|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Mnie się wydaje (tak na chłopski rozum), że jeśli dodamy do nafty oleje albo inne dobre rzeczy to nie będzie wysuszać tak bardzo... Ja tak zrobiłam i zostawiłam taką mieszankę na 2h, włosy były potem super
Ale to taka moja teoria
|
|
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2415809 3]Na zdjęciu w avatarze to Twoje włosy?
![]() Ile zajęło Ci wyhodowanie włosów tej długości? Dzisiaj kolejny raz nafta poszła u mnie w ruch. Tym razem zero problemów ze zmyciem i rozczesaniem, mój szampon ziołowy powrócił do łask (w końcu zrobiłam porządne zakupy w drogerii) [/QUOTE]Tak moje,wiecej fotek w moim albumie .......................zawsze mialam dlugie wlosy min. do pasa ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Ja swoje wlosy staram sie chronic przed mrozem,nie rozpuszczam ich a splatam w warkocza , czasem chowam pod plaszczem i nosze czapke
|
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka kurde a ile czasu Ty włosy suszysz?
pewnie ciężkie w "utrzymaniu" co? Nie chciałaś nigdy ściąć?
|
|
|
#1984 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym nie chciała na jej miejscu
A włosy zawsze można "suszyć" przez noc - po prostu wysychają podczas snu. |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczynki...kupiłam naftę z samego rana, przed pracą
![]() Poświęciłam się i wstałam...10 minut wcześniej Jutro prawdopodobnie nakładam, ale jako...maseczkę przed myciem ![]() Z żółtkiem, olejkiem rycynowym i drożdżami
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2417094 0]Ja bym nie chciała na jej miejscu
A włosy zawsze można "suszyć" przez noc - po prostu wysychają podczas snu.[/QUOTE] Dla moich włosów schnięcie przez noc to katorga wolę jak wyschną same albo nawet już chłodnym nawiewem podsuszyć je przed snem.... dlatego unikam mycia późnym wieczorem ![]() Dziś dla odmiany nie dodam chyba nafty do olejowego miksu, bo zamierzam z tym pochodzić ok 6 godzin
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2417094 0]Ja bym nie chciała na jej miejscu A włosy zawsze można "suszyć" przez noc - po prostu wysychają podczas snu.[/QUOTE] Nie wyobrazam sobie pojscia z mokrymi wlosami spac ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Dlugie wlosy trzeba kochac aby je z przyjemnoscia pielegnowac,inaczej ich utrzymanie staja sie udreka. Ja nie wyobrazam sobie ich utraty,zawsze mialam dlugie wlosy i one staly sie moja ,,czescia''.... |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Zakupiłam dziś naftę i być może jeszcze dziś ją użyję Pozdrawiam!
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
ja od około miesiąca używam nafty (albo samej, albo z żółtkiem) i wydaje mi się, że widzę lekką poprawę kondycji włosów (a mam je przesuszone od suszarki i prostownicy ;/) - nie wiem tylko, w jakich proporcjach jest to zasługa nafty i tego, że nareszcie unikam suszenia i prostowania
Może jeszcze w jakiś suplement diety na włosy zainwestuje
|
|
#1990 |
|
Konto usunięte
|
Myślisz, że samo odstawienie na bok prostownicy wpłynęłoby zbawiennie na Twoje włosy?
![]() Kiedyś wierzono na ten przykład, że woda sama się oczyszcza, a nie wiedzieć czemu, pewnie jakaś kara boska, cholera szalała że hoho
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
w jaki sposob dodajesz drozdze do tej maseczki? jakie? |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Drożdże babuni
![]() Do tej pory kruszyłam i zalałam kilkoma łyżeczkami naparu ze skrzypu i pokrzywy ![]() Potem dodaję do tego olej rycynowy i już- stosuje się ja przed myciem, zmywa szamponem i potem normalnie odżywkę. Drożdże dobrze wpływają podobno na porost jak i zahamowanie wypadania ![]() Teraz dodam sobie do nich nafty jeszcze
|
|
#1993 |
|
CORELIPS
|
brzmi zdrowo , skutecznie , milo
![]() a na pewno sie stan wlosow nie pogorszy ? jestem masakrycznie wrecz przewrazliwiona ... |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście bezsensem jest robić ja tydzień w tydzień, szczególnie u mnie, bo ja mam dosyć rozbudowaną kuracje przeciw wypadaniu ![]() Ale raz na jakiś czas sprawdza się rewelacyjnie
|
|
|
#1995 |
|
CORELIPS
|
Wiesszz, ja ostatnio się osłuchałam, że nadmiernie "nawadnianie" skóry głowy (tzn CEBULEK) nie jest wskazane.. tak logicznie.. - cos w tym jest.
(łatwiej wypadają niby)
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włosy myję 2 razy w tyg. i raz w tyg. trzymam maskę na włosach 30 minut ![]() Czasem jak zrobię jeszcze z drożdżami przed no to razem godzinę ![]() Ale jak mówiłam- nie robię tego co tydzień
|
|
|
#1997 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
aaa w moim przypadku jest troszkę inaczej, myję co dwa dni. ale to nic, raz w tygodniu odżywcza maseczka własnoręczna, a spłukiwać jakąś korą dębu też nie zaszkodzi po każdym myciu, prawda. |
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Konto usunięte
|
Kora dębu Ci potrzebna?
Uważaj, bo może przyciemniać kolor włosów. |
|
|
|
|
#1999 |
|
CORELIPS
|
uuuu fakt. ale raczej już do niej nie będę wracać.
a kto mi powie jakimi ziołami / specyfikami ROZJAŚNIĘ włoski? |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
rumianek
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Albo miód. Po dodaniu go do maski od razu miałam bardziej złociste włosy. Albo to autosugestia...
|
|
|
#2002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2003 |
|
CORELIPS
|
rumianek - ooooO tak!
![]() jutro wybełtam go w sokiem z cytryny - nie mogą pozostać na to obojętne. ale w miód już nie wierzę, on może jedynie refleksy dodac blond włosom, na mój rozumek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje że po miodzie robią się złote a nie koniecznie bląd, zależy jaki kolor odcień czy refleksy blondu kto by chciał ;D
|
|
#2005 |
|
Konto usunięte
|
Rumianek
Ale nie spodziewaj się, że z brązu uzyskasz blond
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2420809 4]Rumianek
Ale nie spodziewaj się, że z brązu uzyskasz blond [/QUOTE]
|
|
#2007 |
|
CORELIPS
|
oj nie nie, rozjasnic to ja chce tez glownie po to, zeby sobie moc walnac fantastyczna henne i, zeby uzyskac jakis inny od mojego kolor (jak ja to stylistycznie napisalam! mmm!)
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nakładacie nafte na skalp ?
![]() Ja wczoraj roztarłam naftę w paluchach i siup na skalp, ale chyba mi to nie wyszło Skalp ani nie swędział ani nic, a włosy umyłam tylko raz i to na szybko a po nafcie ani śladu.
Edytowane przez Czarna93 Czas edycji: 2011-01-08 o 11:11 |
|
|
|
|
#2009 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna i farbowane włosy - do Grażynki
nafta jest troche ciezka w uzyciu , bardzo tlusta , smierdzi ciezko zmyc , probowalam ale w sumie zadnych efektow nie bylo , polecam maske do wlosw wax jest cudna , wygladza wlosy sa baaaardzo miekke , jest bardzo wydajna w takim kubeczku 20 zl kosztuje z czyms chyba ale naprawde polecam , skoro mowisz ze dopiero co rozjasnilas to polecam ja tez dlatego ze mozna kupic ja specjalnie do wlosow blond jak i ciemnych , wydobywa glebie koloru .
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że dobrze ją nałożyłaś. Tu specjalnej techniki nie trzeba . A po ilu myciach schodzi to też kwestia tego jak się myję i czym.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Ale to taka moja teoria

[/QUOTE]
. 

(łatwiej wypadają niby)