![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Jyyli, miałąś Luivac?
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Nie brałam, ale czytałam o skutkach ubocznych i nie zdecydowałabym się... Ludzie skarżą się na powiększenie węzłów chłonnych i zaostrzenie alergii podczas brania, a ja mam z tym i tak duży problem.
Za to brałam Ribomunyl i to dwa razy robiłam dość długą kurację i nic mi to nie dało poza widocznymi ubytkami w portfelu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Ja brałam, w październiku i grudniu. Bo to sie bierze miesiąc, potem miesiąc przerwy i znów miesiąc. Wreszcie mniej choruję. Zwykle przynajmniej raz w miesiącu opuszczałam tydzień w szkole. Teraz w ciągu całego roku szkolnego byłam chora moze z 3 razy?
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Na szczęście u mnie nic się nie działo, ale wiadomo, takie rzeczy to z lekarzem się omawia, bo mogą byc jakieś przeciwwskazania. Ech, cały czas szukam jakiegoś niedrogiego kremu nawilżającego. Dobrze nawilżającego, oleje to za mało. Wszystko ma albo glicerynę, albo parafinę, alebo trójglicerydy lub jeszcze inne..
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Brałam Luivac i musze przyznac,ze naprawde mi pomogl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Skoro zachwalacie, to chyba będę musiała jeszcze raz się nad nim zastanowić. Ale to już jak skończę obecną kurację, bo co za dużo, to nie zdrowo
![]() I u mnie niestety nie jest tak, że choruję np. raz na miesiąc, tylko praktycznie bez przerwy jestem chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi dotyczące słoneczka
![]() mam takie pytanko jakich podkładów, pudrów, korektorów używacie które was nie zapychają? jakich składników w takich typu produktach powinnam unikać by nie zapychały?
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do korektorów - nie znalazłam swojego ideału, ale jak na razie zadowalam się korektorami Bell 9ten Multi Mineral i zwykły antybakteryjny). Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w poszukiwaniu idealnych kosmetyków, chociaż to nie jest łatwe! ![]()
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej wypróbuj mineralne
![]()
#3489 |
Zadomowienie
|
mam pytanie czy ktoś z was łaczył kiedyś jedzenie zielonej sałaty z nasileniem sie tradziku?
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Pixie to można go dostać tylko przez internet prawda? A czy ktoś mógł by mi polecić jakiś podkład ( ja bardzo lubię te płynne) który mogła bym kupić w drogerii bo jakoś nie jestem przekonana co do zakupów przez internet:/ i nie umiem tego przełamać albo w aptece jestem skłonna nawet wydać większą sumkę na La roche czy vichy ale czy taki zakup podkładu bardziej się opłaci od kurienia jakiegoś lekkiego z drogeri? ja nie mam skóry tłustej bardziej mieszaną a niekiedy suchą nawet i chciała bym żeby taki podkłąd był kryjący ponieważ mam czerwone ślady ![]() proszę za odpowiedz ![]() ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was czasem, rzadko piszę, bo ja w sumie walczę z plamami bardziej, niż z typowym trądzikiem, ale Wam kibicuję
![]() Fajnie się czytało te posty o radości ![]() ![]() Jeśli chodzi o antybiotyki, to one bardzo pogarszają cerę, bo wyjaławiają organizm. A co za tym idzie, kolejne bakterie łatwiej się przyklejają. U mnie np. trądzik pojawił się właśnie w takiej sytuacji. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aha, ani razu żaden z nich mnie nie zapchał, nie podrażnił ani nic. A to naprawdę święto przy mojej skórze. ![]() Cerę mam suchą, wrażliwą, walczę z przebarwieniami. Vichy mnie uczula.
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
ja od mniej więcej roku używam świetnego i taniego podkładu ESSENCE- stay all day. Poleciła mi go babeczka z Natury jak jej powiedziałam ze chcę dobry podkład ale tani poniewaz tych drogich juz przynajmniej 20 przetestowałam. Dodam,że tradzik mam od 11 lat choc teraz juz jest o wiele lepiej niz kiedyś. Z podkładu jestem bardzo zadowolona, dobrze kryje i długo utrzymuje efekt. Mnie w pełni zadowala a mam na prawdę różne 'pamiatki' po tradzku. Ten podkład jest tylko w czterech odcieniach ale tak jakby dopasowuje sie do koloru skóry więc to nie problem. No i ma jeden minus- jest dostepny tylko w drogerii Natura (tak mi się wydaje). Cena: ok 16zł -wystarcza spokojnie na 2-3 miesiace codziennego uzywania. Nie zamieniłabym go na żaden inny.
#3493 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja łączę z alergią (wysypka na całym ciele, szczególnie we wrażliwych miejscach jak pachwiny, zgięcia łokci, szyja i nadgarstki). Z tym, że u mnie alergenem nie jest sałata, a pestycydy stosowane przy jej uprawie oraz zanieczyszczenie powietrza (gdy jej plantacja znajduje się np przy ruchliwej drodze). Jak to możliwe? Sałata podobnie jak szpinak wchłania jak gąbka zanieczyszczenia z gleby i powietrza, magazynując je potem w liściach. Dlatego ja jem tylko lodową i tylko z zaufanych sklepów. Skoro owe świństwa potrafią wyskakiwać w postaci wysypki, czemu nie miałyby w formie zmian trądzikowych... Dla mnie to ma sens ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
no wlasnie ja kupuje tylko lodowa sałatę a konkretnie tylko w TESCO. Z tym, że ostatnio na tvn style był program na termat zywności i sie dowiedziałam żeby w żadnym wypadku nie kupować sałaty w folii bo taka na pewno ma rozne 'ulepszacze chemiczne'. salate zaczełam jeść w dużych ilosciach (główka na 3-4dni) miesiąc temu i z niewiadomych przyczyn zaczęło mnie strasznie 'sypać' na buzi a juz miałam spokój z tradzikiem przez kilka miesiecy. sałaty nie jem od ok 10 dni i przestaly mi wychodzic na buzi różne dziadostwa. Nie wiem czy to ma jakis związek dlatego pytam
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam skóry alergicznej, chociaż dość wrażliwą. I w proporcjach 2:1 (skrobia:cynamon) sprawdza się b. dobrze. I nic mnie nigdy nie podrażniło. ![]() ![]() ![]() oollaa_1_, raczej trudno mówić o kryciu, ale cera wydaje się wyglądać jakoś lepiej po nałożeniu tej mieszanki. ![]() ![]() Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą przerzuciłam się na kukurydziankę, bo jest o niebo lepsza i mnie nie bieli ani trochę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie skrobia ziemniaczana strasznie przesuszyła twarz i świeciłam się jeszcze gorzej. Kukurydziana też tak wysusza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zadomowienie
|
A można ją nabyć w zwykłym sklepie czy tylko ze zdrową żywnością?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Nie widziałam w zwykłym sklepie i kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością. Ale musisz się rozejrzeć, czasem hipermarkety mają dział ze zdrową żywnością, albo po prostu między mąkami może leżeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
Chciałabym coś powiedzieć od siebie, dodac swoje 3 grosze.. jak się to mówi.
Jestem osobą CHORĄ na trądzik. Trądzik to choroba, nie jakas dolegliwosc wynikająca z zaniedbania. Towarzyszy mi od kilku lat. Byl taki moment kiedy pozegnalam sie z ta upierdliwoscia. Bralam hormony , ktore odstawilam. Problem wrocil. I cholera jasna. Czemu to jest takie przykre? Czemu pojawia sie na twarzy ? W miejscu najbardziej widocznym dla innych. Ludzie patrza na nas , widzą nasza twarz. I wlasnie do tych ludzi - ktorzy nie maja problemu, chce sie zwrocic. Na codzien musze sie zmagac ze swoim wygladem. Moje kolezanki maja piekne cery. Nie szkodzi im jednak w moim towarzystwie otwarcie mowic jakie to im ,, zaskorniki'' wyszly , albo jakia maja ,, plamke'' i jakie to straszne. Jak je to oszpeca... Nie widza, ze ich twarze są czyste , piekne. Moja jest oszpecona. I co? Slucham o tych zaskornikach , plamkach i sie zastanawiam , jak te osoby poradzilyby sobie na moim miejscu? Kiedy to czerwone , bolace guzy bylyby znakiem rozpoznawczym ich cery? Nie moge znieść też komenatarzy. Komenatarzy typu : ,, boze , ale ci sie stan cery pogorszyl'' , ,, co ci sie stalo'' ,, od czego to'' , ,, masz tradzik''? LUDZIE, my mamy tradzik a nie slepote i znieczulice ..!! Widzim jak wygladamy. Ze codziennie pojawiaja sie nam kolejne czerwone guzy. Mamy lustra, nie trzeba nam o tym mowic. Nie uwierzycie , ale MY TO WIDZIMY !! rece mi opadaja naprawde. I ten skupiony wzrok na mojej twarzy , kiedy cos mówie. Plakac mi sie chce , naprawde. Tradzik sprawil, ze przestawiam spotkania, odwlekam. Zakrywam wlosami twarz , albo zwracam sie do rozmowcy , po czym odchylam glowe aby nie patrzyl mi w twarz. Wymyslam rozne ustawienia glowy, pozycje , zeby bylo to mniej widoczne.. ![]() Ludzie, miejcie dla nas troche wyrozumialosci. Nie wybralismy swojego stanu. Zadne z nas nie chce miec takiej twarzy. Wszystkim z problemem z calego serca zycze , aby mieli duzo sily. I zeby to cholerstwo nas opuscilo. Zycze wam tego, nawet nie wiecie jak mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam u endokrynolog z moimi wynikami hormonów, miałam usg i wszystko wyszło dobrze/w normie. Zaproponowała mi tabletki, ale stwierdziła że nie ma wskazań do ich brania innych niż trądzik. Mogą mi pomóc ale nie muszą, mam sama na sobie wypróbować. Podsumowanie było takie, że mój trądzik jest genetyczny, nadmierna wrażliwość gruczołów na poziom androgenów (mimo że testosteron wyszedł nisko?), nie da się tego wyleczyć ale po trzydziestce powinno przejść ![]() Zdecydowałam się więc na kurację zastępczą lekiem poldanen. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Wierzbownicę piję już czwarty tydzień i jest poprawa, chociaż nie spodziewałam się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale szczyt szczytów popełniła pani z zielarskiego. Chciałam kupić parę ziół, a ona zaraz "A pani to na trądzik? A to pani musi co innego pić. Tego to w ogóle nie mamy, tylko w żelu sprzedają i pani powinna sobie smarować. A na te takie gule to to i tamto. I Citrosept pani sprzedam, ale duży(100zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Od tygodnia smaruję plecy i dekolt płynem akneroxid zawierającym nadtlenek benzoilu. Skóra wygląda normalnie ale jest wrażliwa na dotyk i zaczyna się przesuszać.
Czy mogę nawilżać skórę jakimś kremem/balsamem, czy to jest niewskazane?
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też trochę zmniejszyć częstotliwość nakładania, bo nakładasz pewnie codziennie? Może co drugi dzień nie przesuszyłoby tak skóry ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o przesuszanie skóry (ja smaruje buzię benzace- czyli ten sam skladnik aktywny) to świetnie sobie radzę przy pomocy oliwki. Na noc sie smaruje maścia a w ciagu dnia sama oliwka lub jak wychodze z domu to cienka warstra pod podklad.
Jest jednak oliwka ktora polecam szczególnie- joanna "sensual". To jest oliwka która ma za zadanie lagodzić podraznienia i w jakims stopniu na pewno przyczynia sie do mniejszego wysypu. Cięzko ja dostać solo. Zwykle jest dostepna tylko z plastrami do depilacji Joanna. Ja juz kiedyś zauwazylam że jak po plastach jej nie użyje to w miejscu depilacji mi wychodza poźniej syfki. A po jej użyciu mi nie wychodziły. Dlatego zaczelam jej uzywać na twarz nie po depilacji tylko normalnie. Jest bardzo skuteczna, łagodzi zaczerwienienia i jak zdarzalo mi sie przesadzić z maścią benzacne to szybciutko sie uporała z podrażniona skórą. Do tego bardzo ładnie pachnie. Jedynym minusem jest jej dostepność bo jak pisalam ciężko ja dostać solo a to co jest przy plastrach to tylko tubka 10ml. Ale warto- zapewniam. Ewentualnie jeszcze dobra jest oliwka bambino ale zdecydowanie wole ta z joanny.
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to polecam oliwki Hipp, Babydream zwykły (ale ma rumianek, więc jeśli ktoś chce uniknąć rozjaśnienia brwi, to lepiej coś innego stosować) i Babydream dla kobiet w ciąży. Nie zawierają parafiny, same naturalne oleje, no świetne są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
do Heledore: tak na marginesie- Krol Julian jest the best
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.