Trądzik - cz. 3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 10:02   #2731
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu zainwestowałabym w dobry, kryjący, niezapychający podkład i korektor. Zgadzam się z opinią dziewczyn, lepiej nie pogorszyć stanu cery eksperymentami. Pozdrawiam serdecznie

Wiesz, zobaczymy jak to będzie wyglądało gdy już odstawisz wszystkie tabletki i minie kilka miesięcy. Życzę Ci oczywiście trwałych efektów i wymarzonej regularności oraz stabilności poziomu hormonów Sama przez to całe lata przechodziłam i wiem jakie to męczące Ja podczas gdy brałam anty, miałam cudowną cerę, krwawienie z odstawienia wiadomo występowało, ale to żaden sukces. Brałam je wiadomo pod kontrolą gina i było super. Problemy zaczęły się, gdy je odstawiłam. Też robiłam to stopniowo, zgodnie z zaleceniami. I cóż... (P.S. Ja miałam cykle raz co dwa miesiące, raz co pół roku, raz nawet co 7miesięcy, no targedia ) Zazdroszczę tym dziewczynom, które wogóle nie wiedzą, czym jest hormon i problemy z nimi
Ale pisałaś, że miałaś niedobór progesteronu, więc tabletki antykoncepcyjne wręcz nie mogły tu zadziałać. U mnie to podwyższony testosteron, więc już zupełnie inna bajka.
Ale to jest straszne, że na WSZYSTKIE problemy hormonalne lekarze przepisują tabletki anty Na pewno w większości przypadków powinno się leczyć inaczej.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:22   #2732
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ale pisałaś, że miałaś niedobór progesteronu, więc tabletki antykoncepcyjne wręcz nie mogły tu zadziałać. U mnie to podwyższony testosteron, więc już zupełnie inna bajka.
Ale to jest straszne, że na WSZYSTKIE problemy hormonalne lekarze przepisują tabletki anty Na pewno w większości przypadków powinno się leczyć inaczej.
Dwa lata po odstawieniu anty moje miesiączki wyglądały tak jak pisałam w ostatnim poście. Zrobiono mi oznaczenia poziomu hormonów i okazało się, że to niedobór progesteronu. Wtedy dopiero zapisano mi odpowiednie leki Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, trądzik nękał mnie od pojawienia się pierwszej miesiączki, czyli od 11 roku życia. Gdy miałam 16 lat przepisano anty, wcześniej podawano mi jakieś ziołowo-homeopatyczne leki mające na celu delikatne wyregulowanie organizmu. Oczywiście, nic nie pomogło. Zawinili tu niewątpliwie lekarze, którzy wypisują tabsy bo to łatwiejsze niż wysłanie pacjentki na szczegółowe badania, szczegółowe zanalizowanie poziomu hormonów na przestrzeni kilku miesięcy i dobranie odpowiednich leków i dawek A już o współpracy ginekologa-endokrynologa i dermatologa nie może być mowy W naszym przypadku, powiedzenie "Chcesz być piękna to cierp" sprawdza się niestety w 100%tach A dotyczy to przede wszystkim cierpienia naszych portfeli Boję się aż zsumować wszystkie pieniądze wydane na nieskuteczne preparaty do pielęgnacji cery, leki i lekarzy
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 23:06   #2733
jp91
Wtajemniczenie

Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jak coś to proszę wskazać i mnie odesłać do lepszego wątku Czy ktoś używał płynu micelarnego z Pharmaceris T? To nowy płyn i ma kwas migdałowy.. Ciekawa jestem w jakim stężeniu... Moze ktos ma jakies doswiadczenia?
jp91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 08:11   #2734
exotic smile
Raczkowanie

Kochane polećcie mi jakiś dobry filtr. Używałam z Pollen Eva ale niestety mnie zapychał, muszę w jakiś zainwestować bo używam kwasów i wiadomo nie chcę nabawić się kolejnych przebarwień. I przy okazji zapytam co używacie na pojedyńcze syfy? Zawsze mam ich kilka na brodzie i co się ich pozbęde to pojawiają się nowe. Już nie mam do nich siły
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:36   #2735
jp91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Kochane polećcie mi jakiś dobry filtr. Używałam z Pollen Eva ale niestety mnie zapychał, muszę w jakiś zainwestować bo używam kwasów i wiadomo nie chcę nabawić się kolejnych przebarwień. I przy okazji zapytam co używacie na pojedyńcze syfy? Zawsze mam ich kilka na brodzie i co się ich pozbęde to pojawiają się nowe. Już nie mam do nich siły
Spróbuj Acnefanu na pojedyncze wypryski (8złzł). Mi czasem pomaga Ziaja Med reduktor trądziku (9zł) i znam osoby, które używają tormentiolu (do 5zł). Powodzenia
jp91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:05   #2736
19agusia91
Zakorzenienie

Punktowo jescze moze być pasta Lassari, do kupienia w aptece.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:20   #2737
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
soraya balsam dla dzieci 60. ale teraz to bedzie problem ze znalezieniem filtrow :/

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Micalina Pokaż wiadomość
No właśnie trochę się boję , że to może byc za dużo, o acne naczytałam się trochę, że może być dobry - co wcale nie oznacza, że musi. Wiadomo każdemu co innego może pasować. Hmm na filtrach za bardzo się nie znam, używam ziajki dla dzieci SPF 30, jest fajna taka delikatna, zapomniałam jeszcze napisać, że używa toniku benzacne, też jest bardzo delikatny i poza tym to już nie potrzebuję dodatkowych nawilżaczy. Tabletek nie biorę, mój trądzik nie jest chyba aż tak intensywny, tak mi się zdaje, kiedyś brałam tetralysal, ale to było ładne parę lat temu. Mam nadzieję, że differin wraz z benzacne sobie poradzi, bo co do acne dermu to sama nie wiem czy używać może co kilka dni, tak na zmianę z benzacne? Jak myślisz?
Pozdrawiam
o filtrach poczytaj na biochemii, bo obawiam sie,ze ta Twoja ziaja jest niestety nic nie warta. aby filtr dzialal musi byc stabilny, a puder/podklad nie moze go destabilizowac. ja bym na Twoim miejscu jednak dolozyla cos nawilzajacego - wg mnie kazda skora tego potrzebuje

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-23, 21:52   #2738
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Ale przecież gdy jest za dużo hormonów męskich, leczy się to właśnie tabletkami antykoncepcyjnymi! No, jeśli są to androgeny to dodaje się zwykle Androcur albo coś w tym stylu.
Bo chodzi o to, że wtedy cykle są zwykle wydłużone i podczas tego długiego cyklu organizm ma więcej czasu, żeby wyprodukować nadmiar np. testosteronu. Chodzi o to, aby przywrócić cykle do normy. Bo to zupełnie inna sytuacja niż niedobór jakiegoś hormonu, tutaj nie jest tak łatwo, żeby lekarz dał to, czego jest za mało.
Ja teraz biorę tabletki antykoncepcyjne i dopiero one mi pomogły. Hormony badałam dwa razy, za każdym razem to samo - nadmiar testosteronu. A teraz trądzik zniknął w jakichś 90%. Zobaczymy, co będzie, jak odstawię, ale wcale nie obawiam się niczego złego. Trądzik nawraca nawet po Izoteku, więc, że nawraca też po anty, nie jest niczym dziwnym. A jeśli odstawia się stopniowo, przechodząc na coraz słabsze tabletki a potem plastry, organizm nie będzie tak szalał

ja tez staram sie nie myslec pesymistycznie ze jak odstawie to mi wroci...bralam diane, teraz yasminelle, nie mialam nawet problemow z przejscie z jednych na drugie, naprawde one mi zycie uratowaly... planuje po nowym roku odstawic...zobaczymy jak to bedzie

a tak poza tym to
Dziewczynki Kochane życzę wam wszystkim Wesołych i spokojnych świat Bożego Narodzenia
góry prezentów, szalonego Sylwestra
i spełnienia marzeń w Nowym Roku, aby ten rok przyniosl nam
rozwiazanie tych tradzikowych problemow
!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 22:43   #2739
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
[/B]

ja tez staram sie nie myslec pesymistycznie ze jak odstawie to mi wroci...bralam diane, teraz yasminelle, nie mialam nawet problemow z przejscie z jednych na drugie, naprawde one mi zycie uratowaly... planuje po nowym roku odstawic...zobaczymy jak to bedzie

a tak poza tym to
Dziewczynki Kochane życzę wam wszystkim Wesołych i spokojnych świat Bożego Narodzenia
góry prezentów, szalonego Sylwestra
i spełnienia marzeń w Nowym Roku, aby ten rok przyniosl nam
rozwiazanie tych tradzikowych problemow
!!

Tak jak pisałam, nie każdemu przecież wraca, a jeśli tu tkwi przyczyna trądziku, to będzie git

Wesołych świąt!

Cytat:
Dwa lata po odstawieniu anty moje miesiączki wyglądały tak jak pisałam w ostatnim poście. Zrobiono mi oznaczenia poziomu hormonów i okazało się, że to niedobór progesteronu. Wtedy dopiero zapisano mi odpowiednie leki Nigdy nie miałam regularnych miesiączek, trądzik nękał mnie od pojawienia się pierwszej miesiączki, czyli od 11 roku życia. Gdy miałam 16 lat przepisano anty, wcześniej podawano mi jakieś ziołowo-homeopatyczne leki mające na celu delikatne wyregulowanie organizmu. Oczywiście, nic nie pomogło. Zawinili tu niewątpliwie lekarze, którzy wypisują tabsy bo to łatwiejsze niż wysłanie pacjentki na szczegółowe badania, szczegółowe zanalizowanie poziomu hormonów na przestrzeni kilku miesięcy i dobranie odpowiednich leków i dawek A już o współpracy ginekologa-endokrynologa i dermatologa nie może być mowy W naszym przypadku, powiedzenie "Chcesz być piękna to cierp" sprawdza się niestety w 100%tach A dotyczy to przede wszystkim cierpienia naszych portfeli Boję się aż zsumować wszystkie pieniądze wydane na nieskuteczne preparaty do pielęgnacji cery, leki i lekarzy
O tej współpracy można zapomnieć, bo ginekolog przyjmie w ciągu dwóch tygodni, dermatolog w ciągu miesiąca, a endokrynolog... 1,5 roku Chyba, że ma się akurat wolne 100-150zł
Ja już pewnie miałabym naprawdę dobry samochód, gdyby nie trądzik Najwięcej wydałam oczywiście na prywatne wizyty, leki dopiero na drugim miejscu.
Ale teraz nie wydaję jakoś dużo. Tylko czekać do pierwszych zmarszczek

Stary 2010-12-23, 23:55   #2740
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Bioderma ma super filtry, stosuję wersje matujące i nie mam problemu później z błyszczącą buzią. A co do pojedyńczych to maseczki z glinek (ostatnio stosuję formy L'Biotica, Dermomask, Głębokie Oczyszczenie na pojedyńcze krostki i świetnie wysusza, podobnie jak zwykła zielona glinka rozcieńczona z wodą mineralną). Ponad to Benzacne (ostatnio przerzuciłam się na 10%towy i bardzo sobie chwalę) oraz pasta albo maść cynkowa, kosztuje kilka złotych i jest dostępna w aptekach. Pozdrawiam

Cytat:
O tej współpracy można zapomnieć, bo ginekolog przyjmie w ciągu dwóch tygodni, dermatolog w ciągu miesiąca, a endokrynolog... 1,5 roku Chyba, że ma się akurat wolne 100-150zł
Ja już pewnie miałabym naprawdę dobry samochód, gdyby nie trądzik Najwięcej wydałam oczywiście na prywatne wizyty, leki dopiero na drugim miejscu.
Ale teraz nie wydaję jakoś dużo. Tylko czekać do pierwszych zmarszczek
Tymi to ja się akurat wogóle nie przejmuję Ach, jakże bym chciała mieć taki dobry samochód

Radosnych, spokojnych, pełnych miłości, ciepła i pokoju Świąt Wam życzę!!!
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 13:48   #2741
gogela
Raczkowanie

Cytat:

Radosnych, spokojnych, pełnych miłości, ciepła i pokoju Świąt Wam życzę!!!
dołączam sie do życzen!!! i dodam jeszcze spelnienia najskrytszych marzen!
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 13:11   #2742
zosiulaaa
Przyczajenie

Dziewczyny! Wiem, że w tym wątku zostało już bardzo wiele napisane. Przeglądam go i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy na wszystkie możliwe tematy związane z trądzikiem - przyczyny, leczenie, pielęgnacja. Mam wielką nadzieję, że zainteresuje Was moja osoba i moja historia z trądzikiem i będziecie mogły mi doradzić. W swoim życiu tylko 2 razy udało mi się na chwilę wyleczyć trądzik (a właściwie powinnam napisać podleczyć, bo nigdy cera nie była idealna -blizny itp). Pierwszy raz to było po zastosowaniu tetracykliny ALE... brałam ją zaledwie ponad miesiąc, a z różnych źródeł dowiedziałam się, że to leczenie powinno trwać pół roku. (?) Zatem szybko trądzik wrócił do swojej "normy". Drugi raz miał miejsce w zeszłym roku, wykonałam badania hormonalne zalecone przez ginekologa i jeden z hormonów był nie w normie. Lekarz zalecił mi Diane na pół roku i ponowne badanie hormonów po odstawieniu. Cera poprawiła się po 2,3 miesiącach stosowania, nie była idealna czasem cos się pojawiało, ale jak patrzę teraz na swoją buzię to marzę o tamtej... Odstawiłam w czerwcu, ale buzia jeszcze przez ok 3 miesiące wyglądała ok, a od jakiegoś czasu jest coraz gorzej:/ oczywiście nie skonsultowałam tego z ginekologiem i nie zrobiłam kolejnych badań. Bardzo chciałabym pozbyć się trądziku, ale nie wiem teraz czy mam się wybrać do dermatologa czy do ginekologa... Chciałam również zapytać Was o doświadczenia z dietetykiem, bo słyszałam, że może także w tym tkwić problem. Czy któraś z Was była u takiego specjalisty? Czy pomogło? Czy po prostu unikacie słodyczy, ostrych i tłustych potraw, fast-foodów itp?

Wiem, że się mega rozpisałam, ale liczę na Waszą dobrą wolę i mam nadzieję, że może będę mogła też Wam w czymś pomóc Pozdrawiam!
zosiulaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 15:48   #2743
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zosiulaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wiem, że w tym wątku zostało już bardzo wiele napisane. Przeglądam go i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy na wszystkie możliwe tematy związane z trądzikiem - przyczyny, leczenie, pielęgnacja. Mam wielką nadzieję, że zainteresuje Was moja osoba i moja historia z trądzikiem i będziecie mogły mi doradzić. W swoim życiu tylko 2 razy udało mi się na chwilę wyleczyć trądzik (a właściwie powinnam napisać podleczyć, bo nigdy cera nie była idealna -blizny itp). Pierwszy raz to było po zastosowaniu tetracykliny ALE... brałam ją zaledwie ponad miesiąc, a z różnych źródeł dowiedziałam się, że to leczenie powinno trwać pół roku. (?) Zatem szybko trądzik wrócił do swojej "normy". Drugi raz miał miejsce w zeszłym roku, wykonałam badania hormonalne zalecone przez ginekologa i jeden z hormonów był nie w normie. Lekarz zalecił mi Diane na pół roku i ponowne badanie hormonów po odstawieniu. Cera poprawiła się po 2,3 miesiącach stosowania, nie była idealna czasem cos się pojawiało, ale jak patrzę teraz na swoją buzię to marzę o tamtej... Odstawiłam w czerwcu, ale buzia jeszcze przez ok 3 miesiące wyglądała ok, a od jakiegoś czasu jest coraz gorzej:/ oczywiście nie skonsultowałam tego z ginekologiem i nie zrobiłam kolejnych badań. Bardzo chciałabym pozbyć się trądziku, ale nie wiem teraz czy mam się wybrać do dermatologa czy do ginekologa... Chciałam również zapytać Was o doświadczenia z dietetykiem, bo słyszałam, że może także w tym tkwić problem. Czy któraś z Was była u takiego specjalisty? Czy pomogło? Czy po prostu unikacie słodyczy, ostrych i tłustych potraw, fast-foodów itp?

Wiem, że się mega rozpisałam, ale liczę na Waszą dobrą wolę i mam nadzieję, że może będę mogła też Wam w czymś pomóc Pozdrawiam!
Skupię się na dietetyku. Szłam do niego głównie z przyczyn zaburzeń insulinowych, dostałam nakaz stosowania diety o niskim IG [indeksie glikemicznym] przy okazji, pani wspomniała o moich problemach ze skórą i powiedziała, że powinno się to okazać bardzo pomocne. Wielce uradowana, dostosowałam się do diety [przy okazji zaczynając retinoidy i będąc na tabletkach anty]. I co z tego wyszło? Było gorzej niż wcześniej. Stwierdziłam, że może jakiś wysyp, że taka reakcja związana z lekami, etc., jednak po powrocie do normalnego trybu odżywiania - wysyp ustąpił. Zaznaczam, że mimo, że moja cera jest w naprawdę tragicznym stanie - to zdarza jej się czasem sięgnąć dna, tak właśnie było przy stosowaniu diety o niskim IG
przepraszam, za pewnego rodzaju chaos, ale jestem troszkę chora, i prawdopodobnie dopadła mnie już gorączka..
Stary 2010-12-26, 17:31   #2744
dagna1
Zakorzenienie

tez kiedys jadlam rzeczy o niskim indeksie glikemicznym i nie zauwazylam poprawy, a ile to wyrzeczen..

Stary 2010-12-26, 18:59   #2745
włoczykijka
Zadomowienie

Widzę że mowa była o tabletkach anty, też miałam z nimi trochę doświadczenia.Najpierw Diane-po których utyłam, niedawno Yasminelle- strasznie mnie bolała głowa ,więc po konsultacji z lekarzem odstawiłam.Teraz mam zrobić badania i wizytę mam w marcu, a później to się zobaczy.Ogólnie to lekarka stwierdziła ,że czasem się tak dzieje,że mogą być skutki uboczne-szkoda tylko,że u mnie już tak było w 2 przypadkach,więc nie wiem kompletnie co mi da w marcu O dziwo leki nie miały zupełnie wpływu na cerę-ani jej nie pogorszyły ani nie polepszyły. Mam nadzieję,że teraz nie będzie wysypu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 19:01   #2746
exotic smile
Raczkowanie

Co myślicie o tym filtrze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...2-z-2006r.html ? Używała go któraś? Zależy mi aby nadawał się pod podkład i nie zapychał.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:35   #2747
noway2out
Przyczajenie

u mnie znowu nieciekawie ;/ plecki- wyleczone, buźka - czysta a dekolt przerażający ... już nie wiem co to jest i jak z tym walczyć? wy też maqcie takie problematyczne dekolty?
noway2out jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 23:32   #2748
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o tym filtrze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...2-z-2006r.html ? Używała go któraś? Zależy mi aby nadawał się pod podkład i nie zapychał.
mnie krem pozapychal okrutnie ( przez carplic/capric trigliceride). za to emulsja nie zaszkodzila cerze. z tymze ja z avenki srednio bylam zadowolona, robila straszne smugi.. no i warto wiedziec,ze avene zmienila sklad filtrow (nie wiem,czy wszystkich,ale emulsji tak) i juz nie kazda kolorowke mozna nakladac

Stary 2010-12-29, 00:45   #2749
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
mnie krem pozapychal okrutnie ( przez carplic/capric trigliceride). za to emulsja nie zaszkodzila cerze. z tymze ja z avenki srednio bylam zadowolona, robila straszne smugi.. no i warto wiedziec,ze avene zmienila sklad filtrow (nie wiem,czy wszystkich,ale emulsji tak) i juz nie kazda kolorowke mozna nakladac
Ale jak to? Ja się nie zgadzam na zmiany Dla mnie emulsja 50+ jest idealna, nie zapycha, nie uczula, super nawilża. Bardzo się polubiłyśmy. Gdzie mogę poczytać o tej zmianie?
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 08:08   #2750
Agnieszka 512
Raczkowanie

Witam

Ja mam poważne problemy z cerą od wielu lat Leczono mnie już wieloma tabletkami i maściami i efekt nie był długotrwały. Oczywiście było ok ale potem wracało to samo. Miałam już trzy serie tabletkami tetrarysal, maści epiduo itp..
Ostatnio byłam u lekarza starszego, bo poleciła mi go znajoma. I on zakazał mi wszelkich kosmetyków a zwłaszcza pudrów i podkładów. Chyba nie wie co to dla dziewczyny wyjście z taką buzią... Dostałam kwas foliowy 2*2 i antybiotyk doxycyclinum. Oprócz tego mam myć twarz zwykłym mydłem i jako tonik używać spirytusu salicynowego;/ nie podoba mi się ten pomysł ale spróbuje, bo nic nie tracę. i jeszcze dostałam robiona maść niby specjalnie do moich potrzeb.
Jeżeli ta kuracja mi pomoże to napisze na pewno o tym

ojjj rozpisałam się..
Pozdrawiam
Agnieszka 512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 08:23   #2751
Ewelinka_00
Raczkowanie

A mnie zastanawia jedno...
Wiadomo, podczas świąt się nei pości ;] wiec przyznaje, że codziennie pochłaniałam trochę większą dawkę czekolad i cukrów niż zazwyczaj.
Spodziewałam się lekkiego wysypu na twarzy.
No i faktycznie, pojawiło mi się kilka zaskórników, ale uwaga... tylko na jednej stronie twarzy!
Jedną mam gładziutką, na drugiej jest właśnie kilka tych zaskórników i kilka przebarwień po rankach.
Czyli mam rozumieć, że ciągle mam niewyleczoną/nieoczyszczoną jedną stronę twarzy? Oo
Bo w sumie zawsze była ona gorsza od drugiej...
Byle teraz tylko jakoś wyglądać na sylwestra...
Pomóż zwierzakom!
http://www.pustamiska.pl
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:28   #2752
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Ewelinka_00 Pokaż wiadomość
A mnie zastanawia jedno...
Wiadomo, podczas świąt się nei pości ;] wiec przyznaje, że codziennie pochłaniałam trochę większą dawkę czekolad i cukrów niż zazwyczaj.
Spodziewałam się lekkiego wysypu na twarzy.
No i faktycznie, pojawiło mi się kilka zaskórników, ale uwaga... tylko na jednej stronie twarzy!
Jedną mam gładziutką, na drugiej jest właśnie kilka tych zaskórników i kilka przebarwień po rankach.
Czyli mam rozumieć, że ciągle mam niewyleczoną/nieoczyszczoną jedną stronę twarzy? Oo
Bo w sumie zawsze była ona gorsza od drugiej...
Byle teraz tylko jakoś wyglądać na sylwestra...
Też mam po jednej stronie twarzy nowe babolce. Nie wiem, dlaczego tylko po jednej, ale wiem, od czego - od cytrusów Dermatolog zakazała mi ich jeść już parę lat temu i zawsze kończyło się na kilku mandarynkach w święta, a teraz jadłam wszystkiego na kilogramy

Stary 2010-12-29, 10:43   #2753
kokojamboho
Raczkowanie

haha, ja tez zawsze tylko na 1 stronie twarzy, druga jest idealna
kokojamboho jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 11:44   #2754
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka 512 Pokaż wiadomość
Witam

Ja mam poważne problemy z cerą od wielu lat Leczono mnie już wieloma tabletkami i maściami i efekt nie był długotrwały. Oczywiście było ok ale potem wracało to samo. Miałam już trzy serie tabletkami tetrarysal, maści epiduo itp..
Ostatnio byłam u lekarza starszego, bo poleciła mi go znajoma. I on zakazał mi wszelkich kosmetyków a zwłaszcza pudrów i podkładów. Chyba nie wie co to dla dziewczyny wyjście z taką buzią... Dostałam kwas foliowy 2*2 i antybiotyk doxycyclinum. Oprócz tego mam myć twarz zwykłym mydłem i jako tonik używać spirytusu salicynowego;/ nie podoba mi się ten pomysł ale spróbuje, bo nic nie tracę. i jeszcze dostałam robiona maść niby specjalnie do moich potrzeb.
Jeżeli ta kuracja mi pomoże to napisze na pewno o tym

ojjj rozpisałam się..
Pozdrawiam
Ja też od dermatologa dostałam płyn robiony na bazie salicylu i maść natłuszczającą robioną, strasznie mi się po tym twarz łuszczyła, teraz jest już lepiej , a dziś byłam u ortodonty i zbadała mi odczyn(naplułam na papierek ,wiecie taki jak na chemii ;]) i powiedziała ,zebym przestała jeść słodycze i dała mi koenzym Q10.
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:49   #2755
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

A którą stronę macie gorszą? bo u mnie zawsze była to prawa. Lewa zazwyczaj czysta, a prawa zanieczyszczona wiecznie... dziwne to

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:28   #2756
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
A którą stronę macie gorszą? bo u mnie zawsze była to prawa. Lewa zazwyczaj czysta, a prawa zanieczyszczona wiecznie... dziwne to
u mnie prawa zawsze gorsza strasznie to dziwne... Lewa bywa idealna, a prawa-koszmar.
Po świętach mega wysyp... Od słodyczy podejrzewam. Zineryt działa kiepsko i wysusza obrzydliwie
Stary 2010-12-29, 12:30   #2757
Ewelinka_00
Raczkowanie

U mnie też prawa :P
Nie wygląda ona strasznie. Mam kilka zaskórników na brodzie i kilka na poliku. Te na brodzie już wczoraj podrapałam i muszę znowu męczyć się z 2 strupkami
Pomóż zwierzakom!
http://www.pustamiska.pl
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 14:29   #2758
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Ale jak to? Ja się nie zgadzam na zmiany Dla mnie emulsja 50+ jest idealna, nie zapycha, nie uczula, super nawilża. Bardzo się polubiłyśmy. Gdzie mogę poczytać o tej zmianie?
musialabys poszukac, bo nie pamietam gdzie to czytalam. na pewno biochemia i ktorys watek odnosnie filtrow

Stary 2010-12-30, 21:49   #2759
Mante
Raczkowanie

Hej, dziewczyny!

Zna któraś z was krem na zimę, który by nie zapychał porów? Chodzi mi o taki tylko ochronny, na wyjazd na narty, żeby mnie za bardzo mróz nie podrażnił
Mante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:54   #2760
19agusia91
Zakorzenienie

Dax dla narciarzy.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...y-UVAUVB14.htm
nawet recenzję zaraz skrobnę
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości