|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Perfumoholik z wyboru
|
Dot.: Przebarwienia - ZBIORCZY
Też się zastanawiam z czym mogłabym połączyć, jakaś dzika róża albo właśnie malinka. Trzeba zrobić zapasy
![]()
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to odpowiada mi serum Flavo C z BU i widzę, że po nim skóra powolutku staje się bardziej jednolita i promienna ![]() Na pewno wyglądałaby o niebo lepiej, gdybym w niej nie grzebała, ale nie mogę się powstrzymać ![]()
![]() |
![]() |
#1053 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przebarwienia po rankach na nogach
Ja mam ten sam problem - przebarwienia po zadrapaniach na nogach. Niestety drapię się odkąd pamiętam, głównie po depilacji maszynką, albo po prostu jakimś przesuszeniu skóry. Łydki całe w plamach, myślałam, że jak opalę będzie mniej widać, a tu stały się jakoś ciemniejsze i wygląda to jakbym była brudna. Nie wiem co począć, moje nogi to porażka. Kupiłam ostatnio SVR Xerialine, ale to raczej nie usunie przebarwień, chciałabym, żeby chociaż zapobiegło powstawaniu kolejnych zadrapań. Ponadto oczywiście wrastające włoski, mimo używania często peelingu... Eh. Kolejne lato kiedy mogę zapomnieć o krótkich spodenkach czy spódniczkach;/
![]() |
#1054 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś używał może kremu Unitone 4, ale tego nowego nie zawierającego w składzie hydrochinonu i kwasu kojowego? Czytałam dużo dobrych opinii na jego temat, ale większość z nich dotyczyła tego kremu z w/w składnikami w składzie. W nowej wersji ich nie ma i zastanawiam się, czy aby nie stracił na skuteczności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
niestety odkryłam na swojej twarzy spore przebarwienia od słońca.... masakra. czytam watek....
czy mikrodermabrazja da pożądany efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Mrs Mrau
|
Mikrodermabrazja w okresie takiego nasłonecznienia to spore ryzyko powstania nowych przebarwień.Skóra jest naprawdę uwrażliwiona.Chyba,że się stosuje wysokie filtry i unika słońca.
Nie chcę zapeszać,ale chyba widzę efekty mikstury-macerat i dyplamitynian.Po dwóch tygodniach od stosowania plamka zaczęła się przejaśniać w niektórych miejscach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
wsztrzymam sie z mikrodermabrazją do września.
Za to teraz kupilam filtr 50 Galenic. No i potrzebuję serum wybielające. Zastanawiam sie co wybrać Bioderma White Objective serum na noc, Ducray melascreen serum, czy Neostrate żel bez tego HQ rakotwórczego. Pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Neostrata jest na KWC chwalona, mnie natomiast podrażniła - przebarwienia robiły się czerwone i swędzące... Ducray'a nie znam - zaciekawił mnie więc też czekam na wypowiedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce jeszcze kupić żel do mycia twarzy z neostraty i serum z wit c synchroline synchrovit c. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 |
Raczkowanie
|
Używał ktoś tego kremu? http://www.e-naturalne.pl/pl/p/Innow...aluronowym/180
można też ten składnik wybielający kupić osobno http://www.e-naturalne.pl/pl/p/Wybie...pinosa-Eco/179 póki co używam od 3 tyg. serum rozjaśniającego z BU, wydaje mi się,że trochę przebarwienia się rozjaśniają,ale serum już mi się kończy i nie wiem czy kupić następną sztukę czy wypróbować tego kremu z e-naturalne, bo w opisie napisane jest,że działa również na piegi, a ja swoje chciałabym też trochę rozjaśnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1062 |
Konto usunięte
|
Maleewa, które serum z BU?
To nowe, extra? http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-bright.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Konto usunięte
|
No, dobra, dziewczyny, zaczynam ma przygodę z kwasem kojowym, bo plamy dobijają mnie coraz bardziej
![]() Dzisiaj wysłali mi też serum extra z BU, pewnie dojdzie w poniedziałek, to sobie wymieszam i od razu zacznę stosować. Relacja za jakiś czas. Tonik mnie trochę niepokoi, bo nie mam doświadczenia w takich samodzielnie robionych kosmetykach i ten proszek sypnęłam na oko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Konto usunięte
|
Przeczytałam, że ta porcja kwasu na 3 razy starcza (na 150 ml wody), wiec tak mniej więcej 1/3 sypnęłam. Mam nadzieję
![]() Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2012-07-13 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ja na oko sypać zaczęłam migdała... (znaczy broń Boże w lecie)
Tak, wiem... niemądrze. Wcześniej używałam miarek, rękawiczek, zestawu małego chemika, linijek ![]() Ale krzywdy sobie nigdy nie wyrządziłam, już mam tak upatrzone ile. Na oko ![]()
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Przestrzegam przed dodawaniem do gotowców składników obniżających lub podwyższających pH. PH jest jednym z najważniejszych czynników decydujących o stabilności kosmetyku. Dodatek kwasu lub zasady bez kontroli odczynu może skutkować dezaktywacją układu konserwującego i niestabilnością innych składników. Dodawanie kwasów "na oko" wiąże się oczywiście również z narażeniem skóry na zbyt niskie pH.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
Perfumoholik z wyboru
|
Na ZSK pojawił się czysty kwas kojowy.
Dipalmitynian jest rozpuszczalny w tłuszczach. Czysty nie. Stąd pytanie - czy kwas-kwas można rozpuszczać w wodzie dest. i bez pardonu walnąć na twarz? Solo ? Czy są do tego jakieś zastrzeżenia? Czy lepiej kupić dipalmitynian i stosować z olejem?
![]() |
#1074 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Przebarwienia nad górną wargą
Cytat:
![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dipalmitynian kojowy jest formą stabilną. Przy wyższym stężeniu trzeba podgrzewać olej, żeby się dobrze rozpuścił. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-12-26 o 03:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Perfumoholik z wyboru
|
Dziękuję Lorri, wrzuciłam do koszyka kwas, ale jeszcze nie zrealizowałam zamówienia. Co prawda kręcę kwas tylko 'na raz'. Nie trzymam go w lodówce itd. Ale przemyślę jeszcze raz wybór
![]()
![]() |
#1077 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakieś nowe cuda na plamy? Ja od ponad trze tygodni stosuje tonik z kwasu kojowego+serum BU extra. Dwa razy dziennie. Efekty zerowe ![]() ![]() Wczoraj dodałam do "zestawu" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Raczkowanie
|
Ja przeszlam przez wszystkie kremy wybielajace po neostrata itp,po wszelkie mazidla z BU,nic zero nic nie dalo.
zrobilam dermamelan ,ale tylko na plamy mialam na calym czole i skroniach. I gdybym robilam wersja polska nic by nie dalo ,bo plamy byly glebokie ,pozorakowe.ale zrobilam wersja amerykanska czyli mniej wiecej tak: 3 razy na dobe przez 3 tygodnie wcieralam krem,pozniej ,az do dzis czyli ok.2 miesiecy 2 razy na dobe ,po wakacjach bede juz tylko raz. po plamach ani sladu.Takze naprawde warto sie troche pomeczyc. Buska dla piamiastych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Konto usunięte
|
Gwiazda,
robiłam cosmelan dwa razy, z mizernym, a w każdym razie mocno nietrwałym, skutkiem...Waham się, czy nie zrobić trzeci raz, ale boje się , że zmasakruje mi naczynka, a ja muszę na nie uważać...Więc dermamelan też sobie daruję.... Ale miło czytać, że komuś pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.