![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
kalex! nie smiej sie ze mnie! od nauki finskiego mozg mi sie lasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Kalex, ja nie mam żadnych wątpliwości że Twój TŻ padnie z wrażenia na widok Ciebie w sukni, no chyba żeby ze stresu zaniewidział
![]() Enya83, byłam dziś u tego złotnika i jestem trochę zawiedziona. Dziewczyna w pracowni powiedziała że oni w ogóle nie robią grawerowanych obrączek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Kalex Twoja suknia jest śliczna ....w ogolę strona którą mi pokazałaś, nie które modele cudo..ale muszę zacząć polować na mój upatrzony...kurde az sie napaliłam hehe
#1324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę o kontakt do tej Pani, naprawde nie dużo bierze za tą usługę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Przyczajenie
|
"A chlop mnie denerwuje, bo najchetniej w ogole by nie robil wesela, zal mu na wszystko kasy, sukienke mowi bym zalozyla po siostrze, a ja tu sie tak staram!
![]() witaj w klubie... ![]() ![]() Agniesia ja tez poprosze numer ![]() Edytowane przez malwos Czas edycji: 2008-01-07 o 20:19 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Wtajemniczenie
|
Wysłałam namiary na priv. Pozdrawiam
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie...mój akurat nie powiem ze sie nie stara , wybiera ze mną wszystko , ale jak mu pokazuje suknie to słyszę tylko "normalna, normalna, to Tobie ma sie podobać" a ja chce tez ładnie dla niego wyglądać i weź tu chłopa zrozum ![]()
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj byliśmy na 1 spotkaniu w tej poradni
![]() od razu napiszę, żebyście też się jakoś pomału za to zabierały ze swoimi narzeczonymi, bo takie spotkania w sumie trwają około 3 miesięcy ![]() To nie jest tak,że przychodzicie co tydzień, tylko kolejne spotkania są rozłożone w czasie, mniej więcej co 3-4 tygodnie ![]() My już mamy pierwsze za sobą, zostały nam jeszcze trzy ![]() Na spotkaniu było nawet bardzo przyjemnie, szłam z negatywnym nastawieniem i przez pierwsze 15 min siedziałam lekko spięta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mamy taką broszurkę o NPR przeczytać na kolejne spotkanie i będziemy o niej rozmawiać. Dostaliśmy jeszcze jedną książkę, o której będziemy rozmawiać na ostatnim spotkaniu. Spotkanie trwało półtorej godziny, kolejne będą trwać 45 min. Ogólnie mówiąc nie było źle - nikt mnie nie pytał o mój cykl miesiączkowy, nie wypytywała o nasze intymne sprawy, o to czy współżyjemy, czy stosujemy antykoncepcję itp. Raczej przedstawiała nam wiedzę teoretyczną i stanowisko Kościoła ![]() Na koniec stwierdziła, że jesteśmy przyzwoicie zorientowani w temacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to takie krótkie podsumowanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kalex dzięki na namiary na zaproszenia - na pewno się tam udam ![]() Swoją drogą to forum jest niewyczerpaną kopalnią niezbędnej wiedzy dla przyszłych panien młodych ![]() ![]()
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
Kalex, czyli trzeba by już zacząć mysleć o poradni? A co z kursem przedmałżeńskim? Bo nie wyłapałam, juz zrobiliście? Bo my jeszcze nawet tego nie zaczeliśmy załatwiać. Wyczytałam że w lutym o kapucynów będzie tygodniowy kurs ale mój narzeczony nie jest zachwycony pomysłem. On by wolał raz w tygodniu. Ale z info w necie zrozumiałam że najbliższe kursy w diecezji kieleckiej będą dopiero na przełomie kwietnia i maja, to juz późno. Nastawiłam się własnie na jakiś luty, żeby do kwietnia juz to pozałatwiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
No to chyba faktycznie muszę sie pospieszyć. Mnie by pasował termin u kapucynów, muszę chyba zacząć przekonywać do niego mojego TŻ. Chyba żeby któraś z Was dziewczyny słyszała o jakichś innych terminach kursów w najbliższym czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
ja jeszcze odnośnie cukierni i tortów i ciast. Ja byłam w cukierni Braci Janusz i tam powiedzieli mi 31 zł za kg tortu i ok 17-18 za kg ciast. Jak macie polecane cukiernie z ciastami to napiszcie bardzo proszę i ile kosztuje kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
dziewczny czy mozna isc do poradni zanim pojdzie sie na kurs przedmalzenski w kosciele?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: informacja ze strony klasztoru na Karczówce: NAJBLIŻSZY KURS PRZEDMAŁŻEŃSKI NA KARCZÓWCE - pewnie dopiero na początku Wielkiego Postu Proszę poczta elektroniczną zgłaszać do mnie chęć wzięcia udziału i powiadomić innych, którzy mogliby skorzystać. karczowkawtj@poczta.onet. pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Raczkowanie
|
ja proponuje Wam zajrzec do Kosciola na Karczowce. Kurs przedmalzenski trwa tam 4-5 dni. chodzi sie od poniedzialku do czwartku-piatku, takze w ciagu tygodnia ma sie go z glowy. a ksiadz ktory prowadzi sie super i zadnych dziwnych rzeczy nie opowiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Nie wiem, czy Ci pomogę, ale jeżeli chcesz, to zajrzyj proszę na stronę www.kis.prv.pl oraz http://krzysztof-kis.mp3.wp.pl/ - byłam na dwóch imperezach prowadzonych przez tego gościa - rewelka. Śpiewa super w kościele na zaślubinach oraz śpiewa i prowadzi całą imprezę na uroczystości weselnej - profesjonalnie i zawodowo, i to pomimo tego, że ma już kilka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
AnkaCK77 - Twoje rady na pewno się przydadzą, ale innym dziewczynom, bo Tiara już od pół roku jest szczęśliwą mężatką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam P>S> I powiem Ci jedno nie sugeruj sie cena.Bracia janusz sanajlepsi(nie jesteśmy rodzina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Przyczajenie
|
Ja również uważam że torty od Braci Janusz są bezkonkurencyjne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
gosik - ja przyszłam tak "z ulicy", w ogóle nie wiem czy wtedy były jakieś zapisy przez maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
nie trzeba sie zapisywac...mozna z ulicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Przyczajenie
|
Do Kalex. Czy ja również mogłabym zobaczyć Twoją sukienkę. Po przeczytaniu tych wszystkich postów zżera mnie ciekawość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Przyczajenie
|
ja w sprawie tego kursu na karczowce.... czyli mozna przyjsc w poniedzialek tak na dziendobry i wejsc na takie "zajecia"???nie bardzo zrozumialam... czy moze jest jakas data rozpoczecia kursu?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Raczkowanie
|
kalex dzięki za informacje o tych naukach. Przeczytałam to co napisałaś mojemu to powiedział, że nie będzie na taki kurs chodzić. A jakieś pieniążki tej Pani za ten kurs trzeba płacić, a za materiały ile? Fajnie że mi się będzie chciało jakąś książkę czyta.ć Załamana jestem jeszcze tyle trwają miały być 3 spotkania już 4 wymyślają
![]() A czy bez tych nauk do ślubu nie dopuszczą, może ktoś miał taki przypadek? |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakby któraś miała ochotę na wycieczkę, to mogę polecić weekendowe nauki koło Wadowic w normalnej atmosferze ![]() ![]()
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
dagunia24 - hahaha no mam nadzieję,że za tą poradnię nic nie będę już płacić
![]() z tego co wiem to musisz mieć zaliczoną poradnię przedmałżeńską, nie wiem czy dostaliście już kwitek na nią od księdza - my dostaliśmy taką kartkę gdzie są wynumerowane te 4 spotkania i po każdym kobietka pisze datę i się podpisuje. Ukończenie kościelnego kursu przedmałżeńskiego i poradni jest teraz wymagane, żeby parę dopuścić do ślubu... jak nie chcecie na to chodzić to chyba będziecie musieli to jakoś załatwić ![]() może masz kogoś znajomego albo znasz kogoś, kto taką poradnię prowadzi i Wam po prostu podpisze te zaświadczenia. ale nic nie stoi na przeszkodzie,żebyście na to poszli ![]() ![]() ![]() ![]() co do tej książki to na pewno jej całej nie przeczytamy, tylko 2 rodziały ![]() malwos - kurs przedmałżeński na Karczówce ma dopiero się rozpocząć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.