Z brązu na blond - wątek zbiorczy - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 11:20   #331
Merys
Zakorzenienie

Dot.: Z blondu na brąz ? ... Doradźcie !!

W blondzie ladnie, ale jesli chcicalabys zmienic kolorek, to ja bym radzila na jakis ladny karmelkowy. Ten kolorek jest ladny i cieply akurat na jesien.
Tylko jesli zdecydujesz sie na zmiane, to radze isc do fryzjera poniewaz samej ciezko jest uzyskac taki odcien.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 14:30   #332
agacia_cz
Zadomowienie

nie zastanawiaj się zmieniaj!
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 16:50   #333
carina78
Przyczajenie

Ja doradzilabzm Ci zrobienie kilku brazowych pasemek,na poczatekAle ogolnie ladnie Ci w tym kolorze
carina78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 19:06   #334
lolek555
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie rady ;d
i chyba jednak sie zdecyduje na ten braz.. moze jakis jasny cieply odcien ;d
w tym brazie jestem blada co nie zbyt mi odpowiada xd
a myslalam tez o zmianie fryzurki na tzw. Boba ? myslicie ze do mojego kształtu twarzy taka fryzura pasuje? chcialabym do niej dodac jakas grzywke na bok.
lolek555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 21:24   #335
malachite
Rozeznanie

Myśle, że bob by Ci pasował tylko taki lekko wycieniowany
Co do koloru to ja Cie widze w beżowym/ karmelowym brązie
Sama z blondu wczoraj przeszłam na jasno średni brąz i wszyscy mówią że ekstra
malachite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 08:19   #336
Tycikata
Wtajemniczenie

Koniecznie wklej zdjęcia jeśli się zdecydujesz na brąz

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 15:55   #337
lolek555
Raczkowanie

Zdecydowalam sie !! )
nie powiem zeby mi sie do konca podobal ten kolor bo troche podchodzi pod jakas czerwien hah ale jeest doobrze ;d .. a wy co o tym myslicie?:d .. chcialabym miec jakis cieply brąz na tej glowce ale teraz juz nie bede ich malowac bo boje sie troche co by z tego wyszlo ;d

Edytowane przez lolek555
Czas edycji: 2009-12-03 o 16:02
Stary 2009-12-03, 15:58   #338
lolek555
Raczkowanie

A no i zdjecia oczywiscie wkleje.
Stary 2009-12-03, 18:31   #339
ewe11
Raczkowanie

mi się bardziej w blondzie podobasz tak dziewczęco
ewe11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:45   #340
agacia_cz
Zadomowienie

super wyglądasz dobry wybór
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:49   #341
LifUnia
Zadomowienie

Moim zdaniem tez lepiej w blondzie niestety

I tak przefarbujesz, bo zauwazysz że w blondzie miałaś większe powodzenie u facetów, do teog sama czułaś się piekniejsza :P Ja tak miałam :P A teraz wróciłam do naturalnych
LifUnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 23:17   #342
Tycikata
Wtajemniczenie

Jest dobrze ten odcień chyba jednak nie bardzo, ale coś z innych brązów na pewno będzie super
tylko brakuje mi tutaj ciemniejszych brwiiii nadałyby Twojej twarzy trochę wyrazistości

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 14:06   #343
cytryna4
Przyczajenie

Dot.: Od ciemnego brązu, do jasnego blond .. ;)

mam ten sam problem tylko ze farbowalam n aczarny teraz mam ciemny braz.dwa razy robilam rozjasniaczem i nie łapie,i co teraz z tym fantem mam zrobic
Stary 2010-01-04, 22:50   #344
monikaaa__
Przyczajenie

Dot.: z brązu na średni blond

Dziewczyny macie racje co do palletty szkoda ze dopiero teraz sie o tym przekonalam. Zawsze mialam mysi blond farbowany na jasny blond . Nagle zaczely mnie bardzo denerwowac odrosty i postanowilam przefarbowac wlosy na jasny braz z paletty . Na poczatku kolorek bardzo mi sie podobal ale za 2 razem wyszly czarne a zeby sciagnac ten kolor to jest masakra jestem po 2 dekoloryzacjach w domu(rozjasniaczami)i mam kolor ryzy na koncach i zolty na 3 cm odrostach za 3 dni ide do fryzjera mam nadzieje ze zaradzi.
monikaaa__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 18:16   #345
agatka970814
Przyczajenie

z jasnego brązu do blądu

Chciałabym się dowiedziec czy jak ufarbuje wlosy w kolorze jasny brąz (nie farbowane) to wyjdzie mi bardzo jasny zloty bląd tak jak na tym zdięciu ?
agatka970814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 18:21   #346
Ninedin
Zakorzenienie

Dot.: z jasnego brązu do blądu

To zależy od tego, jak szybko rozjaśniają się Twoje włosy. Przeczytaj na opakowaniu o ile tonów farba jest w stanie rozjaśnić. Mim zdaniem tak jasny kolor nie wyjdzie
Nie szkoda Ci włosów?
Stary 2010-01-14, 18:26   #347
agatka970814
Przyczajenie

tak dokladnie to na pasemka chcę ją uzyc a nie na calość.
Ja zabardzo nie znam się na farbowaniu włosów tu z tyłu pisze że wyjdzie ciemny blond. Nie wiesz jak można zrobic by były jaśniejsze?
Stary 2010-01-14, 18:30   #348
Ninedin
Zakorzenienie

Pasemka lepiej zrobić u fryzjera Robi się je rozjaśniaczem, na naturalnych włosach jest prawie 100% szansa na to, że wyjdzie taki kolor jak chcesz. Farbę, której zdjęcie załączyłaś stosuje się na całe włosy. Nie ma szansy żeby na ciemnych włosach wyszedł kolor taki, jak na opakowaniu.
Stary 2010-01-14, 18:34   #349
agatka970814
Przyczajenie

szkoda bo juz jutro mam bal i chciałam jakos inaczej wyglądac. Córka mnie podkusiła i kupiłam jakąś kolwiek farbę. no trudno. A taka farba nadaje sie aby nią pasemka zrobić czy nie bardzo?

Edytowane przez agatka970814
Czas edycji: 2010-01-14 o 18:37
Stary 2010-01-14, 18:46   #350
Ninedin
Zakorzenienie

Nie, pasemka robi się tzw. rozjaśniaczem
Przed ważnym balem lepiej nic nie rób Lepiej mieć czas na poprawki jakby coś (odpukać) nie wyszło
Jeżeli nie masz doświadczenia w farbowaniu włosów nie ma szans żebyś zrobiła pasemka w domu
Możesz wstawić zdjęcie ze swoim naturalnym kolorem?
Jeżeli ta farba rozjaśnia o ileś tam tonów to brązowe mogą wyjść zółte
Stary 2010-01-14, 18:50   #351
agatka970814
Przyczajenie

mój naturalny kolor włosów jest taki jak na tym zdięciu
Stary 2010-01-14, 19:21   #352
Ninedin
Zakorzenienie

Na tym zdjęciu jest raczej średni blond Ty napisałaś, że masz jasny brąz
Włosy w takim kolorze, jak na tym foto mogą, po tej farbie, wyjść zółte jak wielkanocny kurczak
Stary 2010-01-15, 13:42   #353
weegirl
Zakorzenienie

Pomyślałam, że się podczepię pod ten wątek

Od paru lat farbowałam włosy na bardzo jasny blond (mój naturalny kolor to ciemny, mysi blond, który się ciężko rozjaśnia drogeryjnymi farbami). W październiku coś mnie podkusiło i stwierdziłam, że, jako iż nie stać mnie już na farbowanie u fryzjera, to przyciemnię włosy, dzięki czemu będę mogła je farbować sama.

Najpierw kupiłam szampon koloryzujący Garniera Color & Shine, odcień "Blond", a po miesiącu, jako, iż poprzedni kolor jak się spłukał to był zupełnie mysi, ufarbowałam włosy farbą Garniera 100% Color "Złocisty jasny brąz". Już minęło trochę czasu i kolor się nieco spłukał, ale ja nie mogę patrzeć na swoje odbicie w lustrze Ciemniejsze kolory włosów niezmiernie mi się podobają, ale z innym kolorem włosów niż blond nie czuję się sobą.

Boję się, że potrzebna byłaby dekoloryzacja, żebym mogła wrócić do blondu, a tej bardzo chciałabym uniknąć, bo zapuszczam włosy, które rosną mi bardzo wolno (najwyżej 1cm na miesiąc, chociaż używam przyspieszaczy) i nie wybaczyłabym sobie, gdybym przez dekoloryzację zniszczyła sobie włosy. Czy, jeśli zastosowałam 1 raz szampon koloryzujący i 1 raz trwałą farbę, dekoloryzacja byłaby konieczna?

W załączniku- kolor włosów sprzed 3 tygodni.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 18:01   #354
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Pomyślałam, że się podczepię pod ten wątek

Od paru lat farbowałam włosy na bardzo jasny blond (mój naturalny kolor to ciemny, mysi blond, który się ciężko rozjaśnia drogeryjnymi farbami). W październiku coś mnie podkusiło i stwierdziłam, że, jako iż nie stać mnie już na farbowanie u fryzjera, to przyciemnię włosy, dzięki czemu będę mogła je farbować sama.

Najpierw kupiłam szampon koloryzujący Garniera Color & Shine, odcień "Blond", a po miesiącu, jako, iż poprzedni kolor jak się spłukał to był zupełnie mysi, ufarbowałam włosy farbą Garniera 100% Color "Złocisty jasny brąz". Już minęło trochę czasu i kolor się nieco spłukał, ale ja nie mogę patrzeć na swoje odbicie w lustrze Ciemniejsze kolory włosów niezmiernie mi się podobają, ale z innym kolorem włosów niż blond nie czuję się sobą.

Boję się, że potrzebna byłaby dekoloryzacja, żebym mogła wrócić do blondu, a tej bardzo chciałabym uniknąć, bo zapuszczam włosy, które rosną mi bardzo wolno (najwyżej 1cm na miesiąc, chociaż używam przyspieszaczy) i nie wybaczyłabym sobie, gdybym przez dekoloryzację zniszczyła sobie włosy. Czy, jeśli zastosowałam 1 raz szampon koloryzujący i 1 raz trwałą farbę, dekoloryzacja byłaby konieczna?

W załączniku- kolor włosów sprzed 3 tygodni.
wątpliwa sprawa ze nie zniszczysz sobie włosów ,ja też rozjaśniłam do blondu u fryzjera ,zrobiła mi grube pasemka ,ale włosy mam koszmarne w dotyku i pewnie kupę czasu minie zanim dojdą do siebie nie wspominając o wypadaniu

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 18:44   #355
Ninedin
Zakorzenienie

Dekoloryzacja nie zależy do tego ile razy nałożyło się farbę. Jeżeli kolor, jaki chcesz mieć jest dużo jaśniejszy od tego, który masz aktualnie trzeba dekoloryzować. Ciężko stwierdzić czy włosy się zniszczą, to indywidualna sprawa. Dekoloryzację robiłam kilka razy w domu bez uszczerbku na włosach. Rozjaśnianie u fryzjera też nie wpłynęło na kondycję włosów. Jednak znam osoby, którym po takich zabiegach kruszyły się włosy.Fryzjer najlepiej oceni, widząc włosy "na żywo"
Stary 2010-01-18, 18:57   #356
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mg78 Pokaż wiadomość
wątpliwa sprawa ze nie zniszczysz sobie włosów ,ja też rozjaśniłam do blondu u fryzjera ,zrobiła mi grube pasemka ,ale włosy mam koszmarne w dotyku i pewnie kupę czasu minie zanim dojdą do siebie nie wspominając o wypadaniu
Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Dekoloryzacja nie zależy do tego ile razy nałożyło się farbę. Jeżeli kolor, jaki chcesz mieć jest dużo jaśniejszy od tego, który masz aktualnie trzeba dekoloryzować. Ciężko stwierdzić czy włosy się zniszczą, to indywidualna sprawa. Dekoloryzację robiłam kilka razy w domu bez uszczerbku na włosach. Rozjaśnianie u fryzjera też nie wpłynęło na kondycję włosów. Jednak znam osoby, którym po takich zabiegach kruszyły się włosy.Fryzjer najlepiej oceni, widząc włosy "na żywo"
Pfff... no właśnie zamierzam się umówić do polecanej fryzjerki, zobaczymy, co mi powie Po rozjaśnianiu rozjaśniaczem strasznie mi się kruszyły włosy, boję się, że po dekoloryzacji u fryzjera będzie tak samo. Mam nadzieję, że fryzjerka mi powie szczerze, czy jest ryzyko, że mi się włosy zniszczą, czy nie, bo wolę nie ryzykować i, jeśli to będzie zbyt inwazyjny zabieg, to chyba zostanę przy brązach. Chyba, że dałoby się stopniowo zejść do blondu farbami, to bym była bardzo zadowolona
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 21:38   #357
milka_kamilka
Raczkowanie

Dot.: Z brązu na blond - WĄTEK ZBIORCZY.

witajcie
potrzebuję porady apropos moich włosów.. a raczej koloru..
Chcę uzyskać taki efekt jak na pierwszym załączonym zdjęciu.. a na chwilę obecną moje włosy mają taki kolor jak na pozostałych zdjęciach..
Chcę ten kolor mieć na czerwiec (wtedy mam ślub) myślicie że to możliwe? Moja obecna fryzjerka doradziła mi własnie stopniowe rozjaśnianie z tym że ostatnio zrobiła mi pasemka tylko od góry głowy (co widać na zdjęciach).. W efekcie mam kolorowe włosy.. Do czerwca jeszcze 2 farbowania.. Boję się że nie zdążę i nie uzyskam tego efektu.. Czy to też może być zależne od rodzaju rozjaśniacza jaki ta fryzjerka używa?? Ponieważ te włoski jakie mam na 1 zdjęciu robiłam kiedyś, ale u innej fryzjerki.. Dodam też że teraz robi mi inna i to w domu.. Strasznie się boję że ona zespuje mi te włosy.. może powinnam iść do salonu?? Kurcze już sama nie wiem co zrobić..

Na dodatek po tych dwóch rozjaśnianiach miałam spaloną grzywkę.. dokładnie tak 2 cm końcówek.. to był dla mnie szok, ponieważ kiedyś regularnie rozjaśniałam włosy, prostowałam je dość często i nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło.. Może ta fryzjerka ma jakiś beznadziejny rozjaśniacz..?? Jak jej o tym powiedziałam to mówiła że to ja pewnie miałam na końcach starą farbę.. (przed ostatnim rozjaśnianiem miałam nakładany szampon koloryzujący), ale dla mnie to nie wytłumaczenie ponieważ po tym szamponie miałam już dość spory odrost i na grzywce na bank nie było już żadnych resztek szamponu...
Proszę doradźcie coś..)

Edytowane przez milka_kamilka
Czas edycji: 2010-01-21 o 21:39 Powód: załączniki
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 17:46   #358
centolina
Przyczajenie

Dot.: z czarnych w ciemny blond jak to zrobić?? HELP

Ja zeszłam z czarnego do blondu ciemnego w tydzień mój post jest na tej stronie razem ze zdjęciami

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post16724315

Centolina..
centolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 18:18   #359
caroline2324
Zakorzenienie

Ciemny brąz->blond

Witam. Brąz to mój naturalny kolor. Robiłam blond pasemka, które bardzo rozjaśniły mi włosy. Następnie pojawiły się odrosty, więc nałożyłam szamponetkę (czekoladowy brąz) , potem kilka razy robiłam to samo (jakieś 5-6 razy) teraz postanowiłam, że zmienię na blond, ale niestety szamponetka nie rozjaśniła ani trochę włosów. Wyjściem jest tylko farba? zależy mi na takich kolorach jak w linku.

http://www.goldmax.pl/farba-garnier-...?cPath=127_259

http://www.goldmax.pl/farba-garnier-...?cPath=127_259

mój teraźniejszy kolor:

http://img22.imageshack.us/img22/3975/obraz037bd.jpg

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 18:51   #360
kmb1
Zakorzenienie

Dot.: Ciemny brąz->blond

szamponetką nie rozjaśnisz sobie włosów. Jeśli chcesz tylko ton jaśniejszy kolor brązu- może to być szampon koloryzujący jak na przykład L'oreal Casting Creme Gloss (do 28 myć) który i tak trzyma jak farba i nie schodzi całkiem . Może on rozjaśnić o 1 ton. Tylko zawsze trzeba brać jaśniejszy kolor , np. jeżeli masz ciemny brąz to nie bierz brązu tylko jasny brąz( i tak najpierw wyjdzie ciemniej) lub coś z poziomu 5 ewentualnie 6 (pierwsza cyfra w numerze castinga) . Jeśli chcesz na blond, to już tylko farba ale sama farba nie rozjaśni Ci tak intensywnie włosów. Tak drastyczna zmiana możliwa jest jedynie przy użyciu rozjaśniacza bądź dekolorantu (przy bardziej naturalnych włosach niż farbowanych rozjaśniacz ) i na to trzeba by nałożyć dopiero farbę. Oczywiście po takim zabiegu włosy mogą żółknąć i trzeba będzie używać srebrnej płukanki do włosów. Osobiście odradzam robienie takich eksperymentów samej w domu- zmiany o więcej niż 3 odcienie powinno robić się u fryzjera.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

a tak ogólnie to chyba to nie ciemny brąz tylko brąz , albo tak światło pada

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości