Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 22:54   #4651
karothka
Raczkowanie

GG do karothka
Dot.: Kielce

Cytat:
Dziewczynki, mam pytanko na temat salonu Expert Loreal na Jasnej, zapisalam sie tam na farbowanie do p. Iwony, czy słyszała może któraś z Was cos o tej fryzjerce albo ogolnie o salonie? zastanawiam sie tez czy nie sprobowac tam probnego czesania. Zobacze jakie wrazenie bede miala po najblizszej wizycie.
Ja mam już wprawdzie umowioną fryzjerke na slub (salon na rogu Paderewskiego i Solnej) ale nie jestem do konca przekonana.
Bylam w Lorealu, ale jakies dwa lata temu. Wlosy farbowala mi Pani, ktorej imienia nie pamietam, ale chyba byla brunetka. Bardzo ladnie ufarbowane wlosy, przede wszystkim dokladnie, pasemka bardzo rowno i naprawde profesjonalnie podchodza do klienta. Bylam zadowolona. Jedynym minusem byla cena - 180zl, wtedy wydawalo mi sie, ze to duzo.
Nie polecam natomiast salonu Trendy bodajze ( w bramie naprzeciwko salonu Plusa). Zajmowala sie mna praktykantka, nikt nie raczyl mi oswiadczyc, ze Pani przyszla na sprawdzenie i testowala na moich wlosach. Zorientowalam sie w trakcie farbowania, powiedziala mi to sama praktykantka, a nie wlasciciel. Uwazam, ze to on powinien mi o tym powiedziec. W rezultacie spedzilam na fotelu jakies 4 godziny...Z racji tego, ze w domu rodzinnym jestem raz na przyslowiowy ''ruski rok'' byla to dla mnie ogromna strata czasu. Druga Pani pracujaca w tym salonie zdazyla obluzyc w tym czasie 4 inne osoby...i ja polecam jak najbardziej - wyczarowala sliczne fryzurki.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:16   #4652
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniag66 Pokaż wiadomość
Chelsee piękne te bukieciki - do mojej sukienki idealny byłby ten na pierwszym zdjęciu, tyle że ja będę zamawiać kwiaty w Chęcinach ponieważ tam mam ślub i będzie wygodniej i taniej Mam nadzieje ze taki ladny uda sie tez zrobic w kwiaciarni w Chęcinach
ja też bede brała ślub w Chęcinach, więc bedę czekała na relacje od Ciebie co do zadowolenia z kwiaciarni. Wiesz ile się płaci za ślub?? Bo ja ostatnio zamawiałm mszę slubną i jak zapytałam o opłaty, to ksiądz powiedział, że jeszcze za wczesnie o tym rozmawiac. Pytałam bo słyszałam ze to koszt okolo 800zł dka ksiedza, 250 organista i 150 koscielny..masakra jesli to prawda, to zastanowie się czy nie brac slubu w Kielcach, zwłaszcza, ze od ponad dwóch lata tutaj mieszkam.
Buciki bardzo ładne.
Stary 2008-06-24, 08:23   #4653
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
A nie za późno?ja bym sie bała, ze nie dam sobie rady ze szponami-musze sie przyzwyczaić!no chyba że masz już i uzupełniasz, albo nie robi Ci to różnicy!

i stało się.. 2 tygodnie temu byłam na weselu i bardzo spodobał mi się zespół który tam grał(znajomi mojego TŻ- nazwy nie pamiętam), a my już mamy zamówiony zespół Akord-niesłyszeliśmy ich na żywo-mam nadzieje że nie będziemy żałowali wyboru!;(
Sluchaj ja bylam na weselu w zeszla sobote i gral zespół Akord, Ladnie graja robia bardzo krotkie przerwy , tyle ze przez cale wesele nie zagrali zadnego nowego kawalka , oni graja typowo weselne piosenki i disco-polo Ale jedyny plus dla nich te krotkie przerwy noi oczywiscie dogadajcie sie z nimi co do zabaw.
paula_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 08:53   #4654
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam o fryzjera i kosmetyczki. Zapisałam się też na tipsy na 1 sierpnia
Puchatku gdzie umówiłaś się na tipsy?? Przypadkiem nie do pani Marty?

Mimezis serdeczne gratulucje!!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodzr zycia i udanej podróży. Czekamy z nuecierpliwością na szczegółową relację i zdjęcia

Powiedzcie mi dziewczynki czy czesałyście się kiedys może w salonie Oszin na ŚŁichowicach - w pawilonach zaraz obok Pasażu Świętokrzyskiego?? Ja zaryzykowałam i umówiłam się tam na czesanie do ślubu. Przekonały mnie zdjęcia fryzur wykonanych przez tamtejsze fryzjerki - mają sporo albumów i w zasadzie mają się czym pochwalić. Ale ciekawa jestem opinii kogoś, kto przekonał się na własnych włosach jak to wygląda w praktyce
Czekam na opinie

Ech do ślubu pozostał miesiąc a ja zastanawiam się co jeszcze powinnam załtwić - ciekawe o czym zapomnę...
Stary 2008-06-24, 08:55   #4655
tiffi1
Rozeznanie

A ja dzisiaj ubieram się w sukienkę wsiadam do samochodu i jadę na sesję. Zobaczymy jak będzie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 09:09   #4656
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26
Smile Zaproszenia

Dziewczyny czy mozecie doradzic gdzie najlepiej kupic zaproszenia?

Najlepiej od razu z możliwoscia wydruku naszych imion i wogole zeby byly ladne

Pozdr
Stary 2008-06-24, 09:12   #4657
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj ubieram się w sukienkę wsiadam do samochodu i jadę na sesję. Zobaczymy jak będzie
Ale super Jescze raz,ten ostatni raz w bieli,a potem to juz tylko pieluszki,kolki i papki dla niemowlat
Ja tez mam sesje po slubie.gdzie sie wybieracie?
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 09:28   #4658
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Zaproszenia

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość

Pozdr
my kupowaliśmy zaproszenia i winietkiw sklepiku MEGA na Sienkiewicza na przeciwko Kościoła Ewangelickiego;
Wybraliśmy tam zaproszenia i winietki z firmy MARSGRAF (zdj.zaproszenia i winietki w załączniku-znalazłam je na stronie Marsgraf) - tekst na zaproszeniu można wpisać dowolny My np. tekst ułożyliśmy na podstawie 2 innych zaproszeń

EDIT:
zdjęcie zaproszenia w ogóle nie oddaje jego koloru na zywo jest zupełnie inne, a ten przeźroczysty papierek jest wytłaczany takimi małymi kwiatuszkami, które można zobaczyć lepiej na zdjęciu winietki
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 09:28   #4659
Puchatek M.
Rozeznanie

Tipsy będę robić w Sekret- tak jak i makijaż

Zostało nam już tylko 6 zaproszeń do rozdania Nareszczie !
Stary 2008-06-24, 09:57   #4660
agunia82
Zakorzenienie

Kalex, z tego co widzę te zaproszenia nie były imienne, tak? A jeśli nie, to powiedz mi czy tylko na kopertach było adresowane do kogo to? I jak na to reagowali inni?
Ja mam problem trochę z TŻ-tem i jego rodzicami, bo kręcą nosem że zaproszenia nie imienne, że to nieładnie itp, a żeby to było imiennie to trzeba cały projekt przerobić i się nad tym pomęczyć (sami robimy zaproszenia, kolega nam wydrukuje w drukarni w której pracuje). A jeszcze pewnie skończy się na tym, że będę musiała je ręcznie wypisywać, czego chciałam uniknąć

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 10:39   #4661
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kalex, z tego co widzę te zaproszenia nie były imienne, tak? A jeśli nie, to powiedz mi czy tylko na kopertach było adresowane do kogo to? I jak na to reagowali inni?
Ja mam problem trochę z TŻ-tem i jego rodzicami, bo kręcą nosem że zaproszenia nie imienne, że to nieładnie itp, a żeby to było imiennie to trzeba cały projekt przerobić i się nad tym pomęczyć (sami robimy zaproszenia, kolega nam wydrukuje w drukarni w której pracuje). A jeszcze pewnie skończy się na tym, że będę musiała je ręcznie wypisywać, czego chciałam uniknąć
nie, nie, zaproszenia były imienne;

Jak pisałam wyżej tekst na zaproszeniu drukujesz dowolny i my mieliśmy mniej więcej taki test: że ja i TŻ wraz z Rodzicami zapraszają W.P. ............ (i tu mieliśmy dwa rzędy wykropkowane na wpisanie imienia i nazwiska gościa) i tak dalej i tak dalej. Można też było wybrać drugą wersję,że firma drukująca zaproszenia wypisuje od razy nazwisko gościa na zaproszeniu, ale my woleliśmy wpisać ręcznie. Do zaproszeń były koperty w kolorze ecru i je też ręcznie adresowałam
My akurat chcieliśmy wpisać ręcznie nazwiska gości na zaproszeniu i kopercie, żeby było coś od nas

Natomiast imię i nazwisko gościa na winietce mieliśmy drukowane już komputerowo (koszt to 1,50 zł za tą winietkę)-wydrukowałam na komputerze listę gości i dołączyłam do zamówienia. Panie się w 3 nazwiskach pomyliły i źle wydrukowały. ale za darmo były wydrukowane nowe,już poprawne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 10:52   #4662
paula_26
Raczkowanie

GG do paula_26

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
my kupowaliśmy zaproszenia i winietkiw sklepiku MEGA na Sienkiewicza na przeciwko Kościoła Ewangelickiego;
Wybraliśmy tam zaproszenia i winietki z firmy MARSGRAF (zdj.zaproszenia i winietki w załączniku-znalazłam je na stronie Marsgraf) - tekst na zaproszeniu można wpisać dowolny My np. tekst ułożyliśmy na podstawie 2 innych zaproszeń

EDIT:
zdjęcie zaproszenia w ogóle nie oddaje jego koloru na zywo jest zupełnie inne, a ten przeźroczysty papierek jest wytłaczany takimi małymi kwiatuszkami, które można zobaczyć lepiej na zdjęciu winietki
Dzieki Kalex za odpowiedz co do zaproszeń
Stary 2008-06-24, 10:57   #4663
agunia82
Zakorzenienie

I ja też Kalex ślicznie dziękuję za info

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 10:59   #4664
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez paula_26 Pokaż wiadomość

Pozdr
ja kupowłam przez internet . sama wybierasz tekst i rodzaj zaproszenia. ewentualnie dodatki.
http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php
naprawde polecam. zaproszenia śliczne i wykonane naprawde fachowo i na wysokim poziomie. czekaliśmy na nie 7 dni (termin wykonania) i 1 dzień dostawa kurierem.
Stary 2008-06-24, 11:00   #4665
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

proszę

sporo katalogów z zaproszeniami mają w tym sklepiku,choć nam tylko ten jeden wzór zaproszenia się spodobał no, ale my od samego pocxątku właśnie takiego fasonu szukaliśmy i w sumie to przerzucaliśmy kartkami w tych segregatorach az trafiliśmy na to

madziadominik- tak z ciekawosci, ile zapłaciłaś i za ile zaproszeń?
Stary 2008-06-24, 11:01   #4666
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
moje zaproszenia nie były imienne. ani nie bylo na nich napisane państwo młodzi wraz z rodzicami.
imiona osób zaproszonych pisaliśmy na kopercie a jeśli jakieś szły do wysłania to umieszczaliśmy je w zwykłej kopercie i dopiero na niej pisaliśmy adres.
nikomu to nie przeszkadzało a wręcz sie bardzo podobało ze zaproszenia proste bez udziwnień
Stary 2008-06-24, 11:03   #4667
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
proszę

sporo katalogów z zaproszeniami mają w tym sklepiku,choć nam tylko ten jeden wzór zaproszenia się spodobał no, ale my od samego pocxątku właśnie takiego fasonu szukaliśmy i w sumie to przerzucaliśmy kartkami w tych segregatorach az trafiliśmy na to

madziadominik- tak z ciekawosci, ile zapłaciłaś i za ile zaproszeń?
za 100 zaproszeń (w tym 40 na wesele i 60 na ślub) zapłaciłam 290zł. jako ze wybraliśmy przesyłkę kurierem 19 zł wiecej
Stary 2008-06-24, 11:08   #4668
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

to my drożej; mieliśmy 26 zaproszeń na ślub i chyba około 80 na ślub i wesele; zapłaciliśmy za wszystko (wraz z nadrukiem) coś około 400 zł.

natomiast za winietki (tj.winietka plus nadruk) zapłaciliśmy 108 zł (1,50 zł *72 szt.)
Stary 2008-06-24, 11:22   #4669
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
to my drożej; mieliśmy 26 zaproszeń na ślub i chyba około 80 na ślub i wesele; zapłaciliśmy za wszystko (wraz z nadrukiem) coś około 400 zł.

natomiast za winietki (tj.winietka plus nadruk) zapłaciliśmy 108 zł (1,50 zł *72 szt.)
z tego co patrzyłam to ceny sa na tej stronie takie standardowe. to wszystko zalezy od rodzaju zaproszenia jego komplikacji i dodatków. za nasze było 3,20. więc to niedużo. ale były też i po 6zł.
ale musze powiedziać że wybór mają duży i każdy znajdzie coś dla siebie
winietki będziemy sami drukować
Stary 2008-06-24, 11:32   #4670
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie pamiętam jak się maja ceny ze strony marsgraf to cen ze sklepu MEGA, ale za nasze zaproszenia coś ponad 3 zł wychodziło plus 75 zł za nadruk
Stary 2008-06-24, 11:41   #4671
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Ale super Jescze raz,ten ostatni raz w bieli,a potem to juz tylko pieluszki,kolki i papki dla niemowlat
Ja tez mam sesje po slubie.gdzie sie wybieracie?
Takkk, fajnie się ubrać jeszcze raz w sukienkę (pod warunkiem, że się zmieszczę).
jeśli chodzi o te pieluszki to daj Boże po wakacjach.

Co do zaproszeń ja kupowałam na allegro, byłam bardzo zadowolona
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 11:49   #4672
fenomenka84
Raczkowanie

My zaproszenia kupiliśmy na allegro, chciałam żeby było to coś oryginalnego i żeby później goście mieli fajną pamiątkę, dlatego zdecydowaliśmy sie na zaproszenie ze zdjęciem, poniżej wklejam przykładowe zaproszenie z aukcji. Po zakupie dostaje sie do wypełnienia formularz i wysyła zdjęcie które chce sie mieć na zaproszeniu, za każdym razem gdy dajemy naszym gościom zaproszenia są bardzo zaskoczeni i bardzo im się podobają. Rzeczywiście jak dostałam je i otworzyłam przesyłkę to szczęka mi opadła, nie spodziewałam się że wyjdą tak super, a zapłaciliśmy za nie 2.40 zł za sztukę.
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 11:54   #4673
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my z allegro mamy dekorację samochodu
Stary 2008-06-24, 12:29   #4674
Puchatek M.
Rozeznanie

Dzwoniła pani z salonu, że moja suknia przyszła W piątek o 11.30 przymiarka Mam przybyć z butami.
Stary 2008-06-24, 12:35   #4675
fenomenka84
Raczkowanie

Puchatek M. To super, zazdroszczę Ci, też by już chciała swoja przymierzyć . Koniecznie zrób zdjęcia jak będziesz mogła Ile czekałaś na swoją suknię???
Stary 2008-06-24, 12:39   #4676
Puchatek M.
Rozeznanie

Napewno zrobię fotki Zamawiałam 8 marca
Stary 2008-06-24, 12:42   #4677
fenomenka84
Raczkowanie

Puchatek M. No to czekamy do piątku na zdjęcia i relacje ja swoja zamawiałam też w marcu tylko pod koniec, ma przyjść w połowie lipca
Stary 2008-06-24, 12:44   #4678
Puchatek M.
Rozeznanie

Napewno wszystko opiszę i postaram się załączyć zdjęcia
To już lada dzień i swoją będziesz mierzyć
Stary 2008-06-24, 12:48   #4679
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Puchatku a gdzie zamawiałas suknie? bo nie pamietam
Stary 2008-06-24, 12:58   #4680
Puchatek M.
Rozeznanie

W Paryżance

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości