![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Raczkowanie
|
najgorsze jest to że nastepna wizyte u dermatologa mam na marzec, bo juz nie chodzer prywatnie. nie stac mnie. wtedy porozmawiam z nim o leczeniu izotekiem. u mnie problemem sa te nieschodzace ślady. faktycznie głowne zstaja na polikach. Z brody i czoła schodza ładniej. no i tez wychodza tak jeden obok drugiego. ehh wygladam jak koszmar naprawde. skora wiecznie mi sie łuszczy od zoracu
![]() postanowilam faktycznie wprowadzic zmiany w diecie. jesli chodzi o gluten to postaram sie ograniczyc. chleba nie jem w ogole prawie, bo po prostu nie lubie piewczywa. ale jem makarony. jem tez duzo przetworów mlecznych, jogurtów. Ale miałam niby test alergiczny robiony i było ok. Ale mam bardzo wysokie IGE ten czynnik alergiczny, ale nie udalo sie wykryc na co. wyszlo mi średmi wynik na roztocza wiec to raczej ciezko wyeliminowac ;/ twarz wycieram zawsze papierowymi recznikami. poduszke zmieniam dosc czesto. ehhh jest moze gdzies opisana jakas dieta dla tradzikowcow taka wszystko rozpisane co woln a co nie? dziekuje w ogóle za odzew ;( naprawdę to doceniam |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
ile kosztuje badanie na gronkowca i czy można sobie zrobić "z marszu"czyli bez skierowania? prywatnie?jak się je robi? z krwi czy wymaz?
bo ja u siebie podejrzewam trądzik hormonalny (pisałam stronę wyżej o tym jak to u mnie wygląda), ale wyniki badań (testosteron) mam w normie ![]() ![]()
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest jednak bardzo indywidualne, kiedyś czekolada mi nie szkodziła, później nagle zaczęła, podejrzewam ze tu dużo ma do rzeczy psychika, po tym jak się nasłuchałam o jej szkodliwym wpływie może sama to sobie wmówiłam, to jest możliwe ![]() dlatego moim zdaniem jeśli Ci to odpowiada warto przestawić się po prostu na zdrowy tryb życia(zdrowy ogólnie), ja tak zrobiłam i teraz jest mi z tym naprawdę dobrze... nie należy popadać w paranoję że jak zjem kostkę czekolady to koniec, jak zjem biały chleb to już zaraz wyskoczy mi pryszcz, wszystko z umiarem jak we wszystkim, wg. mnie dieta może pogorszyć, może polepszyć, ale nie może wyleczyć-od tego są leki i dermatolog(pomijam przypadki alergii pokarmowych) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie
![]() ![]() ![]() Tak czy inaczej polecam ![]() Próbowałam diet, maści, kremów i innych specyfików... nie pomogło nic ![]() Pozdrawiam i 3mam kciuki ![]()
#4116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi na hormonalny pomagaja niestety tylko prochy z hormonami badz tabsy i zadna dieta nie ma tu nic do gadania.. a szkoda wolalabym kosmetyczny czy ze zlego odzywiania niz pakowac w siebie hormony. Edytowane przez GodHatesUsAll Czas edycji: 2011-12-27 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.celiakia.pl/index.php?opt...d=52&Itemid=41 To jest raczej ostatnia deska ratunku, dla osób u których poważny trądzik zawsze wraca po kuracjach u dermatologa. No i dieta taka to nie dieta na całe życie. Jeszcze co zauważyłam, po wprowadzeniu diety znacznie poprawił mi się nastrój, depresja przeszła. Wcześniej miałam ciągle przekrwione oczy, na diecie ten problem zniknął całkowicie... To tyle moich doświadczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
