![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Ale to jest straszne, że na WSZYSTKIE problemy hormonalne lekarze przepisują tabletki anty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jak coś to proszę wskazać i mnie odesłać do lepszego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Raczkowanie
|
Kochane polećcie mi jakiś dobry filtr. Używałam z Pollen Eva ale niestety mnie zapychał, muszę w jakiś zainwestować bo używam kwasów i wiadomo nie chcę nabawić się kolejnych przebarwień. I przy okazji zapytam co używacie na pojedyńcze syfy? Zawsze mam ich kilka na brodzie i co się ich pozbęde to pojawiają się nowe. Już nie mam do nich siły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Punktowo jescze moze być pasta Lassari, do kupienia w aptece.
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez staram sie nie myslec pesymistycznie ze jak odstawie to mi wroci...bralam diane, teraz yasminelle, nie mialam nawet problemow z przejscie z jednych na drugie, naprawde one mi zycie uratowaly... planuje po nowym roku odstawic...zobaczymy jak to bedzie ![]() a tak poza tym to Dziewczynki Kochane życzę wam wszystkim Wesołych i spokojnych świat Bożego Narodzenia
góry prezentów, szalonego Sylwestra i spełnienia marzeń w Nowym Roku, aby ten rok przyniosl nam rozwiazanie tych tradzikowych problemow!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wesołych świąt! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już pewnie miałabym naprawdę dobry samochód, gdyby nie trądzik ![]() Ale teraz nie wydaję jakoś dużo. Tylko czekać do pierwszych zmarszczek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Radosnych, spokojnych, pełnych miłości, ciepła i pokoju Świąt Wam życzę!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Wiem, że w tym wątku zostało już bardzo wiele napisane. Przeglądam go i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy na wszystkie możliwe tematy związane z trądzikiem - przyczyny, leczenie, pielęgnacja. Mam wielką nadzieję, że zainteresuje Was moja osoba i moja historia z trądzikiem i będziecie mogły mi doradzić. W swoim życiu tylko 2 razy udało mi się na chwilę wyleczyć trądzik (a właściwie powinnam napisać podleczyć, bo nigdy cera nie była idealna -blizny itp). Pierwszy raz to było po zastosowaniu tetracykliny ALE... brałam ją zaledwie ponad miesiąc, a z różnych źródeł dowiedziałam się, że to leczenie powinno trwać pół roku. (?) Zatem szybko trądzik wrócił do swojej "normy". Drugi raz miał miejsce w zeszłym roku, wykonałam badania hormonalne zalecone przez ginekologa i jeden z hormonów był nie w normie. Lekarz zalecił mi Diane na pół roku i ponowne badanie hormonów po odstawieniu. Cera poprawiła się po 2,3 miesiącach stosowania, nie była idealna czasem cos się pojawiało, ale jak patrzę teraz na swoją buzię to marzę o tamtej... Odstawiłam w czerwcu, ale buzia jeszcze przez ok 3 miesiące wyglądała ok, a od jakiegoś czasu jest coraz gorzej:/ oczywiście nie skonsultowałam tego z ginekologiem i nie zrobiłam kolejnych badań. Bardzo chciałabym pozbyć się trądziku, ale nie wiem teraz czy mam się wybrać do dermatologa czy do ginekologa... Chciałam również zapytać Was o doświadczenia z dietetykiem, bo słyszałam, że może także w tym tkwić problem. Czy któraś z Was była u takiego specjalisty? Czy pomogło? Czy po prostu unikacie słodyczy, ostrych i tłustych potraw, fast-foodów itp?
Wiem, że się mega rozpisałam, ale liczę na Waszą dobrą wolę i mam nadzieję, że może będę mogła też Wam w czymś pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przepraszam, za pewnego rodzaju chaos, ale jestem troszkę chora, i prawdopodobnie dopadła mnie już gorączka..
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
tez kiedys jadlam rzeczy o niskim indeksie glikemicznym i nie zauwazylam poprawy, a ile to wyrzeczen..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zadomowienie
|
Widzę że mowa była o tabletkach anty, też miałam z nimi trochę doświadczenia.Najpierw Diane-po których utyłam, niedawno Yasminelle- strasznie mnie bolała głowa ,więc po konsultacji z lekarzem odstawiłam.Teraz mam zrobić badania i wizytę mam w marcu, a później to się zobaczy.Ogólnie to lekarka stwierdziła ,że czasem się tak dzieje,że mogą być skutki uboczne-szkoda tylko,że u mnie już tak było w 2 przypadkach,więc nie wiem kompletnie co mi da w marcu
![]() ![]()
![]() |
#2746 |
Raczkowanie
|
Co myślicie o tym filtrze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...2-z-2006r.html ? Używała go któraś? Zależy mi aby nadawał się pod podkład i nie zapychał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Przyczajenie
|
u mnie znowu nieciekawie ;/ plecki- wyleczone, buźka - czysta a dekolt przerażający ... już nie wiem co to jest i jak z tym walczyć? wy też maqcie takie problematyczne dekolty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2750 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja mam poważne problemy z cerą od wielu lat ![]() Ostatnio byłam u lekarza starszego, bo poleciła mi go znajoma. I on zakazał mi wszelkich kosmetyków a zwłaszcza pudrów i podkładów. Chyba nie wie co to dla dziewczyny wyjście z taką buzią... Dostałam kwas foliowy 2*2 i antybiotyk doxycyclinum. Oprócz tego mam myć twarz zwykłym mydłem i jako tonik używać spirytusu salicynowego;/ nie podoba mi się ten pomysł ale spróbuje, bo nic nie tracę. i jeszcze dostałam robiona maść niby specjalnie do moich potrzeb. Jeżeli ta kuracja mi pomoże to napisze na pewno o tym ![]() ojjj rozpisałam się.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Raczkowanie
|
A mnie zastanawia jedno...
Wiadomo, podczas świąt się nei pości ;] wiec przyznaje, że codziennie pochłaniałam trochę większą dawkę czekolad i cukrów niż zazwyczaj. Spodziewałam się lekkiego wysypu na twarzy. No i faktycznie, pojawiło mi się kilka zaskórników, ale uwaga... tylko na jednej stronie twarzy! Jedną mam gładziutką, na drugiej jest właśnie kilka tych zaskórników i kilka przebarwień po rankach. Czyli mam rozumieć, że ciągle mam niewyleczoną/nieoczyszczoną jedną stronę twarzy? Oo Bo w sumie zawsze była ona gorsza od drugiej... Byle teraz tylko jakoś wyglądać na sylwestra... ![]()
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Raczkowanie
|
haha, ja tez zawsze tylko na 1 stronie twarzy, druga jest idealna
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Wtajemniczenie
|
A którą stronę macie gorszą? bo u mnie zawsze była to prawa. Lewa zazwyczaj czysta, a prawa zanieczyszczona wiecznie... dziwne to
![]()
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po świętach mega wysyp... Od słodyczy podejrzewam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Raczkowanie
|
U mnie też prawa :P
Nie wygląda ona strasznie. Mam kilka zaskórników na brodzie i kilka na poliku. Te na brodzie już wczoraj podrapałam i muszę znowu męczyć się z 2 strupkami ![]()
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny!
Zna któraś z was krem na zimę, który by nie zapychał porów? Chodzi mi o taki tylko ochronny, na wyjazd na narty, żeby mnie za bardzo mróz nie podrażnił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
Dax dla narciarzy.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...y-UVAUVB14.htm
nawet recenzję zaraz skrobnę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.