BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=)))) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 20:41   #1981
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Na końcówki na suche włosy używam olejku kokosowego, takiego ze sklepu ze zdrową żywnością. Daję go trochę mniej niż jedwabiu, żeby nie przetłuścić włosów. I rak w tygodniu idę spać z oliwą na głowie, czasami też na końce daję dodatkowo rycynowy.

Bardzo podoba mi się też serum na końce Gliss Kura z olejkami pielęgnacyjnymi, super jest, ale właśnie mi się kończy i kusi mnie ten jedwab bezalkoholowy.
Kokosowy zamiast biosilka, to byłoby coś dla mnie Naprawdę widać po nim efekty?? Moje końce są w dramatycznym stanie, a tak nie chcę ich obcinać
A z Gliss Kura, mówisz o tym z serii Asia Beauty?
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 21:53   #1982
trollcia
Raczkowanie

nikt nie poradzi?
trollcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 07:12   #1983
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ślicznotka;) Pokaż wiadomość
Kokosowy zamiast biosilka, to byłoby coś dla mnie Naprawdę widać po nim efekty?? Moje końce są w dramatycznym stanie, a tak nie chcę ich obcinać
A z Gliss Kura, mówisz o tym z serii Asia Beauty?

o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nacyjnymi.html

wejdź na wątek "walka o zdrowe i...", tam jest dużo o kokosowym

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 07:23   #1984
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Napisane przez trollcia Pokaż wiadomość
nikt nie poradzi?
O rany, ale porobiłaś, Twoje włosy wcale nie miały takiego brzydkiego koloru ...
Teraz jedynie dobry fryzjer może je uratować.
Ja nałożyłabym na nie farbę w kolorze jasnego brązu, żeby już nie męczyć ich rozjaśnianiem ani ściąganiem koloru.
A potem intensywna regeneracja włosa ...
Stary 2008-10-17, 10:03   #1985
trollcia
Raczkowanie

ja nie chce znow sie ratowac nalozeniem ciemnego odcienia, zawsze tak sie u mnie konczy schodzenie do blondu no poza jednym przypadkiem kiedy mi sei udalo po polrocznym pobycie na cyprze gdzie same sie odbarwily
trollcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 10:06   #1986
dziuniaaa
Zakorzenienie

Wybierz się jednak do dobrego fryzjera.

Stary 2008-10-17, 11:24   #1987
kaziaa23
Rozeznanie

najlepiej dobra farba profesjonalna z wodą utleniną 9% w prporcji 1:1, jakiś jasny brąz
kaziaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 11:28   #1988
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nacyjnymi.html

wejdź na wątek "walka o zdrowe i...", tam jest dużo o kokosowym
Aaaaaa, dziękuję Ci bardzo
Stary 2008-10-17, 16:50   #1989
dziuniaaa
Zakorzenienie

proszę

Stary 2008-10-19, 09:23   #1990
erolek
Raczkowanie

Jakieś 3 tygodnie temu byłam u fryzjera na farbowanie i podcięcie. Z pasemek przeszłam na powiedzmy jednolity blond. Ostatnio poprosiłam o blond naturalny i wyszedł tak
DSC00628.jpg
W rzeczywistosci są troszkę jaśniejsze. Ale chciałabym sama farbować sobie włosy i mam problem z doborem farby. Brałam pod uwagę Loreal Preference ale nie mam bladego pojęcia jaki kolor. Chcialabym o ton jaśniejsze niż moje w ciepłej tonacji ale nie żółte.
Macie jakieś pomysły?
Byłam dowiedzieć się o profesjonalną farbę Loreal ale pani w sklepie nie potrafiła za bardzo mi pomóc w dobraniu koloru-niestety.
erolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-19, 13:21   #1991
dagirll
Wtajemniczenie

Moze wklej zdjecie normalnej wielkosci ,prawie nic nie widac .Z tego co ja widze teraz ,to sa rudawe?

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 13:15   #1992
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
johnw57: Ubóstwiam Cię dziewczyno

wreszcie dowiedziałam się jaki mam naturalny kolor włosów

Z tego wychodzi że mam jasny popielaty kolorek .... Który w zimę ciemnieje go ciemnego blondu...Ale na razie odrost wygląda jak jasny popielaty blond.. Wreszcie jakaś dobra wiadomość
Erolek, na fotce wyszedł kolorek złocisty a złoty właściwie wchodzi w rude tony.

Dziękuję Ci Sweet_Jelly za tak miłe słowa

Fresa, kolorki blondu dobieram do profesjonalnych farb-próbników. Tam można zobaczyć, że jasny blond wcale nie jest tak jasny. A ciemny blond to już ciemniejszy kolorek. Jak nie ma słońa, to włosy nam niestety ciemnieją i tak właśnie jest z naturalnymi blondami, chociaż farbowane blondy, ale jeszcze nierozjaśniane też potrafią przyciemnić się, niestety.
Poza tym, fryzjer wiele tłumaczył mi jaki kolor, jak naprawdę nazywa się ten odcień. A fryc dobry, bo pracuje na samych profesjonalych farbach, jak np. Loreal.

Dziewczyny, mam do Was pytanko, czy jak robicie włosy na superjasne blodny popielate-wersje rozjaśniające, to czy na odrostach łapie Wam na błękitny blond ?? Bo ja jak robiłam superjasnym blondem rozjaśniającym Loreal Excellence Supreme Blonde 03, to odrosty miałam błękitnego blondu a myłam szamponem przeciwłupieżowym codziennie przez 3 tygodnie i błękit jak był, tak pozostał. Dlatego zmieniłam kolor z błękitnego na naturalny.

Edytowane przez johnw57
Czas edycji: 2008-10-30 o 00:00 Powód: dopisek
johnw57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-30, 13:19   #1993
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Ja jak robiłam Garnier Color Naturals 111 oraz, ostatnio, Safirą Blask Księżyca, to odrosty zawsze wychodzą mi bardziej żółte Ale nie wiem, czy to są superrozjaśniające farby..
Stary 2008-10-30, 14:01   #1994
dziuniaaa
Zakorzenienie

To są rozjaśniające farby. Ale z nimi trzeba uważać, bo ten błękit czasami jak zostanie i się zmyje to jest ten popielaty barwnik tylko, ale jak błękit się nie zmyje to włosy są po prostu przejaśnione. Nie białe, a już dalej, za białymi. No nie wiem czy zrozumiale jakoś to napisałam hehe:P.

Stary 2008-10-30, 18:46   #1995
utena
Przyczajenie

Witam wszystkie blondyneczki
Szkoda że tak późno zauważyłam ten post eh eh. Ale fajnie że ktoś wpadł na taki pomysł i założył.
Ja jestem blondynka od 6 lat. Farbuje regularnie włosy miesiąć w miesiąć, a raz na pół roku odświerzam swoje pomysły balejażem. Mam włoski (troskliwie zapuszczane ) już do pasa. Jak pewnie łatwo się domyślić jestem również maniaczką dbania o nie.
Przetesowałam już chyba wszytskie możliwe maski do włosów. Mam wieć bogate doświadczenie w ich stosowaniu. Moim faworytem jest jednak Rigenol i obowiązkowy nieśmiertelny na forum jedwab Farouka. Ostanio próbuję Hydro Mask Welli ale średnio na jeża. Zawsze będe zachwalać produkt który uratował mi włosy w najcieższym momencie, kiedy o mały włos mi nie odpadły ehhh, rekonstruktory L'anzy. Stosowała również ampułki Loreala a obecnie przerzuciłam się na Kerastase. Noo narzie tyle jak sobie przypomne to dopisze.
utena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 19:02   #1996
johnw57
BAN stały

Dziękuję za odpowiedzi. To dziwne, aby te superjasne popiele rozjaśniające na odroście a mam jasny blond zostawiały mi błękitny blond, tym bardziej, że białe nie były po farbie. Były tak jasne jak na opakowaniu tego superjasnego popielatego blondu z Loreal Excellence 03, tylko, że z błękitnym połyskiem, zaś jak używam bardzo jasnych blondów, alenierozjaśniających to całe szczęście, że nie mam błękitnego blondu.

Może to dziwne pytanie, ale na czym polega odpadanie włosów, chodzi o poszczególne włosy, że skaracają się czy o coś innego??
Stary 2008-10-30, 19:33   #1997
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez johnw57 Pokaż wiadomość

Może to dziwne pytanie, ale na czym polega odpadanie włosów, chodzi o poszczególne włosy, że skaracają się czy o coś innego??

Robi się tzn. "guma" włosy można na mokro dosłownie rozciągać są tak spalone. I z czasem powoli, przy czesaniu itd kruszą się ja mam takich wiele, dzieje się, to stopniowo -parę tygodni, miesięcy nie z dnia na dzień. Chyba, ze na siłę je wszystkie "wyszarpać" a wygląda, to po prostu tak, że są pasma krótsze a ile i jak bardzo krótkie wszystko zalezy od tego ile jest tych "gumowych" włosów..

Stary 2008-10-30, 21:00   #1998
johnw57
BAN stały

Dziękuję za odp. Mam nadzieję, że można takie włosy chociaż częściowo zregenerować.
Stary 2008-10-30, 21:24   #1999
morelle
Zakorzenienie

Cytat:
To są rozjaśniające farby. Ale z nimi trzeba uważać, bo ten błękit czasami jak zostanie i się zmyje to jest ten popielaty barwnik tylko, ale jak błękit się nie zmyje to włosy są po prostu przejaśnione. Nie białe, a już dalej, za białymi. No nie wiem czy zrozumiale jakoś to napisałam hehe:P.
Pewnie, że dobrze napisałaś - taki włos przypomina choinkowy anielski włos - jest przezroczysty.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 22:35   #2000
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez johnw57 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odp. Mam nadzieję, że można takie włosy chociaż częściowo zregenerować.

niestety - one po prostu sie wykrusza.. Ani odzywki ani maski nie pomogą... Ja mam własnie tak spalone włosy, wiele razy miałam, dochodziły do siebie (po "odpadnieciu") pozniej znow na czarno np. farbowalam i wracalam w 3 tygodnie do platyny Niestety nie da sie - mozna osiagnac platyne, ale kosztem połowy włosów. Wiem też, ze prostwnicą można doprowadzić do wykruszenia włosów, mojej koleżance własnie po prostostawniu bujnych loków przez pół roku tak się powykruszały. Ja mam część włosów po prostu krótszych, widać, je nawet na tych zdjęciach, które wklejałam po Recitalu, mogę tylko się cieszyć z tego, że efekt jest taki, że wszyscy znajomi myślą, pytają czasem czy byłam u fryzjera i czy cieniowałam włosy No i mam od ponad roku tą samą długość, końce cały czas sie kruszą, przez co włosy jakby "nie rosną".. TRAGEDIA. I wyleczyć się nie potrafię z farbowania, taka choroba

Stary 2008-11-03, 20:02   #2001
iwona 1978
Przyczajenie

Witam blondyneczki:jupi: blondynki górą!
Mam do Was pytanie, czy któraś stosowała farby wella Koleston. Maja śliczne blondy szczególnie z specjal blond.

Edytowane przez iwona 1978
Czas edycji: 2008-11-03 o 20:17
iwona 1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 10:28   #2002
301185
Rozeznanie

Witam, chcę dołączyć do grona blondynek. Pierwszy raz udało mi się zejść do jasnego koloru bez rozjaśniacza. Mam nadzieję, że ten kolor można już nazwać blondem, chociaż trochę wpada w rudy.
Czytam od dłuższego czasu forum blondynek, korzystając przy okazji z wielu cennych porad tutaj wymienionych. Mam jedno pytanie. Na taką długość włosów jak na załączonych zdjęciach potrzebuje 2 opakowania farby, 3 różne fryzjerki farbowały mi włosy i każdej jedno opakowanie nie wystarczyło, czy 2 farby to nie za dużo na takie krótkie włosy? Pozdrawiam wszystkie blondynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05284.jpg (53,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05273.jpg (26,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05266.jpg (49,3 KB, 114 załadowań)
301185 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 12:50   #2003
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 301185 Pokaż wiadomość
Witam, chcę dołączyć do grona blondynek. Pierwszy raz udało mi się zejść do jasnego koloru bez rozjaśniacza. Mam nadzieję, że ten kolor można już nazwać blondem, chociaż trochę wpada w rudy.
Czytam od dłuższego czasu forum blondynek, korzystając przy okazji z wielu cennych porad tutaj wymienionych. Mam jedno pytanie. Na taką długość włosów jak na załączonych zdjęciach potrzebuje 2 opakowania farby, 3 różne fryzjerki farbowały mi włosy i każdej jedno opakowanie nie wystarczyło, czy 2 farby to nie za dużo na takie krótkie włosy? Pozdrawiam wszystkie blondynki

Jak najbardziej to jest blond. Na zdjęciu wyszedł bardzo bardzo jasny blond złocisty. Złociste wchodzą w rude tony. Ech, blondy to nietylko chłodne odcienie. Blond nie jedno ma imię
Zobacz 1,5 opakowania farby a jak nie starczy to weź 2 opakowania farby. i zależy też ile ma farba pojemności.
Stary 2008-11-04, 12:57   #2004
301185
Rozeznanie

johnw57 dziękuję za odpowiedź. Tak myślę, że 1,5 opakowania byłoby w sam raz, ale co zrobić z połową farby, która zostanie? Czy można zostawić do następnego farbowania?
301185 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 13:33   #2005
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 301185 Pokaż wiadomość
johnw57 dziękuję za odpowiedź. Tak myślę, że 1,5 opakowania byłoby w sam raz, ale co zrobić z połową farby, która zostanie? Czy można zostawić do następnego farbowania?
Jesli zużujesz całe opakowanie a drugie podzielisz sobie na pół (polowa kremu i połowa wody utlenionej, czyli oxydantu) i polowę farby zostawisz w opakowaniu to na następny raz możesz zużyć, tylko musi być ta połowa farby zamknięta w opakowaniu farby.
Stary 2008-11-04, 18:07   #2006
tootsie
Zakorzenienie

od jakiegoś czasu marzą mi się włoski w kolorze przedstawionym na zdj.

Zastanawiam się nad użyciem popielatego blondu 7.1. loreal excelence lub jasnego popielatego blondu 8.1, ewentualnie Island loreal Preference. Innych drogeryjnych dających taki efekt nie znam Mój obecny kolor to blond 7 loreal excelence, który na żywo jest dużo jaśniejszy (złocisto-beżowy średni blond)

Czy któraś z Was miała do czynienia z tymi kolorami? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 205945.1.jpg (19,7 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolor2.jpg (58,6 KB, 221 załadowań)

Edytowane przez tootsie
Czas edycji: 2008-11-04 o 18:08
tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 20:43   #2007
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu marzą mi się włoski w kolorze przedstawionym na zdj.

Zastanawiam się nad użyciem popielatego blondu 7.1. loreal excelence lub jasnego popielatego blondu 8.1, ewentualnie Island loreal Preference. Innych drogeryjnych dających taki efekt nie znam Mój obecny kolor to blond 7 loreal excelence, który na żywo jest dużo jaśniejszy (złocisto-beżowy średni blond)

Czy któraś z Was miała do czynienia z tymi kolorami? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Taki efekt możesz osiągnąć jasnym blondem popielatym, bo te dwie dziewczyny mają właśnie kolor jasnego blondu popielatego, czyli 8,1. Loreal Excellence 8.1 właśnie tak wychodzi, gdzieś wcześniej umieściłam (w tym wątku), że 8.1 tak właśnie wychodzi. Recital 8.1 właściwie ma mniej popielatego pigmentu a rozjaśnia troszkę więcej. To jasny blond popielaty. A kolorek Islande-7.1 i z Excellence 7.1 to średnie blondy, ale one są już ciemniejsze. To jest jasny popielaty blond
Stary 2008-11-05, 13:37   #2008
tootsie
Zakorzenienie

dzięki wielkie za pomoc

Dzisiaj wybiorę się do rosmanna i coś kupię Mam nadzieję, że uda mi się osiągność podobny efekt, bo jestem absolutnie zakochana w tym kolorze

Jak będzie po wszystkim to wkleję zdjęcie z efektem końcowym

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 15:45   #2009
johnw57
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
dzięki wielkie za pomoc

Dzisiaj wybiorę się do rosmanna i coś kupię Mam nadzieję, że uda mi się osiągność podobny efekt, bo jestem absolutnie zakochana w tym kolorze

Jak będzie po wszystkim to wkleję zdjęcie z efektem końcowym

Bedziemy czekać na fotkę z nowym kolorkiem
Stary 2008-11-11, 09:52   #2010
mandarinka
Raczkowanie

A ja mam włosy ciemne blond trochę wpadające w odcień rudy, bo uzywalam wczesniej szamponetek...w zwiazku z tym mam pytanie : widzialam dobre recenzje farby w saszetce Mari Color i widziałam tam odcień blond, chociaz zobaczylam ze on nie jest do końca az tak bardzo jasny, tylko taki troszkę platynowy...a moje naturalne włosy to ciemne blond...zeby uzyc tej farby musialabym uzyc rozjaśniacza czy bez rozjaśniacza ta farba pokryłaby moją trochę rudą czuprynkę ??

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości