|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Ale to jest straszne, że na WSZYSTKIE problemy hormonalne lekarze przepisują tabletki anty Na pewno w większości przypadków powinno się leczyć inaczej.
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, trądzik nękał mnie od pojawienia się pierwszej miesiączki, czyli od 11 roku życia. Gdy miałam 16 lat przepisano anty, wcześniej podawano mi jakieś ziołowo-homeopatyczne leki mające na celu delikatne wyregulowanie organizmu. Oczywiście, nic nie pomogło. Zawinili tu niewątpliwie lekarze, którzy wypisują tabsy bo to łatwiejsze niż wysłanie pacjentki na szczegółowe badania, szczegółowe zanalizowanie poziomu hormonów na przestrzeni kilku miesięcy i dobranie odpowiednich leków i dawek A już o współpracy ginekologa-endokrynologa i dermatologa nie może być mowy W naszym przypadku, powiedzenie "Chcesz być piękna to cierp" sprawdza się niestety w 100%tach A dotyczy to przede wszystkim cierpienia naszych portfeli Boję się aż zsumować wszystkie pieniądze wydane na nieskuteczne preparaty do pielęgnacji cery, leki i lekarzy
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jak coś to proszę wskazać i mnie odesłać do lepszego wątku
Czy ktoś używał płynu micelarnego z Pharmaceris T? To nowy płyn i ma kwas migdałowy.. Ciekawa jestem w jakim stężeniu... Moze ktos ma jakies doswiadczenia?
|
|
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Kochane polećcie mi jakiś dobry filtr. Używałam z Pollen Eva ale niestety mnie zapychał, muszę w jakiś zainwestować bo używam kwasów i wiadomo nie chcę nabawić się kolejnych przebarwień. I przy okazji zapytam co używacie na pojedyńcze syfy? Zawsze mam ich kilka na brodzie i co się ich pozbęde to pojawiają się nowe. Już nie mam do nich siły
|
|
|
|
#2735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Punktowo jescze moze być pasta Lassari, do kupienia w aptece.
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez staram sie nie myslec pesymistycznie ze jak odstawie to mi wroci...bralam diane, teraz yasminelle, nie mialam nawet problemow z przejscie z jednych na drugie, naprawde one mi zycie uratowaly... planuje po nowym roku odstawic...zobaczymy jak to bedzie ![]() a tak poza tym to Dziewczynki Kochane życzę wam wszystkim Wesołych i spokojnych świat Bożego Narodzenia
góry prezentów, szalonego Sylwestra i spełnienia marzeń w Nowym Roku, aby ten rok przyniosl nam rozwiazanie tych tradzikowych problemow!! |
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wesołych świąt! Cytat:
Ja już pewnie miałabym naprawdę dobry samochód, gdyby nie trądzik Najwięcej wydałam oczywiście na prywatne wizyty, leki dopiero na drugim miejscu.Ale teraz nie wydaję jakoś dużo. Tylko czekać do pierwszych zmarszczek
|
||
|
|
|
#2740 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ach, jakże bym chciała mieć taki dobry samochód![]() Radosnych, spokojnych, pełnych miłości, ciepła i pokoju Świąt Wam życzę!!! |
||
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Wiem, że w tym wątku zostało już bardzo wiele napisane. Przeglądam go i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy na wszystkie możliwe tematy związane z trądzikiem - przyczyny, leczenie, pielęgnacja. Mam wielką nadzieję, że zainteresuje Was moja osoba i moja historia z trądzikiem i będziecie mogły mi doradzić. W swoim życiu tylko 2 razy udało mi się na chwilę wyleczyć trądzik (a właściwie powinnam napisać podleczyć, bo nigdy cera nie była idealna -blizny itp). Pierwszy raz to było po zastosowaniu tetracykliny ALE... brałam ją zaledwie ponad miesiąc, a z różnych źródeł dowiedziałam się, że to leczenie powinno trwać pół roku. (?) Zatem szybko trądzik wrócił do swojej "normy". Drugi raz miał miejsce w zeszłym roku, wykonałam badania hormonalne zalecone przez ginekologa i jeden z hormonów był nie w normie. Lekarz zalecił mi Diane na pół roku i ponowne badanie hormonów po odstawieniu. Cera poprawiła się po 2,3 miesiącach stosowania, nie była idealna czasem cos się pojawiało, ale jak patrzę teraz na swoją buzię to marzę o tamtej... Odstawiłam w czerwcu, ale buzia jeszcze przez ok 3 miesiące wyglądała ok, a od jakiegoś czasu jest coraz gorzej:/ oczywiście nie skonsultowałam tego z ginekologiem i nie zrobiłam kolejnych badań. Bardzo chciałabym pozbyć się trądziku, ale nie wiem teraz czy mam się wybrać do dermatologa czy do ginekologa... Chciałam również zapytać Was o doświadczenia z dietetykiem, bo słyszałam, że może także w tym tkwić problem. Czy któraś z Was była u takiego specjalisty? Czy pomogło? Czy po prostu unikacie słodyczy, ostrych i tłustych potraw, fast-foodów itp?
Wiem, że się mega rozpisałam, ale liczę na Waszą dobrą wolę i mam nadzieję, że może będę mogła też Wam w czymś pomóc Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przepraszam, za pewnego rodzaju chaos, ale jestem troszkę chora, i prawdopodobnie dopadła mnie już gorączka..
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
tez kiedys jadlam rzeczy o niskim indeksie glikemicznym i nie zauwazylam poprawy, a ile to wyrzeczen..
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że mowa była o tabletkach anty, też miałam z nimi trochę doświadczenia.Najpierw Diane-po których utyłam, niedawno Yasminelle- strasznie mnie bolała głowa ,więc po konsultacji z lekarzem odstawiłam.Teraz mam zrobić badania i wizytę mam w marcu, a później to się zobaczy.Ogólnie to lekarka stwierdziła ,że czasem się tak dzieje,że mogą być skutki uboczne-szkoda tylko,że u mnie już tak było w 2 przypadkach,więc nie wiem kompletnie co mi da w marcu
O dziwo leki nie miały zupełnie wpływu na cerę-ani jej nie pogorszyły ani nie polepszyły. Mam nadzieję,że teraz nie będzie wysypu.
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o tym filtrze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...2-z-2006r.html ? Używała go któraś? Zależy mi aby nadawał się pod podkład i nie zapychał.
|
|
|
|
#2747 |
|
Przyczajenie
|
u mnie znowu nieciekawie ;/ plecki- wyleczone, buźka - czysta a dekolt przerażający ... już nie wiem co to jest i jak z tym walczyć? wy też maqcie takie problematyczne dekolty?
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie emulsja 50+ jest idealna, nie zapycha, nie uczula, super nawilża. Bardzo się polubiłyśmy. Gdzie mogę poczytać o tej zmianie?
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja mam poważne problemy z cerą od wielu lat Leczono mnie już wieloma tabletkami i maściami i efekt nie był długotrwały. Oczywiście było ok ale potem wracało to samo. Miałam już trzy serie tabletkami tetrarysal, maści epiduo itp..Ostatnio byłam u lekarza starszego, bo poleciła mi go znajoma. I on zakazał mi wszelkich kosmetyków a zwłaszcza pudrów i podkładów. Chyba nie wie co to dla dziewczyny wyjście z taką buzią... Dostałam kwas foliowy 2*2 i antybiotyk doxycyclinum. Oprócz tego mam myć twarz zwykłym mydłem i jako tonik używać spirytusu salicynowego;/ nie podoba mi się ten pomysł ale spróbuje, bo nic nie tracę. i jeszcze dostałam robiona maść niby specjalnie do moich potrzeb. Jeżeli ta kuracja mi pomoże to napisze na pewno o tym ![]() ojjj rozpisałam się.. Pozdrawiam |
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
A mnie zastanawia jedno...
Wiadomo, podczas świąt się nei pości ;] wiec przyznaje, że codziennie pochłaniałam trochę większą dawkę czekolad i cukrów niż zazwyczaj. Spodziewałam się lekkiego wysypu na twarzy. No i faktycznie, pojawiło mi się kilka zaskórników, ale uwaga... tylko na jednej stronie twarzy! Jedną mam gładziutką, na drugiej jest właśnie kilka tych zaskórników i kilka przebarwień po rankach. Czyli mam rozumieć, że ciągle mam niewyleczoną/nieoczyszczoną jedną stronę twarzy? Oo Bo w sumie zawsze była ona gorsza od drugiej... Byle teraz tylko jakoś wyglądać na sylwestra...
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dermatolog zakazała mi ich jeść już parę lat temu i zawsze kończyło się na kilku mandarynkach w święta, a teraz jadłam wszystkiego na kilogramy |
|
|
|
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
haha, ja tez zawsze tylko na 1 stronie twarzy, druga jest idealna
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
A którą stronę macie gorszą? bo u mnie zawsze była to prawa. Lewa zazwyczaj czysta, a prawa zanieczyszczona wiecznie... dziwne to
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie to dziwne... Lewa bywa idealna, a prawa-koszmar.Po świętach mega wysyp... Od słodyczy podejrzewam. Zineryt działa kiepsko i wysusza obrzydliwie
|
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też prawa :P
Nie wygląda ona strasznie. Mam kilka zaskórników na brodzie i kilka na poliku. Te na brodzie już wczoraj podrapałam i muszę znowu męczyć się z 2 strupkami
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny!
Zna któraś z was krem na zimę, który by nie zapychał porów? Chodzi mi o taki tylko ochronny, na wyjazd na narty, żeby mnie za bardzo mróz nie podrażnił
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Dax dla narciarzy.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...y-UVAUVB14.htm
nawet recenzję zaraz skrobnę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Sama przez to całe lata przechodziłam i wiem jakie to męczące
) Zazdroszczę tym dziewczynom, które wogóle nie wiedzą, czym jest hormon i problemy z nimi
Na pewno w większości przypadków powinno się leczyć inaczej.

A dotyczy to przede wszystkim cierpienia naszych portfeli
Boję się aż zsumować wszystkie pieniądze wydane na nieskuteczne preparaty do pielęgnacji cery, leki i lekarzy
Czy ktoś używał płynu micelarnego z Pharmaceris T? To nowy płyn i ma kwas migdałowy.. Ciekawa jestem w jakim stężeniu... Moze ktos ma jakies doswiadczenia?

Leczono mnie już wieloma tabletkami i maściami i efekt nie był długotrwały. Oczywiście było ok ale potem wracało to samo. Miałam już trzy serie tabletkami tetrarysal, maści epiduo itp..