Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 10:03   #631
utena
Przyczajenie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Jeju PAPRAczku kochany Dziękuję Ci bardzo za opowiedz. Naprawde mnie uspokoiłaś, bo już myslałam ze wyrzuciłam kase w błoto. Następnym razem kupie ten bezbarwny olejek kokosowy. Wogóle olejki tego typu to dla mnie nowość do tej pory urzywałam wyłącznie Farouka jedwabnego i kryształków Alfaparf. Jak sie te cudeńka będą sprawdzać to tym razem poprosze kolezanke z Indi o malutki prezencik. Swoją drogą dowiem się co jeszcze mają ciekawego czego moze nie ma w PL. Jak coś intrygującego uda mi się zdobyć nie omieszkam Was poinformować moje drogie koleżanki Wizażanki

PS. Jak fajnie że powymieniać się info z innymi maniaczkami
utena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 20:29   #632
jojojka7
Przyczajenie

Kochane dziewczyny juz raz pisałam, ale pisze jeszcze raz:P:P..tym razem jestem juz na 100% pewna, że coś kupuje..tuylko no nie wiem co...Tak miałąm ochote na tą amle dabur, ale ostatnio sie zniechęciałam...Co poradzicie mi...Mam kręcone, troche suche i osttanio mam wrazenie, ze bardzo wypadajace włosy...Pomózcie....Coś co pomoze się im lepiej krecic i przestaną tak bardzo wypadać...
I jeszcze cos dla mojej kolezanki,...ona ma długie tez wyapadajce krecone blond włosy i tez cos na nie chce..tylko lekkiego, zeby nie obciązyc...wierze, ze cos nam poradzicie...
dodam, ze to nie moze byc za drogie...i nie bede robic zakupow przez intenet tylko w normalnbym sklepie z kosmetykami indyjskimi w krakowie..

kupowac tą amle czy nie??:P:P
jojojka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 21:10   #633
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jojojka7 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny juz raz pisałam, ale pisze jeszcze raz:P:P..tym razem jestem juz na 100% pewna, że coś kupuje..tuylko no nie wiem co...Tak miałąm ochote na tą amle dabur, ale ostatnio sie zniechęciałam...Co poradzicie mi...Mam kręcone, troche suche i osttanio mam wrazenie, ze bardzo wypadajace włosy...Pomózcie....Coś co pomoze się im lepiej krecic i przestaną tak bardzo wypadać...
I jeszcze cos dla mojej kolezanki,...ona ma długie tez wyapadajce krecone blond włosy i tez cos na nie chce..tylko lekkiego, zeby nie obciązyc...wierze, ze cos nam poradzicie...
dodam, ze to nie moze byc za drogie...i nie bede robic zakupow przez intenet tylko w normalnbym sklepie z kosmetykami indyjskimi w krakowie..

Ja radzę Vatike,dla mnie jest super .Tańsza wersja to sam olej kokosowy do kupienia już około 10zł ale też rewelacja
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 23:04   #634
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

ja kupowalam swoj olejek w sklepie indyjskim (czy jak to sie pisze) i mam ten Amla Dabur w zielonej butelce...olejek jest zielony i na opakowaniu wyraznie pisze (po fr. rowniez) , ze nie polecany do jasnych wlosow bo w trakcie kuracji podczas dluzszego stosowania moze przyciemniac i zmieniac kolo wlosow jasnych.....wiec chyba raczej lepiej nie ryzykowac i kupic ten z jasminem taki w jasnej butelce

co do mycia delikatnego robie to juz tak delikatnie , ze bardziej sie nie da delikatniej od fryzjerow tak samo jak czesze je lub wcieram olejek.......wiec to nie od tego
moze mi poprostu nie slozy jak ktoras z dziewczyn pisala.....szkoda by bylo
ale jeszcze poozywam i zobacze jak bedzie
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 08:19   #635
maat7
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Ja radzę Vatike,dla mnie jest super .Tańsza wersja to sam olej kokosowy do kupienia już około 10zł ale też rewelacja
Jojojka - ja mam też kręcone włosy i na dodatek rozjaśniane. Dori dobrze radzi - Vatika jest idealna, nie obciąża, a nadaje lokom większej sprężystości. Generalnie wybierz sobie olejek do woskowania włosków na noc (tak żeby je dobrze odżywić), to może być również Vatika. A po umyciu nałóż jakąś służącą Tobie odżywkę do spłukiwania i w wilgotne włosy wetrzyj kilka kropel Vatiki - u mnie efekt doskonały i skręt szalony A jak będziesz nie myła głowy, a z włosków zrobi się siano to też zwilż sobie włosy wodą (leciutko) i w wilgotne wetrzyj kilka kropel Vatiki. A ponieważ olejek kokosowy tężeje to ja go mocno dokręcam i wkładam pod bieżącą gorącą wodę na około minutkę i potem taki cieplutki wcieram - bardzo przyjemne doznanie Ale Vatika jest faktycznie doskonała nawet solo i nie kosztuje dużo, poza tym jest baaaaaaaaaaaardzo wydajna. Używam od około 2 miesięcy (regularnie) i nawet nie wiem czy doszłam do połówki. Ale używałam jej wymiennie z olejkiem jaśminowym i Bhiringhrajem - tak więc mogłoby zejść jej więcej.

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
ja kupowalam swoj olejek w sklepie indyjskim (czy jak to sie pisze) i mam ten Amla Dabur w zielonej butelce...olejek jest zielony i na opakowaniu wyraznie pisze (po fr. rowniez) , ze nie polecany do jasnych wlosow bo w trakcie kuracji podczas dluzszego stosowania moze przyciemniac i zmieniac kolo wlosow jasnych.....wiec chyba raczej lepiej nie ryzykowac i kupic ten z jasminem taki w jasnej butelce

co do mycia delikatnego robie to juz tak delikatnie , ze bardziej sie nie da delikatniej od fryzjerow tak samo jak czesze je lub wcieram olejek.......wiec to nie od tego
moze mi poprostu nie slozy jak ktoras z dziewczyn pisala.....szkoda by bylo
ale jeszcze poozywam i zobacze jak bedzie
Asionek - ja nie ryzykowałam Amli do swoich rozjaśnianych włosów, natomiast kupiłam ten olejek jaśminowy. Ładnie pachnie, nawet fajnie natłuszcza, ale bez większych zachwytów, tak więc jak zużyję to już raczej ponownie nie kupię. Natomiast ostatnio stosuję prawie wyłącznie Vatikę i jestem z niej super zadowolona. Wykończyłam ziołowy Bhiringraj (nie mam ściągi pisowni więc trochę z pamięci nazwę wymieniam - ale taki różowy ) - ten był boski i wspaniały, dokupiłam następne większe opakowanie i będę naprzemiennie dalej stosowała z Vatiką. Ale zauważyłam też że podrażnia mi skórę głowy, więc jak tylko tak się dzieje wcieram we włosy, skórę pomijam i jak się uspokoi to wracam do niej. No i faktycznie wychodzi więcej włosów w myciu, ale to jest normalne raczej bo właśnie wcieranie powoduje naturalną "wymianę". Pomimo że w siteczku widzę więcej włosów niż dawniej, to nie czuję przerzedzenia na skórze głowy. Ale jak rozczesuję włosy to na grzebieniu prawie w ogóle nic nie zostaje, a dawniej (czasy drogeryjnych szamponów i coraz droższych odżywek fryzjerskich) mniej włosów wychodziło podczas mycia, ale bardzo dużo podczas czesania. Póki co nie wpadam w panikę tylko systematycznie stosuję i jestem bardzo z uzyskiwanego rezultatu zadowolona
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 09:13   #636
jojojka7
Przyczajenie

Kochane, bardzo Wam dziękuje za tak szybka reakcje..wiedziałam, że mozna na Was liczyć,..tylko w pewnym stopniu troche zle sie zrozumiałyśmy, bo ja pisałam, ze mi potrzeba dwoch "cudów".Jednego dla mnie i drugiego dla mojej przyjaciólkai to własnie ona ma jasne,cienkie.krecone włosy..moje wlosy sa rowniez krecone, ale ciemne i chyba dosc grube, ale ostatnio bardzo wypadaja:P...ale dziękuje za rade z tą Vatiką...ale to jest szampon czy?..przepraszma, ale jestenm zielona w tym wszystkim i nie mam pojecia...czyli w sklepie mam prosic po prostu o Vatikę dla niej???..a jesli chodzi o mnie to co moge stosowac???...cos co ich wzmocni i beda sie pieknie krecic(moje marzenie):P:P...
Stary 2008-09-11, 10:39   #637
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Kochane, bardzo Wam dziękuje za tak szybka reakcje..wiedziałam, że mozna na Was liczyć,..tylko w pewnym stopniu troche zle sie zrozumiałyśmy, bo ja pisałam, ze mi potrzeba dwoch "cudów".Jednego dla mnie i drugiego dla mojej przyjaciólkai to własnie ona ma jasne,cienkie.krecone włosy..moje wlosy sa rowniez krecone, ale ciemne i chyba dosc grube, ale ostatnio bardzo wypadaja:P...ale dziękuje za rade z tą Vatiką...ale to jest szampon czy?..przepraszma, ale jestenm zielona w tym wszystkim i nie mam pojecia...czyli w sklepie mam prosic po prostu o Vatikę dla niej???..a jesli chodzi o mnie to co moge stosowac???...cos co ich wzmocni i beda sie pieknie krecic(moje marzenie):P:P...
Jojojka - Vatika to jest olejek kokosowy Ja go używam przede wszystkim do podkreślenia loków, co też czyni idealnie. Tak jak pisałam musisz kropelkę lub i dwie wetrzeć w wilgotne włosy i nie spłukując już ich podsuszyć (tak jak to zawsze robisz - naturalnie albo suszarką). Pamiętaj tylko, że to musi być mała ilość bo łatwo przesadzić Tak więc Vatikę polecam i Tobie i koleżance. Możecie również stosować Vatikę na noc dla lepszego nawilżenia włosów i wzmocnienia cebulek.
A jeśli masz włosy ciemne i kręcone to masz o wiele większy wybór niż Twoja koleżanka - blondynka. Świat olejków stoi przed Tobą otworem - tylko wybierać i przebierać i testować Powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 10:44   #638
Deborah100
Zakorzenienie

Wczoraj użyłam Kalpi Tone. Efekt bardzo fajny Po pierwsze to ma bardzo przyjemny zapach, chyba jakaś mięta, cytrusy, rozrobiłam z przegotowaną wodą i trzymałam ponad godzinę. Włosy są puszyste, efek podobny do amly ale myślę, że można używać częściej bo nie wyszusza włosów.
Co do przyciemniania, to nie trzeba się bać bo radykalnych zmian nie będzie
Ja mam średni brąz i siostra zauważyła jedynie jakby lekkie pogłębienie koloru i blask.

Podsumowując jestem na Tak Następnym razem zmieszam też amlę i inne specyfiki. Bardzo fajna maseczka.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 19:20   #639
jojojka7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
Jojojka - Vatika to jest olejek kokosowy Ja go używam przede wszystkim do podkreślenia loków, co też czyni idealnie. Tak jak pisałam musisz kropelkę lub i dwie wetrzeć w wilgotne włosy i nie spłukując już ich podsuszyć (tak jak to zawsze robisz - naturalnie albo suszarką). Pamiętaj tylko, że to musi być mała ilość bo łatwo przesadzić Tak więc Vatikę polecam i Tobie i koleżance. Możecie również stosować Vatikę na noc dla lepszego nawilżenia włosów i wzmocnienia cebulek.
A jeśli masz włosy ciemne i kręcone to masz o wiele większy wybór niż Twoja koleżanka - blondynka. Świat olejków stoi przed Tobą otworem - tylko wybierać i przebierać i testować Powodzenia

ahaaa..czyli biorę tą vatikę...tylko tak przegladalam na internecie i yam pisze, ze to ma 150ml...to straszna malota:P:P.....a teraz jeszcze Deborah100 zainteresowała mnie tym Kalpi Tone.......
mozesz cos wiecej o tym powiedziec??
Stary 2008-09-12, 07:38   #640
maat7
Raczkowanie

Cytat:
ahaaa..czyli biorę tą vatikę...tylko tak przegladalam na internecie i yam pisze, ze to ma 150ml...to straszna malota:P:P.....a teraz jeszcze Deborah100 zainteresowała mnie tym Kalpi Tone.......
mozesz cos wiecej o tym powiedziec??
jojojka - to fakt że ta Vatika jest mała (150 ml), ale Ty ją "kropelkujesz" na włosy, bo jak przedobrzysz to będziesz miała czuprynkę przyklapniętą Tak więc taka buteleczka starczy Ci na spokojne 2 miesiące, jeśli nie dłużej.
Stary 2008-09-12, 08:07   #641
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
jojojka - to fakt że ta Vatika jest mała (150 ml), ale Ty ją "kropelkujesz" na włosy, bo jak przedobrzysz to będziesz miała czuprynkę przyklapniętą Tak więc taka buteleczka starczy Ci na spokojne 2 miesiące, jeśli nie dłużej.
Swoją Vatike mam od wiosny ( kwietnia) i ądze ,że Nowy rok też z nią przywitam .Z nakładaniem u mnie jest różnie ,robie to systematycznie co 2 dzień ( pare kropel ma wilgotne włosy po myciu) i raz w tygodniu olej nakładam na całe włosy na noc.
Oleje są naprawdę wydajne i nie ma co przejmować sie poj 150 ml. Wieksza to chyba na 2 lata
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 19:57   #642
Oliwkaaa80
Raczkowanie

Ja również polecam Vatikę. Wprawdzie schodzi mi trochę szybciej niż Wam, ale to pewnie dlatego, że nakładałam go na noc parę razy w tygodniu (latem włosy mi się wysuszały więc często je nawilżałam). Teraz stosuję trochę rzadziej, ale tak jedno opakowanie na 3, 4 miesiące mi starcza. Mam jeszcze olejek Birhingaj z Jivy i szczerze mówiąc nie widzę jakichś specjalnych efektów, miałam kiedyś z Jivy olejek Amla i dużo lepiej się sprawdzał.
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 13:08   #643
jojojka7
Przyczajenie

Jak zwykle dziewczyny dziekuje bardzo, ale nadal nie wiem co to to Kalpi cos tam:P.

ahaaa i pytanie do maat7..bo ja juz sledzialam watek na poczatku, kidy pislas o problemch ze sowimi kreconymi włosami...ze nie chca sie robic ładne loki itd itd..i jesyem ciekawa jak to wylgada teraz po całej serii zabiegów olejkami.
Stary 2008-09-14, 15:35   #644
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

narazie odbijam o was , bo zaprzestalam olejowania......przyszly tabletki , ampulki i sampon i skupie sie na tej kuracji bo nie cce przedobrzyc.....moge tylko napisac , ze po jednej ampulce i na drugi dzien umytej glowie podczas mycia wypadlo mi kilka wloskow co jest ogromnym sukcesem cieszylam sie jak glupia oby bylo juz tylko lepiej
co do amli fajny olejek jeszcze do niego wroce jak juz unormuje sie to wypadanie , bo niestety po niej wypadalo mi strasznie duzo wlosow i podejrzewam , ze mnie zapychala
pozdrawaim
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 16:14   #645
brzozka88
Zadomowienie

Wczoraj uzywalam Parachute.
Trzymalam na wloskach chyba ok. 3h
fanie nawilza
w sumie nie ejstem jakos super zaskoczona efektem, bo przeciez mialam juz wczesniej maly przedsmak (czyt. vatika)
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 12:01   #646
utena
Przyczajenie

Cześć Wizażanki
Moj olejek wreszcie dotarł, bardzo się martiwłam jak sprawdzi sie to ciemno zielone mazidło na głowie, aleee alee ReWeLaCja, miałyście racje nie ma obaw.
Polecam również dla blondynek.
A włoski są w świetnej kondycji, takie cudnie mięciutkie i błyszczące, dla zmęczonych włosów ciągłymi zabiegami chemicznymi prawdziwy ratunek. juupi
utena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 15:59   #647
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zwykle dziewczyny dziekuje bardzo, ale nadal nie wiem co to to Kalpi cos tam:P.

ahaaa i pytanie do maat7..bo ja juz sledzialam watek na poczatku, kidy pislas o problemch ze sowimi kreconymi włosami...ze nie chca sie robic ładne loki itd itd..i jesyem ciekawa jak to wylgada teraz po całej serii zabiegów olejkami.
Tutaj masz link do stronki gdzie można kupić ten produkt.
http://www.helfy.pl/ziola-wlosy-wzmocnienie-pielegnacja-ajurweda
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 21:07   #648
brzozka88
Zadomowienie

Zamówiłam sobie glinke z helfów.
jest troche lepsza od tej z allegro, bo jest dokładnie zmielona.
Lepiej sie miesza z woda(ja mieszam z woda rozana).
Musze powiedziec, ze jakos ostatnio glinka dziala na mnie troszke lepiej
<<<na twarz>>>
(albo patrze na nia łaskawszym okiem)
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 11:25   #649
kosmarka
Wtajemniczenie

Hej koleżanki,
pisze do was z zapytaniem i prośbą. W Tunezji zakupiłam Vatikę Dabur 200ml z oliwą z oliwek, migdałem, kaktusem i cytryną za 7,5 TND, czyli jakieś 14 zł polskich.
Wcześniej miałam taką standardową z kokosem w okrągłej zielonej buteleczce.

Różnica jest pod wieloma względami: ta jest rzadsza – nie trzeba jej rozgrzewać, żeby się rozpuściła, ładniej pachnie – ale to pewnie te perfumy w składzie. Jest wydajniejsza i lepiej się rozprowadza. Ale mam obawy czy ten nowy skład jest dalej taki rewelacyjny, oprócz wymienionych: oliwek, migdała, kaktusa i cytryny.
Włoski są ładniutkie po jej użyciu (kładłam ją na włosy suche 1,5 godz. przed myciem).
Podaję skład: mineral oil, RDB palmolem oil, RBD canola oil, virgin olive oil, silicon oil, almond oil, perfum, catus extract oil, castor oil, avobenzone, vitamin-E-acetate, lemon oil, TBHQ, colour CI no. 1210, 12740, 61565.
Co wy na to?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ial5858_dabur_vatika_olive_enriched_hair_oil.jpg (16,4 KB, 30 załadowań)

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-03, 15:20   #650
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

To zupełnie inny produkt, niż powszechnie znana vatika kokosowa, tu nawet nie ma kokoska , zatem to nie nowy skład. Oprócz wymienionych przez Ciebie, Kosmarko, olejków [niektóre są eteryczne] zawiera olej rzepakowy [specjalna odmiana tzw. canola], palmowy [??], rycynowy i mineralny [paraffinum liquidum] oraz witamina E i filtr avobenzon [parsol 1789].
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 15:32   #651
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
To zupełnie inny produkt, niż powszechnie znana vatika kokosowa, tu nawet nie ma kokoska , zatem to nie nowy skład. Oprócz wymienionych przez Ciebie, Kosmarko, olejków [niektóre są eteryczne] zawiera olej rzepakowy [specjalna odmiana tzw. canola], palmowy [??], rycynowy i mineralny [paraffinum liquidum] oraz witamina E i filtr avobenzon [parsol 1789].
oba produkty sa firmy dabur bo oba widzialam na zywca w sklepie indyjskim ale to jest nowy produkt z oliwa i nie ma nic wspolnego ze tradycyjna vatika.
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 10:28   #652
kosmarka
Wtajemniczenie

Ok, wiem, że nie jest to taka sama vatika jaką miałam kiedyś, wiem, że kokosa nie ma , ale przyznacie że skład może być, czy nie
Odnoszę wrażenie - może mylne po jednym zastosowaniu, że jest całkiem dobra-tzn. czułam, że włosy są miękkie i delikatne, dobrze się rozprowadza-będzie wydajny.
Ładnie pachnie, ale te perfumy mogli sobie darować w składzie - troszkę za intensywny ten zapach.
Widziałam tradycyjną vatikę na allegro 300ml za 35 zł, z czego wnioskuję, że tej 150 ml za 25 zł nie opłaca się.

Stary 2008-10-07, 10:01   #653
issssa1
Przyczajenie

cześć dziewczyny, kupiłam ostatnio almę w proszku (10zł za 50gr) i mam mieszane uczucia.. włoski faktycznie grubsze i sztywniejsze przez co jakby ich więcej ale nie są gładkie mam wrażenie że są suche i szorstkie, mimo że mam przetłuszczające się włoski, a mamie cala farba zeszła po 1 zastosowaniu! obie mamy włosy cieniutkie więc objętość cieszy ale kondycja... nie wiem czy to dobre dla naszych włosów, nie chce ich zniszczyć a troche tak wyglądają po amli.. proszę o radę
issssa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 11:20   #654
kosmarka
Wtajemniczenie

Ja swego czasu też na nią miałam ochotę, ale właśnie wyczytałam, że wysusza włosy, ale...wyczytałam ostatnio również że po takim proszku zalecają użycie szamponu z amlą-nie wiem czy to chwyt reklamowy czy rzeczywiście to coś daje ... w każdym bądź razie ja nie próbowałam tej metody i nie wiem co ci doradzić.

Stary 2008-10-07, 12:52   #655
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Ja swego czasu też na nią miałam ochotę, ale właśnie wyczytałam, że wysusza włosy, ale...wyczytałam ostatnio również że po takim proszku zalecają użycie szamponu z amlą-nie wiem czy to chwyt reklamowy czy rzeczywiście to coś daje ... w każdym bądź razie ja nie próbowałam tej metody i nie wiem co ci doradzić.
ja mieszam amle z miodem i ciepla woda jak ja nakladam. wlosy zostaja szorstkie byc moze dlatego,ze porzadnie zmywane sa srodki nadajace im poslizg jak np. silikony. Tez mam cienkie wlosy i zawsze daje jakas odzywke silikonowa badz jedwab na nie bo inaczej po tych naturalnych maskach i szamponach nie dalabym rady ich rozczesac
Stary 2008-10-07, 21:04   #656
issssa1
Przyczajenie

PAPRAK czyli u Ciebie też włosy szorstkie po amli? ja rozrobiłam amlę z waxem ale efekt tak jak pisałam.. myślicie, że mimo to jest korzystna dla moich włosów? wystarczy używać "nawilżaczy"? mam straszną zamotkę bo z jednej strony piszą że bardzo zdrowe dla włosów z drugiej wysuszają, używać czy lepiej nie?... eeh
Stary 2008-10-08, 16:10   #657
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez issssa1 Pokaż wiadomość
PAPRAK czyli u Ciebie też włosy szorstkie po amli? ja rozrobiłam amlę z waxem ale efekt tak jak pisałam.. myślicie, że mimo to jest korzystna dla moich włosów? wystarczy używać "nawilżaczy"? mam straszną zamotkę bo z jednej strony piszą że bardzo zdrowe dla włosów z drugiej wysuszają, używać czy lepiej nie?... eeh
amla nie wysusza - efekt szorstkosci to nie wysuszenie a oczyszczenie bo zmywajac ja jakby peelingujesz wlosy. Bez nawilzaczy i silikonow nasze wlosy sa wlasnie szorstkie
Stary 2008-10-09, 10:49   #658
issssa1
Przyczajenie

Dzięki śliczne za pomoc mam jeszcze pytanko poczytałam sobie troszkę i chciałabym kupić Vatikę, może spróbuję też amli w formie olejku tylko czy mogłybyście mi podać linka gdzie mogę to kupić przez internet (lub jakiś sklep w Krakowie gdzie można to dostać)? i Pytanie jeszcze do MAAT7 piszesz o ziołowym Bhiringraj czy to olejek? gdzie mogę to zdobyć? i jaki daje efekt?
Stary 2008-10-09, 11:02   #659
gosiaaaa1
Rozeznanie

jestem naturalna blondynka i zamowilam sobie amle w proszku z biolander.com uzywam od miesiaca i efekty - powalajace! Rzeczywiscie napoczatku wlosy wydaja sie szorstkie ale po wyschnieciu sa mieciutkie i ten blask uzywam 1 w tygodniu na ok 20min? i mieszam z odrobina miodu zeby nie byla taka wodnista
Zauroczona amla zamowilam rowniez olejki
Dabur Vatike http://allegro.pl/item449325668_dabu...la_300_ml.html
Olejek jasminowy http://allegro.pl/item444499793_ajur...sow_blond.html
Olejek middałowy
http://allegro.pl/item433184405_olej...ow_200_ml.html
Juz do mnie sa wyslane i nie moge sie doczekac. Olejki bede wcierac na cala noc chyba. Po uzyciu oczywiscie wydam odpowiednia recenzje . Dzieki wam wreszcie moje wlosy odzyja po lecie. Warto dodac ze uzywam rowniez szamponu bez silikonow jak i wszelkie odzywki czy maski polecam
gosiaaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 11:19   #660
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaaaa1 Pokaż wiadomość
Zauroczona amla zamowilam rowniez olejki
Dabur Vatike http://allegro.pl/item449325668_dabu...la_300_ml.html
Olejek jasminowy http://allegro.pl/item444499793_ajur...sow_blond.html
Olejek middałowy
http://allegro.pl/item433184405_olej...ow_200_ml.html
Juz do mnie sa wyslane i nie moge sie doczekac. Olejki bede wcierac na cala noc chyba. Po uzyciu oczywiscie wydam odpowiednia recenzje . Dzieki wam wreszcie moje wlosy odzyja po lecie. Warto dodac ze uzywam rowniez szamponu bez silikonow jak i wszelkie odzywki czy maski polecam
Dobry wybór zaszalałaś , ja tez na tą butlę dużą vatiki się sadzę , choć jeszcze tej z migdałem mam prawie całą.
Jeśli chodzi o vatikę wystarczy 2 h przed myciem . Ale próbuj po swojemu
Cieszę się że ty się cieszysz .

A koleżanka issssa1 niech spojrzy jaką vatike ma kupić .

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości