Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-19, 18:05   #3751
Estrella
Rozeznanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Jak najbardziej aktualny. Dziś byłam w MS Modzie w Kielcach na Słowackiego i Pani mi o tym mówiła. Nie wiem czemu nic nie powiedziały, może poprostu zapomniały, mi też mówiły dopiero jak wychodziłam.
A jak to dokładnie wygląda z tym wyjazdem? I do kiedy ta promocja jest aktualna? Tylko w tym salonie czy wszędzie gdzie mają kolekcje MS Moda.Bo myślałam nad sukniami z tej firmy,ale chciałam kupić w Krakowie,żeby już nie jeździć nigdzie,ale w tej sytuacji moglabym to jeszcze rozważyć
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 18:14   #3752
Elsi81
Zakorzenienie

Ciekawy ten wyjazd,też się nad tym zastanawiam czy nie zakupić sukni tam

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 18:17   #3753
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode :)

Panie w salonie MS Moda powiedziały mi, że przy zakupie sukni oni opłacają noclegi dla 2 osób w Karpaczu (pobyt 7-dniowy, jedzenie i dojazd we własnym zakresie). Na wykorzystanie tego wyjazdu jest rok od momentu zakupu sukni. Nic mi nie wiadomo o tym że ta oferta ma jakiś termin ważności no i niestety nie orientuje się też czy tylko w Kielcach czy we wszystkich sklepach z kolekcją MS Mody.

Ninuska naprawde jest dużo świetnych sukienek w MS Modzie i w każdym z trzech sklepów mają różne modele. Poświeciłam dziś cały dzień na przymierzanie. Byłam w Kielcach od 9 do 16 Po kolei:
- Celia - jak dla mnie nic ciekawego, przymierzyłam jedną na rozgrzewkę ale plus taki, że można tam łączyć górę i dół z różnych sukienek, uszyją wszystko, także ze zdjecia, halka w cenie, welon jest gratis;
- Kiara - kilka naprawde fajnych sukienek, jedna bardzo mi się spodobała i jest na mojej liście, halka w cenie, welon i buty gratis
- Anna - ceny bardzo atrakcyjne, wybór niewielki;
- MS Moda - jestem zachwycona, Panie super pomocne, wszystko mi przynosiły i bardzo doradzały. Jedna sukienka mnie się strasznie spodobała, a druga moim doradcom i bedzie mi ciężko się zdecydować, bo którąś z nich albo tą z Kiary wezmę, halka w cenie, gratis noclegi w Karpaczu;
- Cymbelline i Paryżanka - myslałam że tylko tam coś mi się spodoba i bardzo się zdziwiłam. Tylko kilka sukni jest na manekinach więc nie bardzo mozna sobie pooglądać, jak się powie Paniom czego się chce to one cos przynoszą, ale co innego jak się samemu wybierze. Nic mnie tu nie urzekło. Halkę trzeba kupić osobno ;/.

Obsługa we wszystkich salonach bardzo miła i pomocna, nigdzie nic przykrego mnie nie spotkało. Ceny przystępne. Suknie które mierzyłam były wszystkie ponizej 2,5 tys. (w Cymbelline i Paryżance też, większość ponizej 2 tys).

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-01-19 o 18:31
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 18:22   #3754
nefeli
Raczkowanie

jeśli chodzi o ten wyjazd do Karpacza to noclegi opłacaja oni, ale pod warunkiem że tam u nich (w tym ośrodku gdzie jest nocleg) wykupi sie to jedzenie. moja kolezanka była rok temu na tym wyjezdzie i stwierdzila ze nie wiele taniej ją to wyniosło. jutro spytam ją o szczegóły i Wam napisze.
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 19:56   #3755
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ArS Pokaż wiadomość
dodam, ze do macro wchodzimy i kupujemy tylko na podstawie karty klienta , ktora wydaja tam osobom posiadajacym dzialalnosc gospodarcza TYLKO (ewentualnie przedstawicielom organizacji publicznych)
należę do tych osob, które ją posiadają!!!
gorzata9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 06:28   #3756
ninuska
Zadomowienie

kasiuni_a Dzięki za recencje To sie musiałas biedna nachodzić. Mi po 3 godzinach pewnie już by sie coś robiło od tego przymierzania. No ale może z sukniami jest inaczej

nefeli ciekawa sprawa. Daj znać jak sie czegoś bliższego dowiesz.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 07:24   #3757
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Wczoraj z mama liczyłyśmy, liczyłyśmy i w końcu wyszło na to, ze wesele będzie w Goździelinie. Dzis dzwonie dowiedziec sie jakie maja wolne terminy, bo ten 26 czerwca jest zajęty już i mam nadzieje, ze w tym tyg.podpisze juz umowe
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-20, 07:33   #3758
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny ktoras z was kiedys wspominala o wystepie tanczacych z ogniem. Czy moglabym dostac na nich namiary?

Bardzo chcialabym miec fajerwerki czy wiecie gdzie je mozna kupic w Ostrowcu, lub czy jakas firma z Ostrowca zajmuje sie tym?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 07:43   #3759
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktoras z was kiedys wspominala o wystepie tanczacych z ogniem. Czy moglabym dostac na nich namiary?

Bardzo chcialabym miec fajerwerki czy wiecie gdzie je mozna kupic w Ostrowcu, lub czy jakas firma z Ostrowca zajmuje sie tym?
Ja znam tego chłopaka który występuje z tymi ogniami ale nie mam z nim teraz żadnego kontaktu. Ale spróbuję.

Co do fajerwerków to kiedyś Aggie23 pisała, że w Ziemiańska to organizuje (na 6 stronie).
Aggie23 masz jeszcze może namiary?

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-01-20 o 07:46
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 08:14   #3760
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Sztuczne ognie jak najbardziej sa w dostępne w Zimianskiej i jak i wiele innych atrakcji np.puszczanie gołebi, fonntanna czekoladowa itp.

Dziewczyny mam dylemat, bo jeszcze przed chwila byłam pewna ze wesele bedzie w Goździelinie, a teraz mama zadz. i stwierdziła, ze moze jednak Venus. Niewiem co wybrac. W Goździelinie wyjdzie nas taniej, tylko jedzenie dowieź na sale,a reszte zrobi kucharka, w Venus gotowe bedzie wszystko. Sala,bo osobna jest w Goździelinie do siedzenia i tanczenia to jest na +,a w Venus to wszystko na jednej i moze byc za głosno. W Venus mamy pokoj do dyspozycji, nie powiem fajny pomysł,bez wzgledu czy sie skorzysta z niego czy nie,zawsze sie przyda.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-21 o 06:58 Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)
Stary 2009-01-20, 09:00   #3761
Ajriska
Raczkowanie

Nadrobiłam zaległości to teraz mogę coś naskrobać.
Wczoraj byłam u Księdza na Piaskach upewnić się czy termin nam dobrze przepisali i czy uznają nam stare kursy przedmałżeńskie ale na szczęście nie ma problemu, teraz mamy się zgłosić po świętach w celu dalszych działań . No i dopiero teraz złapał mnie stres, zaczęłam myślec o tym wszystkim co trzeba załatwić, o papierach, sukni itd czarna rozpacz, mam nadzieję że dożyję tej radosnej chwili .
Ajriska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:17   #3762
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
kasiuni_a Dzięki za recencje To sie musiałas biedna nachodzić. Mi po 3 godzinach pewnie już by sie coś robiło od tego przymierzania. No ale może z sukniami jest inaczej
Na szczęście byłam samochodem, wiec mogłam sobie podjechać w kilka miejsc. W czasie przymierzania to nawet nie czułam zmęczenia, ale jak wróciłam do domu to byłam padnięta i pękała mi głowa

Domelowa przypomnij mi prosze jak to jest z zaliczką w MS Modzie? Bo nie wszędzie zapisywałam i troche mi się pomerdało wszystko. Nie pamiętam czy tam się płaci przy zamawianiu zawsze 500 zł? Bo w którymś ze sklepów 500 zł jak suknia jest poniżej 2 tys. i 1 tys. jak kosztuje powyzej 2 tys.

Mel B 14/14 +
Stary 2009-01-20, 09:33   #3763
oliwkach1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat, bo jeszcze przed chwila byłam pewna ze wesele bedzie w Goździelinie, a teraz mama zadz. i stwierdziła, ze moze jednak Venus. Niewiem co wybrac. W Goździelinie wyjdzie nas taniej, tylko jedzenie dowieź na sale,a reszte zrobi kucharka, w Venus gotowe bedzie wszystko. Sala,bo osobna jest w Goździelinie do siedzenia i tanczenia to jest na +,a w Venus to wszystko na jednej i moze byc za głosno. W Venus mamy pokoj do dyspozycji, nie powiem fajny pomysł,bez wzgledu czy sie skorzysta z niego czy nie,zawsze sie przyda.
ja myślę że jedna sala to nie głupi pomysł bo goście jedząc mogą oglądać jak reszta się bawi

Kobietki a myślałyście już o wyjeździe tzw miesiącu miodowym? niektóre z tego co czytałam mają problem z głowy

Dzięki wam coraz bardziej przekonuję się co do zakupów w Kielcach. Dzięki wielkie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310217.html

mam jeszcze jedno pytanko jak to jest z tymi gołąbkami? bo fajnie by wyglądało gdybyśmy mogli po wyjściu z kościoła je wspólnie wypuścić

Edytowane przez oliwkach1985
Czas edycji: 2009-01-20 o 09:36
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:34   #3764
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:

Znam kogos, kto kiedys był w grupie chłopaków ktorzy bawili sie ogniem i dawali wystepy (od 1000-2000zl)

Jesli chodzi o fajerwerki to wygląda to nastepująco:
- sama nie mozesz czegos takiego organizowac, bo potrzebne jest pozwolenie, dlatego nalezy wynając ekipe, która sie tym zajmuje
- pokaz musi odbyc sie przed 22:00 :/
- cena od 1500zl - 3500zl

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...

Edytowane przez Daisy89
Czas edycji: 2009-01-20 o 09:47
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:35   #3765
ninuska
Zadomowienie

justys1358 jej, nieznosze takich sytuacji bo zawesze nie wiem co robić. Masz dylemat-przyznaję i współczuję. Napewno zalezy Ci by było niedrogo, elegancko i poprostu jak najlepiej.
Niedrogo będzie napewno w Goździelinie, ale i więcej zamieszania bo trzeba bedzie trochę czasu poświęcić na dowóz jedzonka.
Jest troszke dalej niż do Venus.
W Venus nie będziesz sie musiała o to martwić, zaoszczędzisz czas, ale za to więcej zapłacisz. Ja sie kierowałam liczbą gości przyznaję i przeważył tańszy lokal choc troszkę trzeba dojechać. Nie wiem ilu bedziesz ich miała u siebie.
No i sala... Moge powiedziec tylko, że w Venus nie jest to tak bardzo uciążliwe tzn, hałas.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-01-20 o 09:37
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:36   #3766
beatrice1234
Rozeznanie

Cytat:
ja też się zastanawiam, między Venus, Panoramą a robieniem wesela na własną rękę, ja osobiście wolę zapłacić od talerzyka, ale niestety czuję że organizacja poróżni nas wszystkich, mnie i TŻa, mnie i rodziców moich, no i mnie i rodziców jego:/ oni wszyscy są za kucharką, z wyjątkiem mojej mamy, a ja szczerze wątpię w to czy koszty będą naprawdę dużo niższe, bo po drodze na pewno wyjdzie mnóstwo innych spraw związanych z finansami, jeszcze ten stres i myślenie o wszystkim :/
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 09:46   #3767
oliwkach1985
Raczkowanie

ja będę miała wesele właśnie z kucharką, wynajmuję tylko salę i powiem szczerze że jak sobie liczyłam to zaoszczędzę ok 5 tyś!! no ale na pewno będzie dużo załatwiania,

kochane będę wdzięczna jeśli powiecie mi na której stronie były adresy sklepów w Kielcach
Stary 2009-01-20, 09:57   #3768
beatrice1234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwkach1985 Pokaż wiadomość
ja będę miała wesele właśnie z kucharką, wynajmuję tylko salę i powiem szczerze że jak sobie liczyłam to zaoszczędzę ok 5 tyś!! no ale na pewno będzie dużo załatwiania,

kochane będę wdzięczna jeśli powiecie mi na której stronie były adresy sklepów w Kielcach
A powiedz mi jak to teraz jest, czy sale które się wynajmuje na wesela są już wyposażone w zastawy, lodówki, stoły itd, czy trzeba samemu załatwiać, i gdzie takie sale są w ostrowcu?
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 10:02   #3769
aniaa22
Zakorzenienie

dziewczyny jeśli któraś z was pamięta na której stronie jest mowa o kamerzystach to bardzo prosze o info bo szukam i nie mogę znaleźć
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 10:04   #3770
oliwkach1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
A powiedz mi jak to teraz jest, czy sale które się wynajmuje na wesela są już wyposażone w zastawy, lodówki, stoły itd, czy trzeba samemu załatwiać, i gdzie takie sale są w ostrowcu?

wszystko już jest tzn zastawa, stoły, ławki( ale ja załatwiam sobie krzesła bo jest tylko 60 sztuk), wiejski stół. My mamy salę na Żeromskiego, na działkach, ale jest jeszcze na Zagłoby, w Malwie. Tylko ta na Zagłby ma taki dziwny wygląd w środku

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dziewczyny jeśli któraś z was pamięta na której stronie jest mowa o kamerzystach to bardzo prosze o info bo szukam i nie mogę znaleźć

właśnie przeglądałam pierwsze strony i tam są wzmianki o fotografach, ale oglądałam tylko 2 pierwsze to może zobacz od 3 strony a jak znajdę wcześniej to Ci napisze

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-21 o 06:59 Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)
Stary 2009-01-20, 10:18   #3771
aniaa22
Zakorzenienie

dzięki już sprawdzam ja zaczęłam od środka
Stary 2009-01-20, 10:27   #3772
oliwkach1985
Raczkowanie

nie jednak nie ma na tych stronach
Stary 2009-01-20, 10:31   #3773
Agulaa84
Raczkowanie

fajnie by bylo jakbysmy mialy takie oddzielne podwatki typu kamerzysta, sala, fotograf etc...nie byloby problemu ze znalezieniem informacji, a tak to co jakis czas te same pytania sie pojawiaja, bo nie wiadomo gdzie tego szukac;]
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 10:32   #3774
aniaa22
Zakorzenienie

no właśnie coś tam było trochę ale żadnych konkretów a jestem w pracy i tak niebardzo mogę siedzieć długo w necie

a szukam kamerzysty bo nas zaczyna wkurzać ten którego mamy zamówionego. może macie jakieś strony www fajnych ludzi którzy robia naprzykład reportaż ze ślubu w formie teledysku?
Stary 2009-01-20, 10:34   #3775
oliwkach1985
Raczkowanie

aniaa22 a masz fotografa? bo byłam wczoraj u Żywczyka i niewiem co mam o nim myśleć powiedział mi 1000 zł
Stary 2009-01-20, 10:39   #3776
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o te tańce z ogniem to moja siostra miała je na swoim weselu, już pytałam ją czy ma jakieś namiary ale niestety skasowała numer telefonu.Powiedziała tylko, że Pani , która bierze udział w tym pokazie uczy języka polskiego w Szkole Podstawowej nr 12 na ul Bałtowskiej, więc można by się było przejść do szkoły i zapytać o ta panią.

oliwkach1985 powiem Ci że Żywczyk robi ładne zdjęcia ale bez żadnych rewelacji właśnie moja siostra miała jego zamówionego na swój ślub

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-01-20 o 10:41
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 10:39   #3777
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Rozmawiałam z dziewczynami z pracy,mama w miedzy czasie zadzwoniła i juz na pewno bedzie Goździelin. Zarezerwowałam date 14.08.2010r. i w piatek udaje sie na podpisanie umowy. Wyjdzie nas taniej, a te pieniadze wolimy przeznaczyc na podroz poslubna, moze uda nam sie wyjechac gdzies zagranice. Zobaczymy. A jak nie,to pieniadze pojda na wynajem mieszkania. Bo wolimy odrazu na swoim mieszkac. W najgorszym wypadku u mnie,bo bedziemy mieli pokoj moj do dyspozycji.
Uff, teraz kolej przyszła na wybor zespołu i juz boje sie co bedzie. A słowo zarezerowane boje sie słyszeć.
Stary 2009-01-20, 10:43   #3778
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Oliwkach 1985 wysłałam Ci PW z tymi adresami bo strony niestety nie pamiętam.

Mel B 14/14 +
Stary 2009-01-20, 11:01   #3779
nefeli
Raczkowanie

powtarzam adresy salonów jesli są jeszcze komus potrzebne
1)Centrum Mody Ślubnej PARYŻANKA - Ul. Mała 1b,
2)Kiara Suknie Ślubne - ul. Warszawska 156
3)Celia – ul. J. Nowaka-Jezioranskiego 67 (naprzeciwko Reala)
4)MSMODA - CH TĘCZA ul. Sienkiewicza 44, SCARLETT -DT KATARZYNA ul. Sienkiewicza 27, MSMODA ul. Słowackiego 8/10
5)Rossalie Salon Sukien Ślubnych - ul. Sienkiewicza 55
6)CYMBELINE - ul. Planty 16 B
7)Salon Sukien Ślubnych"Convessa" albo „Contessa”J - ul. Paderewskiego 48
8)"Verona" - Kielce ul. Okrzei 65
i jeszcze jeden adres którego nie było wcześniej
9)„IVON” – Klonowa 55c
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 11:12   #3780
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Sztuczne ognie jak najbardziej sa w dostępne w Zimianskiej i jak i wiele innych atrakcji np.puszczanie gołebi, fonntanna czekoladowa itp.
Justyś a mogłabyś mi wysłać nr tel do Ziemiańskiej? no i gratuluję ustalenia terminu, teraz już tylko czekać

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
ja też się zastanawiam, między Venus, Panoramą a robieniem wesela na własną rękę, ja osobiście wolę zapłacić od talerzyka, ale niestety czuję że organizacja poróżni nas wszystkich, mnie i TŻa, mnie i rodziców moich, no i mnie i rodziców jego:/ oni wszyscy są za kucharką, z wyjątkiem mojej mamy, a ja szczerze wątpię w to czy koszty będą naprawdę dużo niższe, bo po drodze na pewno wyjdzie mnóstwo innych spraw związanych z finansami, jeszcze ten stres i myślenie o wszystkim :/
może i koszty wyjdą trochę niższe ale za to o ile więcej roboty, zamiast czekać z niecierpliwością na ślub i szykować się to będziesz siedziała w kuchni i szykowała wszystko. My na szczęście nie mieliśmy takiego dylematu, bo moi rodzice i rodzice tż od razu powiedzieli, że to odpada, bo oni chcą przyjść na gotowe

Cytat:
aniaa22 a masz fotografa? bo byłam wczoraj u Żywczyka i niewiem co mam o nim myśleć powiedział mi 1000 zł
oliwkach mi się wydaje, że lepiej ten tysiąc zapłacić jakiemuś prywatnemu fotografowi typu ArS, Bartoszek czy Skiba. Będziesz miała ładniejsze zdjęcia, Żywczyk takie sztuczne robi,ale to tylko moje zdanie.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości