolei - p. Marta najpierw zrobiła mi delikatną hennę brwi i nadała im kształtu (pierwszy raz w życiu miałam to robione, więc byłam trochę zestrachana, ale wyszło super, w życiu bym nie pomyślała, ze nadanie odpowiedniego kształtu tak otwiera oko), a potem zabrała sie do malowania - wypytała jaki mam kolor sukni, wiązanki, jakie mam dodatki do sukni (czy srebrne czy złote), jak bym chciała być pomalowana (tutaj zdecydowanie powiedziałam, że chcę mieć ładnie podkreślone oko, nie przerysowane, ale podkreślone muszę mieć, bo na co dzień robię kreski i po prostu bez tego będę się czuła łysa). Trudno mi powiedzieć jakich kolorów cieni czy podkładu p.Marta użyła, bo widziałam,że mieszała pełno kolorów ze sobą, zrobiła kreskę linerem i potem drugą taką fajną mieniącą się różnymi odcieniami brokatu, wytuszowała rzęsy, nałożyła róż itp. Pokazała lustro i ja jestem zachwycona, makijaż super
Tylko dodatkowo w dniu ślubu będę miała nałożoną bazę pod makijaż i doklejone po 3 kępki rzęs na każde oko - dziś tego nie robiłyśmy bo po co

TŻ-towi makijaż się niesamowicie podobał, do tego stopnia,że się spytał czy nie mogę sobie takiego robic na co dzień (odpowiedziałam,że nie mogę bo po prostu nie umiem ) a potem się długo patrzył i patrzył i wypalił z tekstem czy ja muszę ten makijaż zmywać i czy nie mogę spać w nim na wznak; moja rekacja:

Cały makijaż był zrobiony kosmetykami ARTDECO; ja sobie zakupię błyszczyk,którym byłam pomalowana i puder,dzięki któremu nie będę się świeciła i będę mogła musnąć twarz w czasie wesela

Także ja polecam p.Martę;

o p.Ewie to nie wiem jak robi makijaże - dawniej robiłam u Niej paznokcie i byłam zadowolona

jutro mam próbną fryzurę w Awangardzie - będę mieć aparat to zrobię fotki i zamieszczę na forum

EDIT:
my zaprosiliśmy około 105 gości, przyjdzie 78 (czyli rok tremu trafiliśmy obliczając, że będzie 80 osób)....oczywiście tez do części trzeba było dzwonić, bo nie raczyli sami sie odezwać; ja nie wiem co to za problem:ja z TŻ-tem to od razu wiemy czy chcemy iść na wesele czy nie do kogoś a tu niektórzy 2 miesiące myślą i jeszcze nawet się nie odzewią, że w końcu się zdecydowali....
Stary 2008-06-02, 21:45   #4077
alife
Przyczajenie

Cytat:
niestety ja też ostatnio od znajomej usłyszałam to samo o Leśnym dworze-że jest przereklamowany: obsługa i jedzenie fatalne i właśnie bardzo małe porcje;

i ja również składam najlepsze życzenia dla tiffi jej męża
mieliście super pogodę!

Powiem wam, ze naprawde dziwią mnie opinie o tym, ze gdzieś było mało jedzenia. Ja w swoim życiu byłam gdzies na 30 weselach i jeszcze nigdy nie wyszłam głodna. Powiedzcie jak to mozliwe, zeby wyjśc głodnym z zlokalu w którym sa 4 gorące posiłki (średnio ci dwie godz.) do tego co najmniej 2 rodzaje sałatek, pólmisek wedlin, jajka w szynce, galaretki i jeszcze inne przystawki, ciasto, owoce, stól wiejski i tort Ja jestem w stanie zrozumiec, ze ktoś wychodzi głodny z wesela w momecie gdy na co dzien jada chleb z masłem serem i wedliną. Wtedy rzeczywiście w porządnym lokalu nie znajdzie nic dla siebie , bo takich rzeczy tam nie podaja. Ja na swoim weselu trochę się obawialam bo mialam rzeczywiscie urozmaicone menu, głównie owoce morza, pleśniowe sery, ryby i nie byłam pewna czy moim gościom beda smakowac np. raki i wcale bym się nie zdziwiła gdyby moi goście wyszli glodni.
Uważam, że dla lokalu nie jest problem połozyc na stół wedline, ogórki i pomidory, nawet łatwiej ale to przeciez nie o to chodzi. Chodzi o to, zeby czyms swoich gosci zaskoczyc, zeby zasmakowali czegos innego, czego na domowych imprezach sie nie podaje.
Ale w kieleckich lokalach raczej jest mało udziwnione jedzenie więc naprawde nie wiem w czym problem. I zgadzam się z Clinique Simply - jedzenie nie jest takie ważne.
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 22:18   #4078
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alife Pokaż wiadomość
Powiem wam, ze naprawde dziwią mnie opinie o tym, ze gdzieś było mało jedzenia. Ja w swoim życiu byłam gdzies na 30 weselach i jeszcze nigdy nie wyszłam głodna. Powiedzcie jak to mozliwe, zeby wyjśc głodnym z zlokalu w którym sa 4 gorące posiłki (średnio ci dwie godz.) do tego co najmniej 2 rodzaje sałatek, pólmisek wedlin, jajka w szynce, galaretki i jeszcze inne przystawki, ciasto, owoce, stól wiejski i tort Ja jestem w stanie zrozumiec, ze ktoś wychodzi głodny z wesela w momecie gdy na co dzien jada chleb z masłem serem i wedliną. Wtedy rzeczywiście w porządnym lokalu nie znajdzie nic dla siebie , bo takich rzeczy tam nie podaja. Ja na swoim weselu trochę się obawialam bo mialam rzeczywiscie urozmaicone menu, głównie owoce morza, pleśniowe sery, ryby i nie byłam pewna czy moim gościom beda smakowac np. raki i wcale bym się nie zdziwiła gdyby moi goście wyszli glodni.
Uważam, że dla lokalu nie jest problem połozyc na stół wedline, ogórki i pomidory, nawet łatwiej ale to przeciez nie o to chodzi. Chodzi o to, zeby czyms swoich gosci zaskoczyc, zeby zasmakowali czegos innego, czego na domowych imprezach sie nie podaje.
Ale w kieleckich lokalach raczej jest mało udziwnione jedzenie więc naprawde nie wiem w czym problem. I zgadzam się z Clinique Simply - jedzenie nie jest takie ważne.

Skoro od niejednej osoby tak słyszałam, to coś w tym musi być i nie ma co negować tych opinii
Tym bardziej, że na przykład stronnicza nie jestem, bo wesela i tak w Kielcach mieć nie będę i nie interesują mnie tutejsze sale.

A propo właśnie wczoraj oglądałam wesele w Leśnym Dworze, sala piękna, gustownie przystrojona, ale niestety jedzenia na stołach naprawdę malutko i teraz sama mogłam się przekonać

Zgodzę się z Tobą, że należy gości zaskakiwać nowymi potrawami, wiadomo, zawsze miło spróbować czegoś nieznanego

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 22:19   #4079
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
Mimezis czy Ty zapraszałas 250 osób, a bedzie okolo 115-130?? jesli tak, to dlaczego tak duzo osób odmówiło, jakich argumentów uzywali??? niewyobrazam sobie takiej sytuacji, ze zaparszam okolo 140 osob i polowa nieprzychodzi
Czesc (acz mala ilosc) byla z zagranicy typu usa czy australia wiec wiadomo bylo od razu ze nie przyjada. Mimo wszystko z mojej strony Ci zaproszeni z Polski przychodza wszyscy, nikt nie odmowil, ale ze strony TZ 3/4 osob odmowilo, bo żałoba, bo inne wesele, bo daleko, bo sa inne wydatki, bo egzaminy, bo wyjazdy - wiele różnych powodów. Od razu było przewidywane że wiele ofdmówi ale liczylismy na trochę mniej. Fakt faktem że ja utrzymuje bliskie kontakty z rodziną i zapraszałam też głownie osoby z którymi jestem blisko, dlatego też może ludziom zależy aby byc obecnym.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 02:29   #4080
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Witam bardzo serdecznie Wszystki Przyszle Panny Mlode
Jestem z Wami od nie tak dawna ale zdazylam sie przekonac,ze lepiej trafic poprostu nie moglam!Z racji takiej,ze od dluzszego czasu nie mieszkam w Kielcach,mam problemy ze znalezieniem kosmetyczki,fryzjera ..w sumie duzo wiecej tego wszystkiego jest!Licze bardzo na Wasza pomoc i dobra rade.
Nasz Slub ma sie odbyc 20.09.08r i chociaz wiekszosc rzeczy mamy zalatwione,to wiele jeszcze pozostaje..Za dwa tyg.bede w Kielcach na ok.5tyg i jeszcze nie wiem jak ale musze sie ze wszystkim uporac,bo pozniej znow wyjezdzam i wracam dopiero na sam Slub!Najbardziej przerazona jestem tym ,ze choc widze moja suknie w kazdym moim snieto fizycznie jeszcze jej nie posiadam!!!Mam nadzieje,ze nie bede miec z tym wiekszych problemow,w razie czego zabiore moj projekt do krawcowej a ta moze cos "stworzy" wiec pozniej pojdzie juz z gorki
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości