Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-15, 21:47   #1051
CoobaCK
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Moj pierwszy post i BAN

Edytowane przez CoobaCK
Czas edycji: 2007-11-15 o 22:59
CoobaCK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 22:15   #1052
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CliniqueSimply Pokaż wiadomość

Ja nie reklamuje swoich usług dziewczyny, rozmawiam z Wami, doradzam i pytam sie o wiele rożnych spraw ponieważ nikt nie jest doskonały.
Nie no skądże to tylko kryptoreklama, którą starasz się uprawiać. Skończ z tym albo posypią się punkty karne!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-16 o 20:52
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 23:06   #1053
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24
Smile Dot.: Kielce

Cześć Dziewczyny!!! ja też jestem przed przygotowaniami do ślubu.Widzę że świetnie się orientujecie w tym temacie. Dlatego mam prośbę, abyście podpowiedziały co nieco. Mam ślub 18.10.2008 mam zamówioną sale w Kamracie, a zespół Gratis. Wszystkie te zamówienia robiłam na biega. Sala mi się podoba bo u mnie wesele będzie na około 130 osób, co do zespołu to nie mam pojęcia czy jest ok, widziałam tylko dwie płyty jeszcze z przed 2 lat(więc trochę się martwię), mi się osobiście podobają dj. jak prowadzą imprezy (ale przyszli teściowie się nie zgadzają). Z suknią to jeszcze chyba mam czas narazie wzięłam się za odchudzanie ale mniej więcej wiem co mi się podoba. Mam teraz problem jeśli chodzi o kamerzystę i fotografa, gdybyście mogły coś doradzić jakieś stronki, nr tel. będę wdzięczna. Pozdrawiam
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 23:13   #1054
CoobaCK
Przyczajenie

Marta fajna podpucha z tym postem

Chodzi mi oczywiscie o post wyzej.

Nie ladnie
CoobaCK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 00:19   #1055
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Mam teraz problem jeśli chodzi o kamerzystę i fotografa, gdybyście mogły coś doradzić jakieś stronki, nr tel. będę wdzięczna. Pozdrawiam
Przeszukaj dokładnie wątek, dziewczyny wielokrotnie poruszały ten temat a nóż znajdziesz coś dla siebie

P.S Witamy na forum

Cytat:
Napisane przez CoonaCK
Marta fajna podpucha z tym postem

Chodzi mi oczywiscie o post wyzej.

Nie ladnie
Coś Ci się pomyliło
Stary 2007-11-16, 13:14   #1056
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Mam teraz problem jeśli chodzi o kamerzystę i fotografa, gdybyście mogły coś doradzić jakieś stronki, nr tel. będę wdzięczna. Pozdrawiam
przejrzyj ten wątek - juz pisałyśmy kogo polecamy
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 19:55   #1057
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Cześć dziewczyny. Wiem, że poruszałyście temat fotografa i kamerzysty ale nr. tel. dawałyście na prv więc dużo mi to nie pomogło. Mam prośbę do Magduska100 i Ewson13 Wy macie jakieś namiary z tego co patrzyłam, jakbyście jeszcze mi mogły na prv byłabym wdzięczna. Szukałam wątków i mam też pytanko do Oniaczeg masz ślub w ten sam dzień, a w jakiej parafii jeśli można wiedzieć , bo może w tej samej? Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-16, 22:12   #1058
magduska100
Raczkowanie

podawałam na forum numer do kamerzysty i fotografa wyżej na forum, ale podam jeszcze raz
697-210-122 SpaceMark - pan Jarek
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 23:32   #1059
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Magduśka100 dzieki bardzo!!! Szczerze to czytałam od początku tyle tego wszystkiego, że mam taki mętlik w głowie. Wiem,że zespół mam ok,sale też, tort najlepszy u Braci Janusza,makijaż w Wisonie na Solnej,a co do sukni to juz się całkiem pogubiłam i chyba zacznę od Celli, a i nie miła obsługa w Paryżance. Piszęte wnioski bo może nie tylko ja zaczynam dopiero poszukiwania i komuś sie przydadzą. Mam jeszcze pytań sto ale może zacznę od tego:
Czy ktoś miał ślub w parafii Ducha Św. w Kielcach? (Petitka)?
Dostałam namiary na kamerzyste Łukasik Zdzisław może wiecie coś więcej?
Ps:. Pozdrawiam i dzięki za wszelkie informacje.
Piekne zdjęcia ze ślubów tak bym chciała, żeby to już jutro było a tu jeszcze rok.
Stary 2007-11-18, 11:10   #1060
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Hej hej dziewuszki ;]Aktualizuje prośbę o opinie na temat ślubu w św. Maksymilianie. Tak szczerze to interesuje mnie tam głownie możliwość jakiejś ewentualnej dekoracji i wasza opinia o umiejętnościach organisty.Jak zwykle wdzięczna za każde info.buźka :-*
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-18, 12:39   #1061
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

swierze relacje z wesela w AMELIOWCE!
wesele na jakies 160 osob ale chyba nie wszyscy dopisali... na moje oko bylo jakies 120. Wielki minus kompletnie nie bylo gdzie tanczyc, brudne krzesla, malo jedzenia (3 posilki "cieple", na stolach pare zakasek) obsluga ok, stol wiejski rewelacja (duzym powodzeniem cieszyl sie prosiak) zespol "super band" oj na prawde byl super! juz od pierwszych taktow parkiet byl pelny, oczepiny extra poprowadzone, z duzym poczuciem humoru, wszyscy goscie byli zachwyceni tym zespolem
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-18, 13:07   #1062
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enya83 Pokaż wiadomość
wesele na jakies 160 osob ale chyba nie wszyscy dopisali... na moje oko bylo jakies 120. Wielki minus kompletnie nie bylo gdzie tanczyc, brudne krzesla, malo jedzenia (3 posilki "cieple", na stolach pare zakasek) obsluga ok, stol wiejski rewelacja (duzym powodzeniem cieszyl sie prosiak) zespol "super band" oj na prawde byl super! juz od pierwszych taktow parkiet byl pelny, oczepiny extra poprowadzone, z duzym poczuciem humoru, wszyscy goscie byli zachwyceni tym zespolem
Ja mam inne spostrzezenia . Bylam w HOTELU AMELIOWKA na weselu w pazdzierniku, zadnych brudnych krzesel nie widzialam. A moze Ty piszesz o innym hotelu w Ameliowce? Ponadto wydaje mi sie ze liczba posiłkow jest sprawa indywidualna Mlodej Pary- na tym przyjeciu, na ktorym bylam byly 4 -wyszlam o 2 w nocy, wiec nie wiem czy byl jeszcze jakis), przekasek mnostwo ! Zespol - nie znam nazwy, ale sami mlodzi : dziewczyna czarne włoski, mloda okolo 20 -23 lat , i trzech chlopakow w tym samym wieku, Byli rewelacyjni . Jedzenie było pyyyyyyyyyyyyyyyyszne:ehe m:
Stary 2007-11-18, 15:39   #1063
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Oniaczeg masz ślub w ten sam dzień, a w jakiej parafii jeśli można wiedzieć , bo może w tej samej? Pozdrawiam
No proszę ślub mam w parafii św. Jadwigi
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-18, 19:49   #1064
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Oniaczeq to fajnie ja w Duchu Św. w Kielcach.A jeśli chodzi o torty u Braci Janusza to śliczne robią dekoracje, nawet ostatnio sama sie dowiedziałam, że jadłam z tamtąd torty. Nawet nie wiedziałam a zamawiany jeden był na moje zaręczyny, akurat mój Misiek miał w ten dzień urodzinki a zamawiał mój tata. Natomiast jeśli chodzi o smak to jadłam lepsze. Dzięki bardzo za opinie na prv. Piszcie dalej jak macie jakieś wiadomości. Pozdrawiam
Stary 2007-11-19, 07:35   #1065
malgorzatkka
Raczkowanie

Mam do Was małą prośbę. Czy ktoś z Was nie ma nagrania z wesela na którym gral zespół "Twenty one". Zespół można na żywo obejrzec w Zamkowej ale zanim podpiszemy z nimi umowe chciała bym zobaczyć jak prowadzą wesele. Jeśli któś mógłby pożyczyć płytkę, prosze o info na priva. Z góry dziękuje.
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 08:39   #1066
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Cześć dziewczyny. Wiem, że poruszałyście temat fotografa i kamerzysty ale nr. tel. dawałyście na prv więc dużo mi to nie pomogło. Mam prośbę do Magduska100 i Ewson13 Wy macie jakieś namiary z tego co patrzyłam, jakbyście jeszcze mi mogły na prv byłabym wdzięczna. Szukałam wątków i mam też pytanko do Oniaczeg masz ślub w ten sam dzień, a w jakiej parafii jeśli można wiedzieć , bo może w tej samej? Pozdrawiam
ja mam fotografa i kamerzystę z Ella-Video: tel.: 041 368 74 12
http://www.abcslubu.pl/katalog_firm/firma/?id=1286

edit:
enya83 - sprawa posiłków, ich dobór, ilość itp. to już zależy od pary młodej
Stary 2007-11-19, 09:58   #1067
ewson13
Raczkowanie

