|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Jeju ale ze mnie weteran... PRZECZYTAŁAM CAŁY WĄTEK ufff :p Kiedyś próbowałam z zimnym prysznicem na włosy ale ja nie płukałam samych włosów tylko lałam sobie lodowatą wodą po głowie
Teraz spróbuje same włoski Teoria co do wzmożonego odrastania skórek po ich wycięciu cążkami bądź narastania skóry na piętach po starciu jej pumeksem jest jak najbardziej słuszna Ja mam dobry patent na jędrną skóre... naprzemienne natryski zimno-ciepłe (różnica temperatur duuuża i silny strumień wody) przy każdym prysznicu, piling kawowy raz lub dwa razy w tygodniu oraz masaże również pod prysznicem (obecnie kochanym żelem nivei z nasadką masującą). Niestety moje ciałko nie jest idealne bo jestem strasznym leniem (ale zbieram się żeby to jak najszybciej zmienić) więc do patentu na jędrną skóre należy koniecznie dołożyć ćwiczenia Na gładką i milutką w dotyku skore polecam jeszcze balsam nawilżający lirene body colour jest Boooooski
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
to jak mam wtedy wlaczyc z gruba pietka?jak nie wycinac i nie pumeksowac?
|
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Mysle że peelingi mogłyby pomoc oraz kremy złuszczające... Niby mają to samo zadanie co pumeks ale nie powodują potem nadmiernego narastania skóry i przede wszyskim są bardziej higieniczne
|
|
|
|
#634 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam tarki i jest ok, na noc smaruję stopy oliwką, zakładam woreczki, skarpetki i idę spać. Rano stópki są o wiele gładsze, a po tygodniu masz jak pupa niemowlaka
Tylko lakier szybciej odpada
|
|
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie-w KWC z Scholla jest tarka i pilnik do stop- jaka jest roznica miedzy tymi 2 produktami? jak czesto i w jaki sposob nalezy stosowac tarke i pilnik do stop? czy dobrze mysle, ze tarki uzywamy do usuwania zgrubialego naskorka, a nierownosci polerujemy pilnikiem? a na koniec krem do stop.
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co zrozumiłam pilnik to taka lżejsza wersja tarki, czyli jak masz grubą warstwę naskórka to ścierasz tarką, a pilnikiem doszlifowujesz efekt
No i potem krem. A lakier według mnie właścnie przez te woreczki szybciej odpryskuje, bo mimo, ze robię 'dziurki oddechowe' to przecież stopa jest owinięta folią, ale mogę się mylic
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o płukanie włosów zimną wodą to czy robicie to zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa czy pod włos?tak sie zastanawiam bo skoro nie powinno się suszyc włosów od spodu to może nie wolno ich w ten sposób płukac ?mam zamiar wypróbować ten sposób jutro ale nie wyobrażam sobie żeby lodowata woda lała mi się po plecach |
|
|
|
|
#642 |
|
BAN stały
|
a ja mam problem bo po przeplukaniu wloskow zimna woda przez kilka minut mialam pozniej wyjatkowo matowe i wogole jakies okropne:/ wogole nie zdalo to u mnie egzaminu.Tak sie zastanawiam czy to nie wina szamponu z tymi calymi silikonami czy czyms
uzywam sunsilka czerwonego. Aha co do plukania zimną woda to chyba wczesniej tez odzywke trzeba nalozyc aby mogla sie wchlonac w "otwarte" pod wplywem ciepla łuski wlosa,a nastepnie zamknac je zimna woda? Aha dziewczyny mam do Was pytanko: czym mozna sprawic aby wloski byly gesciejsze,wiecej ich roslo itp?
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
a co myslicie o obcinaczu piet scholla?o zgrozo jak to zobaczylam to sie przerazilam
ale zaciekawilam hehe a ja nie wiem czym sie tarka od pumeksu rozni?tam chyba tez zostaja bakterie?ja myslam ze tarka to taki pumeks tlyko inaczej rozlozony ;p hehe
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tarka jest ultra higieniczna, można ją dokładnie umyć i wyparzyć. Pilnika można spokojnie używać codziennie, zwłaszcza latem. Swoją drogą to nic tak nie niszczy i nie wysusza skóry stóp jak woda morska i piasek. Będąc nad morzem trzeba się naprawdę przykładać do pielęgnacji stóp, nie zapominać o częstym kremowaniu. |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dla mnie to moga byc rożne opcje (odrazu po, kilka minut po, długo po ). A tak w ogole to chcialabym Was prosić, zebyście napisaly jak Wy sie z tą odzywką (maską) obsługujecie, bo ja wczoraj trzymałam na wlosach Wax'a ale teraz mam jakieś sianowate i matowe wlosy z gory dziekuje |
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Ja też przeglądnęłam cały wątek
I co mogę nowego dodać, tyle się już tu przewinęło patentów na bycie NAJ NAJ . Chyba tylko to, by znaleźć swoje silne strony i je podkreślać i dbać o nie, by jak najdłużej były naszymi mocnymi punktami. Np. ja maniakalnie dbam o... pośladki i brzuch - biustu nie mam w ogóle praktycznie, więc muszę się namęczyć, by jako tako się prezentować, natomiast pupa i brzuch mają szanse być jak z obrazka. Lubię ćwiczenia na mięśnie brzucha, nawilżam obsesyjnie skórę na pośladkach, robię regularne peelingi, zimne prysznice, smaruję zarówno brzuszek jak i pupę modelującymi żelami, ujędrniającym balsamem... są efekty!
|
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam jeszcze po umyciu zebow krotki masaz ust szczoteczka
sa gladziutkie, maja ladny kolor
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio znalazłam jakieś zapomniany olejek do włosów Oriflame. Podgrzałam go, wymieszałam z Wax`em i nałożyłam na włosy. Zawinęłam to folią spożywczą, ręcznikiem i położyłam się z myślą, że za godzinę to zmyję. Niestety przysnęłam na dobre i miksturę zmyłam dopiero rano. Ale włosy błyszczały jak nigdy;-)
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed wyjściem z domu to obowiązek. Świeży oddech i piękne usta muśnięte błyszczykiem |
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrnelam przez caly wątek, wydaje mi sie ze napisalyscie juz wszystko co się da
.Jesli mam napisac o swoich patentach to na pewno nie raz powtórzę te wasze .Ale mam nadzieje ze nikomu to nie przeszkadza.
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiej firmy?
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żel nazywa sie po prosty Euphrasiae - żel swietlikowy pod oczy. Ale tak naprawde firma jest bez znaczenia. Ważne zeby był świetlikowy, inne mi nie pomagały.
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item116119271_..._allwaves.html Ja kupowalam ją na targach. Stosowana "tradycyjnie" nie przynosila efektow i obciążała włosy. Dlatego polecam ja tylko przy stosowaniu na noc i zmywaniu rano
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
A oto mój patent na ładne paznokcie
(zawsze miałam z nimi problemy- rozdwajające się, strasznie miękkie i słabe) :-balsam do paznokci HERBA STUDIO do kupienia w aptece - witamina A i E w kroplach, ok. 5-6 zł za jedną buteleczkę Paznokcie zrobiły się twardsze i przestały się rozdwajać |
|
|
|
#660 |
|
Gość
|
Mój patent, o którym zupełnie zapomniałam, ale wczorajszy lot mi o nim przypomniał.
Na spuchnięte nogi: wymasować od stóp włącznie do ud balsamem antycellulitowym Ziai z tej serii pomarańczowej. Drenaż murowany, nogi po chwili są o nieba lżejsze. A jeszcze jak Teżet to zrobi, to w ogólę przemiło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Teraz spróbuje same włoski
Teoria co do wzmożonego odrastania skórek po ich wycięciu cążkami bądź narastania skóry na piętach po starciu jej pumeksem jest jak najbardziej słuszna
Na gładką i milutką w dotyku skore polecam jeszcze balsam nawilżający lirene body colour jest Boooooski

. 

). A tak w ogole to chcialabym Was prosić, zebyście napisaly jak Wy sie z tą odzywką (maską) obsługujecie, bo ja wczoraj trzymałam na wlosach Wax'a ale teraz mam jakieś sianowate i matowe wlosy