![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Hanneke, to widocznie zalezy tez od cech osobniczych, bo mnie Cover de Lux kryje lepiej niż Lucy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej uniwersalny. Tak jak mówię,jeśli dobrze rozetrzesz to Ci zakryje i nie będzie widać. Dla pewności żeby dobrze się wpasował,oprószam jeszcze na koniec lekko podkładem którym malowałam się przed tym korektorem. Blusche wolę tak jak mówiłam,z racji tego że nie ma LL w składzie (lauroyl lysine). Wydaje mi się tez że lepiej kryje i poza tym z edm-ów mam na stanie za jasne kolory ![]() Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2010-10-21 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam suchej cery, mam raczej normalna.
![]() |
#4714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez alunialunia Czas edycji: 2010-10-22 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
Mnie cover de luxe calkiem niezle kryla. za to natural finish lepiej lezala.
Chcialam Wam powiedziec ze probowalam z wieloma firmami nakladac podklad jako korektor i to nigdy nie zdawalo egzaminu. albo nie chcialo kryc, albo sie odznaczalo(a myslalam ze skoro taki sam odcien jak podklad to nie powinno). Az dorwalam blusche. nic sie nie odznacza,swietnie wtapia, jestem zadowolona, ale full mate foundation jest baaardzo kryjaca, to tez moze dlatego. I jeszcze moze miec znaczenie fakt iz mam jasniutka karnacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
Agneiw sama wiesz jak to z tymi minerałami jest
![]() Eternal do takich mocno kryjących formuł mogę zaliczyć też Ethereal z LaurEss i tak jak pisze Alunialunia FF z Lumiere i jak Alima Full Matte z Blusche. Edit: zapomniałam o formule FF z MEOW, też mocno kryje. Jednak Eternal warunkiem koniecznym do stosowania podkładu na niektóre partie twarzy jest idealny dobór odcienia, inaczej będzie się odznaczał i wyglądał nienaturalnie. Musisz testowa:P
65 ![]() 250 ![]() Edytowane przez Hanneke Czas edycji: 2010-10-22 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
BAN stały
|
Witam wszystkich.
z minerałami dopiero zaczynam jak do tej pory używam Rhea i bardzo sobię chwalę. mam róż do policzków Buff Apricot - ma świetny delikatny opalizujący połysk morelowo- beżowy z cieni ma przetestowany Vanilla - delikatny jasnyu kolor używam go jako podkad, moża stosować również jako korektor pod oczy, ja bynajmniej tak robię bo mam straszne cienie Carmel - świetny lekko brazowy matowy, stosuję razem z Vanilla jako makijaż na dzień Seasell ładny jasny różowy teraz czekam na cień Cream Butter i Sunny. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
Dot.: Album Mineralny i Nasze Kolekcje Minerałów
Wczoraj po raz pierwszy zakupiłam podkład mineralny prasowany z Clinique
(Almost Powder Makeup). Jestem bardzo ciekawa, jak będzie się sprawował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Album Mineralny i Nasze Kolekcje Minerałów
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biblioteka kolorystyczna - o doborze podkładu
Witam Dziewczyny, zaczynam swoją przygodę z podkładami mineralnymi, mam 23 lata cerę mieszaną (widoczne pory) miejscami podrażnioną/odwodnioną oraz jakby czasem lekko różowa (chociarz nie mam widocznych naczynek), po kilku godzinach od umycia żelem i nałożeniu lekkiego kremu nawilżającego strasznie się błyszczę. Cere mam jasna ale nie trupoibladą, oczy jasne zielone, włosy mleczna czekolada. Szukam lekkiego podkładu który pozwoli zatuszować lekko różowy odcień twarzy, zdecydowałam się na formułę półmatową (niewiem czy słusznie) której kategorii podkłady powinnam stosować? Złote chłodne beżowe czy inne?? Aha... wspomnę jeszcze że twarz mam zwykle bardziej różowawą i jakby ciut ciemniejszą przez to od szyi. Mam ogromny problem z podjęciem właściwej decyzji. Dziękuję za pomoc Edytowane przez Oldzinka Czas edycji: 2010-11-11 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
BAN stały
|
Cytat:
O cos takiego mi chodziło. Ma lekki kolor kremowy z jasnymi drobinkami więc doskonale rozświetla. Jak przetestuję Sunny to też napiszę coś więcej. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Biblioteka kolorystyczna - o doborze podkładu
Cytat:
Lucy Minerals - try the Light and Bisque if you need add some Snow White Meow - Chartreux or Siamese or Abyssinian in Frisky, possibly Sleek Pixi - Calista 1 lub Brena 1 Lumiere - Ligt Golden VV Pod podkład koniecznie daj primer np: z Meow Premiere Puss Primer Oily Skin Primer lub Puder bambusowy z BU (ale wcześniej nawilżyj twarz Żelem hialuronowym 1% z BU) a gwarantuję Ci że nie będziesz się błyszczeć przez ok 5 godzin a jesli już to będzie to taki "zdrowy, satynowy połysk" do zaakceptowania lub osuszenia bibułką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() I ja proszę o pomoc. Z analizy kolorystycznej wiem że jestem zimą, mam jasną cerę, bardzo suchą i często ściągniętą, wrażliwą, zaczerwienioną. Niebieskie oczy i ciemne włoski. Zaczynam zamawiać próbki mineralne i będę testować tylko zastanawiam się w których odcieniach ? Dotychczas używałam http://inglotcosmetics.com/amc.cream...oducts/139/333 odcień LC100 ale jest on dla mnie lekko za jasny obecnie. Pomożecie? Edytowane przez ciriness Czas edycji: 2010-11-12 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
podkład mineralny w pudrze zimą?
witam wszystkie minerałomaniaczki
![]() Powoli sie wkręcam w tematykę minerałową,dużo czytam,ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie: czy mozna stosować podkład mineralny zimą? w okresie niskich stopni na dworze staram się chronić dodatkowo buzię warstwą kremu oraz zwykłego podkładu we fluidzie,wydaje mi się ,że sam krem plus minerały nie wystarczą. Może się mylę...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: podkład mineralny w pudrze zimą?
Cytat:
![]() Chodzi Ci o nawilżenie zimą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Dot.: podkład mineralny w pudrze zimą?
Mnie się wydaje, że lepsze minerały niż fluid, który składa się na ogół głównie z wody...
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Konto usunięte
|
![]()
Witajcie!
![]() Mam zamiar sprawić sobie podkład Vichy, Aera Teint Mineral. Czy mogę go łączyć z różem bourjois? Czy tylko róże mineralne wchodzą w grę? I czy powinno się spryskiwać twarz wodą termalną, jako wykończenie makijażu? Nie będzie to powodować brzydkich plam? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Podkład Vichy mało ma wspólnego z prawdziwymi minerałami
![]() Jeśli chcesz naprawdę 'zmineralizować' swój makijaż to zajrzyj na wątki takich firm jak np. Lucy Minerals,Pixie,Lumiere,Bl usche,Buff'd...itp A termalką możesz jak najbardziej spryskiwać,wtedy wykończenie nie jest takie 'suche' tylko bardziej naturalne. Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2010-11-28 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedź.
![]() Zmieniłam zdanie i zamówiłam 7 testerków Everyday Minerals Intensive. Już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Przyczajenie
|
Czy ten podkład można uzywać sam?
Czy ten podkład mineralny można stosować sam czy trzeba coś do niego użyć jeszcze? Nie mam jakiś dużych "usterek" na twarzy.
http://allegro.pl/pixie-cosmetics-na...350742649.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ten podkład można uzywać sam?
na usterki korektor a ogólnie to krem nawilżający, żeby się ładnie rozprowadzał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ten podkład można uzywać sam?
A ja znowu o korektorech:P i dalszych spostrzezeniach
![]() EDM intensive fair, no coz, wazy sie.. strasznie ciezki, a byl moim ulubionym bo krycie ma niesamowite, teraz uzywam do szybkiego "skorektorowania" oraz do szybkich poprawek, jest dobry na wieczor za to extra light peach SN - bajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam pierwsze próbki podkładów EDM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Przyczajenie
|
Puder mineralny do cery mieszanej skłonnej do wyprysków
Jeśli już gdzieś było takie pytanie to przepraszam ale nie mogłam znaleźć
![]() Mam nie całe 15 lat i szukam dobrego pudru do certy mieszanej skłonnej do wyprysków (nie są to silne wypryski czasami mi wyskoczą jakieś kilka najczęściej przed miesiączką) jaki jest dobry puder jak do mojej cery i w jakiej cenie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
BAN stały
|
Cześć Dziewczyny,
jestem tu nowa, więc nie krzyczcie ![]() CZy któraś z Was zna lub używa (ła) kosmetyki org. ZUI albo NVey (australijskie) ? Moja znajoma bardzo mi poleca ale w Polsce stosunkowo cięzko z zakupem. Post edytowany przez moderatora. Edytowane przez vril Czas edycji: 2011-01-14 o 15:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Przyczajenie
|
essence-mineral powder blush 2 in 1
czy ktoś się orientuje czy essence produkuje jeszcze ten róż?
mineral powder blush 2 in 1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Rozeznanie
|
mineralny podklad
czy ktos moze polecic mi jakis podklad mineralny(najlepiej w plynie bo jakos nie jestem zwolenniczka sypkich pudrow).
slyszalam ze w 100% nie ma mineralnego podkladu, ale moze ktos kto sie na tym zna poleci mi najlepszy z tych plynnych... ![]() kiedys zadawalam podobny temat i szukalam na forum ale nie znalazlam odpowiedzi... aaaa wolalabym maybelline unikac... |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
|
Dot.: mineralny podklad
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.