|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
BAN stały
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ![]() Zobaczymy jak u mnie się sprawdzi , mam nadzieję , że dobrodziejstwo tego olejku sie potwierdzi. Również jestem zaskoczona tym iż poprawia wam skręt, szczerze nie słyszałam takiej opinii, mimo że szukałam w necie- chyba że nie wynalazłam takiej informacji. Mam zamiar zastosować , dam znać jak się sprawdził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie - przedwczoraj nakładałam po raz pierwszy olejek Dabur Amla i o ile po myciu + wysuszeniu włosy były nieziemsko gładkie i miękkie, to dzisiaj znowu się puszą, plączą i są bardzo szorstkie, szczególnie na końcówkach - prawdę mówiąc nie wiem, czy nie jest gorzej niż było. Olejek trzymałam przez kilka godzin na włosach (bez ręcznika, itp), po umyciu nałożyłam na końcówki trochę oleju kokosowego, natomiast dzień po myciu spałam ze związanymi włosami.
Czy ja zrobiłam coś nie tak, czy po prostu na bardziej długotrwały efekt to za szybko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No a skręt nie dość, że najpierw osłabiony przez amlę, później przez złe cięcie, a tak w ogóle przez hormony (chociaż powoli widzę, że u góry się zaczynają falować). Więc mam takie prosto-falowane włosy, z którymi ciężko coś zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
No i zastanawiam się czy to właśnie nie jest oby efekt wysuszenia włosów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie znacie konkretnego sposobu na przywrócenie skrętu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koncentrat jest na uzyskanie cieplejszego koloru. Najpierw robię maskę olej + miód + cytryna na godzinę, później nakładam na włosy koncentrat i też trzymam około godziny. Włosy są mniej szare, mają delikatny złocisty odcień. No i są bardzo nawilżone (ale to już po tej pierwszej masce, z miodem). Tak sobie walczę z amlą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A amla ma dobroczynne działanie , ale dla bezpieczeństwa lepiej użyć w połączeniu z innymi specyfikami. Dzieki za podpowiedź. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł z koncentratem podrzuciła mi Wizażanka Mysia M, która prowadzi swojego bloga: http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Od razu zastrzegła, że to nie będzie trwałe rozwiązanie, ale jakiś efekt jest, a sama metoda nieinwazyjna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za pomoc, na pewno jeszcze nie raz podpytam Ciebie , bo często spotykam się z Twoimi wypowiedziami o włosach , jak bede miała problem odezwe się dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witam ![]() ![]() Otóż tak jak wcześniej pisałam, zrobiłam w domciu swoją mega mocną regenerację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3522 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj się skusiłam na olej Khadi Triffala
w składzie ma; trifala Amlę brahmi shikakai lemon neem oil Próbowałyście ? ![]()
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
Szczerze to nie wiem
![]()
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Testuję trzeci olej hinduski, Bhringraj i i mam taką zagwozdkę: wypadają mi po nim włosy. Wiem, wiem, tak się może zdarzyć, wypadają słabsze itd, ale u mnie trochę inaczej to wygląda. Używam go tylko na skórę głowy, bo moje włosy najwyraźniej nie lubią i nie tolerują olejów, za to zależy mi na szybszym poroście. Wcześniej używałam oleju Amla Jiva (nie ma go w KWC, był na bazie oleju z orzechów ziemnych) i nic niepokojącego się nie działo. Zmywał się łatwo po jednorazowej dawce szamponu z SLES, nic mi po nim nie wypadało, za to urosły młode włoski. Skończyłam Jivę i praktycznie od razu zaczęłam Bhringraj. Nie dość, że paskudnie się zmywa, bo nawet Barwa nie daje rady zmyć go za pierwszym razem, to jeszcze to wypadanie. Zużyłam 1/3 butelki i dumam, czy go odstawić, bo po każdym użyciu włosów wypada sporo, a szybszego porostu ani widu. Farbowałam 3 tygodnie temu, a odrostu praktycznie nie mam.
