BOUDOIR Vivienne Westwood - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 17:12   #91
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: BOUDOIR Vivienne Westwood

Skarbiątko, gdzie kupiłaś flaszkę? Bo na moje oko masz tą starą wersję
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:17   #92
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Skarbiątko, gdzie kupiłaś flaszkę? Bo na moje oko masz tą starą wersję
Pin up girl a gdzie Tobie udało się nabyć koniakówkę?
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:17   #93
skarbiatko
Zakorzenienie

Ale mówię Ci,One nie są koniakowe One są herbaciane......bardziej. Ja zrobiłam tak,ze napisałam do kilku perfumerii z pytaniem o to jaki kolor ma zawartośc flaszki,w niektórych pytanie zignorowano i nie dostałam odpowiedzi,a z tej gdzie kupiłam Pani odpisała,ze mają w chwili obecnej wersję koniakową ,no to ja klik ale widziałam jaki kolor ma koniakowa i moje są za jasne
Kupiłam w jasminium.pl

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:23   #94
Pin up girl
Zakorzenienie

Ale takiej barwy nie maja? to ta jasniejsza
Danaida - ja swoją mam z wymiany, 5 ml tylko...
Stary 2009-07-22, 17:24   #95
skarbiatko
Zakorzenienie

no właśnie nie,spodziewałam się albo takiej( bo do końca nie ufałam odpowiedzi Pani z perfumerii) albo takiej właśnie ciemnej a mam jakąś...pośrodku.........

Stary 2009-07-22, 17:26   #96
Pin up girl
Zakorzenienie

Wg mnie masz właściwą, ale to tylko moje zdanie...
Stary 2009-07-22, 17:27   #97
skarbiatko
Zakorzenienie

hmm....może i tak......

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 17:35   #98
Pin up girl
Zakorzenienie

Hmmm... a tak trochę nie w temacie... nadal szukasz Cinemy...? XD
Stary 2009-07-22, 17:36   #99
skarbiatko
Zakorzenienie

nadal

Stary 2009-07-22, 17:37   #100
Pin up girl
Zakorzenienie

Bo ja bym udostępniła, mam EdP, tyle że w zamian za Ombre Rose, bo wyśledziłam, że też nabyłaś
Stary 2009-07-22, 17:39   #101
skarbiatko
Zakorzenienie

Ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 17:50   #102
danaida
Zadomowienie

Pin up girl - mało, ale dobre i to. Jakbyś się zdecydowała nabyć większą ilość tam, gdzie Skarbiątko to proszę napisz, jaką według Ciebie kupiłaś wersję. Stary B. wąchałam chyba z 10 lat temu i oprócz wspomnienia, że mi się bardzo podobał, to nie jestem w stanie dokładnie ich sobie przypomnieć.

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-07-23 o 08:15 Powód: literówka
Stary 2009-07-22, 18:16   #103
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Pin up girl - mało, ale dobre i to. Jakbyś się zdecydowała nabyć większą ilość tam, gdzie Skarbiątko to proszę napisz, jaką według Ciebie kupiłaś wersję. Stary B. wąchałam chyba z 10 lat temu i oprócz wspomnienia, że mi się bardzo podobał, to nie jestem w stanie przypomnieć sobie dokładnie te perfumy.
Boudoir planuję w przyszłym miesiącu lub we wrześniu, jeśli nie znajdę nic na Allegro, to zakupię prawdopodobnie tam gdzie Skarbiątko. I oczywiście o wszystkim doniosę
Stary 2009-07-22, 18:26   #104
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Boudoir planuję w przyszłym miesiącu lub we wrześniu, jeśli nie znajdę nic na Allegro, to zakupię prawdopodobnie tam gdzie Skarbiątko. I oczywiście o wszystkim doniosę
Dziękuję
Stary 2009-07-22, 22:18   #105
Horpyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
W
bo widzicie
moja wercja zapasowa, kupiona wlasnie u Andrexa, wtedy jeszcze konto poprzednie, lat temu ponad trzy
zadziwiajaca zblizyla sie do ciemego charakteru "koniaka"
i wizualnie i zapachowo
A miałaś właśnie taką jaśniejszą, ale nie zdecydowanie różową? Coś już o tym było na początku tego wątku, że te perfumy jak wino. Im starsze, tym lepsze.

Skarbiatko,
widziałaś "na żywca" te różowe? I były takie w lila wpadające?
Ja też mam takie ni to, ni owo, chyba takie, jak Twoje, tyle że rozjaśnilam nieco zdjęcie, bo skoro kartka jest biała... Ale jak przyłożyłam butelkę do białego monitora, to są jednak takie http://ecx.images-amazon.com/images/...7L._AA280_.jpg Jednakże absolutnie nie takie http://www.jasminium.pl/zdjecia/2181.jpg No i... po chwilowym obrażeniu sie na V.W. znów się dziś psiknęłam. Tym razem na wilgotną jeszcze skórę (testuję kilka zapachów ostatnio, to i myję się częściej), no i... wyskoczyło! Znów mam tę przedziwną slodycz. Może faktycznie to koniak, tylko "niedojrzały" jeszcze?

Co do pudełeczek, to... możliwe, że dawniej boki były bardziej kremowe, ale głowy nie dam.

Edytowane przez Horpyna
Czas edycji: 2009-07-22 o 23:13
Horpyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 23:11   #106
LouLou25
Zakorzenienie

w swoim Buduarze (edp) tez wyczailam zmiane zabarwienia, kilka miesiecy temu byly "lososiowe" a teraz sa bardziej pomaranczowe, koniaku jeszcze nie przypominaja ale za jakies 2 lata pewnie beda....

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 23:15   #107
Horpyna
Raczkowanie

Tylko że jeśli tak nerwowo będę się psikać, to i pół roku nie wytrzymają, a ja się nigdy nie dowiem, czy to był koniak. ;-)
Stary 2009-07-22, 23:18   #108
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Horpyna Pokaż wiadomość
Tylko że jeśli tak nerwowo będę się psikać, to i pół roku nie wytrzymają, a ja się nigdy nie dowiem, czy to był koniak. ;-)

zrob zapasy i ukryj w ciemnym miejscu, dojrzeja.....

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 08:12   #109
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Horpyna Pokaż wiadomość
A miałaś właśnie taką jaśniejszą, ale nie zdecydowanie różową? Coś już o tym było na początku tego wątku, że te perfumy jak wino. Im starsze, tym lepsze.

Skarbiatko,
widziałaś "na żywca" te różowe? I były takie w lila wpadające?
Ja też mam takie ni to, ni owo, chyba takie, jak Twoje, tyle że rozjaśnilam nieco zdjęcie, bo skoro kartka jest biała... Ale jak przyłożyłam butelkę do białego monitora, to są jednak takie http://ecx.images-amazon.com/images/...7L._AA280_.jpg Jednakże absolutnie nie takie http://www.jasminium.pl/zdjecia/2181.jpg No i... po chwilowym obrażeniu sie na V.W. znów się dziś psiknęłam. Tym razem na wilgotną jeszcze skórę (testuję kilka zapachów ostatnio, to i myję się częściej), no i... wyskoczyło! Znów mam tę przedziwną slodycz. Może faktycznie to koniak, tylko "niedojrzały" jeszcze?

Co do pudełeczek, to... możliwe, że dawniej boki były bardziej kremowe, ale głowy nie dam.
Widziałam I moje są ewidentnie ciemniejsze,te w sklepie można nazwać różowymi a moich nie.Może zrobią się z czasem absolutnie koniakowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 08:30   #110
Horpyna
Raczkowanie

Heh, ja moich też różowymi nazwać nie mogę. Gdyby nie te określenia na forum, to w życiu bym wpadła, że mogą być różowe. Póki co stoja w ciemnicy.

A jak z samym zapachem? Bo ja psiknęłam się jeszcze wczoraj wieczorem przy kompie i dziś biurko mi pachnie. Ale tak jak trzeba, Boudoirem sprzed lat.
Stary 2009-07-23, 08:36   #111
skarbiatko
Zakorzenienie

Nie znam wcale zapachu,więc nie wiem jaki powinien być,kupiłam w ciemno..natomiast zapach jest ładny i bardzo trwały-ale o trwałości pisały w KWC i posiadaczki różowego i koniakowego.....

Stary 2009-07-23, 15:04   #112
piroksena
Zadomowienie

Ładnego stara Vivienne narobiła galimatiasu z tymi dwoma rodzajami... Skarbiątko, na moje oko - i zapewne przekłamania kolorystyczne przez monitor - masz coś... pośrodku nich Ta moja wygląda np jak dosyć słabo zaparzona herbata (kolor lekko łososiowy, lekko herbaciany), w żadnym wypadku nie jest różo-lilem jak niektóre butelki ze zdjęć, zakrętka też przezroczysta. Przypuszczam że mamy cosik podobnego. I jak na mój nos nie jest to niestety TA cenna wersja, bo była ona really really ciemna, jak esencja która kisi się ze dwie godziny w szklance przynajmniej. I zapach był bardziej żywiczny, no boski po prostu niczym zapach Wersalu przeniesiony w XX wiek. Zaciągnęłam się tym eliksirem jeno trzy razy w życiu a pamiętać będę zawsze.

Nowa wersja - jest sfreakowana, tzn. ma coś w sobie nie po kolei jak postrzelone kocię, brak seksualności i szyku tamtej, za to ciągle jest zapachem ciekawym. Zauważyłam że sporo zyskuje na urodzie w ciepłe dni (a tak ) nałożona na gołe, może nawet leciutko spocone ciało. Uwalnia wtedy taki rozkoszne pokłady budyniowej słodyczy jak mało co. Polecam. No i do łóżka, na dobranoc - miodzio

I ostatnia kwestia - 5 ml wersje. Z tego co poszperałam 5-tki o dziwo wciąż wydają się być produkowane w starej wersji. Jeżeli ktoś miał z tymi piątkami styczność, niech napisze czy to reguła czy też, jak w przypadku pełnowymiarówek, rosyjska ruletka i róże też się między koniakami platają.
Jestem ciekawa, jeżeli okaże się to prawdą to z niekłamaną satysfakcją ustrzelę sobie takiego malucha.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 15:51   #113
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość

I ostatnia kwestia - 5 ml wersje. Z tego co poszperałam 5-tki o dziwo wciąż wydają się być produkowane w starej wersji. Jeżeli ktoś miał z tymi piątkami styczność, niech napisze czy to reguła czy też, jak w przypadku pełnowymiarówek, rosyjska ruletka i róże też się między koniakami platają.
Jestem ciekawa, jeżeli okaże się to prawdą to z niekłamaną satysfakcją ustrzelę sobie takiego malucha.
Ja mam malucha i jest on w kolorze ciepłego różu (nie lila) mam wrażenie, że kiedyś był jaśniejszy. Poza tym mam odlewkę w kolorze łososiowym (kupiona jako "koniakowa")
Wygląda na to, że nie ma dwóch wersji, tylko całe kontinuum odcieni.
Co tylko potwierdza moją teorię, że z Boudoirem jest podobnie jak z Tigre - starsze egzemplarze ciemnieją i odrobinę zmieniają zapach.

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 16:11   #114
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
Ja mam malucha i jest on w kolorze ciepłego różu (nie lila) mam wrażenie, że kiedyś był jaśniejszy. Poza tym mam odlewkę w kolorze łososiowym (kupiona jako "koniakowa")
Wygląda na to, że nie ma dwóch wersji, tylko całe kontinuum odcieni.
Co tylko potwierdza moją teorię, że z Boudoirem jest podobnie jak z Tigre - starsze egzemplarze ciemnieją i odrobinę zmieniają zapach.
Zgodziłabym się z tą teorią jednak dwa fakty nie dają mi spokoju:
- Boudoiry produkowane są od roku 1998, ja wąchałam je około 2001/02 i były już wtedy ciemne jak mega stary koniak to był żywiczny, płynny brąz z domieszką borda

- moja flacha stoi u mnie 2 rok i za bardzo ściemnieć nie chce... Słodziakowy łososik jak był tak trwa nadal - ku rozgoryczeniu właścicielki. No i sam nieszczęsny zapach... ciągle się będę upierać że, choć oczywiście są to aromaty podobne, to dałabym tej mojej wersji 80%-owe podobieństwo do tej wąchanej niegdyś

I istotnie, z postów wynika że mamy do czynienia z wielopaletową odmianą uzurpatorów...

Stary 2009-07-23, 16:13   #115
skarbiatko
Zakorzenienie

a czy gdzieś można znaleźć potwierdzone wiadomości ,ze istnieją dwie wersje ta sprzed 1998 i po...?

Stary 2009-07-23, 16:46   #116
piroksena
Zadomowienie

No i wyjasniła się sprawa 5-tek, sytuacja niestety analogiczna do pełnowymiarówek...

Jakiś czas temu zakupiłam na all próbkę-odlewkę z ponoć na stówę koniakowego zapachu. Porównywałam z tą moją na wszelkie sposoby, pod światło, na półce, na białej pościeli nawet Różnica jeśli jest to naprawdę minimalna, na pierwszy rzut oka niezauważalna. Tylko trzeba zauważyć, że z jednej strony mam 1 ml fioleczkę ( kolor lekko blednie w małej objętości) a z drugiej niemal pełną 50-tkę w grubym szkle, także warunki porównawcze nienajdogodniejsze.
Testowałam oba zapachy na dłoniach - fiolka wydaje się od początku mocniej pudrowo/budyniowa, flaszka - jakby leciutko zalatuje anyżkiem i sztuczną... gumą?? Wraz z upływem niedługiegu czasu, w którymś momencie nagle się zbiegają i już właściwie są podobne... No tak, pod warunkiem że oceniam RÓŻNE wersje a nie jedną i tę samą, czego wykluczyć też nie mogę.

Porzeczki, a jak byś porównała swoje obie wersje - różowo-lila i łososiową??? Tożsame, czy insze?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
a czy gdzieś można znaleźć potwierdzone wiadomości ,ze istnieją dwie wersje ta sprzed 1998 i po...?

Boudoir jako taki wszedł na rynek w 1998 czyli stara wersja - koniak - datuje się właśnie na tenże rok.

Ja też szukałam po wielu zagranicznych forach info n/t dwóch wersji Bo., ale właściwie mętnie o tym się pisze, jakby nic się w ogóle nie stało, żadnej zmiany nie wprowadzono. Dziwne. Czy tylko my tu na Wizażu, widzimy że król jest nagi?

Stary 2009-07-23, 17:12   #117
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
Testowałam oba zapachy na dłoniach - fiolka wydaje się od początku mocniej pudrowo/budyniowa, flaszka - jakby leciutko zalatuje anyżkiem i sztuczną... gumą?? Wraz z upływem niedługiegu czasu, w którymś momencie nagle się zbiegają i już właściwie są podobne... No tak, pod warunkiem że oceniam RÓŻNE wersje a nie jedną i tę samą, czego wykluczyć też nie mogę.

Porzeczki, a jak byś porównała swoje obie wersje - różowo-lila i łososiową??? Tożsame, czy insze?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------
w zasadzie mogłabym się podpisać pod Twoimi wrażeniami z testów
Tylko, nie wiem na ile jest związane z różnicą w zapachu a na ile w sposobie aplikacji - moja odrobinkę ciemniejsza wersja jest w sprayu a miniatura w splashu.
jeżeli zaś chodzi o barwę, to pomimo zbliżonej średnicy naczyń miniatura ma grubsze ściany. nie wiem, czy to nie sprawia, że barwa wydaje się jaśniejsza.

Myślę teraz, że oni coś majstrowali przy składzie.. może jedynie przy barwnikach czy innych utrwalaczach, ale jednak..
Dziewczyny kiedyś mówiły, że koniakowa wersja przypominała odrobinę Safari Laurena. Mam Safari i nijak mi ono nie przypomina mojego łososiowego Boudoir. Może tylko moca i trwalościa.

Pirokseno, tu znalazłam linka do zakończonej aukcji z koniakowa miniaturą Boudoir. Kupiła ją, o ile się nie mylę, wizażanka od nas może skontaktuj się z nią i spytaj o wrażenia? http://www.allegro.pl/item669559162_...ml_okazja.html

Edytowane przez porzeczki
Czas edycji: 2009-07-23 o 17:18
porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 08:34   #118
malekssandra
Zadomowienie

Cytat:
Pirokseno, tu znalazłam linka do zakończonej aukcji z koniakowa miniaturą Boudoir. Kupiła ją, o ile się nie mylę, wizażanka od nas może skontaktuj się z nią i spytaj o wrażenia? http://www.allegro.pl/item669559162_...ml_okazja.html
Przyznaję się do zakupu Sherlocku. Kupiłam tą miniaturkę w ciemno, pod wpływem Waszych zachwytów . Skusiły mnie opisy jako ciężkiego, pudrowego zapachu. Pod wpływem emocji nawet nie zauważyłam, że miniaturka ma ułamaną końcówkę koreczka . W każdym razie moja ciekawość została zaspokojona, ale przyznam się, że zapach nie powalił mnie na kolana... dobrze że kupiłam tylko miniaturkę (która dołączyła do kolekcji maluszków), a nie całą flaszkę w ciemno...
Stary 2009-07-24, 09:33   #119
Horpyna
Raczkowanie

Cytat:

Nowa wersja - jest sfreakowana, tzn. ma coś w sobie nie po kolei jak postrzelone kocię, brak seksualności i szyku tamtej, za to ciągle jest zapachem ciekawym. Zauważyłam że sporo zyskuje na urodzie w ciepłe dni (a tak ) nałożona na gołe, może nawet leciutko spocone ciało. Uwalnia wtedy taki rozkoszne pokłady budyniowej słodyczy jak mało co. Polecam. No i do łóżka, na dobranoc - miodzio
Mam bardzo podobne spostrzeżenia, zwłaszcza z tym spoconym ciałem.

Edytowane przez Horpyna
Czas edycji: 2009-07-24 o 09:35
Stary 2009-07-28, 18:56   #120
piroksena
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki, Porzeczki. Zapewne uderzę z zapytaniami, co jednak jest dla mnie najistotniejsze to możliwość porównawcza starej i nowej wersji, ciekawe więc czy Wizażanka zna łososia

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości