![]() |
#4141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() Tez staram sie ładnie wyglądać, haha, co do szminki to mam identycznie-kupiłam sobie ostatnio taką mocną malinową, ale zazwyczaj tylko lekko nią muskam usta, bo inaczej bym się zle czuła na studiach taka wymalowana. Co innego na imprezę ![]()
![]() |
#4142 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Albo może polecić jakiś inny eko krem? Obojętnie jaka cena byleby to było coś dobrego. Od roku mam już ustaloną stała listę kosmetyków których używam, z twarzą jest dobrze i teraz strasznie boje się położyć cokolwiek nowego na twarz żeby mnie nie zapchało... I druga sprawa to tabletki antykoncepcyjne. Biorę je od prawie roku. Powodem nie była cera ( chociaż skłamałabym gdybym powiedziała, że nie liczyłam w tej kwestii na poprawę) ale cel czysto antykoncepcyjny. teraz w sumie nie są mi już potrzebne i zastanawiam się nad odstawieniem, ale strasznie boję się wysypu. Czy jest tu jakaś dziewczyna która odstawiała tabsy i nie miała po tym żadnych problemów z trądzikiem, cera została taka jak podczas brania? Bo na razie z tego co czytam większości się cera pogarsza ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zadomowienie
|
Ja używałam tych kremów i uważam je za beznadziejne. Nie chodzi o to, żeby mi zaszkodziły, nawet. One po prostu NIC nie robiły. Za to zastanawiam się ostatnio, bo stosuję żel aloesowy Equilibra (98% aloesu, jest świetny, ale sam do stosowania się nie nadaje, no i tylko na noc - razem z normalnym kremem lub olejkiem) - mają też nawilżający krem do twarzy ze stężeniem aloesu 40%. I chyba go wypróbuję, bo poszukuję czegoś na dzień. Myślę, że to będzie milion razy lepsze od alterry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
ja używam z alterry aloesowego, używałam też tego bezzapachowego, są w porządku.
#4145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() ![]()
#4147 |
Raczkowanie
|
Od przemycia to mysle ze raczej nic sie nie zrobi ani w dobrą ani w złą stronę
![]()
#4148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Madelaine, chciałam Ci podać skład aloesowego kremu Alterra, ale jak się okazuje podają go tylko na kartoniku, który wyrzuciłam. na tubce jest tylko o tym, że ekstrakt z aloesu, masło shea jak również ekstrakt z jojoby pochodzą z kontrolowanej biologicznie uprawy + roślinna gliceryna + czysty wosk pszczeli
![]() |
#4149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Madelaine, nie mam składu ani tego z Equilibry, bo go nie mam, ani aloesowego z Alterry, bo też nie mam kartonika. A co do żelu i parabenów - też ich unikam, podobnie jak parafiny i tak dalej. Ale czasem jest tak, że dla doraźnego stosowania przewaga dobrego efektu jest dla mnie znacząca. Aloes jest świetny dla cery problemowej, więc jeśli 98% składu to właśnie on, to już odcierpię tę troszkę parabenów, bo efekt jest tego wart. I tak je przyswoisz w czym innym. Z tego samego powodu używam od czasu do czasu Pentacremu na całą twarz, na noc, grubą warstwą jak maskę - praktycznie czysta parafina. Ale przesuszoną, brzydką cerę potrafi w jedną noc postawić na nogi. Cóż, potencjalna korzyść jest dla mnie wiele warta. Mam problemy z cerą kilkanaście lat, dopiero w ostatnich miesiącach naprawdę udało mi się tę skórę ruszyć z miejsca, więc sukces jest... A na pewno byłby większy jakbym odstawiła różne obrzydlistwa z diety... Cola, Tiger, fast foody, słodycze... już chyba wspominałam że najlepszą cerę miałam w trakcie anginy, bo byłam na samych rybach i wodzie. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2012-01-23 o 00:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Raczkowanie
|
Witam was
![]() Od dłuższego czasu podczytuję tu sobie różne wątki, korzystam z waszych doświadczeń i rad, no i oczywiście z opinii na KWC. Jednak sama sie nie udzielam. Znalazlam dzis ten wątek, nie wiem dlaczego dopiero dzisiaj. W końcu ludzie z tym samym problemem... ;p Nie mam specjalnie silnego tradziku, jest stosunkowo slaby, ale upierdliwy. Jak nie atak wyprysków to atak zaskórników, jak nie zaskórników to "wulkanów", a nawet i wszystko na raz. Leczę trądzik dopiero od roku, bo wcześniej jakos o tym nie myślałam, a mama zawsze powtarzała, że z wiekiem przejdzie (taaaaaaaaaaaa). Dopiero przyjaciólka powiedziała, że z tym to trzeba do dermatologa (sama miała podobny problem), bo sama to nic nie poradzę. No i zaczęły sie wizyty. Raz jest lepiej, raz gorzej... Pierwsza wizyta, jakoś rok temu. Przepisany płyn do przemywanai twarzy wacikiem, chyba mial za zadanie oczyszczać i złuszczać, miałam potem gorzką skóre i górzki posmak w buzi, ale za to pomógl; do tego antybiotyki i jakaś masć. Do wakacji bylo na tyle dobrze, że lekarz mógł mi przepisać AcneDerm. A po wakacjach od nowa ![]() I znów płyn do przemywania, podobny jak tamten, ale czymś musi sie różnić, skoro skóra złazi jak szalona, a cera nie jest taka fajna jak za pierwszym razem. Do tego jakas zawiesina biała. Staram sie jak moge dbać o tą cerę. Nawilżam, myję, siedze godzinami w drogerii lubna KWC i szukam jakichś kosmetyków, które nie podrażnia, nie wysusza, nie zapchają itd. Wciąz źle. Twarz suszę delikatnie ręcznikiem papierowym, jakżeby inaczej! Już dostaję manii powoli na tym punkcie. Ludzie widząc ile ja siedzę w łazience albo ile kosmetyków kupuję i nawet do połowy nie wykorzystuję - myślą że albo mam bzika na tym punkcie, albo jestem lalunia albo jestem przewrażliwiona. Jest o tyle dobrze, ze nie musze nakładac tapety, bo jest względnie dobrze, z drugiej strony nawet nie moge, bo twarz potwornie mi sie łuszczy. Niedługo mam znowu wizytę i musze go zapytac czy to takie normalne.... bo mi sie to nie podoba. Ludzie mysla, ze trądzik to błahostka. Oczywiscie sa poważniejsze choroby. Mimo wszystko trądzik jest niesamowicie upierdliwy i walka z nim to taka syzyfowa praca, czasami aż sie płakac chce z bezradności, bo kasa leci, nerwy są cholerne, a tu wciaz to samo ![]() A ja bym chciała kiedyś ot tak po prostu spojrzeć w lustro bez obaw, spokojnie, i w końcu zobaczyć siebie z ładna, gładka buzią. Może chociaż polecicie jakieś dobre pianki/kremy/żele itp do mycia twarzy przez żadnych SLS, które nie wysuszają skóry? Bądź jakieś toniki nawilżajace ? ![]() Maseczki z zielonej glinki nie działają... peeling mechaniczny zabroniony, a enzymatyczny nic mi jakos nie daje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A do mycia mogę polecić z czegoś bez SLS - żel Rossman Babydream z aloesem, jest lepszy niż rumiankowy bo mniejsza szansa na uczulenie i mniej ściąga twarz; a z SLS w składzie, ale absolutnie niezapychający, a do tego mocno nawilżający jest Sebamed olive face and body wash, do kupienia w Rossmanie za około 20 zł, baaaaardzo wydajna emulsja. Nie ma mydła i ma dobre PH - i po nim nigdy nie miałam wrażenia ściągniętej skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Rozeznanie
|
Witam Was, nie było mnie tutaj wieki. Ja mój trądzik z którym walczę 15 lat nareszcie opanowałam !!! Podzielę się z Wami moją terapią, niestety jest trochę kosztowna, ale rezultat 100 %. Zainwestowałam w kosmetyki do trądziku marki DCL. Kupiłam żel do mycia, krem na noc i preparat punktowy, do nawilżenia żel clinique i na to krem normalizujący artistry (amway). Co drugi dzień maseczki, które zmywam peelingującą gąbeczką.