No i tak sobie myślę, że teoria o tym, że wypadają najsłabsze włosy a potem będzie tylko lepiej mnie nie dotyczy. Bo jakby te kłębki, które znajduję w odpływie były tymi najsłabszymi, to chyba by wypadły już wcześniej, jak używałam Jivy, a nie dopiero teraz? No ale to takie moje dumanie, moje włosy zaprzeczają prawie wszystkim "włosowym teoriom", jakie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 |
Raczkowanie
|
http://www.helfy.pl/szampon-amla-wzmocnienie-wlosow
Stosowal ją ktoś do codziennego mycia, przez dłuższy czas? Wzmacnia faktycznie, czy też przy tym wysusza? Jadę na wakacje na dłuugo a ma taką fajną buteleczkę i akurat wydajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() imo - któryś składnik Bhringraja Ci nie służy i nie powinnaś go stosować ... ja bym go odstawiła na Twoim miejscu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy mam gęste, ale wolałabym żeby takie zostały. A że ani po Jivie ani teraz po Bhringraj nie widzę pożądanego efektu czyli przyśpieszenia porostu, to bez jakiegoś wielkiego żalu się z nimi żegnam i przerzucę się na Merz Special. Nie będę się oszukiwać, że lubię olejowanie, bo nie lubię, więc mam nadzieję, że suplementacja da u mnie lepsze efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3531 |
Konto usunięte
|
Cześć. Przejrzałam kilka stron i nie znalazłam odpowiedzi.
Kupiłam amla dabur. Czy parafina działa szkodliwie? Można go trzymać całą noc na włosach, czy lepiej np godzinę. W skórę głowy chyba lepiej nie wcierać z powodu tej parafiny? Zaobserwowałyście może przyciemnienie? Po jakim czasie stosowania? Mam teraz taki jasno ciemny brąz i chciałabym ciemniejszy. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2012-09-07 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36393818]Cześć. Przejrzałam kilka stron i nie znalazłam odpowiedzi.
Kupiłam amla dabur. Czy parafina działa szkodliwie? Można go trzymać całą noc na włosach, czy lepiej np godzinę. W skórę głowy chyba lepiej nie wcierać z powodu tej parafiny? Zaobserwowałyście może przyciemnienie? Po jakim czasie stosowania? Mam teraz taki jasno ciemny brąz i chciałabym ciemniejszy.[/QUOTE] Parafina, tak jak i inne składniki, może być przez włosy i skórę lubiana albo nie. Jak będzie u Ciebie - bez spróbowania się nie przekonasz. Co do przyciemnienia się nie wypowiem, za krótko używałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3534 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam problem, dałam się nieźle nabrać. Od dawna planowałam zakup jakiegoś indyjskiego olejku do włosów i dziś przy okazji zakupów w galerii wstąpiłam do świata kuchni i dorwałam o"olejek amla" firmy KTC w cenie 9.00 zł zadowolona z siebie wróciłam do domu przeczytałam skład i padłam: parafina, perfumy i jakiś barwnik. Jakby nie to, że nie wzięłam paragonu to wróciłabym się i zwróciła bym to dziadostwo. Teraz pytanie do Was co ja mam z tym zrobić nie nałoże tego na włosy bo to nie ma żadnych dobrych właściwości co najwyżej może mi szkód narobić. Da się to jakoś wykorzystać? czy wyrzucić to cholerstwo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3536 |
Rozeznanie
|
Ja uzywam Amle dabur (ciemny zielony kolor) , wcieram w skore głowy i włosy na noc.
Efektów nie widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam jeszcze Amle Dabur - nie umiem jej skończyć a żal wyrzucać. Na początku stosowania wcierałam w skóre głowy i miałam mnóstwo babyhair a do tego pięknie lśniące włosy. Potem przyszły inne oleje i tak wszystko mieszam a amla stoi. Najbardziej denerwuje mnie,że jej kolor odbarwia koszulki bawełniane na których śpię podczas olejowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 |
Raczkowanie
|
Kochane, jak nakładacie Amlę w proszku? Ja wczoraj po raz pierwszy nałożyłam na skalp, strasznie mi skołtuniły się włosy na długości...i zero blasku czy miękkości ;( Zastanawiam się, czy nie nałożyć na całą długość włosów.
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.