|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 267
|
Dot.: Br您owow這se farbowane :)
Cytat:
Dzi瘯uj za odpowied ![]() Odno郾ie moich w這s闚, mam teraz na nich Excella 10- po這穎ny na bardzo rozja郾ione w這sy! Wi璚 farba po przesz這 miesi帷u jeszcze si trzyma. M鎩 naturalny kolor to chyba ciemny blond A mog豉bym prosi jak捷 fotk po tym ciemnym blondzie Excella ? By豉bym wdzi璚zna.
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 11
|
Mam naturalnie ciemny blond kolor wlos闚. Ale wlasnie zamierzam na pr鏏e przefarbowa na jasny br您? Jaka farb polecacie? A moze lepiej szampon koloryzujacy na pocz徠ek?
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 901
|
JASNY ZLOTY BLOND LOREAL EXELL 10'
ladniutki kolorek, ja niestety zrobilam zloty braz to wyszedl ciemny ale wiadomo,ze nie jasnego bo by nie wzielo-za ciemne wlosy. jak pofarbujesz koniecznie pokaz ! ja zamierzam rozjasnic u fryzjerki i bede probowac jasny zloty braz...wlasnie loerala
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 11 785
|
Dziewczyny potrzebuje waszej rady
obecnie mam wlosy ciemny braz - jutro tne je do ramion i w weekend planuje je rozjasnic i zafarbowac na jasny braz. I tutaj mam zagadke - jaka farbe kupic zeby wyszedl ladny, w miare naturalny jasny brazik? Taki juz nawet podchodzacy pod ciemny blond. Nie wiem czy kupic farbe blond, ciemny blond, a moze jasny braz - chociaz tutaj spodziewalabym sie ciemnego koloru. Wiem juz zeby nie kupowac Castingu wiem tez ze rozjasnione wlosy mocniej lapia kolor, a nie chce zeby wyszly za ciemne... Poradzicie jaki kolor wziac, a moze jakas konkretna farbe?
|
|
|
|
#2435 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 648
|
Cytat:
tylko 瞠 ty pewnie chcialas inny i sie tobie on nie podoba. ale wyglada cudnie ![]()
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie potrafi mi pomoc?
chce dzisiaj kupic farbe...
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 060
|
Cytat:
Je瞠li rozja郾isz w這ski pewnie nabior one rudawego odcienia. Zale篡 te jak bardzo b璠 jasne. Ja rozja郾ia豉m niedawno, i farbowa豉m 3 dni pod rz康 bo mi nic nie chcia這 przyciemni (ciemny blond). To wszystko zale篡 od w這sk闚. Na pewno kupi豉bym farb ja郾iejsza od koloru jaki chc uzyska i pewnie z palety blond闚 nie br您闚. je瞠li br您 to jaki jasny z這cisty. Wg mnie najfajniejsze odcienie maj Schwarzkopfy niestety wiadomo sama chemia i metale ci篹kie wi璚 nie o鄉iel si poleci. I nie wiem czy wszystkie dziewczyny tak maj ale mnie zaraz po rozja郾ianiu 瘸dna farba nie chwyta. Dopiero na drugi dzie i to wieczorkiem. Musze odczeka przynajmniej te par瘽a軼ie godzin od rozja郾iania do farbowania. Z br您ami uwa瘸j bo wiesz, lepiej dwa razy przyciemni ni znowu nabawi si ciemnego koloru i mie znowu problem z rozja郾ianiem. ![]() Teraz tak moja ma豉 analiza: 1. Po farbach garniera naural color (smrody niesamowite ale w miare przyjazne dla mojej sk鏎y g這wy) - blond (wychodzi ciemny blond, sp逝kuje si do blondu lub karmelku) - ciemny blond (wychodzi br您, sp逝kuje si do ciemnego blondu/blondu karmelowego) 2. Palette XXL - sexi jasny br您 (jasny be穎wy br您, podchodz帷y na blond, na naturalnych w這sach czyt. odrostach wyszed bardzo jasno) 3. Castingi - mro幡y be (par stron wcze郾iej o nim), (nie ma nic z blondu, raczej ch這dny br您, dziwny troszk ale mi niweluje rudo軼i, woda po sp逝kiwaniu ma zabarwienie lekko fioletowe, sp逝kuje si do rudego i nie jest jasny) - ciemny blond (br您 z czerwonawym po造skiem) - br您 i ciemny br您 (czarne) 4. Loreal Excellence czy Preference nie pamietam - jasny br您 (br您 sp逝kuje si do naturalniejszego 鈔edniego br您u) - ciemny blond (fajny br您 sp逝kuje si do ja郾iejszego br您u) Bardzo nietrwa貫 ![]() 5. Ulubione Nice&Easy Clairol niedost瘼ne w Polsce. ![]() The winner is Garnier natural Colors Ciemny Blond, robie nim ju tylko odrosty, bo na nich wychodzi fajny br您 i sp逝kuje si do jasnego br您u, reszt w這s闚 dalej trzyma mro幡y be i ju coraz bardziej 豉godnieje. Jak wida efekt na w這sach farbowanych czy te rozja郾ianych mo瞠 by r騜ny. Moja mama farbuje palett co miesi帷 a w這sy ma zdrowe i mocne, dziewczyny chwal Castingi i wychodza im pi瘯ne kolorki. Ile w這s闚 tyle opini W la盥ym razie lepiej wybra co ja郾iejszego i p騧niej przyciemnia ni wybra co zbyt ciemnego i potem rozja郾ia. Jak tak czytam opinie dziewczyn to niekt鏎ym z rozjasnianych w這s闚 farba sp造wa b造skawicznie nie chce si w穋e, innym znowu 豉pie bardzo mocno i dosy ciemno. Dla niedoswiadczonych w eksperymentach najlepszy jest fryzjer ![]() Trzymam kciuki, ju si chyba u udzielac nie b璠 bo mi kto zarzuci, 瞠 bloga prowadz tyle gryzmol w jednym po軼ie
|
|
|
#2438 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 3
|
czesc Judyta,
Zastanawiam sie czy uzyskalas odpowiedz na swoje pytanie o tym jak zmienic stezenie wody do koloryzacji,ja sama mam ten problem i szukam odpowiedzi ale z tego co widze to nikt Ci nie odpisal,jezeli znalazlas odpowiedz to prosze daj znac.Z gory wielkie dzieki ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Prosz kliknij w jedn z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywni to okienko. |
|
|
|
#2439 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 3
|
Czesc dziewczyny,
Mam pytanko zakupilam farbe koleston perfect w kolorze 9/16 a do tego welloxon 12%,czy ktoras z was wie moze czy mozna jakos rozrobic welloxon 12% na 6% bo boje sie ze 12% strasznie zniszczy mi wlosy.
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
absolutnie nie przestawaj sie udzielac ![]() Wiadomo, fryzjer najlepszy, ale moja fryzjerka chce 170zl za pasemka + polozenie na to farby, za same pasemka 125zl, dla mnie za drogo ![]() Wlasnie nad garnierem myslalam tylko tak potwornie boje sie tego rozjasniania, ze dzisiaj spenialam i nie kupilam zadnej farby moze nie robic rozjasniaczem, tylko sprobowac farba? Pasemka, czy calosc? Teraz mam wlasciwie w 100% zdrowe, lsniace wlosy i po rozjasnianiu spodziewam sie stogu siana... Kiedys kilka razy rozjasnialam, ale tez wlosy przed rozjasnianiem byly w innej kondycji.Fryzjerka rowniez mi doradzila, zebym farbowala odrosty jasniejsza farba i za pol roku powinnam miec jasniejsze wlosy tylko czy ja chce tyle czekac? ![]() Doradz kochana
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czym farbowa豉 na ten ciemny br您? Szkoda by by這 rozja郾ia bo w這ski mo瞠 nawet je瞠li s silne nie ucierpi a tak bardzo ale gwarancji nie ma. Rudawy poblask po rozja郾ianiu, kt鏎ego ci篹ko si pozby i strata po造sku, pomy郵 czy warto? ![]() Mo瞠 spr鏏uj same odrosty ciemny blondem, zobaczysz jak wyjdzie. Mi璠zyczasie ciemniejsza farba z d逝go軼i w這s闚 b璠zie si spiera. P鏊 roku chodzi z ja郾iejszymi odrostami te nie jest 豉two ![]() Mnie si dobrze gada bo ja raz rozja郾iam, raz przyciemniam, innymi razy p豉cze i ch這pak ma mnie ochot zgoli na zero za kare, za nieudany eksperyment (dzi瘯uj Panie za naft i jajka , dzi瘯i temu mam w這sy hehe)Teraz tak jak pisa豉m mam ciemniejsze w這sy, odrosty troszk ja郾iejsze (spra si ju troszke z nich ten ciemny blond, ale farbka czeka) Da豉m jako rad i w s這鎍u ju troszk sprany mro幡y be upodabinia si do g鏎y, s這nko sprzyja rozja郾ianiu si farby ![]() Dzisiaj ogl康a豉m fotki gdy mia豉m bardzo ciemne w這sy i znowu nie wiem czy by si nie machn望 na ciemniejszy echh, "dziwny jest ten 鈍iat"
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 248
|
A czy kt鏎a z Was wie jaki to kolorek?
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fryzjerka mi dzis powiedziala ze to najlepszy moment na rozjasnianie. Kurcze no wlasnie pol roku chodzic z odrostami - srednio mi sie to widzi tymbardziej ze koncowki to juz mi sie zbytnio nie spiora, a napewno nie do jasnego brazu i to pewnie wszystko sie pociagnie dluzej niz pol roku, az w koncu strace cierpliwosc i spowrotem zafarbuje na ciemno Co do rudego przeblysku to mam go caly czas, wiec to zadne poswiecenie ![]() A chec na ciemniejszy kolor rozumiem, ciagle sama siebie pytam po jakiego grzyba tyle razy rozjasnialam wlosy skoro i tak zawsze wracalam do ciemnych Przespie sie z tym, ale mysle ze jednak w piatek kupie ten rozjasniacz i farbe. Kiedys chodzilam na solarium to mi ciemne wlosy pasowaly, a teraz jestem blada i poprostu nie moge patrzec na ten kontrast... Znalazlam swoje stare zdjecie, gdzie mam wlosy blond na ktorych zrobilam duzo pasemek jakims brazem - mialam takie fajne urzadzonko do tych pasemek. No i kolor mam tam piekny, wlosy blyszczace, czemu ja tego koloru nie zachowalam i nie mam teraz pojecia co to byla za farba...
Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2009-04-01 o 19:18 |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
No nic zostaje rozja郾ianie a potem od篡wianie
![]() W ko鎍u rozja郾iacze sa dla ludzi. Ja ju w tym roku rozja郾ia豉m 2 razy i og鏊nie tylko podci窸am ko鎍闚ki, zawsze u篡wam od篡wki i raz w tygodniu domowa maseczka. Je瞠li masz faktycznie bardzo ciemne w這sy to b璠ziesz si m璚zy z tym jasnym odrostem. Rozja郾ij i ufarbuj na blond/ciemny blond w zale積o軼i jak bardzo si w這sy rozja郾i. Ciekawe kiedy wr鏂isz potem do ciemnych ![]() Ja si zarzeka豉m, 瞠 ju nigdy wi璚ej hehehe, c騜 w sprawach w這s闚 jestem niekonsekwentna ![]() Powodzenia z rozja郾ianiem, trzymam kciuki, 瞠by wysz這 r闚nomiernie
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wielkie
napewno dam jakies fotki efektu.
|
|
|
|
#2446 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 285
|
Dziewczyny, my郵 o zakupie nowego Castinga
L'Or嶧l Paris - Casting Crème Gloss ale te w odcieniach br您闚 my郵 nad nr 415-iced chocolate najpierw mia豉m blond pasemka, potem zafarbowa豉m na mahoniowy br您 z czekolad, a potem gorzk czekolade z czerni. czer sie wyp逝ka豉 i s takie jakie br您owe ale z odcieniem rudo軼i b康 wi郾i gdzie tam;p zalezy jak pada 鈍iatlo nie chce, 瞠by wysz造 mi czarne w這sy. chce mie 豉dny br您ik, my郵a豉m o takich: ale jakie to farby,jaki kolor itd? |
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
coolasana tutaj masz ca造 w徠ek o Castingu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...sting+zbiorczy tam dziewczyny bardzo polecaj Mro幡y Kasztan, to ciemny kolor zdecydowanie, taki fioletowo-czerwony ciemny br您. Wiadomo ka盥emu wychodzi inaczej Pocz徠kowo nawet czarno.Wpisz w "przeszukaj ten w徠ek" MRO昧Y KASZTAN wyskoczy Ci sporo opinii i fotki. Mi貫j lektury.
![]() Kr鏊iczki Edytowane przez MonkaIska Czas edycji: 2009-04-03 o 10:59 |
|
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 248
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 846
|
czekolada z catinga podobno wychodzi strasznie ciep這
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh a ja zrobilam blad
zamiast rozjasniacza kupilam farbe blond i oczywiscie nic mi nie zlapala, jedynie troche przy odrostach... Takze jutro z samego rana bede musiala leciec po rozjasniacz to co mam jeszcze pl godziny potrzymam na glowie, moze choc troche jeszcze chwyci... I bedzie zabawa od nowa z folia aluminiowa, z 40min to nakladalam...
|
|
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 908
|
Cytat:
Mnie tak kusi jakis jasny braz, obecnie nie farbowalam wlosow od ponad pol roku, na szczescie kolor moich wlosow i farby jest niemal identyczny. Ale przyszla wiosna i zachcialo mi sie cos takiego. Choc niemal na pewno bym nie uzyskala takiego koloru.. (a przeciez Christina tez ma ciemne wlosy a wyszedl jej porzadny kolor .. )
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Alez mialam przygody
![]() Zmylam wczoraj ta blond farbe i o godz 20 polecialam po rozjasniacz rano nalozylam 7 Blond garniera, odrosty wyszly karmelowo rude no i teraz zmylam szamponetke Palette sredni braz i mam cos w okolicach czekolady, ale narazie trzymam maske, wiec jak ja zmyje i wysusze wlosy to sie okaze. W kazdym razie do ludzi juz moge wyjsc
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 941
|
Cytat:
bo w domu to raczj marne szanse na taki kolorek
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 908
|
Cytat:
co dziwniejsze, nawet raz bylam u fryzjera z celem rozjasnienia wlosow do takiego koloru (jakies 2 lata temu) i efekt mialam gorszy niz po domowym uzyciu rozjasniacza + nalozeniu farby. Sama juz nie wiem, o co chodzi. Chyba zostaje mi podziwiac kolory wlosow na zdjeciach u innych, a sama bede sie trzymac mojego naturalnego odcienia
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 890
|
Dziewczyny jestem czarnow這sa lekko sprana i chcia豉 bym przej嗆 na ciemny br您 czy bardziej czarny po s這鎍em br您 ale tu problem co jaki czas ponawiam pr鏏y walki o taki kolor bo co sobie zrobi ciemny br您 to wychodzi jak zwyk造 br您 .Na por闚nanie mam reszt czarnych w這s闚 i naprawd odrost po farbowaniu to br您 po tygodniu i tak spiera si do po鈍iaty rudej , i tu moje pytanie znacie nazwy farb po kt鏎ych w這sy wychodz baaaaaaaaaardzo ciemno? Z g鏎y dzi瘯uje za odpowied
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 267
|
Cytat:
Excell 10- br您 (4.0) Mi wyszed czarny-br您 ![]() Na forum jest w徠ek odno郾ie tej farby, wi璚 瞠by nie ryzykowa, radz poczyta ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Mi czarny wychodzil po Londzie ciemny braz, ale ogolnie farby nie polecam.
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 941
|
dziewczyny ja tez mam sprany czarny po nieudanym farbowaniu(chcialam br您 wyszedl czarny
).Jak farbe mi polecicie zeby wyszedl br您 a nie czarny?I czy w ogole to sie da?
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 890
|
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Piel璕nacja w這s闚 i fryzury
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

..

wiem tez ze rozjasnione wlosy mocniej lapia kolor, a nie chce zeby wyszly za ciemne... Poradzicie jaki kolor wziac, a moze jakas konkretna farbe?

absolutnie nie przestawaj sie udzielac
moze nie robic rozjasniaczem, tylko sprobowac farba? Pasemka, czy calosc? Teraz mam wlasciwie w 100% zdrowe, lsniace wlosy i po rozjasnianiu spodziewam sie stogu siana... Kiedys kilka razy rozjasnialam, ale tez wlosy przed rozjasnianiem byly w innej kondycji.

i nie mam teraz pojecia co to byla za farba...

no i teraz zmylam szamponetke Palette sredni braz i mam cos w okolicach czekolady, ale narazie trzymam maske, wiec jak ja zmyje i wysusze wlosy to sie okaze. W kazdym razie do ludzi juz moge wyjsc