|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Maat, masz piękne loki i ogolnie ładne gęste włosy, zazdroszczę
![]() Wróciłam z urlopu z upierzeniem w katastrofalnym stanie ale za to z połową torby odżywek, olejków, mieszanek itp. Następny weekend poswięcem kompleksowej pielęgnacji a teraz siedze z mieszanka olejków orzechowych pod turbanem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Maat masz przesliczne wlosy!
![]() edit. widziałyście co pojawiło się na all? http://www.allegro.pl/item415405746_...bhringraj.html Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-12 o 16:35 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
to ja tez jeszcze sie pochwale najnowszym zakupem. jest to olejek to wlosow firmy Lotus Herbals. opisu wynika, ze ma zapobiegac wypadaniu wlosow i przyspieszac ich rosniecie.
a o to sklada (na kazde 10ml): Brahmi Extract 2.0ml Bhringraj Extract 1.0 ml Amla Extract 0.5 ml Harad Extract 0.5 ml Behra Extract 0.5 ml Nagarmotha Extract 0.5ml Padmakh Extract 0.5 ml Til Oil 1.0 ml Base Oil 3.5 mljeszcze nie wiem jak sie sprawdza, poniewaz trzeba go stosowac przez conajmniej 45 dni i zostawiac na noc. od dzisiaj zamierzac rozpoczac kuracje ![]()
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
meili ty takie cudenko to pewnie "u siebie" nabylas? jak lokalizacja sugeruje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
a tam... pozostaje pomarzyc...
zawsze mozna wyjechac tam i zaznac tych olejkowych rozkoszy. matko! ja sobie nie wyobrazam mieszkac tam. Ja juz tu szaleje z tymi cudami... a co dopiero tam. Musze Wam powiedziec, ze na dzien dzisiejszy nie uzywam zadnych chemicznych kosmetykow oprocz dezodorantu. Tak te klimaty na mnie podzialaly ![]() a wczesniej to chemia na twarz,... chemia na cialo... chemia na wlosy... bla bla bla. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiece moze czy to stoisko helfy na dworcu centralnym w Wawie ma juz wszytskie olejki i szampony itd ?? bo ostatnio dopiero zaczynali i nie wiem czy lepiej zamowic to , co polecacie w necie czy po prostu kupic przy okazji w Wawie??efekty olejkow zaczynaja mi sie podobac
![]() ps nie pamietam , ktora z Was ma te piekne blond loki ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wciaz nie wyprobowalam amli w proszku. moze kupie dzis miod to wyprobuje ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
paprak ja uzywam do twarzy tylko mydla i masci od dermatologa, bo tez zawsze bylam lekko mowiac wysypana. Minimalizuj szybko ilosc tych kosmetykow. Jak widac natura dziala lepiej
![]() widze na all puder amli. http://www.allegro.pl/item415422216_...sow.html#photo tylko tam jest podkreslone, ze przyciemnia wlosy. czy oby nie jest z jakas henna? No i te zastasowanie ![]() Pod folia? pod recznikiem? chce tylko zwykla amle. Czy w ogole juz ktos mial cos z tej firmy? Kilka postow wyzej pokazywalam szampon... nie znam tej firmy.... A nie powiem, kusi mnie chocby ta sama puszeczka:P wiecie co jest najgorsze? ze idzie do mnie przesylka z helfy... a ja juz wypatruje cos nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Oj, Broozka szalejesz
![]() Ja juz mam zapas do końca roku albo jeszcze dłużej ale też jestem ciekawa co to za wynalazek ? http://www.allegro.pl/item415846357_...blondynek.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
ja kupilam zwykla amle w proszku. tych cudeniek z allegro nie znam.
paprak ja uzywam do twarzy tylko mydla i masci od dermatologa, bo tez zawsze bylam lekko mowiac wysypana. Minimalizuj szybko ilosc tych kosmetykow. Jak widac natura dziala lepiej ![]() odnosnie twarzy to uzywam olejku do mycia z BU i hydrolatu. na noc isoterxin a na dzien krem z aha i filtr takze nie jest zle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
paprak aaaaach myslalam, ze jest duzo duzo gorzej
![]() wiesz... niektore dziewczyny maja chyba 100tys roznych kosmetykow do samej twarzy... ![]() aranika tez jestem ciekawa tego wynalazku. W ogole te wszystkie 'kosmetyki' khadi wygladaja bardzo zachecajaco. Mozna stracic glowe chocby dla samego opakowania. edit. moze jednak jest ktos kto zna te specyfiki? Meli? moze TY. bardzo chce wiedziec, czy ta amla to rzeczywiscie tylko amla bez dodatakow ![]() bo jesli jest czysta, to skusze sie na nia. help ![]() Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2008-08-13 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#496 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bacznie też obserwuję sobie na Helfy kremiki i się łamię - miałyście jakieś w łapce i możecie coś o nich powiedzieć??? Póki co to kupiłam pastę do zębów i będzie niedługo testowanko. Cytat:
![]() Brzozka - a z tym wyszukiwaniem nowości to norma, ja mam zapas vatiki i olejku bhirigaraj, no i szamponów też na kilka spokojnych miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() olejek z Lotusa dopiero nalozylam wieczorem i mam go do tej pory, wiec na razie nie wiem, jakie sa rezultaty. nie wiem, czy po pierwszym zastosowaniu bedzie mozna dostrzec jakies roznice ![]() ![]() sluchajcie, jezeli jestescie bardzo zdesperowane, zeby zaopatrzyc sie w jakies kosmetyki naturalne, to moge zaoferowac pomoc, oczywiscie w granicach moich mozliwosci. ale od razu mowie, ze jestem dosc leniwa i wyslanie mogloby troche potrwac (skutecznosc poczty tez jest raczej kwestionowana). a wiec, up to u ![]() polecam kosmetyki Aroma Magic i Biotique (zele do twarzy, zele pod prysznic, szampony), szczegolnie polecam te pierwsze. olejkow jest masa, wiec ogolnie kazda firma (ale jivy jeszcze nie widzialam) tu mozecie znalezc produkty Aroma magic: http://www.ayurvediccure.com/aromatherapy_products.htm a tu biotique: http://biotique.com/home.jsp z aroma magic mam grapefruit face wash i jest swietny! ostatnio kupilam juz trzecie opakowanie. z biotique mialam cucumber water, ale byla dziwna, strasznie w oczy szczypala. za to teraz mam APRICOT GEL i jestem bardzo zadowolona, zadnych uczulen. ahh, zapomnialam jeszcze o bardzo waznym producencie: Shahnaz Hussain: http://www.shahnaz.in/
Hazaaron Khwaahishen Aisi, Ki har Khwaahish pe Dam Nikle... (Mirza Ghalib) Thousands of Desires...and each worth dying for... Edytowane przez meili Czas edycji: 2008-08-13 o 09:04 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Maat
![]() Sama na razie przymierzam się do zakupów ale tego jest za dużo i się gubię ![]() Myślicie że w Tunezji będą jakieś specyfiki tego typu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-14 o 13:38 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=doruś;8571136]
![]() ![]() nie ma sprawy juz pisze co wiem ![]() ps jest tam mnostwo indyjskich i egoztycznych sklepow wiec mozesz jak ja troche sie naszukac ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tak,... a ja sie tak wychwaliłam z tymi kosmetykami, ze zapomnialam, ze uzywam tez kolorówki ![]() ale nie w powalajacej ilosci...takze jest ok. Wazne, ze pielegnuje dobrze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Witam o poranku {u mnie : slonecznie} ! Kochanienkie podpowiedzcie.
Wlasnie siedze z Henna na glowie, ktora - zgodnie z informacja producenta : dzieki dodatkowi liscia orzecha wloskiego, kwiatow blawatka i kory debu - powinna farbowac wlosy na brazowo. Jakies ...nascie lat temu, przez ...nascie lat farbowalam wlosy tylko Henna {z dodatkiem Rubiny}. Po paru latach tegoz procederu moja owczesna fryzjerka stwierdzila, ze chyba przez ten sposob farbowania moja struktura wlosa i tym samym jego jakosc ulegly wielkiej zmianie na gorsze. Posluchalam i od tamtego czasu farbowalam chemia. Teraz, kiedy moje wlosiska staly sie jeszcze ciensze, zwabiona namowami producentow Henny {...daje efekt wzmozonej gestosci i puszystosci wlosow ...} uleglam i postanowilam do niej wrocic. Moze ktoras z Was ma doswiadczenie w tej kwestii ?! Dzisiejsze : sposoby uzycia znacznie odbiegaja od tych z przed ...nastu lat. Jest np. napisane - rozrobic papke i odstawic na szesc godzin, a jeszcze lepiej na cala noc. Ja dawniej nakladalam na wlosy natychmiast po rozrobieniu. To, ze powinno rozrabiac sie naparem z herbaty + kwas {cytryna, czerwone wino} - to wiadomo. Ja dzisiaj zrobilam po staremu, nie czekalam szesciu godzin. Ale dlaczego "moja" papka ma kolor czarny i nie smierdzi na Henne ?! Wedlug mojego doswidczenia powinna miec kolor zielony i intensywnie pachnac ziolami. Czy ktoras z Was moglaby mnie oswiecic ?! Co nalozylam na wlosy i jaki bedzie tego efekt - okaze sie okolo 13-tej. Kupilam wieksza ilosc i stad tez moje pytania. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jesli chodzi o Ziaje - bo pozostalych firm nie uzywam i nie wiem - to ja bym sie skladem wiekszosci ich produktow - moze nie nie zachwycala, bo kazdy szuka dla siebie czegos innego - ale na pewno nie osmielilabym sie stwierdzic, ze nie sa one papka chemiczka, bo owszem, są. I silikonow np. sobie wcale nie skapia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tu jest cos o cytrynie i herbacie (moze dlatego sciemniala), ale odnosnie malowania tatuazy ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
[quote=julianna-p;8583667]
Cytat:
![]() Pojade i sama sobie poszukam bez pytanie wszechwiedzących panów policjantów ![]()
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
meili - dziekuje ! Ty jestes blizej zrodla
![]() ![]() Dodawalo sie jeszce rubiny, basmy itp. Ale teraz sa inne obyczaje. Zastanowilo mnie wlasnie to przetrzymywanie rozrobionej juz papki przez min. szesc godz. Tak jak wyzej pisalam - dzisiaj nalozylam stara szkola. Za godzine zmywam !!! Sama jestem ciekawa efektu. P.S. Ciekawa strona - dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
6h to strasznie dlugo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do kremów też nabrałam nieufności i wolę sobie spojrzeć na skład. Często powoduje to odstawienie słoiczka na półkę i dalsze poszukiwania. Ziaję lubię i mi dobrze służy (choć nie są to kremy do twarzy), więc widać prawdą jest co piszesz, że jednemu będzie dobrze, drugiemu fatalnie. Poza tym lubię zerknąć sobie na wrażenia Wizażanek przed dokonaniem zakupu, ale nie tylko tym się kieruję. Choć zanim nabyłam szampony Sehata to spojrzałam, które zostały dobrze zaopiniowane po składzie i te wybrałam i z migdałowym to był strzał w 10-tkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271127 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.