![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() No i przejde się do Rossmana może w sobote i kupie ten tonik i maseczki Synergan ![]() Już nie moge doczekać się efektów ![]() ![]() Szkoda, że szybciej nie pomyślałam o tym wszystkim ![]() ![]() A może jednak... choć troche poprawi mi się cera. Mam pytanie co do tej maseczki ZIAJA PRO ta maska glinka zielona, czy ją można tylko na allegro kupić? czy też w jakiejś drogeri? przyznam że nie widziałam nigdzie takiej... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Nie, o tormentiol już wiem
![]()
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Nie nienawidzę swojej cery przed okresem i po, totalna masakra ! oO.
Bolące guzki, straszne.. i ropne zmiany .. Teraz sobie kupiłam wodę termalną z La Roche Posay ,bo przeczytałam ,że jest bardzo dobra na skórę podrażnioną ,zaczerwienioną . I to prawda, po codziennym spryskaniu skóry ,jest ona mniej czerwona i podrażniona. Polecam na prawdę , bo te leki na antybiotyk strasznie wysuszają skórę .. No ale cóż ,coś za coś. ; ) Mam nadzieję ,że każda z nas wygra z tym problemem ; ** ! ![]()
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2010-01-12 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ZIAJA PRO to kosmetyki do gabinetów kosmetycznych, nie są dostępne w drogeriach, ja tylko spotkałam się na allegro, ale jest wątek o ziaja pro i niektórzy piszą, że w jakiś drogeriach zamawiali ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- ichtiolowa też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Cinderella ia ja tez radze Ci idz do lekarza!!! ja tez bylam taka glupia, nie chodzilam, probowalam leczyc sie sama i zaluje bo tylko tracilam czas , newry, bardziej sie dolowalam a skora byla bez zmian.
ja bardzo chwale sobie differin, znknely mi po nim juz prawie wszystkie blizny no pomijajac dziurki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Ja kiedyś miałam straszny trądzik. ;/ Na wakacjach kuzynka poleciła mi Davercin (żel). Ok kupiłam (nie jest drogi). Na początku nie było zwalającej z nóg poprawy. Ale teraz Praktycznie nie mam pryszczy. Wyskakuje mi parę przed miesiączką lub kiedy użyję jakiś beznadziejny podkład. Teraz przestałam uzywać jakich kolwiek pudrów na codzień i dobrze zrobiłam. Moja cera o wiele się polepszyła. Nawet koleżanka która zawsze krytykowała moja cere, powiedziała mi że teraz jest o wiele ładniejsza. Że nie ma praktycznie pryszczy. No tylko jest pare blizn po trądziku. Minusem jest to że żel bardzo wysusza skórę. Na codzień używam kremu Bambino . A wieczorem ten zel. Naprawdę pomaga.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
ehhh, jestem stara i glupia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie spalam w ogole przez 3 dni, jade na cola coli i guaranie,ale na szczescie na skorze sie to nie odbija. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Raz zrobłam z rycynowym, innym razem ze słonecznikowym... Myślę, że ryzyko zapchania przez olej jest minimalne, w końcu trzymamy kwas przez kilkanaście minut, przez tak krótki czas nic nie może się stać
![]() Ja teraz walczę z plecami i ramionami. ![]()
#194 |
Raczkowanie
|
a u mnie nie bylo pradu kilka dni..... tragednia bez pradu nie umiem zyc
![]() ![]() Cinidirella jak tam pierwsze kroki znowa pielegnacja twarzy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Żeby zbladły ślady? Szczerze mówiąc to wątpię...
Łykałam długi czas witaminę pp ze względu na cerę, ale jakichś cudownych właściwości nie zauważyłam. Nie zaszkodzi spróbować, ale nie ma co się łudzić, że zlikwiduje ślady. Bez prądu kilka dni?! O ranyyyy. Współczuję.
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Przepraszam za wtrącenie się ![]()
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zacytowałaś fragment, w którym ktoś pyta o tę właśnie witaminę... Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-01-17 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
mi na blizny po krostach pomaga zestaw Acne derm + mydło siarkowe na dzien, na noc mydło siarkowe + nawilżający balsam(dotyczy to pleców, do twarzy to mydło jest za 'ostre') sam Acne derm nic nie dziala w moim przypadku
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
No więc tak... zaczełam taką kolejność...
Rano myje mydełkiem naturalnym z nanosrebrem i potem nakładam Acne derm, popołudniu przemywam twarz tonikiem Soraya Care&Control (mój ulubiony i nie zamienie go na żaden inny ![]() Wieczorem myje twarz mydełkiem, nakładam Acne derm i potem tą maść na odparzenia z Johnson's baby...i ide spać ![]() Co zauważyłam... napewno to, że rano nie budze się z żadnymi nowościami ![]() ![]() Troszke się przestraszyłam bo jak umyłam mydełkiem twarz i nałożyłam acne derm to zaczynają mnie niektóre miejsca na twarzy szczypać tak lekko.... ale później to ustaje, niewiem czemu ![]() A tak to jestem zadowolona ![]()
![]() |
#201 |
przyczajony tygrys
|
nie zawierają witaminy PP, przepraszam, mój błąd.
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tylko zamieniłabym: tonik rano zamiast mydła, a mydło po poludniu przed humektanem (zamiast toniku). Rano twarz masz na 100% bez tłuszczu, świecenia się, lekko "zatalkowaną" więc tonik spokojnie wystarczy, a przed humektanem warto dobrze oczyścić skórę z nadmiaru sebum - myślę, że lepiej to zrobi mydełko..... ale przetesuj jak Twoja skóra bedzie lepiej się zachowywała ![]() Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Ja od niedawna też zaczełam myć buźke mydełkiem z nanosrebrem i używac krem Acne derm, mam nadzieje, że coś pomoże
![]()
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
W zamówieniu podaje się nazwisko odbiorcy (swoje czy kogoś innego) , na następny dzień ów odbiorca normalnie idzie do wybranej apteki i mówi np.:"Zamawiałam/-łem leki przez internet na nazwisko X". I już.
Tak w ogóle to trochę mi paskud wyskoczyło. Prawdopodobnie przez stres. Wczoraj pierwszy egzamin, we wtorek drugi. Ehh.
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
O dzięki;p Już myślałam, że coś trzeba pokazywać czy coś;p Zawsze mam z takimi rzeczami problem;d
O i powodzenia na egzaminie ![]()
Edytowane przez merila Czas edycji: 2010-01-23 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Co tu tak cicho?? Cinderella, jak tam buzia??? Są już jakieś efekty??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Powiem wam, że na dwa dni na razie zrezygnowałam z wszelkich maści na trądzik. Wieczorem maseczka drożdżowa, mycie twarzy delikatnym żelem, tonik, krem nawilżający. Rano mycie delikatnym żelem , tonik i filtr. Mam ferie, więc nie muszę nakładać podkładu.
Zauważyłam, że twarz się uspokoiła, a wszystkie niespodzianki potraktowane trzy dni temu pewną mieszanką powoli schodzą. Mam nadzieję, że będzie się to utrzymywać ![]()
![]() |
#209 |
BAN stały
|
hej , również chciałabym się podpiąć pod ten wątek i poradzić , bo męczę się z tym trądzikiem od 3 lat z niewielkimi skutkami .
więc tak u dermatologa leczę się od prawie 3 lat , na początku całą twarz miałam usianą w wypryskach, teraz jest już zdecydowanie lepiej , bo pojawiają się nieliczne na brodzie , czole i w okolicach nosa + wągry i zaskórniki na nosie i czole . na co dzień używam wieczorem : pharmaceris pianka głęboko oczyszczająca do twarzy / wyciąg z tamaryndy, topianu, cynk PCA / ziaja de-makijaż bioderma preparat zwężający pory ziaja krem oliwkowy i na zmianę leki przepisane przez dermatologa robione na zamówienie : krem składniki : chloramphenicol, zinci sulf, cupr sulf, lanolini, vaselini albi płyn składniki : ac. salicylici, rezorcini, chloramphenicol, spir vini na dzień pianka oczyszczająca pharmaceris nivea tonik matujący nivea matujący krem nawijżający + podkład maybelline affinitone i puder rimmel stay matte czasem używam też maseczek drożdżowych oczyszczających i dzisiaj kupiłam krem acne - derm to wszystko , nie wiem czy powinnam coś odstawić , czy wgl może powinnam używać inne kosmetyki . pomocy ! |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
justxbe - Na Twoim miejscu odstawiłabym ziaję oliwkową. Moim zdaniem jest za ciężka do skóry trądzikowej,raz użyłam i mnie zapchała
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.