![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
blizna
Witam! Mam pytanie odnośnie blizny po oparzeniu. Mój synek (ma rok i 7miesięcy) poparzył się gorącą wodą, miał poparzoną lewą strone twarzy a także klatke piersiową w okolicy szyji. Na twarzy nie ma żadnego śladu po oparzeniu lecz na piersikach została mu blizna! Minęły cztery miesiące od tego wydarzenia od trzech miesięcy blizne na piersikach smaruje żelem CONTRACTUBEX po tak krutkim czasie moge powiedzieć że jest poprawa blizna blednieje, staje się miękka. Jedynym problemem jest to że synek strasznie się drapie w tym miejscu gdzie jest blizna , strasznie go to swędzi! Czy jest to działanie tego żelu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: blizna
goi sie i dlatego swedzi a ze male dziecko wiec nie powstrzyma sie niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Ja nie chce tych blizn??!!:(
Witam serdecznie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Siniaki i blizny
Dzien Dobry
nie wiem czy w dobrym dziale pisze... ale nie wiem gdzie moje pytanie umieścić. Mam od pewnego czasu problem, od pewnego czasu od nawet lekkiego uderzenia na mojej skórze od razu pojawiają się siniaki, nie zwróciłabym na to uwagi, bo zazwyczaj miałam je na nogach i niespecjalnie mi przeszkadzały,.. ale teraz pojawił mi sie nawet siniak na dłoni i na przedramieniu, nie wiem czy to normalne, czy powinnam zrobic sobie jakies badania i czy swiadczy to o jakiejs chorobie, a moze zwykły rutinoscorbin zacząc brac?> podobny problem mam z ranami, nawet małe otarcie dlugo się goi, a na koncu i tak zostają brzydkie blizny.. nie wiem czy dobrze słyszałam kiedys ze może to byc przyczyną cukrzycy, badałam nie raz poziom cukru ale mam w normie więc to odpada. Proszę o radę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Dot.: Siniaki i blizny
co do siniaków (też tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Blizna na czole :(
olciak88,czy udało ci się zrobić coś z tą blizną, ja mam też na czole, długości 4 cm i dwa szfy,a najgorsze to jest to że to właśnie blizna po szfach jest najbardziej widoczna.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blizna na czole :(
A ja mam 2 blizny na czole, choć co prawda są mało widoczne. Obydwie z okresu przedszkola i zrosły się ładnie i nawet szkoda by mi było wydać tyle kasy na ich usunięcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
blizna też może być sexy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ tez ma blizne jakies 3 cm na policzku i uwielbiam ją całować i nie powiem, że ta blizna mnie nie pociąga ahhh
![]()
![]() |
#311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
dla mnie to jest wielki problem, blizna napewno nie jest sexowna,kto nie ma blizn to nie wi o czym ja mówię,może naprawdę uprzykszyć życie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Przyczajenie
|
usunięcie starej blizny
Mam na twarzy (broda) bliznę ok 1,5 cm od dzieciństwa . Wtedy rana nie została zszyta i teraz blizna jest dość widoczna co mi coraz bardziej doskwiera. Jakie są możliwości usunięcia jej albo co najmniej spłycenia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: usunięcie starej blizny
moze sie powtarzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie, chciałam się zwrócić o pomoc ponieważ postanowiłam wreszcie zaradzić się fachowców
![]() Poprawia krążenie, działa złuszczająco, wybielająco, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie.) dołączam zdjęcia mojej beznadziejnej skóry ;( ps. obednie używam kremu i maseczki serii dax perfecta do cery naczynkowej (cery mieszanej) czasami na noc benzacne lub brevoxyl zeby troche te pory spłycić no i jako toniku bodajże soraya zielony ogórek i cytryna. Edytowane przez monksia Czas edycji: 2007-01-20 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ja nie chce tych blizn??!!:(
jakas masc na blizny, mzoe podklad do twarzy tez bylby? mam ten sam problem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że to już nie schodzi. Ale próbuj - może maść na blizny coś pomoże.
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Miesiąc temu kupiłam maść Cepan zapłaciłam za nia 18 zł, smarowałam przez tydzień, ale przestałam...strasznie śmierdzi,takim czosnkiem i nic nie wybiela. Evanescence
![]() ![]()
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
*Vivi*, chyba musimy nauczyć się z tym żyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
Według mnie lepszy od Cepanu jest Contractubex (ale droższy). Są specjalne kamuflaże, blizny też można pod nimi schować (LRP, Art Deco)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Polecam krem z perły..podobno skuteczny
![]() ![]()
Jestem przeciez wirtualna. Jak anioł. Anioly też sa wirtualne. Zawsze takie były. Nawet na tysiac lat przed Internetem. Ale w moim przypadku to kłamstwo. Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Kokon pro
|
na czerwone blizny polecam te contratubex kupowalam kilka dni temu kosztuje 30 zl ;] rozjasnia i zmniejsza blizny i ma stosunkowo ladny zapach taki kwiatowy cos w ten desen ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Przyczajenie
|
Pytanie do Doktora-Laserowe usuwanie blizn
Pytanie do Doktora:Mam blizne ciętą na brodzie długości ok 3,5 cm z jednej stronu jest brzydko wypukła, blizna ta ma 8 miesięcy, moje pytanie jest następujące czy można sie już poddawać laserowemu zabiegowi usuwania blizny????Mam jeszcze proźbe o podanie dobrego centrum lub kliniki usuwania blizn w Krakowie lub Bielsku-Białej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do Doktora-Laserowe usuwanie blizn
Witaj SeBaLy
![]() ![]() Mam identyczny problem jak Twoj- chciałabym usunąć 2 blizny. Zlokalizowane są w okolicy ust; jedna jest nad górną wargą i biegnie od listka nosa do środka wargi (widoczna jest tam biała szrama), a druga zaczyna się 1 cm poniżej kącika ust i biegnie do środka wargi, z tym że ta blizna jest o wiele bardziej wyraźna (widać ślady po szwie). Obie blizny są bardzo stare, bo mają około 14 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie do Doktora-Laserowe usuwanie blizn
taki zabieg jest chyba zalerzny od rodzaju lasera i chyba płaci się też od dł blizny wiem że widziałem że do 4 cm jest chyba ok 300 zł zobacz sobie na ten link tam masz numer telefonu więc zadzwoń i sie dokładnie dopytaj pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
krakow - blizny znamiona
witam.
gdzie w krakowie mozna pewnie isc co do usuwania znamion , blizn ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Dot.: blizna po cesarskim cięciu
witam
sama jestem ciekawa czy blizna po cc kiedyś zblednie... sama jestem po 2 cc w odstępie 3 lat. Miedzy ciążami była widoczna blizna, bledsza ale jednak widoczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Dot.: blizna po cesarskim cięciu
Ja także jestem zainteresowana tym tematem. Miałam cesarkę ponad 4 lata temu blizna jest blada co prawda mi nie przeszkadza bo cięta byłam w poprzek i bardzo ładnie mnie zszyli ale jednak jest.
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
DELOXAR-żel na blizny
Ostatnio wpadł mi w ręce żel na blizny DELOXAR. Podobno dobry ,ale to pisze tylko na ulotce, a jak jest w rzeczywistości? Może ktoś używał, bo skusiłabym się na niego, gdyż mam pare blizn na twarzy po trądziku, ale żel kosztuje ok.140 zł więc szkoda tak w ciemno inwestować.Dodam ,iż żel jest również na innego rodzaju blizny np.pooperacyjne ,jak również na rozstępy.Dla zainteresowanych podaje link do stronki o Deloxarze.
http://www.deloxar.pl/ Pozdrawiam Cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.