|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Przyczajenie
|
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)
ja polecam prysznic na zmiane cieply zimny konczymy zimnym do myci uzywac rekawicy masujacej(poprostu na nia mydeko i szorujemy) a nastepnie wsmarowujemy garnier roll-on i owijamy sie folia i8 do lozeczka na 40 min (pierwsze aplikacje beda piekly wlasnie wtedy spala sie tluszcz i cellulitis )i scigamy folie efekt fantasyczny najlepiej robic to codziennie przez dwa tygodnie a pozniej to sporadycznie raz na tudzien na 10 dni ja tak robie przed wyjazdem i efekt jest super w udach traci sie kilka cm boczki znikaja a do tego tracimy cellulitis ja zakurat na dupci
![]() dobry jest tez guam ale on jest przy okazji wyszczuplajacy i to9 tak porzaedni sluzy on do rzezbienia sylwetki koszt za zestaw piling guam i balsam to 299 guamu jest 1 kg tak na 10-12 zabiegow u kosmetyczki jeden zabieg kosztuje 70-100zl a iwec cala kuracja 700-1000 najlepiej kupic to w hurtowni ko9smetycznej jest wtedy dobra cena czyli 299 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Zadomowienie
|
"ja polecam prysznic na zmiane cieply zimny konczymy zimnym do myci uzywac rekawicy masujacej(poprostu na nia mydeko i szorujemy)"- to tez stosuje tylko ze nie mam takiej rekawicy wiec szoruje taka szczotka do plecow:P Nalewam zelu na nia pod prysznic i delikatnie szoruje posladki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Ostatnio całkiem przez przypadek odkryłam idealny sposób na cellulitis
INFRASAUNA Byłam tylko dwa razy i już zauważyłam efekty! I to nie takie słabe jak przy wszystkich preparatach. Zmiany są widoczne "gołym okiem" Mój jedyny problem to to, że na saune mam bardzo daleko i nie zawsze mam czas żeby jechać- i tu moja prośba- pytanie: Czy ktoś słyszał może o Infrasaunie w Krakowie ale gdzieś w okolicach miasteczka studenckiego?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie odnosnie sciskania posladkow czy to cos pomaga?
Moze wytlumacze o co mi chodzi... Nieraz siedzimy przed tv i komputerem bezczynnie i tak sobie pomyslalam ze sciskajac miesnie posladkow moze bym sobie pomogla jakos na ten cellulit?? Co o tym myslicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Rozeznanie
|
Dot.: sauna a redukcja cellulitu
"Działanie sauny powoduje pozorną utratę wagi oraz zmniejszenie obwodów na
skutek odwodnienia organizmu. Pamiętajmy, iż taki stan (wtedy, kiedy nie uzupełnimy odpowiedniej ilości płynów, może się pogłębiać) prowadzi do gromadzenia się wody w tkance podskórnej. Dzieję się tak, ponieważ organizm zaczyna ją magazynować, „bojąc się”, iż jej poziom spadnie jeszcze bardziej, stwarzając poważne zagrożenie do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zatem im więcej wody pijemy, tym więcej jej tracimy, zapobiegając wystąpieniu ewentualnych obrzęków, związanych z jej brakiem. O ile zabiegi w saunie, nie są najlepszym spalaczem tłuszczu, tak posiadają wpływ na równomierne rozkładanie się podskórnej tkanki tłuszczowej (wygładzają cellulit). Więc pewnie z punktu widzenia kobiety, to niezwykle ważna informacja ![]() Przyspieszenie metabolizmu oraz uruchomienie mechanizmów termoregulacyjnych poprzez parowanie, ujędrniają powierzchnię skóry, wygładzając ewentualne nierówności. Podczas zabiegu w saunie można stosować automasaż miejsc, w których cellulitis jest bardziej widoczny. Będzie to dodatkowy bodziec, mający na celu jego redukcję. Najlepiej, jeśli ruchy wykonywane podczas masażu będziesz prowadziła w kierunku dosercowym, okrężnie rozcierając miejsce masowane. W ten sposób ułatwisz odpływ krwi do serca, która posiada większą gęstość, na skutek podniesienia się poziomu hematokrytu." źródło: "Fitness Authority" nr 3 - "Sauna przyjemny sposób na odchudzanie?" aut. mgr Tomasz Kopeć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
No tak , ale jak pozbyć się cellulitu przy pękających naczynkach? Masaże są złe, peelingi też, wszystkie kremy...no to sama już nie wiem...po porstu chcę wspomagać czymś ćwiczenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O tym właśnie chciałam napisać. Jedna wizyta w saunie - 3 wejścia po 8-12 minut "kosztują" ok. 0,7 kg. Mniej. ![]() WODY nie utraty kilogramów. Słuszna uwaga jeżeli chodzi o "pozorny" spadek wagi. Sprawdziłam na sobie. ![]() Osobiście uważam saunę za doskonałe dopełnienie treningów, tylko nie częściej niż dwa razy w tygodniu. Jak ze wszystkim nie należy z nią przesadzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Przyczajenie
|
http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...312&Itemid=59#
tu jest fajny artykuł - trochę o oczyszczaniu, trochę o saunie i o cellulicie i odchudzaniu też kilka słów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
O saunie i innych sposobach redukcji cellulitu dużo zostało napisane, ale nie wszystko jest prawdą i nie wszystko na każdego działa.
Opierając się na własnym doświadczeniu, upierałabym się jednak, że wpływ sauny na cellulit jest znikomy. Przez ok. 2 lata chodziłam 1-2 razy w tyg. do sauny, bardzo regularnie. W tym czasie cellulit miałam stabilnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Zadomowienie
|
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
wedlug mnie nie pomaga na cellulit, za to wplywa na kształt posladkow, unosi tylek , ladnie uwypukla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Przyczajenie
|
Cellultis - skutecznie można się pozbyć
Nie chcę uprawiać tu krypto reklamy, ale znalazłam skuteczny sposób na pozbycie się cellulitu, pomimo mojego wieku (sporo więcej niż 18), Mianowicie: stosowałam łącząc z sobą trochę - ruchu aerobik (początkowo 5 razy w tygodniu po 30 min przez 1 miesiąc , teraz 2 razy w tygodni po 45 min.) i kilka preparatów z rodzaju suplementów diety. Doustnie 2x dziennie stosowałam preparat na żylaki (mimo że ich nie mam) zawierający w swoim składzie nostrzyk i przytulię oraz drugi poprawiający pracę nerek 1-2 tabletki dziennie. Przed każdym aerobikiem wmasowywałam żel (zalecany w aptece na bóle kręgosłupa) oparty całkowicie na naturalnych składnikach i powodujący poprawę mikrokrążenia oraz jest lekko rozgrzewający. Bardzo ważnym jest codzienne wypijanie ok. 2-3 litrów wody mineralnej - minimum, Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, nie jest to odosobnione, gdyż tę ,,kurację" poleciła mi z kolei moja znajoma, która rok temu zastosowała ją z b.dobrym skutkiem. Co jest ciekawe (sądząc po niej) nie stosuje teraz żadnych diet ani innych drakońskich nowych zabiegów i jest OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
![]()
No cóż..postanowiłam podzielić się ze wszystkimi tym co osiągnełam...otóż lat mam 16 a jednak pojawiły sie problemy z pomarańczową skórką już dość dawno..mimo że jestem kobietą o rozmiarach "w sam raz".
Więc...kupowałam kremiki...i nie wiadomo co...ćwiczyłam..nic... aż w końcu..w te lato natrafiłam na SHApe'a z płyta z steaptise aerobicem Carmen Electry^^ no i to był strzał w 10! tak na poważnie zaczęłam ćwiczyć dopiero 2 tygodnie temu....jem mniej słodyczy... i zdrowe jedzonko^^ smaruję się oliwką Ziaji niczym więcej...dzięki temu moja skóra jest niesamowicie aksamitna^^ ale co najważniejsze...nastapiła redukcja cellulitu...a kiedy to zauważyła? Dziś...a dokładniej jakies 30 minut temu i oczom uwierzyć nie mogłam ^^ ale to prawda! Zewnetrzna strona moich ud jest prawie nieskazitelna ^^ i poprawia się strona wewnętrzna.... normalnie szok!! Tyl;e zawdzięczam tym ćwiczeniom^^ bardzo polecam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Przyczajenie
|
wiesz moze gdzie jeszce moge dostac ta plyte???bo z tego co napisalas to...zalezy mi tez na niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
Cellulit i mój nowy zakup :)
Dziewczyny chcę się podzielić z Wami informacją iż właśnie dziś zakupiłam sobie nowy masażer taki jak w odnośniku
![]() http://www.program-premia.pl/go.live.php/PL-H46.html?p=gifts5 Będę się dzieliła z Wami informacjami czy moje masowanie na tym cudzie przynosi jakieś rezultaty ![]() ![]() Zamieszczam informację na forum fitness bo wydaje mi się, że tutaj jest więcej osób zainteresowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cellulit i mój nowy zakup :)
Link nie działa. Mi bynajmniej.
![]() |
#1129 |
Raczkowanie
|
No tak faktycznie nie działa ten link ;/ Nie mam pojęcia czemu... oki podaję inny
![]() http://www.shop-sport.pl/masazer-ma7...e7fc32e06684d8 mam nadzieję, że z tym będzie w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
Nio to muszę powiedzieć, że masowanie tym cudem jest jak pisałam wcześniej bardzo przyjemne.. nie wymaga żadnego wysiłku i daje efekty... no na razie nie jest to nic wielkiego przecież do dopiero kilka dni ale już widzę minimalną poprawę jędrności na udach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
który to stopień cellulitu?
hej,czy kobieta na zdjęciu ma 2 czy już 3 stopień cellulitu?
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: który to stopień cellulitu?
Cytat:
Przy 2 stopniu widać lekko pofałdowaną skórę a w 1 jest słabiutko widoczne, przeważnie na codzień nie a bardziej podczas okresu gdy woda jest wstrzymywana w organizmie.
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2007-12-20 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
ta pani po prostu nie dostąpiła dobrodziejstw photoshopa heheheh bo tylko przy jego użyciu można tak "wyglancować" ciałko a na zdjęciu wyjdzie i tak bardziej zaznaczony z powodu swiatła i cienia - tak mi się wydaje
widac wiec wałeczki ale kalafiora nie widac - nie wiem czy to jeszcze pierwszy czy juz drugi i czy to nie jest czasem ten "wodnisty" czy jak on tam ps bardzo ciekawe zagadnienie ![]()
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
chyba 2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
a właściwie to ile jest tych stopni? 3 czy 4? bo słyszałam różne opinie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
ja czytalam o 4
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
o Boze, to ja mam dziesiąty chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
jesli nie jest to retuszowana fota to ma 1 ,przy drugim widac wyrazniejsze wglebienia podczas stania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
2 jak dla mnie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.