![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() W każdym razie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Mam właśnie w domu opakowanie i tak się czaje na nie. Boję się trochę, że może mnie wysypać na początku.
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() piszę, bo potrzebuje chyba jakiejś porady. Już i tak postanowiłam, że umówię się na wizytę do dermatologa,ale na tą sobie trochę poczekam, a aktualnie moja cera wygląda... brzydko, delikatnie mówiąc. Pryszcze na policzkach, wokół ust, na brodzie, na czole, obok brwi. ![]() no i na dekolcie, czego nigdy wcześniej nie miałam, ale już trochę poschodziło (większość była spowodowana noszeniem szalika ze sztucznej wełny-alergia..) + zaskórniki na nosie. Pryszcze na brodzie ostatnio miałam takie duże, bolące, najprawdopodobniej po kremie z krzemem (Aleksandra),którego użyłam może ze 3 razy, ale odstawiłam jak najszybciej. Schodza długo, ale juz ich prawie nie ma. Z cery tłustej zrobiła mi się mieszana,w wielu miejscach przesuszona ![]() Obecnie używam polskiej papki dla cery trądzikowej (Jadwiga), dopiero drugi dzień, poprawy nie widze chyba żadnej. Wiem, trzeba być cierpliwym, ale coraz częściej tej cierpliwości mi brakuje. Dodatkowo smaruję twarz kremem nawilżającym Soraya. Błędem jest na pewno to, że cały czas nakladam na twarz podkład Revlon ColorStay, ostatnio zaczął mnie "lekko" zapychać- ale nie potrafię bez niego wyjść z domu, on jako jedyny jakoś przykrywa te niedoskonalosci... ale zamówiłam puder mineralny z Avene, ponoć b. dobry- zobaczymy. Możecie coś poradzić, używać tej Jadwigi i Sorayi, zmienić na coś innego? Może jakieś kosmetyki szybko poprawiające stan skóry ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Wtajemniczenie
|
to, że kobiety w ciazy nie moge miec wykonywanego peelingu kawitacyjnego. dziewczyny a może wy jestescie w stanie polecic mi cos bezpiecznego do stosowania punktowow na wypryski w ciazy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyskoczyła mi wielka paskuda w dolnej części policzka, gdzie nigdy nie miałam żadnych wyprysków i trochę jestem zaniepokojona. Być może od szalika ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Mam 2 pytania dotyczące trądziku i mam nadzieję, że znajdę tu na nie odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o to, czy któraś z was próbowała pić pokrzywę, jak ona wpłynęła na waszą cerę? Mam aktualnie problem z... jednym policzkiem. Mam cerę mieszaną, sytuacja jest w sumie raczej opanowana i nie mam większych problemów. ![]()
#4299 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ja mam 15 lat a trądzik o około ponad 4 lata si. Miałam multum mąsci i antybiotyki ,ale jest strasznie ;/ teraz łykam Unidox i metronidazol plus do tego papka i differin ,ale narazie śłabo to idzie . Lekarze mówią że nie dadzą mi izoteku bo po pierwsze jestem młoda i szczuplutka ( ważę 40 kilo) a pozatym biorę jeszcze leki na depresje. ;/
#4300 |
Rozeznanie
|
Może poduszka? albo coś innego, czego dotykasz tylko jednym policzkiem.
#4301 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już nie mam pomysłów od czego to może być.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wypowiadałam się już kiedyś w tym wątku, trądzik mam od kilku lat i przeszłam wiele kuracji. Wydaje mi się że na moją skórę nic tak dobrze nie działało jak kwasy. Zastanawiam się nad kupnem tego kremu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nd-peel-5.html ( Pharmaceris T, krem peelingujący 5% kwas migdałowy) Używała go któraś z was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zadomowienie
|
A ja Wam powiem, że naprawdę minimalizm kosmetyczny może zdziałać cuda. U mnie, przy rozszerzonych porach i dużej skłonności do zanieczyszczania skóry metoda im mniej - tym lepiej, sprawdza się super. Póki co, co jakiś czas robię sobie OCM, kremu nawilżającego na noc i na dzień używam okazjonalnie, ale niestety codziennie się maluję, bo mam przebarwienia po pryszczach. Mam nadzieję, że niedługo problem sam zniknie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
A ja mam właśnie problem z lewym, a to przez prawe ucho rozmawiam przez telefon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Raczkowanie
|
normalnie jakbym czytała o sobie kilka lat temu. z własnego doświadczenia i licznych bezsensownych eksperymentów na mojej twarzy mogę ci odradzić:
1- używanie większości kremów drogeryjnych przy cerze ze skłonnościami do zapychania 2- częste zmienianie kosmetyków do twarzy 3- używanie fluidów, podkładów i innych takich oleistych wodnistych rzeczy, korektorów w płynie itp. 4- jakiekolwiek dotykanie twarzy: wyciskanie, dłubanie, drapanie, smyranie xD, podpieranie się ręką, wycieranie nadmiernego sebum palcami 5- peelingi mechaniczne, tarcie twarzy ręcznikiem Poza tym, najrozsądniej byłoby iść do lekarza, żeby zabić te wszystkie rozsiane bakterie i gule. A jak już to wyleczysz, to dopiero martw się o kremy i podkłady. Polecam dokładne czytanie składów kosmetyków. Na tej stronie jest tabelka z podanymi składnikami, i ich właściwościami podrażniającymi i zapychającymi. Warto obczaić przed kupieniem czegokolwiek http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też prawy zdecydowanie gorszy
![]()
#4310 |
Rozeznanie
|
jak się tak zastanowiłam, to prawy mam gorszy- tam kilka lat temu coś porządnie rozbabrałam
![]()
#4311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio przechodzę kurację Triacnealem i sobię chwalę- a cały mój rytuał pielęgnacji skóry tłustej- na moim blogu. Może ktoś skorzysta ![]()
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
Już dwa tygodnie stosuję kurację cytrynową i nie wierzę w to co widzę-znikają mi zaskórniki(białe prosaki) i wyrównuje się koloryt cery. Jest coraz ładniejsza. Oczywiście odżywiam się tez zdrowo, choć parę grzeszków mi się zdarzyło.Generalnie polecam. Dla niewtajemniczonych:rano na czczo pijemy sok z cytryn, 1 dzień- z 1 cytryny, 2 -z dwóch, i tak do sześciu, potem zmniejszamy ilość. Ja w sumie robiłąm jeszcze pół, czyli 1 , 1,5, 2 , 2,5 i td. Czuję się lepiej, plecy się oczysciły, już nie ma tam tak dużo trądziku. To chyba działa!
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej chętnie się podepnę
![]() Krótko o mnie" trądzik mnie męczy od około 4 lat, wczoraj skończyłam kurację tetralysalem (trwała od listopada), robię 2 tyg przerwy żeby organizm się oczyścił i zaczynam Axotret, mam już wykupione 2 opakowania i receptę na kolejne dwa ![]() ![]() ![]() No to chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Jeszcze krótko o kosmetykach. Do zmycia makijażu płyn dwufazowy z Iwostinu (wszelkie mleczka moja skóra źle toleruje), do oczyszczania twarzy mam piankę Iwostin Purritin jest rewelacyjna + tonik z tej samej serii. Krem SVR matujący jak dla mnie mistrzostwo - od razu się wchłania nie pozostawiając na skórze filmu którego nienawidzę. W ogóle mam dziwną skórę, ostrzegano mnie że differin a tym bardziej epiduo mogą podrażniać skórę, a moja po nocy nie jest nawet zaczerwieniona - NIC ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2012-02-25 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-02-25 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Oprócz pytania o kurację cytrynową mam jeszcze jedno - jakich balsamów do ciała używacie? Doszłam do wniosku, że za wypryski na plecach może w pewnym stopniu odpowiadać wprowadzony niedawno balsam. Możecie polecić jakiś ujędrniający/nawilżający, ale nieszkodzący?
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na allegro niecałe 60zł z przesyłką
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2012-02-25 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Rozeznanie
|
ja polecam wickies baby, mleczko do ciała dla dzieci, z kauflanda, 4 zł
![]()
#4319 |
Zadomowienie
|
Może lotion z Baby Dream?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Cześć, może i mi poradzicie? Mój syn (8 lat) ma trądzik i chciałam coś mu kupić czym może myć twarz, możecie coś takiego polecić? na krostki punktowe dostał lek robiony i ładnie mu przygasa, ale jednak nowe wyskakują. No i do tego ma zaskórniki (wielkie czarne trzy na nosie i trzy w uchu) też chciałabym się ich pozbyć - może coś i na to sprawdzonego macie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.