![]() |
#4081 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
słońce/solarium pomogą, ale na chwilę. potem będziesz mieć jeszcze wiecej pryszczy i na dokładkę przebarwienia na skórze (ja taką drogę przez piekło przeszłam), obecnie próbuję wybarwić przebarwienia, ale z opłakanym skutkiem....nie rób sobie tego, nie warto. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
nie wyobrażam sobie naturalnych kosmetyków do makijażu, ja muszę mieć (niestety) tonę tapety na twarzy, zeby się ludziom pokazać, jesli są jakieś kosmetyki naturalne które maskują przebarwienia tak silnie jak Dermablend to chętnie ich użyję, ale po prostu nie słyszałam o takich ![]()
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() +nie szkodzą skórze a wręcz dobrze na nią działają(trzeba dobrze dobrać podkład ale wystarczy popatrzeć na skład mineralnych a skład drogeryjnych podkładów-jest różnica) +gama odcieni milion razy większa niż jeśli chodzi o podkłady 'zwykłe' +naprawdę potrafią dobrze kryć, choćby na moim przykładzie-mam spory problem ale na co dzień mało kto to zauważa +nie robią tapety, czasem muszę się przyjrzeć żeby zobaczyć że coś mam na twarzy -trzeba trochę o nich poczytać doedukować się(ja jakiś dzień na to poświęciłam żeby ogarnąć forum mineralne ale dziewczyny są bardzo pomocne), wybrać formułę, odcień podkładu i kupić pędzel bo zwykły do mineralnych się nie nadaje -z polskich firm są właściwie tylko jedne minerały ale uważam że są akurat świetne, reszta to z zagranicy, trochę zabawy z zakupami ale może też robić wspólne z wizażankami-wtedy mniej płacisz za przesyłkę zresztą wszystko jest na mineralnym a jeśli nie jesteś przekonana czy da radę wszystko pozakrywać polecam ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311233, zwłaszcza pierwszy post(zdjęcia) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329 Czas edycji: 2012-11-28 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
Kur...de
![]() [1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;31172622] i pytanie do Dziewczyn, które orientują się w temacie bardziej niż ja ![]() Ciężko stwierdzić czy wykluczyć, czy nie. Powiem ci na moim przykładzie, że na początku dostałam pewne tabletki i cera była po nich jeszcze gorsza niż przed, ewidentnie mi nie służyły. A trądzik mam na 100% hormonalny. Natomiast obecnie biorę inne i jest prawie idealnie. Wyskakuje mi coś większego rzadko, głównie jak się zdenerwuję... Teraz chyba się denerwowałam ![]() Jeśli chcesz wykluczyć hormony (dobrze by było to zrobić), to po prostu zrób sobie badanie, choćby tylko testosteronu (ok. 30zł) i jakąś orientację bedziesz miała. A masz jakiekolwiek problemy z miesiączkami?
![]() |
#4085 | |
Rozeznanie
|
[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;31172622]
i pytanie do Dziewczyn, które orientują się w temacie bardziej niż ja ![]() oczywiście, że może, jest to napisane nawet w ulotce. skoro teraz nic się nie dzieje, to chyba nie podłoże hormonalne. czy wyskakiwały Ci gule w okolicach skroni, na brodzie i szyi? to są okolice hormonalnych wyprysków. Cytat:
![]() poza tym to zdrowe dla skóry. nie wyobrażam sobie użyć już żadnego syfiastego płynnego podkładu z tymi wszystkimi konserwantami, ble.
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2011-12-21 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 |
Zadomowienie
|
witam po raz kolejny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślicie że możliwe jest podłoże hormonalne skoro reszta badań wyszła idealnie?! Bo jeżeli to nie to, to rozumiem, że wysypało mnie tak po skończeniu antybiotyku i kolejne maści powinny mi to uregulować... Eh.. No nic. spisałam się, ale musiałam to z siebie wyrzucić. Także trzymam kciuki za resztę dziewczyn i ich terapie a samej sobie życzę wytrwałości, bo momentami mam ochotę krzyczeć na dermatologa, że wszystko na mnie działa ale na krotką metę... ![]() Edytowane przez NoisyGhost Czas edycji: 2011-12-21 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Mi z testowanych minerałów pasują jedynie minerały Adorned With Grace Minerals https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-514208, akurat mi się kończy i na razie nie można kupić
![]() Ogólnie podkłady płynne źle nie robią mojej skórze o ile sa bez parafiny i gliceryny. Ale znaleźć taki, który bedzie miał odpowiedni kolor ![]()
![]() Hula Hop 440/5000 minut ![]() Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2011-12-21 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe również, że po kilku dniach wszystko się w miarę unormuje, co jednak nie zmienia faktu, że gdyby antybiotyk miał pomóc na "stałe", to po jego odstawieniu by cię nie wysypało. Ja radzę ci zrobić badania hormonów jak najszybciej prywatnie (jasne, że to spore pieniądze, ale niestety... na nfz ginekolog mógłby nie chcieć wypisać ci skierowania). Zresztą każdej z was radzę, a jeśli macie jakieś problemy z miesiączkami, to bez dwóch zdań.
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329 Czas edycji: 2012-11-28 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Raczkowanie
|
Ja np.brałam Cilest i podczas brania tych tabletek to dopiero był wysyp... aż strach myśleć (być może kwestia źle dobranych pigułek, gdyż nikt niczego nie badał przed przepisaniem mi ich, odstraszyło mnie to od hormonów skutecznie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
U mnie straszny wysyp,ktorego nie moglam zwalczyc i musze brac znow Izotek zaczal sie,gdy zaczelam stosowac plastry Evra. Wczesniej wyskakiwaly mi pojedyncze zmiany,przed plastrami caly miesiac mialam czysta buzie. W 3 tygodniu uzywania plastrow sie zaczelo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny po jakim czasie mniej wiecej obserwuje sie pierwsze skutki dzialania antybiotyku? Po tygodniu moze juz byc cos widac? Wiem, ze to kwestia indywidualna, ale np u Was jak bylo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ![]() dzięki temu, że mam tak dobre wyniki mogę zostać na obecnej dawce i kuracja skończy się wcześniej, na razie 1/3 za mną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie łupie w krzyżu jak 60latkę. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
z tego wynika, że cała moja kuracja ma trwać pół roku, a za mną 2 miesiące czyli jeszcze 4 i dobije do minimalnej dawki
![]() też mnie łupało, ale później przestało i teraz od dłuższego czasu, odpukać, tylko suche usta, więc może Tobie też minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie fazy-łupie, nie łupie, potem znowu łupie, eh. ![]() ![]() Wesołych Świąt dziewczyny! I gładkich buziek! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. ja konkretnie biorę curacne i to jest 40 mg w jednej tabletce ![]() ![]() pewnie że warto i wam wszystkim też gładkich buziek! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Raczkowanie
|
Chciałabym poprosić o wsparcie, bo już nie daję rady. Przez wszystkie nastoletnie lata moja cera była bardzo ładna. Nie malowałam się w ogóle. Ale poszłam na studia i nie wiem co się stało, ale dostałam bardzo silnego trądziku, skupionego na polikach, po którym zostają straszne przebarwienia. Trwa to już 5 lat, moja twarz jest poniszczona przez przebarwienia, które nie schodzą. Zaczęłam się malować. Wyglądam trochę jak ta dzewczyna z filmiku z youtyube, który ktoś wrzucił. Same rysy mam ładne, ale po zmyciu makijażu wyglądam jak potwór. Powoduje to u mnie kompleks "dwóch twarzy". Nie pokazuję się nikomu bez pełnej tapety. Jak kiedyś koleżanka mnie zobaczyła to była w takim szoku, że zapytała mnie czy może zrobić mi zdjęcie przed i po, bo to aż niemozliwe taka zmiana. Moje relacje z facetami są do niczego, bo nie potrafię pokazać się nikomu bez tapety. Obecnie spptykam się z chłopakiem i kiedy nocuje u mnie zawsze jestem w makijażu. Myślałam żeby się pokazać, bo od pół roku miałam już plepszenie i zostaly "same" blizny. Wygląda to szpetnie no ale nie miałam wielkich czerwonych blizn tylko już lekko wyblakłe. No ale 3 tyg temu wysypało mi cała broda i naszło na poliki. Wygląda to jak symetryczny półokrąg z syfów. Płakałam bardzo długo. Same pryszcze dla mnie to nie aż taki prpoblem, ale te ślady po prostu mi nie schodzą. Nie wiem czemu. Dermatolog mówi, że mam taki typ skóry. Leczyłam się u 3 dermatologów. Zawsze poprawa jest chwilowa. Mam obecnie zorac i jakiś antybiotyk clindacne. MIałam już kilka antybiotykoterapii. Serio uwierzyłam, że już mi to minęło bo pół roku mniej więcej miałam spoój. I znowu... TEraz idzie sylwester. CHłopak ma przyjechać do mnie na tydzień. Czyli tydzień pośpię w pełnej tapecie. Nie pokaże mu się bez bo nie znamy się jakoś dobrze. A naprawdę bałabym się jego reakcji. Wiem, że "jak kocha"... no ale mam nadzieje, że ktoś zrozumie jak mogę się czuć. Nie mam już pomysłu co robić naprawdę. Trądzik potrafi zniszczyć mi wszystko, każdy dzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4104 |
Raczkowanie
|
Bez makijażu w życiu się nie odważę. Mam prolem nie tylko z cerą, ale też z psychiką. Syfy które teraz mi wyszly są mega czerwone i tworzą takie linie całe. Gdyby chociaż były rozłożone jakoś ieregularnie ale jeden obok drugiego w lini? Tragedia. JEstem starsznie nerwowa. Myślę, że może będę spać z samym korektorem, ale naprawdę ja jestem jak ta dziewczyna z youtube. W tapecie laska, bez... Zawsze jak ktoś widzi mnie bez tapety to mi jakiś komentarz powie. Nie chciałabym spać w makijażu, no ale wtedy po prostu musiałabym bnie mieć faceta żadnego. TEn partner to nie jest osoba, której ufam jakos bardzo na razie. czuję się jakbym oszukiwała wszystkich. Mam 2 twarze, do ludzi i tą której nienawidzę. Nie wiem czemu te ślady mi nie schodzą. Po rpsitu mam jakąś fatalną skórę. Dermatolog nie umie mi pomóc. Myślę, że testowałam już wszystko. Oprócz Izoteku no ale nie wiem. JEstem załamana
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Wtajemniczenie
|
A próbowałaś kwasów wszelakich? Mnie bardzo pomogły na slady, teraz mam ich zdecydowanie mniej, a miałam z tym duuży problem niegdyś. Na razie moją zmorą są zaskórniki, ale przebarwienia dzieki kwasom bledną. Poczytaj wątki na biochemii, wielu dziewczynom pomogły zabiegi kwasami, co ważne można je robić w domu, kupujesz np.kwas migdałowy na mazidlach za kilkanaście złotych i mieszasz np. z jakimś hydrolatem. Warto spróbować, bo duża szansa, że pomoże. Jesli już chcesz spać w makijazu to tak jak mówiłam-najlepiej w minerałach. Nie zaszkodzą tak Twojej skórze. I spróbuj nakładać tego wszystkiego trochę mniej, żeby nie było tak dużej róznicy między Twoimi 2 twarzami. Kiedys był tu taki wątek,dziewczyna miała podobny problem, też się wstydziła pokazać chłopakowi bez makijażu, dziewczyny jej radziły, żeby stopniowo ograniczała kosmetyki, wtedy to nie będzie taki szok jak sie pokazesz nagle bez. Ale rozumiem kwestię psychiki, bo też mam z tym niestety problem. I coś czuję, że nawet jak pozbede się trądziku, to i tak bez makijażu nie będę się czuła dobrze:/
#4106 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że ktoś mnie rozumie. W moim otoczeniu nikt nie zmaga się z tym problemem. CZęsto jak nocuję u kolezanki np. to mówię że nie mam siły zmywać makijażu czy coś, zawsze omijam szerokim łukiem wszelkie inicjatywy typu basen, plaża. W ogóle w moim przypadku nie wchodzi to w grę. NAprawdę miałam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku, bo już rok około miałam dużo spokojniej. I nagle nie wiadomo skąd takie pogorszenie. Odstawiłam około 8 miesięcy temu hormony, które brałam bardzo długo. Może teraz dopiero efekt jest tego?
U mnie sytuacja z 2 twarzami jest serio dramatyczna. MAm bowie całkowicie przebarwione poliki do tego nie schodzą te ślady w ogóle. Wygląda to naprawdę obleśnie, ale przy pomocy kamuflażu, podkładu i pudru doprowadzam moją skórę do idealnej gładkości jak ta dziewczyna z filmiku. Reszta jest ok. No ale różnica jest kolosalna. Nie wiem po prostu nie mam na to siły... |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Raczkowanie
|
Wolałabym tego chyba uniknać, czytałam że to dość mocne środki i mogą mieć skutki uboczne. Obecnie smaruję wszystko zorac i mam antybiotyk zewnętrzny clindacne. Na dzień używam krem z filtrem a na blizny noscar. Ta pielęgnacja sprawdzała się, no ale jak widać do czasu. Myślę że mże to mieć coś wspólnego z migdałami, bo ostatni wysyp miałam po anginie. Nie wiem myślicie że to możliwe? Już serio załamuję ręce. Same syfy to tam nie przeszkadzają mi aż tak, ale to że po każdym zostaje mi nieschodząca blizna...
A komuś pomogł ten Izotek z was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja nadal twierdzę że trądzik to zespół objawowy. I w większości przypadków przyczyną jest nieprawidłowa praca układu pokarmowego, co dalej prowadzi do alergii, zaburzeń hormonalnych, dużej ilości toksyn z których usuwaniem organizm nie radzi sobie. Leczyłam się u wielu dermatologów czasem nawet z dobrym efektem ale trądzik zawsze wracał, nic dziwnego jak leczyli objawy. W końcu po 13 latach liczenia na magiczny środek ktory mi pomoże zaczęłam czytać o wpływie trybu życia i diety na trądzik. Wprowadzilam zmiany, szczególnie duża poprawa u mnie wystąpiła po odstawieniu glutenu. Powtarzam to bo wiele osób z trądzikiem nie zdaje sobie sprawy że to właśnie sam gluten im szkodzi... i się męczą niepotrzebnie. Polecam: http://wylecz-tradzik.blogspot.com/ http://pracownia4.wordpress.com/2010...oze-cie-zabic/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.