![]() |
#391 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Od dłuższego czasu używam glinkę z mikrodermabrazją z ziaja pro i jestem bardzo zadowolona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
U mnie tragedia
![]() ![]()
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A więc mam 18 lat, trądzik raczej rozwijał się powoli, początkowo były to małe pryszcze które łatwo schodziły i na które nie zwracałam uwagi. Przyszła zima, miałam nową szkołę, dużo stresów, mało snu i nawet nie zauważyłam kiedy to się stało :/ Mam takie podskórne gule które znikają miesiącami, tylko na policzkach- czoło i broda są bez skazy ![]() Podrażnienie polegało na tym że skóra robiła się czerwona i w miejscach gdzie miałam pryszcze dosłownie obok tego który już pojawiało się kilka nowych i tworzyły takie `kolonie`. Tabletki biorę ze względu na antykoncepcję ![]() Davercin stosuję co 2 dni, na noc. Maść cynkową rzadziej. Tak, nie stosuję nic innego, ale to dlatego że teraz gdy już jest lepiej nie chcę znowu się podrażnić i wrócić do tego co było :/ Poza tym nie stać mnie na drogie kosmetyki. Mogłabyś mi polecić jakieś tańsze? Czy te z lini AcneLine byłyby odpowiednie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro wypróbowałaś tę maseczkę i nic się nie stało, to dobrze. Obserwuj cerę i zobacz jak będzie reagować. Widzę w opiniach, ze może podrażniać, ale ciebie jak rozumiem to nie spotkało, więc możesz spokojnie stosować. Cytat:
Cytat:
Wiesz... to twoja decyzja co stosujesz na twarz. Ja po prostu uważam, że oczyszczanie (nie pochlapanie się wodą kilka razy dziennie) i nawilżanie jest potrzebne. Bardzo dziwi mnie fakt, że twoja skóra nie jest podrażniona i wysuszona. Wolałabym nie podawać konkretnych produktów, bo nie mam żadnej pewności, że tobie będą odpowiadały, a nie chcę mieć nikogo na sumieniu. Poszperaj chociażby na tym wątku, na dermatologii czy w kwc. Fajne kosmetyki nie zawsze muszą być drogie. Z kosmetykami acneline nie miałam do czynienia. Trzeba byłoby zerknać na skład.
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Hmmm, powiem wam, że zamówiłam dzisiaj kilka produktów na BU i teraz będę czekać z niecierpliwością aż przyjdą. Liczę, że dzięki nim moja twarz naprawdę się poprawi i pozbędę się tych przebarwień
![]() A tak na marginesie, dziewczyny, wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta i powodzenia w walce z tym paskudztwem;d
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Mogę dołączyć?
Niestety trądzik - moja wielka zmora - powrócił ![]() Całe gimnazjum i większość liceum byłam zasypana, na twarzy po kilka świństw, wągry, mniejsze zmiany + czerwona, wrażliwa cera (niby nie taaaka tragedia) oraz lekko zajęty dekolt i masakryczne plecy. Udało mi się przed klasą maturalną to zwalczyć - w sumie zdrowym odżywianiem, myślałam. Po części się udało, wystąpiłam na studniówce w wymarzonej sukience na ramiączkach. W ogóle zaszalałam i kupiłam kilka takich ubrań. Teraz miałam problemy hormonalne, dostałam okres po długiej przerwie i mam meeega wysyp! ![]() twarz ujdzie, ale dekolt - muszę nosić t-shirty, to jest masakra! I to największa w moim życiu, nawet w gimnazjum tak nie miałam. Pleców też żałuję, wiadomo - nie nachodziłam się długo w nowych bluzkach (jestem na pierwszym roku studiów), ale dekolt? 90% ubrań do odstrzału, poza tym nie lubię bluzek bez dekoltu. Nie mam ani kasy na zakupy, ani w sklepach nie podobają mi się te ubrania (lub są drooogie) Mam sporo kompleksów i ten powrót trądziku mnie dobija. Mama radzi mi pójść z dekoltem do kosmetyczki:|. Mam ok 100 zmian, niektóre duże i ropne, niektóre tylko czerwone, niektóre to kropki czerwone w miejscach porów, miejsce w miejsce. Do tego skóra przy dotyku okropnie boli i nie chce pękać. Co sądzicie o czyszczeniu mechanicznym u kosmetyczki? Poza tym, że to niehumanitarne? Przepraszam, musiałam się wyżalić ![]() Czemu mamy takiego pecha z trądzikiem?
Ogrody opuściły swoje drzewa I'm going slightly mad ![]() ![]() Edytowane przez Ejli Czas edycji: 2010-03-08 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie masz za co przepraszać. Ten wątek został stworzony w celu "wyżalania się". Co to były konkretnie za problemy hormonalne? Jesteś pod opieką ginekologa? Pomysł dotyczący pójścia do kosmetyczki z problemem wyprysków na dekolcie i plecach raczej do mnie nie przemawia. W jaki sposób próbujesz je teraz zwalczyć? U mnie w przypadku trądziku na plecach i dekolcie działało przemywanie skóry dwa raz dziennie, smarowanie atredermem, noszenie ubrań z naturalnych materiałów i oczywiście powstrzymywanie się od dotykania tych miejsc. Tylko, że akurat na dekolcie nie mam jakiegoś dużego trądziku, na plecach bywało strasznie, ale zastosowana kuracja skutkowała. Radziłabym raczej przejść się do dermatologa. Co do mechanicznego oczyszczania u kosmetyczki - uważam, że przynosi więcej szkody niż pożytku (o ile w ogóle można mówić o jakimkolwiek pożytku)..
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hydrolat rumiankowy i z kwiatu kocanki Zestaw - serum-olejek LEMON - wersja z olejem tamanu Tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
To ja też się wyżalę - zrobiło się już fajnie, myślałam, że pokonałam trądzik, a tu pach dostałam kurację hormonalną i całe serie leków i mam kolejny wysyp, z tym, że tym razem więcej tych okropnych zaczerwienionych gól pod skórą .. Okropnie się czuję, nie potrafię już tego maskować :/ Pasta cynkowa przestała działać, co myślicie o maści ihtiolowej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Z trądzikiem walczę od dawna. Stosuję maści, jem hormony,tabletki z bratkiem, nawilżam skórę i nadal mam krostki. Nie są to już wielgachne bolące wulkany i nie ma tego tyle co wcześniej (obecnie 3 zmiany na dekolcie i 8 na plecach - przed hormonami bywało nawet 30 ;(), ale jednak są i raczej nie znikną nigdy
![]() ![]() Pomyslałam, że może mogłabym zacząć chodzic na solarium aby nieco "przypalać krostki". Nieczęsto, tak raz w tygodniu i króciutko . Może skóra poprawiłaby się i nie musiałabym spędzać kolejnego lata w czterech ścianach ![]()
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-03-09 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Nie chcę generalizować bo każda skóra jest inna, ale mi solarium ostatnio w ogóle nie służy. Byłam w zeszły czwartek i zaszkodziło mi strasznie. Wysypało mnie na brodzie okrutnie
![]()
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() albo na mnie juz nic nie dziala...
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Absolutnie nie polecam Ci tej metody. Solarium szkodzi skórze z trądzikiem (zresztą nie tylko tej z trądzikiem, ale to już inna bajka). Wysusza, a to prowadzi to zwiększonej ilości wydzielania sebum, zatkania porów. Słońce i solarium dają tylko czasową poprawę, czasem nie mają żadnych efektów, ale czasem powodują pogorszenie się stanu skóry. Nie jestem specjalistką, ale to, że słońce czy też solarium leczą trądzik to jeden wielki mit (ostatnio nawet wypowiadała się o tym pani dermatolog w rozmowach w toku;p).
![]() |
#407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem jeszcze pod opieką ginekologa, przed długi czas nie miałam okresu ale wrócił sam, bez hormonów, po prostu po przytyciu. No i rewolucja wybuchła na moim biednym ciele ![]() ![]() Teraz zastanawiam się co było przyczyną magicznego uzdrowienia 1,5 roku temu. Zdrowa dieta z unikaniem pewnych produktów czy niedobór hormonów? Co do solarium to pomijając fakt, że do zdrowych nie należy ![]() ![]() ![]() Dobrze, że istnieje taki wątek. Nie raz musiałam się gryźć w język przy ludziach. Np. w gimnazjum i liceum na wuefie - ćwiczenia na plecach - przyciskam plecy do podłogi - dotykam, nawet zgniatam wielkie okropieństwo - czuję przeszywający ból, chce mi się krzyczeć. Aż się chce użalić: "ała, mój pryszcz!" ![]() W ogóle chyba mało osob ma problemy z trądzikiem na plecach i dekolcie, mam rację? Bo twarz to wiadomo. Mojemu bratu przeszło w wieku 22/3 lat, jeśli u mnie przebieg będzie podobny, muszę czekać 3 lata ![]()
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz napisać coś więcej o tej twojej "diecie antytradzikowej"?
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Na pewno zero czekolady (łyżeczka kakao też się liczy), zero serów żółtych, pleśniowych, mało tłustych rzeczy, nie jedzenie słodyczy, dużo warzyw i owoców... I, o dziwo, nabiał - ponoć pogarsza cerę, ale używałam go dużo a poprawa była niesamowita. Niestety nie było tak kolorowo, teraz cierpię na kompulsywne objadanie się i nawet jak nie jem serów, kakao i tłustych potraw to jest źle
![]() Dla mnie wlaśnie te koszulki z dekoltem/na ramiączkach były nie do przebolenia... Są takie ładne! A kostiumy kąpielowe ![]()
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Ja również walczę z trądzikiem. Teraz dermatolog będzie mnie naświetlać jakąś lampą, mam przychodzić 2 razy w tygodniu na takie 30 minutowe naświetlanie. Nie jest to drogie- 15zł a może coś pomoże. Czy któraś z Was również miała coś takiego i może coś powiedzieć o efektach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie nie wiem co to za lampa, pierwszy raz na to mam przyjść w poniedziałek, to coś więcej napiszę jak się dowiem. Wiem tylko,że polega to na naświetlaniu całej twarzy, miejsce po miejscu jakieś 30-40 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, zdecydowałam się na dietę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
a ja mam problem tym razem nie z twarza ale z plecami;/
tak jak juz pisalam wczesniej twarz myje szarym mydlem przecieram aloesem i smaruje raz dziennie bambino i zeby nie zapeszyc jest super ![]() niestety tradzik mialam tez na plecach wiec stwierdzilam ze moze pomoze mi to mydlo i zaczelam nim myc i od razu wszystko zniklo;p tak moze na 2 tygodnie a teraz patrze w lusterko a jedna polowe plecow mam w czerwonych krostkach;/ i nie wiem co robic czy dalej myc tym mydlem czy nie? czy to moze te plecy sie oczyszczaja? czy to przez okres bo akurat mam? zalezy mi na ich ladnym wygladzie bo za miesiac ide na wesele w sobote sukienke kupuje az wstyd;/ jak narazie posmarowalam pol plecow sudocreamem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Ja przez ostatnie miesiące się skupiłam na twarzy, nie myślałam o plecach,tak czytam sobie waszą dyskusje i stwierdziłam,że moje plecy jak to zawsze po zimie też sa w kiepskim stanie :\\\ i zabieram się za naprawę, bo wiosna i lato się zbliża, a tu co??
Ja z mojej strony mogę polecić na plecy i dekolt płyn zrobiony przez dermę na bazie siarki, kamfory i wody wapiennej.Kiedyś to było do kupienia pod nazwą Acnesulf, ale wycofali niestety. Zaczynam od dzisiaj stosować na noc + maść cynkowa i może się trochę polepszy.Właściwie idealnie gładkie plecy to miałam tylko wtedy jak brałam wewnętrznie antybiotyki, a tak to czasem lepiej czasem gorzej... |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrocił ci tradzik po odstawieniu tabletek hormonalnych? co brałas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio coś mi się plecy pogorszyły, postaram się doprowadzić je do stanu używalności i chyba kupię sobię bluzkę na ramiączka. Ot co. Cytat:
![]() Wejdź sobie na dietetyce na wątek "nasze codzienne jadłospisy", można dowiedzieć się wielu ważnych rzeczy.
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
kalaaga, pierwsze słyszę o soli bocheńskiej. Czy to jest sól z Bochni czy jakiś specjaln produkt, gdzie to się kupuje, ile kosztuje? Zrobię wszystko (no... prawie:P) żeby mieć ładsze plecy. Szkoda, że mam w mieszkaniu tylko prysznic, ale u rodziców znajdzie się wanna
--Olka--, zdaje się, że to ten produkt https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...tradzikowe.htm tylko na żywo ma trochę inny kolor ![]() ![]() ![]() Poza tym marzę o diecie na zdrową cerę, niestety nie jestem w stanie na nią przejść, mam napady jedzenia ![]() Ech, od podstawówki miałam pierwszy sezon z ramiączkami ![]() ![]()
#419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie raz będzie ciężko, ale musisz z tego wyjść. Też przechodziłam kompulsy, także wiem jak ci ciężko.
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
U mnie już w miarę klarownie. To co było aktualnie już się goi. Aknemycin bardzo mi pomógł,polecam z czystym sumieniem
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.