![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Karla_92 a może spróbuj naftę dodać do porcji odżywki i nałóż przed myciem taką maskę, jak tu kiedyś kombinowała DeathDealer, u mnie ten sposób zdziałał prawdziwe cuda, włoski były ślicznie wygładzone i nawilżone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze jest przy stosowaniu nafty, aby jak najmniej plątać włosy przy nakładaniu
![]()
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Ale z odżywka tez bedzie wysuszac. To nie o to chodzi ze wlosy jednorazowo brzydko wygladaja. Mam na mysli to ze po dluzszym stosowaniu moga sie zniszczyc (czyt.wysuszyc), a to czy użyje z odżywka mysle ze nie ma w tym przypadku znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
z nudów poszłam do apteki i kupiłam zachwalaną naftę z wit. A i E i buteleczkę oleju rycynowego
![]() Miksturę z nafty i olejku nakłada się bez problemu ![]() ![]() Moja nafta ma śmieszny zapach i kolor ![]() ![]() Niedługo idę zmywać, mam nadzieje,że nie będę miała większych kłopotów ![]() Bo wieczorem na zakupy musze wyskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Virka jesteś tutaj ekspertem
![]() ![]() Jestem po ,,naftowaniu,, ![]() ![]() ![]() Miałam jednak bardzo duzy problem ze zmyciem nafty z włosów ![]() Pytanie drugie ![]() ![]() ![]() Pytanie trzecie ![]() ![]() I ostatnie pytanie ![]() ![]() Jakiego szamponu używacie do zmywania nafty? Mój szampon, Eva z czarną rzepą wymiękł ![]() ![]() W akcie desperacji stwierdziłam,że jeżeli po wysuszeniu włosów nie bedę wyglądała jak cywilizowany człowiek, umyję włosy Purem do naczyń ![]() ![]() Z góry dziekuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Zmywanie nafty, zwłaszcza na początku to chyba zawsze problem, bo też w akcie desperacji byłam gotowa lecieć do kuchni po płyn do naczyń
![]() ![]() Ja zmywałam Joanną rzepową [ma dużo składników myjących], przy czym na dłoniach rozprowadzałam szampon aż do spienienia i tą pianą traktowałam włosy, proces powtarzając kilkukrotnie, aż nafta zeszła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet nie wiesz jak miło mi się to czytało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nafta bardzo ciężko schodzi ziołowymi szamponami (znam to z autopsji). Lepiej do zmywania nafty użyć szamponu drogeryjnego, a ostatnie mycie wykonać już ziołowym. Ważny jest też sposób mycia, trzeba przy każdym myciu dojść do każdej części skóry głowy i włosa. Wszystko jest kwestią praktyki ![]() Cytat:
![]() Dodam jeszcze, abyś naftę stosowała na początku raz w tygodniu, później raz na dwa tygodnie. Gdy włosy już będą w "pełni kondycji" raz na miesiąc. Mam nadzieję, że trochę Ci rozjaśniłam problem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo, dokladnie, pasmo po paśmie, przedziałki koniecznie, zaczynam od czubka głowy gdy nakładam olejek rycynowy, to zawsze przed nim leję najpierw naftę. olejek jest dosyc "tępy", a dzięki nafcie ma poślizg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
![]() ale normalnie to mi sie nie chce żadnego naczynia specjalnie w tym paćkać więc wale od razu na głowę ![]() bardzo elektryzują mi się włosy po nafcie, aż za bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie też się elektryzują, ale tylko przy pierwszym czesaniu.
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
dziwne z tym elektryzowaniem, moje nawet o tym nie pomysla, juz dawno mi sie wlosy nie elektryzowaly, szczegolnie po nafcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
przeczytałam mniej-więcej cały temat i mam jedną niejasność - co do tego, czego dodaje się do owej nafty
![]() czy mogę zmieszać: naftę kosmetyczną 1 (2?) łyżkę stołową, olejek rycynowy 1 łyżeczkę, łyżeczkę soku z cytryny, 1 żółtko jajka, x (2-3?) kapsułek witaminy A + E - i z czystym sumieniem nałożyć na głowę i posiedzieć z tym 3 godzinki? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
A ja sie tylko pozale ze na mnie nie dzialalo, nic a nic. Zadnej roznicy, no moze zuzylam wiecej prefum bo zapach nie dawal mi spokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Twoją długość wystarczy 1 żółtko, ja daję dwa (włosy do pasa), nafty spokojnie dwie łyżki. Następnym razem będziesz wiedziała, czy potrzebujesz mieszanki więcej czy mniej. Jedyne co, to myślę, że 3 godziny trzymania tego na głowie, to za długo. Wystarczy godzina. Przez ten czas składniki spokojnie zdążą dotrzeć do cebulek. virtulal nawet słynnej "miękkości" nie poczułaś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie
![]() teraz właśnie siedzę z tym na głowie, tylko zapomniałam dodać kapsułek.. ale nadrobię to następnym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
,,naftowałam,, włosy po raz kolejny
![]() I po raz kolejny pojawił sie ten sam problem ![]() Proszę, dajcie mi namiary na dobry szampon ![]() ![]() Czy wam też idą ogromne ilości szamponu przy zmywaniu nafty? W moim przypadku, dopiero solidna porcja szamponu jest w stanie spienić troche włosy ![]() Czy sok cytynowy dodany do nafty nie wysusza Wam włosów? Mam wrażenie,że po samej nafcie i olejku rycynowym były bardziej miękkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrażaj się ![]() Za pierwszym razem, trzeba dotrzeć do każdego miejsca na głowie i we włosach (nawet jeśli słabo się pieni). Za drugim już na pewno się zapieni, znowu dokładnie "szorować" ![]() Najważniejsze jest dotarcie do "każdego włosa" ![]() Co jaki czas wcierasz naftę? Jeśli chodzi o sok cytrynowy, może jak najbardziej wysuszać. Spróbuj dać mniej, jeśli czułaś, że trochę Ci wysuszył. Ja nie czułam wysuszenia po soku (ale też nie dałam go dużo, więc może to kwestia ilości). Musisz metodą prób i błędów znaleźć idealne proporcje dla siebie. Możesz też zwiększyć ilość olejku rycynowego.
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
stosuję naftę co tydzień
![]() Następnym razem zrezygnuję z soku ![]() ![]() ![]() Kupię jakiś zwykły szampon i spróbuję domyć porządnie włosy ![]() Bo mycie 6 razy szamponem ziolowy wysusza mi końcówki włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja proponuję, żebyś spróbowała stosować w takim razie naftę raz na dwa tygodnie. Zobaczysz jak będą wyglądały włosy po takiej częstotliwości. Sześciokrotne mycie włosów, to zdecydowanie za dużo, myślę, że jesteś w stanie domyć włosy po 3-4 razy. Kwestia praktyki i znalezienia odpowiedniego szamponu dla siebie.
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
ale w jaki sposób nafta może zaszkodzić? Wydaje mi się,że może jedynie obciązać włosy, kiedy ich kondycja ulegnie poprawie
![]() ![]() Na kafeterii czytałam,że wiele osób stosuje naftę nawet co dwa dni i są bardzo zadowolone z efektów, o skutkach ubocznych nic nie znalazłam ![]() Lubię moje włoski po nafcie ale boję się jej tak często używać ![]() Teraz do nafty i olejku dodam jeszcze żółtko, bo wyczytałam,że wtedy lepiej zmywa się nafta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Tak to zazwyczaj jest, ile ludzi tyle opinii
![]() Ja od zawsze (stosuję naftę od dziecka, z przerwami) słyszałam o takich częstotliwościach i tego się trzymam ![]() Oczywiście Ty możesz stosować w dowolny sposób, jeśli tylko efekt będzie zadowalający, to Twoja wola ![]() A jeśli chodzi o żółtko, to jak najbardziej polecam. Nie raz pisałam już o nim w tym wątku, że jest świetną "bombą" witaminową dla włosów i z naftą jak najbardziej można go łączyć. Jeśli chodzi o łatwiejsze mycie po żółtku, nie zauważyłam takiej zależności (ale to pewnie jak zwykle kwestia indywidualna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.