![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BOUDOIR Vivienne Westwood
Skarbiątko, gdzie kupiłaś flaszkę? Bo na moje oko masz tą starą wersję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Ale mówię Ci,One nie są koniakowe
![]() ![]() ![]() Kupiłam w jasminium.pl
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale takiej barwy nie maja? to ta jasniejsza Danaida - ja swoją mam z wymiany, 5 ml tylko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
no właśnie nie,spodziewałam się albo takiej( bo do końca nie ufałam odpowiedzi Pani z perfumerii) albo takiej właśnie ciemnej a mam jakąś...pośrodku.........
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie masz właściwą, ale to tylko moje zdanie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... a tak trochę nie w temacie... nadal szukasz Cinemy...? XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Bo ja bym udostępniła, mam EdP, tyle że w zamian za Ombre Rose, bo wyśledziłam, że też nabyłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Pin up girl - mało, ale dobre i to. Jakbyś się zdecydowała nabyć większą ilość tam, gdzie Skarbiątko to proszę napisz, jaką według Ciebie kupiłaś wersję. Stary B. wąchałam chyba z 10 lat temu i oprócz wspomnienia, że mi się bardzo podobał, to nie jestem w stanie dokładnie ich sobie przypomnieć.
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-07-23 o 08:15 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skarbiatko, widziałaś "na żywca" te różowe? I były takie w lila wpadające? Ja też mam takie ni to, ni owo, chyba takie, jak Twoje, tyle że rozjaśnilam nieco zdjęcie, bo skoro kartka jest biała... Ale jak przyłożyłam butelkę do białego monitora, to są jednak takie http://ecx.images-amazon.com/images/...7L._AA280_.jpg Jednakże absolutnie nie takie http://www.jasminium.pl/zdjecia/2181.jpg No i... po chwilowym obrażeniu sie na V.W. znów się dziś psiknęłam. Tym razem na wilgotną jeszcze skórę (testuję kilka zapachów ostatnio, to i myję się częściej ![]() Co do pudełeczek, to... możliwe, że dawniej boki były bardziej kremowe, ale głowy nie dam. Edytowane przez Horpyna Czas edycji: 2009-07-22 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
w swoim Buduarze (edp) tez wyczailam zmiane zabarwienia, kilka miesiecy temu byly "lososiowe" a teraz sa bardziej pomaranczowe, koniaku jeszcze nie przypominaja ale za jakies 2 lata pewnie beda....
![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Tylko że jeśli tak nerwowo będę się psikać, to i pół roku nie wytrzymają, a ja się nigdy nie dowiem, czy to był koniak. ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob zapasy i ukryj w ciemnym miejscu, dojrzeja..... ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Heh, ja moich też różowymi nazwać nie mogę. Gdyby nie te określenia na forum, to w życiu bym wpadła, że mogą być różowe. Póki co stoja w ciemnicy.
A jak z samym zapachem? Bo ja psiknęłam się jeszcze wczoraj wieczorem przy kompie i dziś biurko mi pachnie. Ale tak jak trzeba, Boudoirem sprzed lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Nie znam wcale zapachu,więc nie wiem jaki powinien być,kupiłam w ciemno..natomiast zapach jest ładny i bardzo trwały-ale o trwałości pisały w KWC i posiadaczki różowego i koniakowego.....
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Ładnego stara Vivienne narobiła galimatiasu z tymi dwoma rodzajami...
![]() ![]() Nowa wersja - jest sfreakowana, tzn. ma coś w sobie nie po kolei jak postrzelone kocię, brak seksualności i szyku tamtej, za to ciągle jest zapachem ciekawym. Zauważyłam że sporo zyskuje na urodzie w ciepłe dni (a tak ![]() ![]() I ostatnia kwestia - 5 ml wersje. Z tego co poszperałam 5-tki o dziwo wciąż wydają się być produkowane w starej wersji. Jeżeli ktoś miał z tymi piątkami styczność, niech napisze czy to reguła czy też, jak w przypadku pełnowymiarówek, rosyjska ruletka i róże też się między koniakami platają. Jestem ciekawa, jeżeli okaże się to prawdą to z niekłamaną satysfakcją ustrzelę sobie takiego malucha.
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygląda na to, że nie ma dwóch wersji, tylko całe kontinuum odcieni. Co tylko potwierdza moją teorię, że z Boudoirem jest podobnie jak z Tigre - starsze egzemplarze ciemnieją i odrobinę zmieniają zapach.
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- Boudoiry produkowane są od roku 1998, ja wąchałam je około 2001/02 i były już wtedy ciemne jak mega stary koniak ![]() - moja flacha stoi u mnie 2 rok i za bardzo ściemnieć nie chce... ![]() I istotnie, z postów wynika że mamy do czynienia z wielopaletową odmianą uzurpatorów... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
No i wyjasniła się sprawa 5-tek, sytuacja niestety analogiczna do pełnowymiarówek...
![]() Jakiś czas temu zakupiłam na all próbkę-odlewkę z ponoć na stówę koniakowego zapachu. Porównywałam z tą moją na wszelkie sposoby, pod światło, na półce, na białej pościeli nawet ![]() Testowałam oba zapachy na dłoniach - fiolka wydaje się od początku mocniej pudrowo/budyniowa, flaszka - jakby leciutko zalatuje anyżkiem i sztuczną... gumą?? Wraz z upływem niedługiegu czasu, w którymś momencie nagle się zbiegają i już właściwie są podobne... No tak, pod warunkiem że oceniam RÓŻNE wersje a nie jedną i tę samą, czego wykluczyć też nie mogę. Porzeczki, a jak byś porównała swoje obie wersje - różowo-lila i łososiową??? Tożsame, czy insze? ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Boudoir jako taki wszedł na rynek w 1998 czyli stara wersja - koniak - datuje się właśnie na tenże rok. Ja też szukałam po wielu zagranicznych forach info n/t dwóch wersji Bo., ale właściwie mętnie o tym się pisze, jakby nic się w ogóle nie stało, żadnej zmiany nie wprowadzono. Dziwne. Czy tylko my tu na Wizażu, widzimy że król jest nagi?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko, nie wiem na ile jest związane z różnicą w zapachu a na ile w sposobie aplikacji - moja odrobinkę ciemniejsza wersja jest w sprayu a miniatura w splashu. jeżeli zaś chodzi o barwę, to pomimo zbliżonej średnicy naczyń miniatura ma grubsze ściany. nie wiem, czy to nie sprawia, że barwa wydaje się jaśniejsza. Myślę teraz, że oni coś majstrowali przy składzie.. może jedynie przy barwnikach czy innych utrwalaczach, ale jednak.. Dziewczyny kiedyś mówiły, że koniakowa wersja przypominała odrobinę Safari Laurena. Mam Safari i nijak mi ono nie przypomina mojego łososiowego Boudoir ![]() Pirokseno, tu znalazłam linka do zakończonej aukcji z koniakowa miniaturą Boudoir. Kupiła ją, o ile się nie mylę, wizażanka od nas ![]()
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-07-23 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Horpyna Czas edycji: 2009-07-24 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.