|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Przyczajenie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Jeju PAPRAczku kochany
![]() ![]() ![]() ![]() PS. Jak fajnie że powymieniać się info z innymi maniaczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Przyczajenie
|
Kochane dziewczyny juz raz pisałam, ale pisze jeszcze raz:P:P..tym razem jestem juz na 100% pewna, że coś kupuje..tuylko no nie wiem co...Tak miałąm ochote na tą amle dabur, ale ostatnio sie zniechęciałam...Co poradzicie mi...Mam kręcone, troche suche i osttanio mam wrazenie, ze bardzo wypadajace włosy...Pomózcie....Coś co pomoze się im lepiej krecic i przestaną tak bardzo wypadać...
I jeszcze cos dla mojej kolezanki,...ona ma długie tez wyapadajce krecone blond włosy i tez cos na nie chce..tylko lekkiego, zeby nie obciązyc...wierze, ze cos nam poradzicie... dodam, ze to nie moze byc za drogie...i nie bede robic zakupow przez intenet tylko w normalnbym sklepie z kosmetykami indyjskimi w krakowie.. kupowac tą amle czy nie??:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja radzę Vatike,dla mnie jest super .Tańsza wersja to sam olej kokosowy do kupienia już około 10zł ale też rewelacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
ja kupowalam swoj olejek w sklepie indyjskim (czy jak to sie pisze) i mam ten Amla Dabur w zielonej butelce...olejek jest zielony i na opakowaniu wyraznie pisze (po fr. rowniez) , ze nie polecany do jasnych wlosow bo w trakcie kuracji podczas dluzszego stosowania moze przyciemniac i zmieniac kolo wlosow jasnych.....wiec chyba raczej lepiej nie ryzykowac i kupic ten z jasminem taki w jasnej butelce
![]() co do mycia delikatnego robie to juz tak delikatnie , ze bardziej sie nie da ![]() ![]() moze mi poprostu nie slozy jak ktoras z dziewczyn pisala.....szkoda by bylo ![]() ale jeszcze poozywam i zobacze jak bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Przyczajenie
|
Kochane, bardzo Wam dziękuje za tak szybka reakcje..wiedziałam, że mozna na Was liczyć,..tylko w pewnym stopniu troche zle sie zrozumiałyśmy, bo ja pisałam, ze mi potrzeba dwoch "cudów".Jednego dla mnie i drugiego dla mojej przyjaciólkai to własnie ona ma jasne,cienkie.krecone włosy..moje wlosy sa rowniez krecone, ale ciemne i chyba dosc grube, ale ostatnio bardzo wypadaja:P...ale dziękuje za rade z tą Vatiką...ale to jest szampon czy?..przepraszma, ale jestenm zielona w tym wszystkim i nie mam pojecia...czyli w sklepie mam prosic po prostu o Vatikę dla niej???..a jesli chodzi o mnie to co moge stosowac???...cos co ich wzmocni i beda sie pieknie krecic(moje marzenie):P:P...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli masz włosy ciemne i kręcone to masz o wiele większy wybór niż Twoja koleżanka - blondynka. Świat olejków stoi przed Tobą otworem - tylko wybierać i przebierać i testować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj użyłam Kalpi Tone. Efekt bardzo fajny
![]() Co do przyciemniania, to nie trzeba się bać bo radykalnych zmian nie będzie ![]() Ja mam średni brąz i siostra zauważyła jedynie jakby lekkie pogłębienie koloru i blask. Podsumowując jestem na Tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ahaaa..czyli biorę tą vatikę...tylko tak przegladalam na internecie i yam pisze, ze to ma 150ml...to straszna malota:P:P.....a teraz jeszcze Deborah100 zainteresowała mnie tym Kalpi Tone....... mozesz cos wiecej o tym powiedziec?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oleje są naprawdę wydajne i nie ma co przejmować sie poj 150 ml. Wieksza to chyba na 2 lata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
Ja również polecam Vatikę. Wprawdzie schodzi mi trochę szybciej niż Wam, ale to pewnie dlatego, że nakładałam go na noc parę razy w tygodniu (latem włosy mi się wysuszały więc często je nawilżałam). Teraz stosuję trochę rzadziej, ale tak jedno opakowanie na 3, 4 miesiące mi starcza. Mam jeszcze olejek Birhingaj z Jivy i szczerze mówiąc nie widzę jakichś specjalnych efektów, miałam kiedyś z Jivy olejek Amla i dużo lepiej się sprawdzał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Przyczajenie
|
Jak zwykle dziewczyny dziekuje bardzo, ale nadal nie wiem co to to Kalpi cos tam:P.
ahaaa i pytanie do maat7..bo ja juz sledzialam watek na poczatku, kidy pislas o problemch ze sowimi kreconymi włosami...ze nie chca sie robic ładne loki itd itd..i jesyem ciekawa jak to wylgada teraz po całej serii zabiegów olejkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
narazie odbijam o was , bo zaprzestalam olejowania......przyszly tabletki , ampulki i sampon i skupie sie na tej kuracji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do amli fajny olejek jeszcze do niego wroce jak juz unormuje sie to wypadanie , bo niestety po niej wypadalo mi strasznie duzo wlosow i podejrzewam , ze mnie zapychala ![]() pozdrawaim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Wczoraj uzywalam Parachute.
Trzymalam na wloskach chyba ok. 3h fanie nawilza ![]() w sumie nie ejstem jakos super zaskoczona efektem, bo przeciez mialam juz wczesniej maly przedsmak (czyt. vatika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
Cześć Wizażanki
![]() Moj olejek wreszcie dotarł, bardzo się martiwłam jak sprawdzi sie to ciemno zielone mazidło na głowie, aleee alee ReWeLaCja, miałyście racje nie ma obaw. Polecam również dla blondynek. A włoski są w świetnej kondycji, takie cudnie mięciutkie i błyszczące, dla zmęczonych włosów ciągłymi zabiegami chemicznymi prawdziwy ratunek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.helfy.pl/ziola-wlosy-wzmocnienie-pielegnacja-ajurweda |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam sobie glinke z helfów.
jest troche lepsza od tej z allegro, bo jest dokładnie zmielona. Lepiej sie miesza z woda(ja mieszam z woda rozana). Musze powiedziec, ze jakos ostatnio glinka dziala na mnie troszke lepiej <<<na twarz>>> (albo patrze na nia łaskawszym okiem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
Hej koleżanki,
pisze do was z zapytaniem i prośbą. W Tunezji zakupiłam Vatikę Dabur 200ml z oliwą z oliwek, migdałem, kaktusem i cytryną za 7,5 TND, czyli jakieś 14 zł polskich. Wcześniej miałam taką standardową z kokosem w okrągłej zielonej buteleczce. Różnica jest pod wieloma względami: ta jest rzadsza – nie trzeba jej rozgrzewać, żeby się rozpuściła, ładniej pachnie – ale to pewnie te perfumy w składzie. Jest wydajniejsza i lepiej się rozprowadza. Ale mam obawy czy ten nowy skład jest dalej taki rewelacyjny, oprócz wymienionych: oliwek, migdała, kaktusa i cytryny. Włoski są ładniutkie po jej użyciu (kładłam ją na włosy suche 1,5 godz. przed myciem). Podaję skład: mineral oil, RDB palmolem oil, RBD canola oil, virgin olive oil, silicon oil, almond oil, perfum, catus extract oil, castor oil, avobenzone, vitamin-E-acetate, lemon oil, TBHQ, colour CI no. 1210, 12740, 61565. Co wy na to?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
The Pink Power Mołderajtor
|
To zupełnie inny produkt, niż powszechnie znana vatika kokosowa, tu nawet nie ma kokoska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Wtajemniczenie
|
Ok, wiem, że nie jest to taka sama vatika jaką miałam kiedyś, wiem, że kokosa nie ma
![]() ![]() Odnoszę wrażenie - może mylne ![]() Ładnie pachnie, ale te perfumy mogli sobie darować w składzie ![]() Widziałam tradycyjną vatikę na allegro 300ml za 35 zł, z czego wnioskuję, że tej 150 ml za 25 zł nie opłaca się ![]()
![]() |
#653 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, kupiłam ostatnio almę w proszku (10zł za 50gr) i mam mieszane uczucia.. włoski faktycznie grubsze i sztywniejsze przez co jakby ich więcej ale nie są gładkie mam wrażenie że są suche i szorstkie, mimo że mam przetłuszczające się włoski, a mamie cala farba zeszła po 1 zastosowaniu! obie mamy włosy cieniutkie więc objętość cieszy ale kondycja... nie wiem czy to dobre dla naszych włosów, nie chce ich zniszczyć a troche tak wyglądają po amli.. proszę o radę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Ja swego czasu też na nią miałam ochotę, ale właśnie wyczytałam, że wysusza włosy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
PAPRAK czyli u Ciebie też włosy szorstkie po amli? ja rozrobiłam amlę z waxem ale efekt tak jak pisałam.. myślicie, że mimo to jest korzystna dla moich włosów? wystarczy używać "nawilżaczy"? mam straszną zamotkę bo z jednej strony piszą że bardzo zdrowe dla włosów z drugiej wysuszają, używać czy lepiej nie?... eeh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
Dzięki śliczne za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
jestem naturalna blondynka i zamowilam sobie amle w proszku z biolander.com uzywam od miesiaca i efekty - powalajace! Rzeczywiscie napoczatku wlosy wydaja sie szorstkie ale po wyschnieciu sa mieciutkie i ten blask
![]() Zauroczona amla zamowilam rowniez olejki Dabur Vatike http://allegro.pl/item449325668_dabu...la_300_ml.html Olejek jasminowy http://allegro.pl/item444499793_ajur...sow_blond.html Olejek middałowy http://allegro.pl/item433184405_olej...ow_200_ml.html Juz do mnie sa wyslane i nie moge sie doczekac. Olejki bede wcierac na cala noc chyba. Po uzyciu oczywiscie wydam odpowiednia recenzje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o vatikę wystarczy 2 h przed myciem ![]() Cieszę się że ty się cieszysz ![]() ![]() A koleżanka issssa1 niech spojrzy jaką vatike ma kupić ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.