Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-07, 15:13   #1321
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja
Dot.: Kielce

kalex! nie smiej sie ze mnie! od nauki finskiego mozg mi sie lasuje
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 17:24   #1322
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, ja nie mam żadnych wątpliwości że Twój TŻ padnie z wrażenia na widok Ciebie w sukni, no chyba żeby ze stresu zaniewidział
Enya83, byłam dziś u tego złotnika i jestem trochę zawiedziona. Dziewczyna w pracowni powiedziała że oni w ogóle nie robią grawerowanych obrączek bo potem jest problem z korekcją rozmiaru. No a ja chciałabym jakiś delikatny grawerek, oczywiście taki żeby w przyszłości można było powiększać. I teraz nie wiem sama Już się nastawiłam że tam będziemy robić a tu zonk... Hm, chcę tradycyjne ale takie nie do końca, niechby był jakiś wzorek...
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 17:41   #1323
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Kalex Twoja suknia jest śliczna ....w ogolę strona którą mi pokazałaś, nie które modele cudo..ale muszę zacząć polować na mój upatrzony...kurde az sie napaliłam hehe
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 18:55   #1324
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
Wzięłam numer telefonu do tej kosmetyczki( a w zasadzie okazała się wizażystką) z "Kącika Urody", o którym wcześniej pisałam. Jakby któraś z Was była zainteresowana to podam na priv.

Proszę o kontakt do tej Pani, naprawde nie dużo bierze za tą usługę
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 20:18   #1325
malwos
Przyczajenie

"A chlop mnie denerwuje, bo najchetniej w ogole by nie robil wesela, zal mu na wszystko kasy, sukienke mowi bym zalozyla po siostrze, a ja tu sie tak staram! "- napisala jedna z wizazanek

witaj w klubie... podobniez kazdy facet tak ma ...

Agniesia ja tez poprosze numer

Edytowane przez malwos
Czas edycji: 2008-01-07 o 20:19 Powód: blad
malwos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 20:24   #1326
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Proszę o kontakt do tej Pani, naprawde nie dużo bierze za tą usługę
Wysłałam namiary na priv. Pozdrawiam
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 07:50   #1327
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez malwos Pokaż wiadomość
"A chlop mnie denerwuje, bo najchetniej w ogole by nie robil wesela, zal mu na wszystko kasy, sukienke mowi bym zalozyla po siostrze, a ja tu sie tak staram! "- napisala jedna z wizazanek

Nie przejmuj sie...mój akurat nie powiem ze sie nie stara , wybiera ze mną wszystko , ale jak mu pokazuje suknie to słyszę tylko "normalna, normalna, to Tobie ma sie podobać" a ja chce tez ładnie dla niego wyglądać i weź tu chłopa zrozum
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 08:32   #1328
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziewczyny wczoraj byliśmy na 1 spotkaniu w tej poradni
od razu napiszę, żebyście też się jakoś pomału za to zabierały ze swoimi narzeczonymi, bo takie spotkania w sumie trwają około 3 miesięcy
To nie jest tak,że przychodzicie co tydzień, tylko kolejne spotkania są rozłożone w czasie, mniej więcej co 3-4 tygodnie

My już mamy pierwsze za sobą, zostały nam jeszcze trzy Na kolejne też już jesteśmy umówieni.
Na spotkaniu było nawet bardzo przyjemnie, szłam z negatywnym nastawieniem i przez pierwsze 15 min siedziałam lekko spięta , ale potem już jakoś poszło. Kobietka jakoś bardzo nawiedzona nie była Najpierw opowiadała nam jakieś rzeczy o sferze duchowej, o rodzicielstwie itp. Później zaczęła rozmowę o naturalnych metodach planowania rodziny, wyjęła obrazki i omawiała nam narządy rozrodcze żeńskie i męskie, dalej było o cyklu miesiączkowym kobiety (tu kobietka była zachwycona moją i TŻta wiedzą), potem przeszła do antykoncepcji (oczywiście,że to zło itp. itd.). Na koniec dostaliśmy materiały na kolejne spotkania (za opłatą) no i ja dostałam....zeszyt ćwiczeń w którym mam ten sławetny wykres wykonać w sumie to kobietka nie mówiła:że pani na kolejne spotkania tu wykona ten wykres itp., tylko powiedziała,że gdybym była uprzejma to ćwiczenia wykonać...ale widziałam po niej,że w sumie to powinnam to wykonać
Poza tym mamy taką broszurkę o NPR przeczytać na kolejne spotkanie i będziemy o niej rozmawiać. Dostaliśmy jeszcze jedną książkę, o której będziemy rozmawiać na ostatnim spotkaniu.
Spotkanie trwało półtorej godziny, kolejne będą trwać 45 min.
Ogólnie mówiąc nie było źle - nikt mnie nie pytał o mój cykl miesiączkowy, nie wypytywała o nasze intymne sprawy, o to czy współżyjemy, czy stosujemy antykoncepcję itp. Raczej przedstawiała nam wiedzę teoretyczną i stanowisko Kościoła
Na koniec stwierdziła, że jesteśmy przyzwoicie zorientowani w temacie W sumie mogłaby powiedzieć, że jesteśmy bardzo dobrze zorientowani, ale my czasami w ogóle nie rozumieliśmy o co jej chodzi zadawała pytanie, ale tak zagmatwane, że kompletnie nie wiedziałam co jej odpowiedzieć a tu się okazywało, że chodziło o jakąś błachostkę, tylko ona nie umiała chyba (wstydziła się?) zapytać wprost, tylko okrężnie i używając wyszukanych słów

to takie krótkie podsumowanie
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 09:10   #1329
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość

a ja chciałam Wam polecić miejsce, gdzie możecie obejrzeć pełno wzorów zaproszeń ślubnych. Byłam dziś w mieście i za radą mojej mamy udałam się do sklepu z artykułami biurowymi na ul. Sienkiewicza na przeciwko Kościoła Ewangelickiego (taki mały sklepik). Panie mają 10 katalogów z wzorami zaproszeń, winietkami na stół, menu. Ja dziś tylko 2 przejrzałam i bardzo mi się spodobało to, co oferują, bo sporo zaproszeń jest właśnie takich, o jakich myślimy z TŻ-tem
Cena za zaproszenie wynosi tak od 2,50/2,70 zł do chyba 4,70 maksymalnie. Tak na szybko zapamietałam ceny z tych katalogów co oglądałam. Cena za winietkę na stół to coś około 1,20.
Na realizację zamówienia czeka się do tygodnia.
Także my na pewno jakoś w marcu się tam wybierzemy pooglądać zaproszenia i coś wybierzemy

Kalex dzięki na namiary na zaproszenia - na pewno się tam udam

Swoją drogą to forum jest niewyczerpaną kopalnią niezbędnej wiedzy dla przyszłych panien młodych Dzięki dziewczynki, że jesteście
Stary 2008-01-08, 09:22   #1330
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, czyli trzeba by już zacząć mysleć o poradni? A co z kursem przedmałżeńskim? Bo nie wyłapałam, juz zrobiliście? Bo my jeszcze nawet tego nie zaczeliśmy załatwiać. Wyczytałam że w lutym o kapucynów będzie tygodniowy kurs ale mój narzeczony nie jest zachwycony pomysłem. On by wolał raz w tygodniu. Ale z info w necie zrozumiałam że najbliższe kursy w diecezji kieleckiej będą dopiero na przełomie kwietnia i maja, to juz późno. Nastawiłam się własnie na jakiś luty, żeby do kwietnia juz to pozałatwiać.
Stary 2008-01-08, 09:29   #1331
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie...mój akurat nie powiem ze sie nie stara , wybiera ze mną wszystko , ale jak mu pokazuje suknie to słyszę tylko "normalna, normalna, to Tobie ma sie podobać" a ja chce tez ładnie dla niego wyglądać i weź tu chłopa zrozum
najgozej jak facet sie wtraca, oni sa stworzeni do nazekania. dziewczynki wiecie moze w ktorych kosciolach organizuja kursy przedmalzenskie?
eweline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 11:12   #1332
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Kalex dzięki na namiary na zaproszenia - na pewno się tam udam

Swoją drogą to forum jest niewyczerpaną kopalnią niezbędnej wiedzy dla przyszłych panien młodych Dzięki dziewczynki, że jesteście
też tak myślę - ten wątek do kopalnia wiedzy i pomysłów

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kalex, czyli trzeba by już zacząć mysleć o poradni? A co z kursem przedmałżeńskim? Bo nie wyłapałam, juz zrobiliście?.
tak, my ten kościelny kurs przedmałżeński mamy już zrobiony
Stary 2008-01-08, 11:20   #1333
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

tak, my ten kościelny kurs przedmałżeński mamy już zrobiony

No to chyba faktycznie muszę sie pospieszyć. Mnie by pasował termin u kapucynów, muszę chyba zacząć przekonywać do niego mojego TŻ. Chyba żeby któraś z Was dziewczyny słyszała o jakichś innych terminach kursów w najbliższym czasie?
Stary 2008-01-08, 11:47   #1334
tiffi1
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
ja jeszcze odnośnie cukierni i tortów i ciast.
Ja byłam w cukierni Braci Janusz i tam powiedzieli mi 31 zł za kg tortu i ok 17-18 za kg ciast.
Jak macie polecane cukiernie z ciastami to napiszcie bardzo proszę i ile kosztuje kg.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 11:47   #1335
asiulka84
Raczkowanie

dziewczny czy mozna isc do poradni zanim pojdzie sie na kurs przedmalzenski w kosciele?
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 12:13   #1336
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
dziewczny czy mozna isc do poradni zanim pojdzie sie na kurs przedmalzenski w kosciele?
można

EDIT:
informacja ze strony klasztoru na Karczówce:
NAJBLIŻSZY

KURS PRZEDMAŁŻEŃSKI

NA KARCZÓWCE - pewnie dopiero na początku Wielkiego Postu

Proszę poczta elektroniczną zgłaszać do mnie chęć wzięcia udziału

i powiadomić innych, którzy mogliby skorzystać.

karczowkawtj@poczta.onet. pl
Stary 2008-01-08, 12:21   #1337
julies
Raczkowanie

ja proponuje Wam zajrzec do Kosciola na Karczowce. Kurs przedmalzenski trwa tam 4-5 dni. chodzi sie od poniedzialku do czwartku-piatku, takze w ciagu tygodnia ma sie go z glowy. a ksiadz ktory prowadzi sie super i zadnych dziwnych rzeczy nie opowiada.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 12:23   #1338
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
ja proponuje Wam zajrzec do Kosciola na Karczowce. Kurs przedmalzenski trwa tam 4-5 dni. chodzi sie od poniedzialku do czwartku-piatku, takze w ciagu tygodnia ma sie go z glowy. a ksiadz ktory prowadzi sie super i zadnych dziwnych rzeczy nie opowiada.
potwierdzam, ja robiłam własnie kurs na Karczówce
Stary 2008-01-08, 12:47   #1339
AnkaCK77
Przyczajenie

Post Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Ja wychodze za maz w 14 lipca 2007 slub bedzie w Katedrze a wesele w Lesnym Dworze, bo uwazam ze to najpiekniejsza sala w Kielcach i bylam juz tam na wielu bardzo udanych imprezach.... Strasznie sie boje wyboru zespolu bo tak naprawde nic mi sie nie podoba...
Witaj!
Nie wiem, czy Ci pomogę, ale jeżeli chcesz, to zajrzyj proszę na stronę www.kis.prv.pl oraz http://krzysztof-kis.mp3.wp.pl/ - byłam na dwóch imperezach prowadzonych przez tego gościa - rewelka. Śpiewa super w kościele na zaślubinach oraz śpiewa i prowadzi całą imprezę na uroczystości weselnej - profesjonalnie i zawodowo, i to pomimo tego, że ma już kilka ładnych lat. Muza jest non-stop i to różnorodna. Wiem, że moja koleżanka musiała się go trochę naprosić, bo on w zasadzie nie przyjmuje takich imprez weselnych, ale jak się już podejmnie, to nie można mu nic kompletnie zarzucić. Wszyscy, bawią się znakomicie. Jak chcesz, to możesz go usłyszeć w dniu 26 stycznia 2008 roku w Katedrze o godz. 17,00, (będzie śpiewał Ave Maria i jeszcze dwie pieśni na wejście Młodych do kościoła i po zakończeniu zaślubin). Mojej koleżance udało się go namówic do poprowadzenia jej uroczystości weselnej. Ja dałam jej na niego namiary, była u niego w domu na próbie, słyszała go na żywo i obejrzała kilka filmów z takich imprez oraz jego występów w TV i też była zachwycona. Druga część wesela odbędzie się w Hotelu "Bristol" - bardzo fajny lokal. Bardzo bogato i wystawnie wyglada nowa sala w Willi MAGNAT przy ul. Wróblewskiego oraz w nowym Hotelu "Kameralny" przy Tarnowskiej, ale tam sala jest troszkę smutna, lecz przecież można ją samemu przystroić. To tyle. Trzymaj się cieplutko i niech Ci się Twoja uroczystość uda w 105%.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 13:02   #1340
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

AnkaCK77 - Twoje rady na pewno się przydadzą, ale innym dziewczynom, bo Tiara już od pół roku jest szczęśliwą mężatką
Stary 2008-01-08, 13:06   #1341
ayschen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Wszytskiego dobrego w Nowym Roku!

Kalex pochwal się suknią - ciekawa jestem bardzo.
Agniesia czy moge prosić namiar na strone z tym samochodem.

Dziewczynki mam do Was kilka pytań.
Byłam ostatnio w cukierni Braci Janusz i zastanwiam się nad tortem od nich. Mozecie mi powiedzieć czy u Sołtyków są lepsze torty i jaka jest cena za kg i jakie smaki.
I drugie pytanie: gdzie zamawiacie ciasta i tez czy mogłybyście polecić dobre ciasta i ile za kg.?
Bedę wdzięczna.

A co do salonów ostatnio byłam w Cymbeline - ruch, tłok, panie mają katalog z wieloma sukniami ale tylko 8 z nich mają salonie, trzeba wybierać modele z wieszaków. Dosyć strojne jak dla mnie i drogie.

Byłam w MS Moda, porazka na całej linii nic mi sie nie pdoodbało.
Byłam też w Paryżance i tam była miła obsługa i nawet 2 sukienki przymierzyłam.

Czas nagli a ja sukienki nie mam. Znaczy znalazłam za 3,5 tyś to trochę dużo jak dla mnie. Zobaczymy
Jesli tort to tylko od braci Janusz.Byłam na kilka weselach.I zawsze rozpoznaje ich torty.Mistrzostwo świata( z bananami).Mniam.Ja na swoje wesele który bedzie w przyszłym roku napewno zamówie własnie ten

Pozdrawiam

P>S>
I powiem Ci jedno nie sugeruj sie cena.Bracia janusz sanajlepsi(nie jesteśmy rodzina
ayschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 13:15   #1342
madzia210333
Przyczajenie

Ja również uważam że torty od Braci Janusz są bezkonkurencyjne!
madzia210333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 13:16   #1343
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
potwierdzam, ja robiłam własnie kurs na Karczówce
Kalex, czy na ten kurs trzeba zapisywać się drogą elektroniczną? Czy po prostu można przyjść z ulicy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 13:27   #1344
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik - ja przyszłam tak "z ulicy", w ogóle nie wiem czy wtedy były jakieś zapisy przez maila było ogłoszenie o rozpoczęciu kursu to sobie po prostu poszłam na 1 spotkanie, bez jakiegoś zapisywania się
Stary 2008-01-08, 13:45   #1345
julies
Raczkowanie

nie trzeba sie zapisywac...mozna z ulicy
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 14:12   #1346
madzia210333
Przyczajenie

Do Kalex. Czy ja również mogłabym zobaczyć Twoją sukienkę. Po przeczytaniu tych wszystkich postów zżera mnie ciekawość.
madzia210333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 15:08   #1347
malwos
Przyczajenie

ja w sprawie tego kursu na karczowce.... czyli mozna przyjsc w poniedzialek tak na dziendobry i wejsc na takie "zajecia"???nie bardzo zrozumialam... czy moze jest jakas data rozpoczecia kursu?
malwos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 15:12   #1348
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

kalex dzięki za informacje o tych naukach. Przeczytałam to co napisałaś mojemu to powiedział, że nie będzie na taki kurs chodzić. A jakieś pieniążki tej Pani za ten kurs trzeba płacić, a za materiały ile? Fajnie że mi się będzie chciało jakąś książkę czyta.ć Załamana jestem jeszcze tyle trwają miały być 3 spotkania już 4 wymyślają ach...

A czy bez tych nauk do ślubu nie dopuszczą, może ktoś miał taki przypadek?
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 15:17   #1349
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
kalex dzięki za informacje o tych naukach. Przeczytałam to co napisałaś mojemu to powiedział, że nie będzie na taki kurs chodzić. A jakieś pieniążki tej Pani za ten kurs trzeba płacić, a za materiały ile? Fajnie że mi się będzie chciało jakąś książkę czyta.ć Załamana jestem jeszcze tyle trwają miały być 3 spotkania już 4 wymyślają ach...

A czy bez tych nauk do ślubu nie dopuszczą, może ktoś miał taki przypadek?
Czasem nauki odpuszczają: w nagłych w(y)padkach

Jakby któraś miała ochotę na wycieczkę, to mogę polecić weekendowe nauki koło Wadowic w normalnej atmosferze Dodatkowo zamiast wizyt w poradni można tam zrobić warsztaty komunikacji małżeńskiej, które trwają w sobotę od 09.00-14.00 i są bardzo przyjemne. A co najważniejsze nie trzeba łazić do poradni i robić wykresów
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 15:21   #1350
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dagunia24 - hahaha no mam nadzieję,że za tą poradnię nic nie będę już płacić bez jaj... już i tak ponad 20 zł zapłaciliśmy za te materiały...
z tego co wiem to musisz mieć zaliczoną poradnię przedmałżeńską, nie wiem czy dostaliście już kwitek na nią od księdza - my dostaliśmy taką kartkę gdzie są wynumerowane te 4 spotkania i po każdym kobietka pisze datę i się podpisuje.
Ukończenie kościelnego kursu przedmałżeńskiego i poradni jest teraz wymagane, żeby parę dopuścić do ślubu...
jak nie chcecie na to chodzić to chyba będziecie musieli to jakoś załatwić
może masz kogoś znajomego albo znasz kogoś, kto taką poradnię prowadzi i Wam po prostu podpisze te zaświadczenia.

ale nic nie stoi na przeszkodzie,żebyście na to poszlinaprawdę można się nieźle rozerwać i dowiedzieć "nowych"rzeczy nasz kobietka bardzo nawiedzona nie była, ale też dała takie newsy,że mało z krzesła nie spadłam(np. minipigułka, spirala i tabletka "po" to środki wczesnoporonne lub poronne, a po odstawieniu tabletek anty bardzo trudno odzyskać płodność...). Ja tam się z nią nie kłóciłam, bo po 1 mi się nie chciało, a po 2 i tak "ona wie lepiej" to co sobie będę nerwy strzępić

co do tej książki to na pewno jej całej nie przeczytamy, tylko 2 rodziały (kobitka pow, że 2 rozdziały to minimum, więc wykonamy plan minimum)

malwos - kurs przedmałżeński na Karczówce ma dopiero się rozpocząć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości