![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Zależy od skory, to bardzo silnie działający olejek i trzeba z nim uważać, można delikatnie zwilżyć patyczek kosmetyczny i posmarować krostkę (może szczypać) - ale też nie codziennie ale np co 3ci dzień żeby nie wypalić sobie czerwonej dziury. Ja czasem spryskuję płatek kosmetyczny wodą termalną i na to kropelkę olejku i przecieram cała twarz przed spaniem. Rano przed zrobieniem makijażu lepiej tego nie praktykować bo skóra może być zaczerwieniona:P
#4772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Dziewczyny polecam wam serum silnie nawilża i leczy ranki ![]() Ja kupiłam na allegro. http://www.delia.pl/produkty/show/serum-do-twarzy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jem jeszcze (jak pamiętam)ostropest na wątrobę. I właśnie nakupiłam łuskanych pestek z dyni (bogactwo witamin i minerałów). Ja nie zauważyłam, ale może spodziewałam się zbyt niesamowitych efektów. Możliwe, że napary, nie są tak silne w działaniu jak tabletki ?
![]() |
#4774 |
Raczkowanie
|
U mnie efekty odczuwalne są i nawet takich sie nie spodziewałam .Możliwe że tabletki sa silniejsze w działaniu bo jest to wyciąg z korzenia .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz odstawiłam, bo odstawiłam wszyściutko, co brałam, w tym hormony. Miałam wysyp, ale nie miałam już takich prycholi, jak przed liściem oliwnym. Także polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=oollaa_1_;33976385]kiedy powinno się zacząć myśleć o liściu oliwnym bądź arktycznego korzenia? Kiedyś słuszałam że liść oliwny pomaga na trądzik wywołany gronkowcem...czy to prawda? Czy coś pomyliłam?
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Zgadza się ![]() ![]() ![]() ![]()
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() już sama nie wiem czy dobrze mówie? a odstawić się boję bo bardzo boję się wysypu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- O kurcze jeśli wam tak ten liść o. pomógł to może warto spróbować... są jakieś przeciwskazania związane z tymi tabletkami, czy można brać z antykoncepcją, nie osłabia działania antykoncepcji?
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Rozeznanie
|
mogę polecić peeling enzymatyczny drożdżowy firmy bandi. niestety od czasu, kiedy go używałam się wylansowali, zrobili nowe opakowania i podnieśli ceny.
#4779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Liść oliwny nie osłabia antykoncepcji - możesz spokojnie stosować. Ja też biorę, ale na razie efektów nie widzę. Co prawda brak mi regularności ![]() ![]() A zamiast toniku polecam hydrolaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, można się przyłączyć?
![]() Jako nastolatka borykałam się z wągrami i nielicznymi białymi pryszczami w strefie T, co już wtedy było wielkim dramatem - a dziś sprzedałabym duszę, by wrócić do tego stanu. Przez pięć lat łykałam tabletki antykoncepcyjne, a pół roku temu je odstawiłam - i od pół roku jadę równią pochyłą w stronę wulkanów, kraterów i podskórnych gul, do strefy T doszły policzki (wtf!) i skronie (wtf?!), powstały czerwone plamy, blizny i przebarwienia. Mam 22 lata, a moja skóra cofnęła się do etapu licealnego chyba i przypomniała sobie, że trądzik przecież trzeba nadrobić. No i nadrabia... A mnie już szlag trafia. Nigdy nie myślałam, że mój organizm tak się odpłaci za wielkoduszną przerwę w faszerowaniu hormonami. Postanowiłam wykopać topór wojenny i na miarę swoich możliwości zawalczyć o czystą skórę - ten topic pomógł mi w wyborze oręża i powzięte od tygodnia kroki powoli zaczynają przynosić efekty (a przynajmniej staram się tak myśleć) Piję więc herbatę z bratka, na noc smaruję twarz żelem Duac, myję Provegolem SVR, łykam chrom i Visaxinum, nakładam aspirynową maseczkę, staram się twarzy paluchami nie skrobać, odłożyłam w kąt chipsy, pizzę, colę i inne smakowitości, choć diametralnie diety nie zmieniłam. Podskórne gule powoli się wchłaniają, ale niestety cera jest przesuszona i łuszczę się jak jaszczurka - wygląda to dramatycznie, ale już wszystko mi jedno. Za dwa dni mam wizytę u dermatologa i mam nadzieję, że przypisze mi do tego jeszcze jakieś konkretne leki, chcę też wrócić do tabletek, tym razem świadomiej dobranych. Nigdy nie miałam tak dobrej cery jak wtedy, kiedy łykałam hormony - gdyby tylko libido szło pod rękę z cerą, byłabym w raju, ale niestety - cera piękna, a ciupciać jakoś się nie chciało... ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie walczące - damy radę!
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
W necie tyle osób walczących z trądzikiem, a jak wyjdę na ulicę to mam wrażenie że tylko ja jedna w całym 180 tys mieście mam ten problem :P Serio nie widziałam jeszcze dziewczyny z trądzikie, chyba dobrze się kamuflują
![]()
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
No to postanowione - odstawiam mleko... Smutno mi na samą myśl, bo mlekopijem jestem strasznym, w kawie, kakao, z płatkami... Obkupię się w sojowe i zacisnę zębiska. Spróbować nie zaszkodzi...
Jeśli chodzi o krem regenerująco-nawilżający, likwidujący podrażnienia, przebarwienia i rany po skrobaniu, polecam OGROMNIE Cicalfate od Avene - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cicalfate.html - dla mnie mistrzostwo świata. W jakiś magiczny sposób wie, jaki kolor docelowo powinna mieć buzia i wszystkie inne tonacje powolutku sprowadza do tego koloru, przy okazji lecząc rodzące się gule w zarodku i nawilżając. Jest dość drogi, ale wielofunkcyjny, bo i po depilacji łagodzi podrażnienia, i usta świetnie nawilża, i generalnie jest jak opatrunek w kremie. Jedyny minus to taki, że wchłaniając się zostawia skórę świecącą, ale innymi mazidłami można sobie z tym poradzić. Kto jeszcze nie próbował - polecam!
![]() |
#4783 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Zróbmy sobie spotkanie trądzikowców, wreszcie czułabym się swojo i nie martwiła czy gdzieś się korektor nie starł
![]()
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie mocno pozapychał przez te cuda na samym poczatku caprylic/capric triglyceride; mineral oil (paraffinum liquidum); glycerin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
No, to ja...najbardziej lubię zimę, bo mogę szalikiem się obwiązać i tylko oczy mi widać...
ps. jak rozmowowa poszła? Cytat:
![]()
![]() |
#4787 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.kobietawuk.info/index.php...rowie&Itemid=6 Medycyna wschodnia ![]() Cytat:
I jeszcze troche o mleku http://motyl.wordpress.com/2008/07/1...u-ciag-dalszy/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Rozeznanie
|
co do ludzi z trądzikiem, to ja widzę sporo, może dlatego że jeżdżę komunikacją i z nudów się rozglądam
![]()
#4789 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie tabletki do łykania polecacie dla kogoś komu bliżej do 30stki niż 2ostki?
![]() ![]()
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co gorsza kiedyś miałam tylko krostki czasem większe czasem mniejsze, ale teraz mam często takie ropne wypryski i dodatkowo bolesne gule ![]() Wszelkie brevoxyle od razu mnie maksymalnie wysuszają więc staram się używać jak najrzadziej. Doustnie biorę liść oliwny - ale jeszcze nie mogę powiedzieć czy pomaga. Można też pić citrosept. Oczywiście cynk, przez pewien czas brałam Laktocer - ale niezbyt pomógł. Pomogła mi za to duża dawka witaminy PP, tylko trzeba bardzo ze słońcem uważać no i to powinno być pod kontrolą lekarza jednak. Visez - trądzikowcy kamuflaż zazwyczaj starają się opanować do perfekcji. Jak oglądam zdjęcia dziewczyn na mineralnym przed i po, to aż się wierzyć nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się okazało na miejscu, praca miała wyglądać tak , że jak koleżanka nie przyjmie oferty to ja jestem w zastępstwie ![]() Ręce opadają. Zgadzam się ![]() Tacy lekarze mnie najbardziej denerwują, też miałam styczność z panią dermatolog, która leczyła mnie ciągle tymi samymi maściami i antybiotykami, a jak mówiłam, że nie pomagają to słyszałam " taka pani uroda". Albo tekst ostatnich tygodni: nasza profesorka z dermatologii przy chorobach łojotokowych stwierdziła, że jak ktoś ma trądzik to na własne życzenie ( wspominałam już tutaj o tym). Chcę tylko pokazać na tych przykładach, że osoba, która nigdy nie zetknęła się z takim problemem na własnej skórze , nie jest w stanie pojąć tej choroby. Nie zrozumie tego jak to jest wstawać dużo wcześniej, żeby zrobić porządny makijaż, przykryć każdy wyprysk, jak samoocena upada, gdy widzi się piękne dziewczyny z nieskazitelną cerą, ile trzeba szperać w literaturze, na forum, chodzić i pytać w aptekach w poszukiwaniu specjalnej pielęgnacji dla naszej cery, bo to , że na opakowaniu pisze " do cery trądzikowej' to nic nie znaczy. Ile trzeba sobie odmawiać: nowych ciuchów, imprez, wakacji o których marzymy, bo całe oszczędności trzeba wydać na cerę. Trzeba kupować kosmetyki profesjonalne, apteczne, leki, które kosztują majątek, kiedy inne osoby mogą wydać na środki drogeryjne mniejsze pieniądze i to wystarczy ich skórze. Ile spojrzeń wokoło trzeba znosić. Niejednokrotnie osoby, które w życiu takiego czegoś nie przechodziły, pytają co mi się z twarzą stało (dziadek, ciotka). Jest to bardzo uciążliwe schorzenie (szczególnie gdy się prawie całe życie z tym walczy), a niektórzy ludzie to totalni ignoranci, włącznie z lekarzami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4794 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
de_wu świetnie to ujełaś... Kiedyś jak wstawałam na studiach na autobus który miałam o 6 to budzik ustawiałam na 4
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- 26zł za 10ml. A kamuflaż też mnie kusi ale boję się że źle dobiorę kolor ![]()
#4796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.fakt.pl/Witamina-zdrowsza...y,74742,1.html http://kopalniawiedzy.pl/witamina-B3...fioletowe,6163 http://www.lubimy.pl/artykuly,www.fa...y,74742,1.html http://www.papilot.pl/medycyna/2205/...-wewnatrz.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie z idealną cerą często przyjmują dwie postawy. Albo uważają, że nasze problemy z cerą są wydumane i w zasadzie to nie wiadomo, jak można się użalać z powodu tak "błahego" powodu. Albo myślą, że zasługujemy na te pryszcze, bo po prostu o siebie nie dbamy. Nie myjemy się, nie używamy kremu Nivea i żelu Garniera. A przecież na reklamie widać, że wystarczy twarz przetrzeć wacikiem i syfy nikną w oczach. Właśnie kupiłam sobie Derma roller, czaiłam się 2 lata. Oby to był cud, którego się spodziewam. Może ktoś brał POLDANEN ? Nie biorę już hormonów pół roku i tak myślę czy by ich nie zastąpić tymi pigułkami.
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
O kurczę:P To mnie zaciekawiłaś, nigdy nie słyszałam o tym urządzeniu...
#4799 |
Zakorzenienie
|
dobre jest jak ktoś nie ma już zmian ropnych tylko same blizny i przebarwienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zadomowienie
|
Ja używałam, ale skończyły mi się rzeczy do dezynfekcji, to zaprzestałam.
Poza tym strasznie bolało ;( i przestraszyłam się wizją nowotworu. Może kiedyś wrócę do rolowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.