Hmm powiem wam, że jak teraz tak myślę. To może faktycznie coś ten gluten? Bo ogólnie to ja z tego co widzę mało go spożywam, bo nie lubię pieczywa i nie jem prawie wcale. Ale ostatnie 3 miesiące zaczęłam jeść dużo płatków, ale najbardziej podejrzane to że nigdy nie jadłam makaronów,ale ostatnio mi zasmakowały i jakiś miesiąc koło 4 razy w tygodniu zaczęłam jeść makarony, gdzie kiedyś to może raz na tydzień max, nawet rzadziej. MAm też bardzo wysokie IGE. Myślicie, że to może mieć coś wspólnego z nagłym nawrotem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Masz rację trzeba się zmotywować, bo miesiąc do sesji został,ale czasami człowieka nachodzi takie uczucie,że nic go nie obchodzi, bo tak się zamartwia cerą i brakiem poprawy. Czasami trzeba pozwolić sobie na chwilę słabości, a potem jak to dobrze określiłaś spiąć tyłek i do przodu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Wtajemniczenie
|
ale tutaj pełno nowych twarzy
![]() ![]() ![]() ja przychodze, z prośbą o porade kremową .....a wiec starsze wizażanki pewnie pamietaja, ale może i te udzielajace sie teraz tez stosowały/stosują krem Mineral Flowers z sephory.....poleciła go tutaj jedna wizazanka, jako super krem pod makijaż mineralny, świetny krem....i ja właśnie koncze osatnia zdobyta tubke....wprawdzie nie sprawdziłam jeszcze wszystkich sephor w krakowie, ale w tych co byłam juz go nie ma....wiec stad moje prosba , polećcie mi jakis dobry krem nawilżający, nie zapychający ( ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, że jest wątek o kremach pod makijaż mineralny, ale ja chce porady od osob z takimi samymi problemami skornymi jak ja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Rozeznanie
|
Kasiam187 m0że spróbuj kremu z serii eco z flos leku, ma dobre recenzję na KWC- krem głęboko nawilżający na dzień
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...beeco-bio.html Dziewczyny w innym wątku polecały równięż krem nawilżająco matujący z Fitomedu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...radycyjny.html inny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rownowage.html a mogłabyś mi podać linka do tego wątku o kremach pod makijaż mineralny? Edytowane przez vanilia1985 Czas edycji: 2012-01-03 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
narazie zdecydowalam sie na frakcje sojową, zobacze jak sie sprawdzi ![]() ![]() ![]() ![]() poczytam o tych kremach, moze bede musiec je szybko zakupic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zadomowienie
|
Kasia, jest Mineral Flowers na allegro, widziałam dzisiaj, dopiero co, tak z ciekawości czy można dostać, bo sama, chociaż polecałam, od pewnego czasu używam Siquens MedExpert do cery podrażnionej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Mineral Flowers był przecudowny, zwłaszcza ten żółty na dzień.
Jak nic, wart swojej ceny i robił cuda z moją buźką... |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo dziekuje za info ![]() ![]() narazie smarowałam sie ta frakcja z naturalisa, i w sumie nie wiem co myśleć, bo na mojej skórze w ostatnim tygodniu pojawiło sie dość sporo niespodzianek, ale nie wiem czy to tak frakcja, czy to, że odstawiłam tabletki 3 miesiace temu i organizm mi zaczął szaleć i wszystko od nowa się zaczyna ehhh. ![]() a ten Siquens MedExpert jesteś zadowolona? gdzie go można kupić ? ma dobre opinie na KWC, choć nie wiele ich jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze mam pół opakowania żółtego mineral flowers
![]() Tak w ogóle to nieciekawie... Z cera było już nieźle, ale jak brałam leki hormonalne. Niedawno odstawiłam (muszę zrobić przerwę) i chyba znowu testosteron mi skoczył, bo mam 2 paskudne gule na twarzy (nie miałam od roku). Nie wiem jak to będzie, tym bardziej, że zmieniam lekarza, na kwiecień mam umówioną wizytę u endokrynologa w poliklinice na Karowej (Wawa).
![]() |
#4129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak ja i u mnie, musiałam wreszcie odstawić po 2 latach brania, bo ile można ![]() narazie nie jest jeszcze tak źle, ale boje się że się rozkręci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Dla wyjaśnienia, bo nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy. Ja tabletki antykoncepcyjne biorę nadal, bo mam pco i w mojej sytuacji tabletki bierze się latami (do momentu chęci zajścia w ciążę). Dzięki temu właśnie dużo łatwiej powinnam w nią zajść. Natomiast odstawiłam inne leki, które dodatkowo obniżały testosteron.
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie używałam ale widziałam że opinie były super o tym Mineral Flowers. Ewentualnie możecie próbować na allegro kupić. Ja używam niebieskiej ziaji med i super działa+jest tania ale to jest indywidualne, ciężko coś polecać. Frakcja sojowa też mi swego czasu służyła.
Trzeba próbować. Z moją cerą nigdy nie było, przyznaję, tak dobrze. Właściwie drobne blizny poza tym gdy patrzę nawet z bliska i nawet w beznadziejnie mocnym oświetleniu-wszystko jest ok. Jak nałożę makijaż to już w ogóle. 90 dzień izoteku za mną. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie przestałam się udzielać w wątku, bo cera bardzo mi się poprawiła - świetne efekty były po kerium ds LRP - do 3/4 opakowania. Cera gładka, bez nadmiernego przetłuszczania, blizny bladły, nowych niespodzianek nie było. Potem... nie wiem co się stało. Czy się cera przyzwyczaiła, czy jakiś efekt po antybiotykach (byłam na dwóch pod koniec listopada, kuracja po kuracji)... ale wysusz koszmarny, wysyp, no i znowu jest kicha stulecia. Ale Siquens, żel aloesowy Equilibra i od czasu do czasu Pentacrem gruuuubą warstwą na noc, jak wysuszenie jest wielkie (uwaga, to prawie sama parafina) i jakoś dajemy sobie radę, ja i moja buźka... i tak jest lepiej niż kiedy zaczynałam się tu udzielać, to na pewno. Ale wkurza mnie już ta huśtawka - raz super, a za moment przesusz i wysyp. Doszło do tego, że nakładany punktowo Brevoxyl (używam od zeszłego roku, teraz go odstawiłam i przerzuciłam się na niewysuszający Accos Pharmeny) zaczął mnie parzyć! I skóra schodziła płatami, a bolała jak nie wiem co, no i na przesuszonych partiach oczywiście tylko się pogarszało. Ostrzegam - za jednego z winowajców pogorszenia stanu cery uważam też maseczki Ziai (nie cierpię tej firmy, teraz już naprawdę - sama chemia i ohyda). Jutro wybieram się do kosmetyczki, pomogła mi ostatnio kawitacja z ampułką hialuronową, więc wiążę z tym duże nadzieje... Dla krakowianek polecam salon kosmetyczny na ulicy Łużyckiej 22, Claudine się nazywa, chodzę tam od zimy zeszłego roku, trafiłam przez grupera i już zostałam. Poprawa stanu cery o jakieś 75% to w dużej mierze zasługa tego miejsca. I tak sobie myślę, że chyba wrócę do picia aloesu i citroseptu. Brakuje mi straszliwie jakiejś systematyczności w tym wszystkim... Paradoksalnie, najładniejszą, gładziutką cerę miałam w trakcie terapii antybiotykami (zawsze miałam wysyp), najpierw Cipropolem, a potem Amotaksem (na anginę wywołaną Cipropolem ![]() Ale nie chcę myśleć, że żeby mieć gładką buzię muszę do końca życia być na diecie wodno-śledzikowej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Wtajemniczenie
|
lirriel dziekie za odpowiedz, ja oczywiscie patrzylam na ten inny nie kojący
![]() a matowi troche ? ![]() mi by sie tez jakas wizyta w salonie kosmetycznym przydała, ale fundysz brak ![]() ![]() ja w związku z tym , że z cerą było ok to też tutaj dawno nie zaglądałam, dermatologa też dawno nie widziałam. mam benzacne i stosuje go tez tylko punktowo, na to co mi wyskoczy ehh. Olka ja pamietam, że ty bierzesz przez PCO, nie miałam nic złego na mysli, pisałam o sobie ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-01-18 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam też pytanko.
Anty skończyłam brać w sierpniu, hormony od tarczycy w listopadzie. Od początku listopada gdzieś mam wysyp "pryszczy pod skórą" na brodzie i czole, mój endokrynolog mówi ze to nie związane z tarczycą żebym poszła do ginekologa. Czy wysyp po anty może byc po 3 miesiącach? nie powinien być od razu po odstawieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
Stookrotka niekoniecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety mam jeszcze rozwaloną tarczycę jak się okazało ![]() Ehh...
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zadomowienie
|
Siquens MedExpert NIE matowi, ostrzegam. Wręcz lubi zostawić warstewkę na twarzy, dlatego na dzień używam go tylko na boki twarzy, czoło i brodę, omijam nos i policzki, bo podkład się lubi na nim zwarzyć (w tej chwili używam Lucy Light w odcieniu Creamy Olive - Lucy Original mnie na 75% zapycha i nie mam ochoty dalej tego testować, przestawiłam się na Meow, ale nie miałam dobrego koloru na zimę, więc wróciłam do Luśki... na szczęście działa całkiem ok - ale, Dziewczyny, które używają minerałów Lucy, widziałyście co się stało? Skończyły się wyprzedaże, bo otworzyli na terenie Stanów sklepy stacjonarne i dodatkowo to tłumaczyli faktem, że ich minerały są super wydajne, bo bardziej skoncentrowane niż inne, więc byłoby nie fair, żeby dalej je sprzedawali za bezcen... Uważam, że mineralne firmy przez ostatnie lata wyrobiły sobie marki, a teraz będziemy musiały/musieli za to płacić, jak za MaxFactory i tym podobne...). Na noc na całą buzię, często pod niego żel aloesowy Equilibra, ten często jest w SuperPharmie za 24 zł zamiast 40.
Co do salonu na Łużyckiej, mają wspaniałe ceny. Ja za kawitację/mikrodermabrazję+sono-/jonoforezę+maskę algową płacę 40-50 zł. No, mogę się uznawać za stałą klientkę, bo chodzę tam od roku średnio co dwa tygodnie z różnymi rzeczami (pazurki, uszy, twarz, pedicure...), ale z nowych klientem na pewno Pani Monika też nie zdziera. Albo wręcz coś takiego, pozwolę sobie zareklamować: http://www.facebook.com/events/173952282706196/ - niech ktoś powie, że to nie jest opłacalne. Jak dla mnie bomba. ![]() ![]() A przy okazji, Kasia, ja mam napoczętą tubkę Mineral Flowers, moja siostra teraz właśnie otworzyła (dzięki czemu w ogóle sobie przypomniałam, że go mam, kupiłam w październiku lub listopadzie, ale nie otwierałam bo już korzystałam z Siquensa, chciałam mieć na zapas), żeby sobie posmarować usta, ale umówmy się, kurczaczki, na smarowanie ust to tego kremu nie wykorzysta, a ja raczej do niego już nie wrócę. Może jeśli Ci zależy to chcesz go odkupić za jakąś obniżoną cenę? Kupiłam go za 29 zł, więc za jakieś 20 zł bym się mogła z nim swobodnie rozstać, a datę ważności ma jeszcze 6 miesięcy minus dzień. Jak coś to uderzaj do mnie na priv, w końcu obie jesteśmy z Krakowa to byśmy się jakoś ugadały. ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Wtajemniczenie
|
A ja miałam dzis piękny sen
![]() ![]() ![]()
#4139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z cerą to też mam podobnie, ale jedno jest pewne - od pewnego czasu cieszę się sporym zainteresowaniem mężczyzn (niestety przeważnie zajętych, ale to już mało istotne, i tak nie bardzo mnie to wszystko interesuje - w sensie mężczyźni a nie to, że są zajęci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz niestety jestem na takim etapie, że boję się, że cera masakrycznie się pogorszy... I znowu nie będzie mi się chciało nawet ładnie ubrać, bo po co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.