Podam Wam dokładne moje stosowanie z linkami do produktów. Zacznę od wieczora: Co drugi dzien nakładam maseczkę, albo oczyszczającą z glinki zielonej z artistry (ok 90 zł. za 100 ml) albo maseczkę z avene cleanance, albo maseczka hyseac (w promocji w superpharm nawet za 38 zł. za 100 ml-jest bardzo dobra), biorę tą, która mi wpadnie w rękę. Uwaga, trzymam je na twarzy ok 40 min, po czym zmywam gabeczką z raypath i trę, żeby złuszczyć naskórek, po tym nakładam co drugi dzień krem z DCL na trądzik, a co drugi dzień cicalfate z avene. Rano mam skórę super suchą, rozjaśnioną, więc jej nie myję tylko przecieram tonikiem (- używałam najpierw z artistry normalizujący, później clinique, teraz z avene). Jak przetrę tonikiem wklepuję żel nawilżający z clinique a na to krem normalizujący z artistry. KONIEC Sukces gwarantowany!!!!! Linki: Maseczki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ux.html&next=1, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nt.html&next=1, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ca.html&next=1 - obecnie ma inne opakowanie. gąbeczka raypath - http://allegro.pl/raypath-face-clean...061591214.html DCL płyn do mycia - super wydajny, wystarczy jedna kropka, więc tubka 117 ml, starczy może na 1,5 roku koszt 59 zł. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1, krem na noc DCL https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ha.html&next=1, naprzemiennie z avene https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...te.html&next=1. Rano tonik, polecam te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-4.html&next=1, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 żel nawilzający https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1, na to krem z tego zestawu http://allegro.pl/amway-artistry-min...061799332.html tylko tu jest mini zestaw, ale tonik z tego tez jest super. Wiem, że jest to dużo pieniedzy, więc na poczatek zainwestujcie w DCL, może to wystarczy, a resztę dopasujcie sobie ze swoich sprawdzonych kosmetyków. Ważne trzeba dobrze nawilżyć, ponieważ krem na noc z DCL bardzo wysusza, dlatego stosuję go co drugi dzień. Jeśli moge coś jeszcze poradzić, to ten żel z clinique znajdziecie w douglasie z żelem do mycia i tonikiem za 29 zl. jest go 30 ml. Za niewielkie pieniadze sprawdzicie trzy produkty, ja uważam, że są SUPER. Mnie przy tej kuracji nie wyskakuje NIC, a miałam tragedię na twarzy, teraz muszę zastanowić sie nad bliznami i pewnie się skuszę na produkty kwasowe z DCL, ale jeszcze nie teraz. Jeszcze dodam, że nie stosuję żadnych podkładów, fluidów itd.... Na co dzien nie uzywam nic po prostu już nie muszę ![]() ![]() POZDRAWIAM Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2012-01-23 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. Masz może jakieś zdjęcia przed i po ![]() Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie bardzo się cieszę, że ci się udało. Ja obecnie tak jak Lirriel jestem zadowolona z efektów po peelingu kawitacyjnym. Postaram się chodzić regularnie co 3-4 tygodnie. Już upolowałam 2 groupony (po 25 zł).
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Raczkowanie
|
Kurczę, swojego czasu też się zastanawiałam nad peelingiem kawitacyjnym. Właśnie na grouponie, mydeal itp. są często jakieś fajne promocje, więc drogo nie wychodzi. Tylko troszkę się boję ( zresztą jak wszystkiego co związane z moją cerą, jestem na tym punkcie mocno przewrażliwiona) ewentualnego oczyszczania się cery, dziewczyny nie miałyście po pierwszym zabiegu żadnego wysypu?
Kurczę już nie wiem sama jaki ten krem nawilżający wybrać, chyba już nawet nie zależy mi na tym żeby był eco, byle nie zapychał. Nie chce przechodzić od nowa tego całego testowania, próbowania czy ten będzie dobry czy może będę miała po nim wysyp...że też musieli wycofać mineral flowers;( Zastanawiam sie jescze nad tymi : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,48107,krem-brzozowo-nagietkowy-z-betulina.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,30083,yes-to-carrots-moisturizing-day-cream-nawilzajacy-krem-na-dzien.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,48640,corine-de-farme-krem-nawilzajacy.html Miała któraś z Was może z którymś z nich do czynienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Aha - edit. Krem brzozowy, zarówno z dodatkami, jak i bez, podrażnił mi skórę, i to bardzo. Sama nie wiem, czy to miały być pierwsze efekty stosowania i minęłyby po miesiącu... cóż, tyle nie wytrzymałam. Ale wiem, że dużo osób sobie go chwali - z tym że WYDAJE mi się, że dobry to on był w czasach, kiedy dostępna była jedna, czysta wersja i kosztowała ponad 100 zł. Oceniam po tym, że moja Mama go stosowała dłuższy czas, razem z koleżanką. Obie sobie odpuściły po czasie, jak się pojawiły te nowe wersje. Uważają, że działa słabiej i podrażnia. Co do YTC - nie wiem, pamiętam, że coś mnie od niego odwiodło... ale może to jest godny następca Mineral Flowers? Polecam poczekać na obniżkę i szukać zestawów z produktami mini zanim wypróbujesz pełen wymiar... A tego trzeciego nie znam. Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2012-01-23 o 23:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do peelingu kawitacyjnego, to zrób jak uważasz. Wydaje mi się, że nie zaszkodzi spróbować. Zaczęłam chodzić na niego, bo ze względu na naczynka nie mogę sobie pozwolić na duże pole manewru. Mnie nigdy nie wysypało, wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że uspokoja cerę, wszystko szybciej znika. Jakby "zabija" bakterie i mam spokój z wypryskami na jakiś czas. Lirriel piszesz o serii peelingów? Ja staram się robić regularnie co miesiąc (dotąd różnie bywało, ale teraz będę na pewno). Powinno się częściej czy jak? Kiedyś kosmetyczka mi powiedziała, że nie częściej niż 2 razy w miesiącu, ale nie wiem jak to jest.
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Peeling ezymatyczny zapycha pory? No taki na parafinie to może i tak, ale ja używam takiego z BU i nic nie zapycha.http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Wtajemniczenie
|
Znacie jakiś dobry krem nawilżający, taki do 30 zł najwyżej, który ewentualnie można nabyć bez recepty?
Mam cerę mieszaną prawdopodobnie (krostki i tłusta cera w strefie T, skóra na policzkach jest normalna, najbardziej mi się przesusza wokół ust i w okolicy brwi) Znacie jakiś niedrogi sposób na walkę z wągrami? Jakaś maść, żel, peeling, cokolwiek ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź Lirriel. Ja też widzę, że efekt po peelingu nie utrzymuje się miesiąc, ale to jednak zawsze dodatkowe koszty (u mnie normalne ceny są dużo wyższe, muszę polować na kupony). Teraz jestem umówiona na 3 w odstępach 3 tygodniowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak piszecie o peelingu kawitacyjnym, że sama mam ochotę spróbować, ale nie wiem, czy dla mojej skóry się nadaje, bo mimo trądziku jest delikatna, cienka i wrażliwa ![]() I tutaj chyba nie pisałam, ale drugi miesiąc biorę liść oliwny. Jest taka różnica, że nie wyskakują mi bolące czyraki na lewym policzku, także cośtam się ruszyło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że kawitacja Ci nie zaszkodzi, jest tak bardzo delikatna. A ja chyba będę polować na jakieś kupony na oxybrazję, jak tylko jakieś się pojawią. Jestem ciekawa jak to działa... niedawno miałam okazję wykupić zniżkowo, salon do którego kiedyś chodziłam przysłał mi maila, ale zapomniałam i termin mi przepadł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4167 | |
Wtajemniczenie
|
Lirriel na peeling kawitacyjny chodzisz do tego Claudine ?? w jakiej cenie mają ?
ja już od dawna się nad tym peelingiem zastanawiałam, ale funduszy brak ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
ja jak na razie jestem zadowolona, nie wysusza a matuje. Mozesz zamówic mala próbke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam kiedyś, kiedyś małą próbkę (chyba nie z naturalisa), ale nie pamiętam dlaczego mnie nie przekonała. Chyba miałam wrażenie duszenia się cery. Może za dużo nakładałam ![]() Peeling kawitacyjny jest fajny (uspokaja cerę, oczyszcza, wypryski znikają, nie tworzą się nowe, więc nie mam nowych blizn), ale szczerze mówiąc to nie wiem czy daje jakieś długotrwałe efekty. Mam nadzieję, że teraz, po regularnym chodzeniu jakieś da (wcześniej chodziłam od przypadku do przypadku).
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||
Zadomowienie
|
Można, oczywiście mówię o butelkowanym a nie wyciskanym bezpośrednio z rośliny ^^ polecam poszukać z Oleofarmu - jest tani, a bardzo skuteczny, najlepszy ze wszystkich jakie piłam.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2012-01-25 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.