![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Zamierzam traktować tym na razie jeden polik, bo jest szczególnie ohydny. Byłam kiedyś na konsultacji u dermatologa zajmującego się medycyną estetyczną i chciał mi właśnie zrobić zabieg rolką, ale za cenę 2 tyś. Zanim się na laser zdecyduję, wolą jednak tą rolkę wypróbować, ale nie za tą kasę, którą on mi proponował.
O nowotworach czytałam, ale informacje, z tego co wyczytałam są niepotwierdzone. Visez na biochemii jest temat poświęcony rolce, ale na forum laboratorium urody jest chyba więcej informacji. Ja nie daję rady patrzeć na te dzioby, ból mi nie straszny.
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2012-05-10 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja brałam poldanen i piłam wierzbownicę, niewiele mi to dało bo ja akurat hormony mam idealnie w normie (wierzbownica chyba trochę działała bakteriobójczo). Ale postanowiłam spróbować w desperacji bo nic nie działało a o diecie wtedy jeszcze miałam marne pojęcie i już nie wiedziałam jak się leczyć. Z tego co się interesowałam, to te preparaty mogą bardzo pomóc gdy ktoś ma wysokie androgeny. Tu wątek o sitosterolach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351660 http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/pylek.htm http://www.laboratoriumurody.pl/foru...erol,t164.html Przy wysokich androgenach warto całkowicie wyrzucić z diety biały cukier... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja zapytałam pani na allegro, jaki byłby dobry do mojej cery i mniej, więcej doradziła. Na dniach powinien przyjść i zobaczę czy kolor pasuje. Jak na iglota to nawet nie drogo ![]() Cytat:
Pozostaje Urząd Pracy. Haha dokładnie, ja kiedyś dostałam poradę " kup sobie tonik" ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2012-05-10 o 12:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem okropnie przewrażliwiona na punkcie cery i na takie chamskie komentarze zareagowałabym złorzeczeniem
![]() Eunchae dzięki za linki, teraz mam dylemat: wierzbownica, sam palmetto, czy prostenal. Obawiam się starsznego wysypu, jak przy każdej nowej kuracji.
#4805 |
Rozeznanie
|
Dermatolodzy mnie olewają odkąd pamiętam więc w pewnym momencie przestałam chodzić. Ginekolog powiedział, że to nie po tabletach anty, które jadłam rok i odstawiłam już ze 4 lata temu i on nie widzi żadnych rozsądnych przyczyn. Internista natomiast uważa, że nic mi nie jest i mi żadnego skierowania na badania nie da! Tak to właśnie wygląda. Jedyny plus tego wszystkiego to to, że fakt mam sporo pryszczy ale nie takich w stylu "wulkanów" tylko raczej normalnych. Wkurza mnie ta moja facjata ale już traktuję ją z zupełną obojętnością, czasem mam tylko 5 minut załamania. Nawet jak ktoś coś powie to ze spokojem opowiadam o mojej niedoli.
Zaopatrzę się w takim razie w cynk i liść oliwny, zobaczymy może coś z tego będzie. Czytałam też tutaj o specjalnej diecie, macie może link do tego i się podzielicie? ![]()
#4806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66018 Dieta bezglutenowa: http://www.celiakia.pl/index.php?opt...d=52&Itemid=41 Blog osoby wolnej od trądzika dzięki tej diecie: http://wylecz-tradzik.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narzekasz na stan cery, twierdzisz że dermatolodzy Cię olewają - dziwne. Jeden może olać, ale kilku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
Chantallka - Dzięki wielkie za linki
![]() Dobrze wiedzieć, że małe dawki wit PP są bezpieczne a nawet wskazane latem, ale przy 200mg i długotrwałym stosowaniu jednym ze skutków ubocznych może być cytuję za ulotką: "Długotrwałe leczenie powoduje wzmożoną pigmentację (brązowienie) skóry." Mogą powstawać ciemne plamy na skórze (takie jak zmiany wątrobowe). Dlatego jednak przy takich dużych dawkach leczniczych (wyłącznie na receptę) nie ryzykowałam wystawiania skóry na słońce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Rozeznanie
|
eunchae dzięki za linki
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4810 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sobie kiedyś robiłam tonik z zielonej herbaty i mi zmniejszał (troche) wydzielanie sebum. Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do kamuflażu to wątpie. ![]() ![]() a propo pasty, jest ona bardzo dobra. ![]() zaczełam ostatnio nakładać na punktowo paste a na to korektor. dobry myk. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a czy ten liść oliwny może być stosowany przez osoby bez gronkowca? u mnie ostatnio cera się pogoorszyła, ale że konczy mi się okres jest coraz lepiej. przypomniało mi się, że jak kiedyś byłam przeziębiona i brałam antybiotyki, prawie nie miałam krost. może 3. czy to oznacza że to u mnie jest na podłożu bakteryjnym?
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na szczeście coraz lepiej. Cera wróciła do stanu sprzed wysypu czyli jest ładna, uspokojona, ujednolicona...Ponadto plecki juz całkiem łądne w porównaniu z tym co było jakieś dwa tygodnie temu. Stosuję na nie kwasy, ale myślę, ze też dieta pomaga, bo ogólnie się dość wygładziły. Odzwyczaiłam sie totalnie od słodyczy , juz mnie nie skręca na widok kogoś jedzącego czekoladę czy coś innego "niedozwolonego". Mam tez tak, że jak zjem np. dwie kostki czekolady (ostatnio koleżanka na siłę mi wcisnęła) to od razu źle się czuję, brzuch mnie boli. Myślę, że to jak z każdym uzależnieniem- na początku np. alkohol działa na nas mocno, w miarę jak częściej go pijemy- mamy mocniejszą głowę i juz tak bardzo na niego nie reagujemy. Tak samo ze słodyczami-jak je często jemy to nie widzimy ich wpływu na nasz organizm, dopóki kiedy odstawimy całkowicie, ale raz np. skusimy się-wtedy organizm od razu reaguje. Tak przynajmniej jest w moim przypadku.
#4812 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, a czy któraś z Was jadła tabletki drożdżowe? np drovit? mam zamiar zacząć znów brać w ramach witamin. kiedyś brałam na cerę, ale nie pamiętam efektu, podejrzewam, że zerowy, piłam też drożdże z mlekiem codziennie i bratek i nic nie dawało.. może chociaż paznokcie mi wzmocni.
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Raczkowanie
|
od dwóch tygodni stosuję kurację nawilżania samym micelem i powiem Wam, że na prawdę ekstra! Któraś z dziewczyn poleciła ją na forum
![]() VisionAM, czym Ty się leczysz/wyleczyłaś? bo chyba na którymś wątku wyczytałam, że już nie masz problemów z cerą ![]()
#4815 |
Zakorzenienie
|
Więc u mnie to było tak, że 1,5 roku zażywałam Cyprest, który zdecydowanie poprawił stan mojej cery
![]() Poza tym nie myłam twarzy wodą ani żadnymi środkami tylko chusteczkami Babydream, które też służyły mi do demakijażu. Na dzień krem nawilżający, róznych używałam, w sumie ciężko mi wybrac jakiś najlepszy. Niestety d jakiegoś miesiąca mam jakieś nawroty, ale to chyba po kuracji produktami z kwasem migdałowym, odstawiłam i czekam na uspokojenie, ratuję się punktowo Benzacne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od dermatologa który stwierdził, że powinnam brać tabletki anty. Przepisała mi Cyprest i do tego Unidox, Zineryt i Zindaclin. Nigdy nie brałam tabletek anty i jestem jakoś do nich uprzedzona. Dzisiaj powinnam zacząć je brać a ja siedzę i zastanawiam się czy warto... Boję się skutków ubocznych;/ Co sądzicie o tych tabletkach? Mam 21 lat a trądzik jaki był taki jest;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez april_20 Czas edycji: 2012-05-14 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po oczach stwierdził, że masz problemy hormonalne? ![]() Powinnaś zrobić podstawowe badania hormonów, żeby wiedzieć czy ewentualnie masz po co brać tabletki.
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
Miała któraś z Was robiony zabieg mikrodermabrazji diamentowej w celu wyrównania powierzchni skóry/ likwidacji blizn? Jakie były efekty i czy może lepiej zrobić kwasy zamiast mikro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
Mogłabyś napisać jakie dokładnie badania powinnam zrobić? I potem z tymi badaniami do dermatologa czy ginekologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie wiem jakim cudem dermatolog Ci przepisał ten lek, skoro od 2012 roku weszła jakaś nowa ustawa i leki antykoncepcyjne mogą tylko ginekolodzy wypisywać, inaczej recepta nie jest honorowana ![]() Chyba, że derm. mógł to przepisać, bo to w sumie leki antyandrogenne, a działanie antykoncepcyjne jest tylko dodatkiem. Poza tym są refundowane. Cytat:
Dodam, że Cyprest nie jest typowo antykoncepcyjny, tylko bardziej antyandrogenny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
ja w trakcie brania nie miałam żadnych skutków ubocznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Z antykoncepcyjnymi nie ma limitu, po prostu powinnaś się regularnie badać - wątroba, tarczyca. Można je brać nawet całe życie
![]() Poza tym zalecane są jakieś przerwy, ale to też każdy lekarz mówi inaczej, mój odradzał robienie takich niepotrzebnych szoków hormonalnych. Brałam 1,5 roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o "dopasowywanie" tabletek, bo to w zasadzie mit, tylko o to dlaczego W OGÓLE dermatolog przepisał tabletki? Przecież nie są one lekarstwem na trądzik, tylko właśnie zmniejszają androgenizację (pośrednio więc i trądzik) - a skąd wiadomo, że April ma tego typu problemy??? Trądzik może mieć zupełnie inne podłoże, a strzelanie sobie w ciemno, że "może to hormony, więc bierz pigułki" - nie za bardzo świadczy o kompetencji lekarza. Nawet jeśli dermatolog miał podstawy, żeby podejrzewać problemy hormonalne (po innych objawach niż trądzik), to powinien skierować ją do ginekologa, zbadać chociażby testosteron (pewnie na inne bezpłatnie szans by nie było) i zyskać jakąś pewność.
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Masz rację
![]() A z tymi baaniami byłam ciekawa, bo z tego co wiem, to większość ginekologów typowe tabsy wypisuje tak po prostu, bez jakiś konkretnych badań. |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
W czasie przerwy brania pigułek mogę zrobić badania hormonalne? Dzisiaj już wzięłam pierwszą pigułkę więc teraz badania prawidłowo chyba nie wyjdą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Niestety. A powiedz - masz jakieś objawy mogące sugerować problemy hormonalne (poza trądzikiem)?
Btw dziewczyny jak macie ochotę bezpłatnie przebadać tarczycę, to kilka terminów jeszcze jest (przynajmniej w Wa-wie): http://www.tarczyca.pl/choroby-tarczycy/badania
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.