Smile Dot.: Kielce

dagunia24, Oniaczeg mamy wesele w ten sam dzień ale widze, że ja jestem bardzo do tyłu bo narazie mam tylko sale i orkiestre (chyba musze sie wziąść do roboty hihihihi) jeśli chodzi o kamerzystów poszukam namiary i jutro prześlę bo sama szukam.
ewson13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 15:54   #1068
palila
Raczkowanie

Mam ogromny problem ze znalezieniem miejsca na wesele dla około 70 osób. Może macie jakieś sugestie.
Szczerze pisząc kontaktowałam sie już z kilkunastoma właścicielami sal w samych Kiecach i okolicy i niestety minimum to 100 osób.
Czyżby wróciła moda na duże wystawne wesela?!
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 16:17   #1069
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
Mam ogromny problem ze znalezieniem miejsca na wesele dla około 70 osób. Może macie jakieś sugestie.
Szczerze pisząc kontaktowałam sie już z kilkunastoma właścicielami sal w samych Kiecach i okolicy i niestety minimum to 100 osób.
Czyżby wróciła moda na duże wystawne wesela?!
naprawdę a gdzie pytaliście?

my będziemy mieli wesele na ok. 80 osób i nie mieliśmy problemów ze znalezieniem sali wesele będziemy mieli w restauracji Bristol i właściciel nic nie mówił, że musi być na min. 100 osób
jak szukaliśmy sali to byliśmy jeszcze w:
- hotelu Stangret, restauracji Victoria w hotelu Łysogóry, hotelu La-mar, hotelu Karczówka, hotelu Magnolia, restauracji Castor - tam tak samo bez problemów możesz wesele na taką liczbę gości urządzić
- w Leśnym Dworze też Wam zrobią wesele na mniejszą niż 100 liczbę osób, ale wtedy goście są usadzeni w dwóch salach:łososiowej i zielonej (i to nam się własnie nie podobało, bo nie chcemy rozdzielać gości, szukaliśmy sali, w której będzie się jadło i tańczyło); chyba, że wesele jest na ponad 100 osób to wtedy wszystko odbywa się w sali balowej

poza tym są dwa nowe hotele w Kielcach: Kameralny i willa magnat - pytaliście tam?

edit:
heh szczerze mówiąc to byłaby jakaś paranoja, bo jak ktoś chce mieć weselicho na większą niż 50, ale mniejszą 100 liczbę osób, a nie ma już więcej rodziny/znajomych to co ma zrobić? - nie może urządzić wesela? z tego wynikałoby, że trzeba brać ludzi z łapanki, żeby dobić do 100

naprawdę zaskoczyła mnie Twoja wiadomość...my z niczym takim się nie spotkaliśmy

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2007-11-19 o 16:22 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 19:29   #1070
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enya83 Pokaż wiadomość
Ja byłam na weselu gdzie grał ten zespół i naparawdę bardzo mi się podobało jak grają, więc zamówilismy ich. Będą grali u nas na weselu, więc się cieszymy: żywe instrumenty, 5 osób, i całkiem akceptowalna cena.
Kalex ile płacisz za kamerzystę, cikawa jestem bardzo, bo mnie pan powiedział 900zł.

Co do firm organizujących wesela to wszystko zalezy od miasta, bo jak masz welse w malym miescie to taka firma jest malo przydatna bo masz do wyboru niewiele sal itp. a poza tym 10% to dużo.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 19:47   #1071
palila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
naprawdę a gdzie pytaliście?

my będziemy mieli wesele na ok. 80 osób i nie mieliśmy problemów ze znalezieniem sali wesele będziemy mieli w restauracji Bristol i właściciel nic nie mówił, że musi być na min. 100 osób
jak szukaliśmy sali to byliśmy jeszcze w:
- hotelu Stangret, restauracji Victoria w hotelu Łysogóry, hotelu La-mar, hotelu Karczówka, hotelu Magnolia, restauracji Castor - tam tak samo bez problemów możesz wesele na taką liczbę gości urządzić
Zgadzam się z Tobą też uważam że to obłęd i też byłam w głębokim szoku.
Ale Tu Cię zdziwię bo na 2009 Hotel Paradiso, Ameliówka tylko powyżej 100. Jeśli chodzi o Magnolie to w soboty musi być powyżej 100 osób jak chce mniej to pozostaje mi każdy inny dzień tygodnia. To tylko przykłady. Przyznaje nie wiem jak w Stangrecie bo nie mogę sie dodzwonić
Dodam jeszcze (z tego pewnie powodu zaistniała nieścisłość w moi poprzednim poście) szukam sali w hotelu większa cześć gości jest przyjezdnych i uważam że to najlepsze rozwiązanie, a to znacznie ogranicza moje pole poszukiwań.
I tu niestety odpada La-mar oraz Kameralny cena za pokój (nie ma szans) nie mówiąc o Łysogórach.
Jeśli chodzi o wille magnat nie posiada tyle noclegów a druga sprawa (jak dla mnie) okolica targowiska nie ciekawa.
Niestety póki co nie mogę podjechać osobiście bo mieszkam obecnie 400 km od Kielc, pozostaje mi mail, telefon i forum
Dzieki
Stary 2007-11-19, 20:09   #1072
EVEEELIN
Raczkowanie

Kalex mamy tego samego kamerzyste a co do wypowiedzi palili to my mielismy ten sam problem ze znalezieniem malej sali. Chyba jest to spowodowane tym ze wlasciciele sal wiecej zarobią jesli wynajma sale na wieksza liczbe osob bo przeciez płaci sie od osoby. My wkoncu zdecydowalismy sie na sale w Hotelu Karczówka - mała i w sam raz na 60 0sob tym bardziej ze slub bedziemy miec w kościele na Karczówce.
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 20:18   #1073
anetkja
Przyczajenie

Witam
Prosze napiszcie cos o KAMRACIE
Z gory dzieki
Pozdrawiam
anetkja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 20:29   #1074
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - ja mam kamerzystę i fotografa z tego ellavideo i za wszystko razem płacimy 1200 zł. nie pamietam dokładnie ile zdjęć w takim większeym formacie wybraliśmy (mam to w umowie chyba zapisanealbo gdzieś moim notatniczku), ale chyba jakoś ok. 200, może 250?

eveeelin - ooo proszę nam się ten pan bardzo spodobał, tzn. odpowiada nam w 100% sposób filmowania i później zmontowania filmu, robi to tak jak my sobie wymarzyliśmy

palila - no zaskoczyłaś mnie co się porobiło....sorry, ale to głupota, jak ktoś nie ma tych 100 gości to go po prostu się olewa? paranoja...to może trzeba zacząć jakieś ogłoszenia dawać do gazet typu: szukam chętnych do roli gości na moim weselu
faktycznie jeśli masz dużo gości weselnych przyjezdnych to trzeba ich gdzieś zakwaterować i tutaj własnie hotel Łysogóry byłby super, ale ceny tam...La-mar też podobnie...
jak masz do zakwaterowania powyżej 20 gości przyjezdnych to Bristol i Stangret też niestety odpadają...chociaż Bristol to jeszcze może coś się znajdzie, ale w Stangrecie na pewno nie - z tego co nam mówili w marcu to mogą zakwaterować do 10 osób

a dzwoniłaś do tych 3 hoteli w Cedzynie?
Hotel Gromada - http://www.hotele.gromada.pl/?gromad...le&id=4&menu=1

Hotel uroczysko - www.hotel-uroczysko.com.pl

Hotel Echo - www.hotelecho.oit.pl

tak z ciekawości ok. ilu masz gości do zakwaterowania i czy z daleka od Kielc?bo jak gdzieś "z bliska" to wynajmijcie autokar, który gości przywiezie na ślub i wesele i później odwiezie Ja byłam z TŻtem we wrześniu u znajomych na weselu w Sandomierzu. Wynajęli autokar, który zawiózł gości z Kielc (zbiórka była pod domem pana młodego w Kielcach) na wesele i później o 4 rano odwiózł do Kielc

EDIT:
anetkja - mało jest tu opinii o Kamracie; te, które są wyglądają tak:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...8&postcount=46
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=125
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=418
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=978

korzystaj z opcji "przeszukaj wątek"
Stary 2007-11-19, 20:33   #1075
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

anetkja ja mam wesele w Kamracie, sale juz mam zamówioną widziałam też inne wesela na Video w tym lokalu mnie sie podoba.Mnie polecił ten lokal zespół ,który u mnie gra. Tu masz stronę http://kamrat.pl/oferta.html

ewson13 weź załatw więcej namiarów na tych kamerzystów, żebyśmy we 3 sie potem nie kłóciły. Ja też mam na razie tylko sale zespół i kościół, reszta w proszku.

palila na Karczówce maja małe sale, hotelu La-Mar nie polecam osobiści, właściciel jakiś nie normalny, jak jeden z gości rozbił talerzyk to do niego podszedł i zapytał sie czemu pan to zrobił?(no na pewno specjalnie rozbił bo mu sie nudziło!!!, nie normalny ten właściciel). Poza tym słyszałam, że gościom hotelowym robi na śniadanie jajecznice jak nie ma kucharza.

Edytowane przez dagunia24
Czas edycji: 2007-11-19 o 21:11
Stary 2007-11-19, 20:36   #1076
palila
Raczkowanie

Kalex - I tu niestety pojawia się problem goście mieszkają 300 km od Kielc i będzie ich około 40 osób.
Stary 2007-11-19, 20:39   #1077
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

palila - jeszcze możesz zadzwonić do Hotelu Kongresowego w Exbudzie:
www.kongresowy.pl;
wiem, że wesela robią też w Qubusie (ooo właśnie w tym hotelu też przecież byliśmy), ale nam się tam nie podobało, tańczysz przy samym głównym wejściu do hotelu, które w dodatku nie może byc zamknięte, bo wchodzą i wychodzą nim goście hotelowi, w ogóle beznadziejne miejsce jak dla nas
ostatnio w gazecie widziałam reklamę, że wesela organizują też w tym nowym Citi Parku na Paderewskiego: http://www.citipark.pl/ http://www.citi-hotel.emeteor.pl/

edit:
uuuu no to Stangret i Bristol też Ci odpadają spróbuj zadzwonić do tych hoteli z Cedzyny i Kongresowego. Hotele dość duże, więc z pewnością pomieszczą taką liczbę gości
Stary 2007-11-19, 20:43   #1078
palila
Raczkowanie

Wybieram się na święta do CK więc pewnie wybiorę się na oglądanie sal. Nie ma wyjścia bo mnie 2010 z terminami zastanie dzięki za pomoc Kalex
Stary 2007-11-19, 20:51   #1079
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie ma sprawy
Stary 2007-11-19, 20:54   #1080
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą też uważam że to obłęd i też byłam w głębokim szoku.
Ale Tu Cię zdziwię bo na 2009 Hotel Paradiso, Ameliówka tylko powyżej 100. Jeśli chodzi o Magnolie to w soboty musi być powyżej 100 osób jak chce mniej to pozostaje mi każdy inny dzień tygodnia. To tylko przykłady. Przyznaje nie wiem jak w Stangrecie bo nie mogę sie dodzwonić
Dodam jeszcze (z tego pewnie powodu zaistniała nieścisłość w moi poprzednim poście) szukam sali w hotelu większa cześć gości jest przyjezdnych i uważam że to najlepsze rozwiązanie, a to znacznie ogranicza moje pole poszukiwań.
I tu niestety odpada La-mar oraz Kameralny cena za pokój (nie ma szans) nie mówiąc o Łysogórach.
Jeśli chodzi o wille magnat nie posiada tyle noclegów a druga sprawa (jak dla mnie) okolica targowiska nie ciekawa.
Niestety póki co nie mogę podjechać osobiście bo mieszkam obecnie 400 km od Kielc, pozostaje mi mail, telefon i forum
Dzieki
Próbuj w Stangrecie. Tam na 100% organizują wesela poniżej 100 osób, a dodatkowo mogę Ci polecić świetny i niedrogi hotel** Maraton, zaraz obok nowej hali sportowej, 2 minuty drogi od Stangreta.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości