Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-04, 17:35   #2281
Elsi81
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Tak widziałam płytę z nagraniem jak grali u kolegi mojego faceta i rzeczywiście extra zabawiają gości przy stołach aż goście na krzesła powchodzili i tam tańczyli niecodzienny widok ale po tym właśnie widać było ich zaangażowanie w to co robią i muzę grają świetną.Tak że pozazdrościć tylko

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 17:48   #2282
olajka
Zadomowienie

Pan co śpiewa też lubi wchodzić na krzesło ale w Pasji to raczej nie przejdzie hehehe Zaangażowanie z ich strony jest naprawde ogromne z tego co widzieliśmy. ale to chyba dobrze i tak powinno być.

Dziewczyny, a kiedy Wy macie zamiar ustalać z orkiestrą wszystkie rzeczy co i jak? Chodzi mi tu o to np. którą piosenke na pierwszy taniec mają zagrać, dokładnie o której godzinie mają przyjechac i takie tam.. Myslicie, że tak miesiąc wcześniej czy jeszcze bliżej samego wesela?

Ostatnio widziałam w Dzień Dobry TVN jak pokazywali pewna pare, na ich weselu i ich pierwszy taniec. I wiecie jak tanczyli? Jak na tych filmikach z youtube, tak obok siebie i tak samo to było do piosenki Y.M.C.A Jak dla mnie to takie robienie z siebie błazna.. romantyczny pierwszy taniec fajniej wypada

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:50   #2283
Ywanka
Zadomowienie

Dziewczyny ja tak zupełnie z innej beczki:
proszę Was zajrzyjcie na tę stronkę i podaniu jej swoim znajomym:
http://www.pomozmyjulce.pl/

To córeczka mojej koleżanki z innego forum, wiec to żadne oszustwo.
Moze zainteresuje Was coś na allegro i tym samym pomożecie Juli.
Stary 2008-12-04, 20:11   #2284
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Michel82 lista już uzupełniona
Dziękuje za dopisanie
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 20:17   #2285
michel82
Wtajemniczenie

[quote=karolina403;9965433]Michel my ślub bierzemy na Ogrodach bo bardzo mi się podoba ten kościol chociaz nalezymy do innych parafii, ja na Rosochach, a moj narzeczony na stawkach ale tam to nie chcialam. Natomiast wesele mamy w Smykowie, tam za Ćmielowem. Cociaz teraz juz sa fajniejsze sale ale wtedy kiedy rezerwowalismy niestety jeszcze buly w budowie.

Ogrody to moja parafia, ale my zdecydowaliśmy się na Św.Michała a co do wesela, to też myśleliśmy o Smykowie bo akurat jak byliśmy oglądać sale, to ta z okrągłymi stołami była wolna, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Ziemiańską, bo w Smykowie ta sala byłaby dla nas jednak za mała
A na której sali będziecie mieć wesele na tej dolnej czy na górnej???
Stary 2008-12-04, 20:21   #2286
michel82
Wtajemniczenie

Co do zespołu Metamorfoza ta są naprawdę świetni ale niestety też nie mieli wolnego terminu
Stary 2008-12-04, 20:54   #2287
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Olajka my mamy się umówić z orkiestrą mniej więcej miesiąc przed ślubem żeby te wszystkie szczegóły ustalić. Tak nam Pan z zespołu powiedział przy podpisywaniu umowy.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 22:07   #2288
karolina403
Raczkowanie

Michel my mamy wesele na dolnej sali bo jest wieksza i akurat na 140osob a tamta na gorze to tylko do 110 wiec tylko jedne wyjscie bylo

Jesli chodzi o ustalanie z orkiestra to u nas ma byc jakos tydzien przed chyba ze bedziemy chcieli jakies piosenki ktorych nie znaja wiec miesiac wczesniej albo mniej zeby sie nauczyli.

Mam pytanie do dziewczyn ktore juz sa po weselu czy ktoras z Was szyla sobie sukienke na Reja?Jak tak czy wszystko bylo wporzadku? Bo dzisiaj bylam i ogladalam i juz sobie prawie wymyslilam jaka by mi uszyli, ale niewiem czy oni to robia naprwde dobrze- wiecie o co chodzi?

Edytowane przez karolina403
Czas edycji: 2008-12-04 o 22:09
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 22:49   #2289
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
[B]
Mam pytanie do dziewczyn ktore juz sa po weselu czy ktoras z Was szyla sobie sukienke na Reja?Jak tak czy wszystko bylo wporzadku? Bo dzisiaj bylam i ogladalam i juz sobie prawie wymyslilam jaka by mi uszyli, ale niewiem czy oni to robia naprwde dobrze- wiecie o co chodzi?
Moja znajoma miala tam szyta sukienke 'od zera' i musze powiedziec, ze wygladala bardzo ladnie. Naprawde tak dobrze wykonczona jak z fabryki, az bylam zaskoczona. Jednak musze powiedziec, ze co do doboru sukienki do figury znajomej to juz inna historia - wygladala niezbyt pochlenie, w ogole nie dopasowali stylu suknie do jej figury. Ale wiem, ze ona sama wybierala kroj, wiec moze po prostu ona taki gust miala i sie uparla. Jednak samo wykonanie sukni bylo naprawde imponujace. Miala tez troche koronek na tiulu i wszystko bardzo ladnie wszyte.

Edytowane przez 7sambra11
Czas edycji: 2008-12-04 o 22:50
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 23:20   #2290
angela1983
Przyczajenie

devoted, mehja, na pewno zdam relację zaraz po Sylwestrze, jak grał Komfort no i w ogóle jak było, liczę na to dziewczyny, że też zdacie i swoje relacje
angela1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 15:29   #2291
olajka
Zadomowienie

A ja to tak w lutym zaczne patrzeć za suknią. Pójde najpierw tam na góre do tego salonu co był Troll Właśnie najważniejsze to dopasowac suknie do figury, sylwetki, wzrostu a nawet koloru cery Tak czytałam

Dziewczyny, a my to chyba nie pójdziemy znowu w tym roku do lokalu na Sylwka Nie mozemy dojść do ładu ze znajomymi ,a sami przecież nie pójdziemy na taki balet

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 18:11   #2292
grunia22
Raczkowanie

Witam wszystkich
Jestem nowa na tym forum, prześledziłam wszystkie 77 stron i mam mętlik w głowie. Bardzo się cieszę, że powstało takie formum bo 7 tat temu wyprowadziłam się do warszawy, i w ogóle nie wiem co gdzie jest w ostrowcu, a właśnie w przyszłym roku będę brała ślub. Może troche o ślubie:
Termin to 6 czerwca 2009, sala to Novum na Sudole, orkiestra z Jędrzejowa za Kielcami, kamerzysta i fotograf to brat mojego przyszłego męzą, kwiaty jak wyczytałam to najlepiej zamówic u Tary, moze znajde , fryzurę u Marty myslę ze też znajde jesli to jest ten za Łysicą o ile pamiętam, w makijazu pogubiłam się przyznam, więc proszę o informację, co do samachodu to jeszcze nie wiem bo chcieliśmy jechać stardawną Warszawą z uwagi na to ze mieszkamy w Warszawie i podobno w maju ma byc taka do wypożyczenia na Ogrodach, a największy problem mam z kościołe, ja jestem z Rosoch, proboszcza nie polecam, wiecznie jakis problem, ślub miał być w Michale ale się wkurzyłam kiedy się okazało, że zakonnica nie pozwala go ubrac, więc chciałam zmienić na ogrdy, okazało się ze na ogrodach została mi godzina 14, wiec odpada, zostały mi stawki bo to jest parafia mojego nazeczonego, ale tez nie wiem czy bede mogła go sama ubrac. Moze któras z was bierze tam ślub lub była i udzieli mi takich informacji. Będę wdzięczna też o opinii na temat restauracji Novum, bo przeczytałam tylko ze drogo, ale moim zdaniem jest taniej niż w Pałacyku na kuźni. Pozdrawiam wszystkich acha. suknię już kupiłam
grunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 18:47   #2293
Andromedaa
Rozeznanie

Witaj gruniu22 ja niestety nie pomogę w kwestii kościoła, bo należę do innej parafii, ale może za to przyda Ci się taki link
http://www.ostrowiecnr1.pl/index.php?p=forum&w=604

pozdrawiam

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 22:31   #2294
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grunia22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Jestem nowa na tym forum, prześledziłam wszystkie 77 stron i mam mętlik w głowie. Bardzo się cieszę, że powstało takie formum bo 7 tat temu wyprowadziłam się do warszawy, i w ogóle nie wiem co gdzie jest w ostrowcu, a właśnie w przyszłym roku będę brała ślub. Może troche o ślubie:
Termin to 6 czerwca 2009, sala to Novum na Sudole, orkiestra z Jędrzejowa za Kielcami, kamerzysta i fotograf to brat mojego przyszłego męzą, kwiaty jak wyczytałam to najlepiej zamówic u Tary, moze znajde , fryzurę u Marty myslę ze też znajde jesli to jest ten za Łysicą o ile pamiętam, w makijazu pogubiłam się przyznam, więc proszę o informację, co do samachodu to jeszcze nie wiem bo chcieliśmy jechać stardawną Warszawą z uwagi na to ze mieszkamy w Warszawie i podobno w maju ma byc taka do wypożyczenia na Ogrodach, a największy problem mam z kościołe, ja jestem z Rosoch, proboszcza nie polecam, wiecznie jakis problem, ślub miał być w Michale ale się wkurzyłam kiedy się okazało, że zakonnica nie pozwala go ubrac, więc chciałam zmienić na ogrdy, okazało się ze na ogrodach została mi godzina 14, wiec odpada, zostały mi stawki bo to jest parafia mojego nazeczonego, ale tez nie wiem czy bede mogła go sama ubrac. Moze któras z was bierze tam ślub lub była i udzieli mi takich informacji. Będę wdzięczna też o opinii na temat restauracji Novum, bo przeczytałam tylko ze drogo, ale moim zdaniem jest taniej niż w Pałacyku na kuźni. Pozdrawiam wszystkich acha. suknię już kupiłam

Ja miałam ślub na stawkach, księża są wspaniali więc myślę, że nie bylo by problemu. Ale tam jest kobieta która robi bukiety i co tydzień inne więc wydaje mi się, że to jest plus, bodajże stała opłata 150 zł.
Oprócz tego jest szpaler sztucznych kwatów, ale myślę, że moglabyś zadziałać we własnym zakresie, jesli ci się nie podobają.

Co do księży to polecam księdza Mariana i bodajże Tomasza.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 22:40   #2295
aneta23oc
Raczkowanie

Olajka u nas tez bedzie grał zespół z rzepina. grali u brata mojego narzeczonego i bardzo nam sie podobalo dlatego tez ich zamowilismy. fajni sa, super zabawiaja gosci. mam nadzieje ze wszyscy beda sie dobrze bawic.))))

dopiero był rok do wesela a juz zostalo 10 miesiecy- czas szybko płynie...)
aneta23oc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 10:00   #2296
grunia22
Raczkowanie

Dzięki Katalinka za wypowiedz odnośnie kościoła. Masz może jakieś zdjęcia, jak ty miałaś ubrany kościół, troche mnie martwi też podejsc do tego kościoła , jest po prostu ziemia, a moja suknia ma długi tren i nie chciałabym zeby była czarna zanim dojade na sale. Problem mam także z zakwaterowaniem gości, w Novum jest tylko 7 pokoi, a ja potrzebuje jeszcze 10, blisko są leśne kąty ale tem maja w czerwcu jakieś grupy wycieczkowe, wdziałam ze buduje sie taki nowy hotel na gulinskiego koło huty ale mam mieszane uczucia co do tego czy chce kwtaerowac gosci obok huty, acha i moze wiecie dziewzyny gdzie najlepiej zamówić tort taki piętrowy, nie znam ostrowieckich cukierni.
Pozdrawiam was serdecznie
Stary 2008-12-06, 10:08   #2297
Elsi81
Zakorzenienie

grunia 22Pewnie że lepiej zakwateruj gości w hotelu koło huty tam jest taniej niż w Novum bodajże w Novum za osobę wołają 40 zł od osoby jeśli dobrze słyszałam a pod hutą 25-30 coś koło tego.A jeśli chodzi o tort to kilka postów wcześniej (na 65 stronie) koleżanka Sybir11 podawała namiary na panią która piecze torty i możesz też zobaczyć na jej zdjęciu jaki ona miała tort.
Mnie osobiście się podobał.

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2008-12-06 o 10:17
Stary 2008-12-06, 10:52   #2298
michel82
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie. Kiedy należy rezerwować pokoje dla gości weselnych???

Edytowane przez michel82
Czas edycji: 2008-12-06 o 11:19
Stary 2008-12-06, 10:53   #2299
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
grunia 22Pewnie że lepiej zakwateruj gości w hotelu koło huty tam jest taniej niż w Novum bodajże w Novum za osobę wołają 40 zł od osoby jeśli dobrze słyszałam a pod hutą 25-30 coś koło tego.A jeśli chodzi o tort to kilka postów wcześniej (na 65 stronie) koleżanka Sybir11 podawała namiary na panią która piecze torty i możesz też zobaczyć na jej zdjęciu jaki ona miała tort.

ja mialam wynajmowany hotel Hutnik na Gulinskiego i ceny tam sa wcale nie takie niskie tylk normane. Owszem wolaja 25zl od osoby ale jesli wynajmujesz pokoj na 7dni. Jesli na 1 dzien to 40zl za dobe, jesli na 2 dni to 35 za kazda dobe. a lazienki sa wspolne na korytarzach wiec bez rewelacji :/
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 10:58   #2300
grunia22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Dzięki Elsi, znalałam kontakt, ale niestety nie moge zobaczyc zdjęć, jak mogę to zrobić ? Z tymi łazienkami na Gulińskiego to lipa, ze są na korytarzach. Byłam tak 2 tygodnie temu ale wieczorem i hotel był zamknięty, dziwne skoro piszecie ze już tam kwaterowałyscie. Mam nadzieję, że mówimy o tym samym hotelu, takim zielonym z zewnatrz
Stary 2008-12-06, 11:25   #2301
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Elsi, znalałam kontakt, ale niestety nie moge zobaczyc zdjęć, jak mogę to zrobić ? Z tymi łazienkami na Gulińskiego to lipa, ze są na korytarzach. Byłam tak 2 tygodnie temu ale wieczorem i hotel był zamknięty, dziwne skoro piszecie ze już tam kwaterowałyscie. Mam nadzieję, że mówimy o tym samym hotelu, takim zielonym z zewnatrz

Znajdź w poście Sybir11 i wejdź na jej profil tam po prawej stronie w jej profilu jest zdjęcie tortu.

A jeśli chodzi o hotel pod hutą to mowie tylko to co słyszałam nie wiedziałam że cennik tak się przedstawia a w Novum też jest łazienka wspólna dla wszystkich o ile dobrze wiem.

Stary 2008-12-06, 12:11   #2302
michel82
Wtajemniczenie

Ja się tak właśnie zastanawiam, gdzie umieścić ewentualnych gości weselnych. Wesele będzie w Ziemiańskiej na Kilińskiego, a nie chce żeby musieli gdzieś daleko jeździć, tym bardziej, że nie znają wogóle miasta większość z nich będzie po raz pierwszy w Ostrowcu

Edytowane przez michel82
Czas edycji: 2008-12-06 o 12:15
Stary 2008-12-06, 12:26   #2303
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Katalinka za wypowiedz odnośnie kościoła. Masz może jakieś zdjęcia, jak ty miałaś ubrany kościół, troche mnie martwi też podejsc do tego kościoła , jest po prostu ziemia, a moja suknia ma długi tren i nie chciałabym zeby była czarna zanim dojade na sale. Problem mam także z zakwaterowaniem gości, w Novum jest tylko 7 pokoi, a ja potrzebuje jeszcze 10, blisko są leśne kąty ale tem maja w czerwcu jakieś grupy wycieczkowe, wdziałam ze buduje sie taki nowy hotel na gulinskiego koło huty ale mam mieszane uczucia co do tego czy chce kwtaerowac gosci obok huty, acha i moze wiecie dziewzyny gdzie najlepiej zamówić tort taki piętrowy, nie znam ostrowieckich cukierni.
Pozdrawiam was serdecznie

Mam zdjęcia, z tym, że ja akurat miałam skromny bukiet na ołtarzu,nie każdemu może pasować.
A jeśli chodzi o podejście, to podjeżdża się pod same schodki, wyskoczysz prosto do kościoła

SYN
Stary 2008-12-06, 13:12   #2304
azakowana
Zakorzenienie

Grunia22 witaj na forum
Jeżeli chodzi o tort to możesz na moich zdjęciach zobaczyć jak wyglądał mój tort. Taki wysoki na dużym stojaku w kształcie żagla. Nam i naszym gościom smakował bardzo bo był lekki nie za bardzo słodki - śmietanowy. Ale możesz sobie zażyczyć inny Ta pani co nam piekła ten tort ma kilka stojaków i można sobie wybrać. Jak Ci się spodoba to co jest na zdjęciach to daj znać to Ci prześlę kontakt do tej pani.

Zdjęcia są na 15 stronie.

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2008-12-06 o 13:20
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 13:50   #2305
michel82
Wtajemniczenie

Mam pytanie do dziewczyn które są już po. Powiedzcie jak to jest z opłatami za ślub jeśli ślub nie jest ani w mojej parafii, ani w parafii narzeczonego i ile się za co płaci. Jak jest z zapowiedziami??? Wybraliśmy parafię Św.Michała na nasz ślub.

Razem jesteśmy od 14.02.2006
Zaręczyliśmy się 15.08.2008

Sakramentalne TAK powiemy sobie 26.09.2009
Stary 2008-12-06, 14:05   #2306
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które są już po. Powiedzcie jak to jest z opłatami za ślub jeśli ślub nie jest ani w mojej parafii, ani w parafii narzeczonego i ile się za co płaci. Jak jest z zapowiedziami??? Wybraliśmy parafię Św.Michała na nasz ślub.

Razem jesteśmy od 14.02.2006
Zaręczyliśmy się 15.08.2008

Sakramentalne TAK powiemy sobie 26.09.2009

Płaci się w parafii w której bierzecie ślub, plus co łaska za zapowiedzi w waszych parafiach

Michel może popraw sobie podpis w swoim profilu, bo takim sposobem zawsze cytując ciebie będzie mi się on załączał.

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-12-06 o 14:08
Stary 2008-12-06, 19:33   #2307
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ooo widze, że sie zaniedbałam ale powoli nadrabiam zaległości
Olajka Widzę, że mamy ten sam zespół_-METAMORFOZA- byłam na weselu , na którym grali i to wystarczyło, żeby ich zamówić. Jej, już w sierpniu to zrobiliśmy i już wtedy mieli zamówienia na 2010. tTaniec na krześle pana, który śpiewa jest the best;D Naprawdę.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2008-12-06 o 19:43
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:07   #2308
aniaa22
Zakorzenienie

Witaj grunia widzę że mamy ślub w tym samym dniu

dziewczyny byłam dzisiaj na targach w wawie ale muszę powiedzieć że nas rozczarowały. co prawda dużo salonów pokazało suknie ale większość z nich wisiało na wieszakach tak że nic nie było widać a te baby tak patrzyły że nawet strach było podejść wyszliśmy niezadowoleni. jesyna dobra rzecz to że udało nam sie spotkać z arsem i trochę pogadać jak będzie wyglądało robienie zdjęć na naszym ślubie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 20:28   #2309
ninuska
Zadomowienie

O właśnie ania22, witam nową koleżankę
Szkoda strasznie, że -jak piszesz- nic się nie dało obejrzeć. Przecież po to się jedzie w końcu. Eh....
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 21:29   #2310
aniaa22
Zakorzenienie

no właśnie bo pojechałam z nastawieniem że może wrócę z suknią trudno... był pokaz mody ślubnej ale tam znowu kiecki kosmiczne
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości