Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 10:43   #3451
michel82
Wtajemniczenie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Ja będę mieć 5 różnych bo tez nie mogę się zdecydować na jeden rodzaj. Te ręcznie robione z allegro o których wcześniej pisałam będę mieć dla najbliższej rodziny tak więc około 40 sztuk będę musiała zamówić a dla pozostałych gości zamówię zwykłe gdzie będę ręcznie wypisywać też koło 40 sztuk.

Ja myślałam o tym, żeby dla najbliższej rodziny zamówić te ze zdjęciem, dla części rodziny te ręcznie robione i może trochę zwykłych, które będę ręcznie wypisywać (choć nie mam zbyt pięknego charakteru pisma) W sumie potrzebuję ok 50-60zaproszeń. Muszę to jeszcze dokładnie policzyć, bo jak narazie to mam imienną listę gości, ale tylko z mojej strony, ze strony TŻ jeszcze nie, bo jak to teściowa stwierdziła "jest jeszcze dużo czasu" Jak chodziliśmy za salą i wstępnie liczyliśmy liczbę gości, to w sumie wyszło ok.120osób, (TŻ brał pod uwagę tych, którzy mu przyszli do głowy), a teraz boję się, że jak teściowa weźmie sprawy w swoje ręcę (tylko nie wiem kiedy to nastąpi) i zacznie liczyć gości, to ze 120osób może się zrobić 160osób Ale niestety tyle osób napewno nie zaprosimy, bo nawet by się nie zmieściło tyle osób na salę.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:51   #3452
domelowa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Ja już mam z głowy kamerzystę i fotografa Jak podpisywaliśmy umowę z kamerzystą, to ten zapytał, czy mamy już fotografa (wtedy jeszcze nie mieliśmy). Zastanawialiśmy się między Partyką a Skibą i dobrze, że ich nie wzięliśmy bo to tylko amatorzy, którzy powinni uczyć się od zawodowców. Nasz pan kamerzysta pokazał nam prace (album w skórzanej oprawie w formie książkowej) fotografa, z którym współpracuje. Jak zobaczyłam jego zdjęcia, to wiedziałam, że nie chce nikogo innego, tylko właśnie jego. Ani p.Partyka, ani p.Skiba nie jest tak dobry jak nasz p.Hubert Nie zastanawialiśmy się zbyt długo i już po kilku dniach mieliśmy zaklepanego fotografa
Gratuluje fotografa i kamerzysty michel82 . Po tym co przeczytałam wydaje mi sie, że dokonałyśmy tego samego wyboru. Zdjęcia p. Huberta tez bardzo mi się podobaja, a p. Pietrzykowski także profesjonalnie i z pasją podchodzi do swojej pracy. Poza tym cena tez jest bardzo przystępna. My na plener wybieramy sie do Tokarni, skansenu wsi pod kielcami. Jeśli ktos woli łono natury od pałacowego przepychu to polecam.
domelowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:00   #3453
Andromedaa
Rozeznanie

Ja będę potrzebować max dwóch rodzai zaproszeń, na których personalizacji aż tak bardzo mi nie zależy. Mam ładne pismo, więc postanowiłam, że wypiszę je sama, mogę za to pozwolić sobie, aby w nie troszkę więcej zainwestować, bo tak strasznie mnie to nie zrujnuje

Wydaje mi się, że dekoracja mojej sali również zamyka się w cenie, jednak najgorsze, że zupełnie nie wiem jak całość się prezentuje. Może któraś z Was przypadkiem posiada jakieś info lub zdjątka lokalu, który ja wybrałam? byłabym wdzięczna

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:02   #3454
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domelowa1 Pokaż wiadomość
Gratuluje fotografa i kamerzysty michel82 . Po tym co przeczytałam wydaje mi sie, że dokonałyśmy tego samego wyboru. Zdjęcia p. Huberta tez bardzo mi się podobaja, a p. Pietrzykowski także profesjonalnie i z pasją podchodzi do swojej pracy. Poza tym cena tez jest bardzo przystępna. My na plener wybieramy sie do Tokarni, skansenu wsi pod kielcami. Jeśli ktos woli łono natury od pałacowego przepychu to polecam.

Dziękuję i również gratuluję Co do p.Pietrzykowskiego, to widziałam nie jedną płytę w jego wykonaniu. Powiedziałam sobie, że albo ten kamerzysta, albo żaden inny. Tak się akurat stało (choć sama w to nie wierzyłam), że na 26.09.2009 miał wolny termin, jedyny na wrzesień 2009!!!!! Mieliśmy tylko iść i zobaczyć jego pracę i dopiero później podjąć decyzję, ale jak się dowiedziałam, że ma wolny termin to odrazu podpisaliśmy umowę
We wrześniu 2007r. kręcił wesele mojej kuzynki, a plener jaki im zrobił był cudowny Wybrali sobie zamek w Pszczynie (pan młody pochodzi z Pszczyny). Po prostu cudo!!!!

Również p.Pietrzykowski polecił nam p.Huberta, pokazał nam album w jego wykonaniu i wiedziałam, że jeśli tylko będzie miał wolny termin na ten dzień, to nawet nie będę się zastanawiać. I tak też było. W ciągu niecałego tygodnia miałam załatwionego kamerzystę i fotografa.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 11:05   #3455
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję i również gratuluję Co do p.Pietrzykowskiego, to widziałam nie jedną płytę w jego wykonaniu. Powiedziałam sobie, że albo ten kamerzysta, albo żaden inny. Tak się akurat stało (choć sama w to nie wierzyłam), że na 26.09.2009 miał wolny termin, jedyny na wrzesień 2009!!!!! Mieliśmy tylko iść i zobaczyć jego pracę i dopiero później podjąć decyzję, ale jak się dowiedziałam, że ma wolny termin to odrazu podpisaliśmy umowę
We wrześniu 2007r. kręcił wesele mojej kuzynki, a plener jaki im zrobił był cudowny Wybrali sobie zamek w Pszczynie (pan młody pochodzi z Pszczyny). Po prostu cudo!!!!

Również p.Pietrzykowski polecił nam p.Huberta, pokazał nam album w jego wykonaniu i wiedziałam, że jeśli tylko będzie miał wolny termin na ten dzień, to nawet nie będę się zastanawiać. I tak też było. W ciągu niecałego tygodnia miałam załatwionego kamerzystę i fotografa.

dziewczyny, my z narzeczonym także zdecydowaliśmy się na p. Pietrzykowskiego

Stary 2009-01-14, 11:05   #3456
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Ja będę potrzebować max dwóch rodzai zaproszeń, na których personalizacji aż tak bardzo mi nie zależy. Mam ładne pismo, więc postanowiłam, że wypiszę je sama, mogę za to pozwolić sobie, aby w nie troszkę więcej zainwestować, bo tak strasznie mnie to nie zrujnuje

Wydaje mi się, że dekoracja mojej sali również zamyka się w cenie, jednak najgorsze, że zupełnie nie wiem jak całość się prezentuje. Może któraś z Was przypadkiem posiada jakieś info lub zdjątka lokalu, który ja wybrałam? byłabym wdzięczna

A jaki lokal wybrałaś????

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 11:06   #3457
Andromedaa
Rozeznanie

'Hotel Pod Parowozem'

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 11:10   #3458
michel82
Wtajemniczenie

My myśleliśmy o plenerze, ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy. Trzeba się zabezpieczyć w razie gdyby pogoda nie dopisała (choć liczę na to, że będzie piękna pogoda) na jakieś wnętrze. Do wyboru mamy Muzeum w Częstocicach, Zamek w Baranowie Sandomierskim, ruiny zamku w Ujeździe (jeśli chodzi o fotografa), jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy. Natomiast co do kamerzysty, to na 99,9% wybierzemy Sandomierz

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 11:11   #3459
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
'Hotel Pod Parowozem'
Niestety nie pomogę

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 11:24   #3460
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mehja wielkie dzieki za menu a dekoracje venus widziałas? bo ja nie, tyle co na ich stronie i ulotce. I nie podoba mi sie "sciana" gdzie siedza panstwo młodzi. Bo jest brazowa tkanina a na niej 2 serca takie wąskie, jak dla mnie to tak za mało i ciemno,ja bardziej widze wystroj w jasnych kolorach
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:43   #3461
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mehja wielkie dzieki za menu a dekoracje venus widziałas? bo ja nie, tyle co na ich stronie i ulotce. I nie podoba mi sie "sciana" gdzie siedza panstwo młodzi. Bo jest brazowa tkanina a na niej 2 serca takie wąskie, jak dla mnie to tak za mało i ciemno,ja bardziej widze wystroj w jasnych kolorach
Nie widziałam dekoracji, dlatego też wybiorę się przed jakimś weselem. Myślę, że o tą ''ścianę" dla państwa młodych można się dogadać, powiesić inny kolor zasłony itp. Właścicielka raczej miła i ugodowa kobieta
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 11:53   #3462
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

A menu to jest daje gotowe,czy mozna jakies swoje pomysły wniesc?
Stary 2009-01-14, 12:35   #3463
beatrice1234
Rozeznanie

Zazdroszcze Wam dziewczyny, że już macie sale, zespoły itd. My jeszcze nic nie ustaliliśmy, jestem chora i wszystkie plany na ten tydzień wzięły w łeb. I jeszcze nie mogę z rodzicami dojść do porozumienia, ja bym chciała wesele od talerzyka, a oni organizować sami. Nie było by to złe gdyby te sale do wynajęcia miały jakiś wygląd, a tak trzeba je dekorować i myśleć o wszystkim a i tak jest dużo załatwienia i zakrętów związanych z organizacją wesela:/ Tym bardziej o dobrą kucharkę to chyba trudno w naszym mieście, ech...
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:51   #3464
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam dziewczyny, że już macie sale, zespoły itd. My jeszcze nic nie ustaliliśmy, jestem chora i wszystkie plany na ten tydzień wzięły w łeb. I jeszcze nie mogę z rodzicami dojść do porozumienia, ja bym chciała wesele od talerzyka, a oni organizować sami. Nie było by to złe gdyby te sale do wynajęcia miały jakiś wygląd, a tak trzeba je dekorować i myśleć o wszystkim a i tak jest dużo załatwienia i zakrętów związanych z organizacją wesela:/ Tym bardziej o dobrą kucharkę to chyba trudno w naszym mieście, ech...
Znam ten ból My jak rozglądaliśmy się za salami, to moi rodzice bardziej byli za tym, żeby wynająć lokal i wszystko robić samemu, bo wiadomo, że wyjdzie trochę taniej. Ale ostatecznie, po rozmowie z TŻ i jego rodzicami, doszliśmy do wniosku, że zdecydujemy się na wesele "od talerzyka". I tak też zrobiliśmy W sumie płacimy 130zł/osobę za jeden dzień, wydaje mi się, że to nie jest aż tak dużo, biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy płacą nawet 160zł/osobę za jeden dzień.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 12:56   #3465
beatrice1234
Rozeznanie

Mam nadzieję że jakoś ich przekonam tym bardziej ze wesele mojego brata było w taki sposób organizowane, i pomogali dużo, więc wiedzą z czym to się je.
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:00   #3466
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
W sumie płacimy 130zł/osobę za jeden dzień, wydaje mi się, że to nie jest aż tak dużo, biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy płacą nawet 160zł/osobę za jeden dzień.

My płacimy 160 od osoby o cene poprawin nawet nie pytałam bo chcemy zrobic garden party

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:02   #3467
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy89 Pokaż wiadomość
My płacimy 160 od osoby o cene poprawin nawet nie pytałam bo chcemy zrobic garden party

My poprawin nie robimy, ale gdybyśmy chcieli to w sumie za dwa dni płacilibyśmy 165zł/osobę. A gdzie masz wesele????

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 13:06   #3468
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
My poprawin nie robimy, ale gdybyśmy chcieli to w sumie za dwa dni płacilibyśmy 165zł/osobę. A gdzie masz wesele????

Koło Hotelu Magnat w Jacentowie, ta nowa duza sala

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:29   #3469
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
A menu to jest daje gotowe,czy mozna jakies swoje pomysły wniesc?
Wiesz co? Nie wiem. Ale raczej nie bo i tak spory wybór dają tych dań.
Stary 2009-01-14, 13:42   #3470
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mnie te sałatki nie odpowiadaja bo ja tylko jadam 2: jarzynowa i kebab i bez kukurydzy,bo nie lubie. Wiec choc jarzynowa chciałabym jesli cos, bo cos musze jesc na weselu a poza tym, to teraz dzwoniłam do sali w Goździelinie i 26.06.2010r. jest tam zajety,a ja ta sale brałam pod uwage, wiec juz odeszła mi ochota na dalsze szukanie itd. a ja daty nie chce innej WIEDZIAłAM ZE BEDZIE ZA POźNO W STYCZNIU NA SZUKANIE SALI, BO ZOSTAJA RESZTKI
Stary 2009-01-14, 13:47   #3471
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
a poza tym, to teraz dzwoniłam do sali w Goździelinie i 26.06.2010r. jest tam zajety,a ja ta sale brałam pod uwage, wiec juz odeszła mi ochota na dalsze szukanie itd. a ja daty nie chce innej WIEDZIAłAM ZE BEDZIE ZA POźNO W STYCZNIU NA SZUKANIE SALI, BO ZOSTAJA RESZTKI
Podziwiam, że macie takie daty, w których koniecznie chcecie mieć ślub bo np. rocznica zaręczyn albo poznania się... Ja to wszystko mam w zimowe miesiące a w zimę ślubu mieć nie chce za żadne skarby więc ustaliliśmy, że będzie to maj bo to fajny i ładny miesiąc a data dokładna jakoś tak sama się ustaliła
Myśmy sali szulai w grudniu i jak podpisywaliśmy umowę na początku stycznia to Pani powiedziała, że dobrze, że zarezerwowaliśmy sobie salę pod koniec grudnia, bo od 2 stycznia ma po 20 telefonów dziennie i już jej prawie nic nie zostało na 2010 rok i że nawet ktoś do niej dzwonił na 2011.
Taj to jest wszyscy się zaręczają w święta a potem zaraz od nowego roku szukają sali

Wracając do tematu ZAIKS-u to ja na swojej umowie też mam o tym zapis, że ja się zobowiązuję do zapłacenia tego. Tylko z tego co wiem ten zespół, co go planuję zamówić sam sobie to opłaca...

Edytowane przez przeddzidzie
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:50
przeddzidzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:49   #3472
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Cytat:
W sumie płacimy 130zł/osobę za jeden dzień, wydaje mi się, że to nie jest aż tak dużo, biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy płacą nawet 160zł/osobę za jeden dzień.

My płacimy 210 zł za 2 dni...
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:52   #3473
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Podziwiam, że macie takie daty, w których koniecznie chcecie mieć ślub bo np. rocznica zaręczyn albo poznania się... Ja to wszystko mam w zimowe miesiące a w zimę ślubu mieć nie chce za żadne skarby więc ustaliliśmy, że będzie to maj bo to fajny i ładny miesiąc a data dokładna jakoś tak sama się ustaliła
Myśmy sali szulai w grudniu i jak podpisywaliśmy umowę na początku stycznia to Pani powiedziała, że dobrze, że zarezerwowaliśmy sobie salę pod koniec grudnia, bo od 2 stycznia ma po 20 telefonów dziennie i już jej prawie nic nie zostało na 2010 rok i że nawet ktoś do niej dzwonił na 2011.
Taj to jest wszyscy się zaręczają w święta a potem zaraz od nowego roku szukają sali

Wracając do tematu ZAIKS-u to ja na swojej umowie też mam o tym zapis, że ja się zobowiązuję do zapłacenia tego. Tylko z tego co wiem ten zespół, co go planuję zamówić sam sobie to opłaca...

Co do daty ślubu, to my chcieliśmy rocznicę naszych zaręczyn (15.08.), ale niestety nie udało się i mamy 26.09.2009 i tak naprawdę, to ta data sama nam przyszła do głowy jakoś tak poprostu i tyle

A jeśli chodzi o ZAIKS, to my w umowie z zespołem mamy na ten temat wzmiankę, że to nie jest w ich interesie płacić ZAIKS Więc już sama nie wiem, co mam z tym zrobić

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 13:52   #3474
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie

To fajnie, mielibyście z głowy i oszczędność paru złotych

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:55
Stary 2009-01-14, 13:53   #3475
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Igoolek Pokaż wiadomość
Kurcze, to gdzie Wy macie to Wesele? Drogo bardzo, ale pewnie za to sala jakaś przepiekna
Stary 2009-01-14, 13:54   #3476
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:

To bardzo dużo. Gdzie Wy macie to wesele??????????????

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-01-14, 13:56   #3477
Igoolek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Kurcze, to gdzie Wy macie to Wesele? Drogo bardzo, ale pewnie za to sala jakaś przepiekna

Wesele mamy w hotelu Red więc każda może ocenić czy ładna
Stary 2009-01-14, 13:56   #3478
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
A jeśli chodzi o ZAIKS, to my w umowie z zespołem mamy na ten temat wzmiankę, że to nie jest w ich interesie płacić ZAIKS Więc już sama nie wiem, co mam z tym zrobić
A mnie się wydaje, że to właśnie jest w interesie kapeli, bo przecież to oni śpiewają czyjeś utwory i oni je sobie od kogoś "wypożyczają". Przecież nie Ty ani ja nie będziemy sobie same śpiewały na weselach żeby opłacać prawa autorskie. Dziwne to wszystko jest....
Stary 2009-01-14, 13:58   #3479
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Wesele mamy w hotelu Red więc każda może ocenić czy ładna
No tam to jest bardzo ładnie. Sami myśeliśmy o zrobieniu tam właśnie przyjęcia, ale koszty by nas zabiły
Stary 2009-01-14, 14:00   #3480
Igoolek
Rozeznanie

Niestety w sumie tylko Novum mieliśmy w alternatywie ale tam cena jest zbliżona... więc woleliśmy Red ze względu na liczbę pokoi dla gości (moje Kochanie ma dużą rodzinę z różnych krańców Polski) no i mamy gości z zagranicy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości