WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-19, 21:11   #1111
milenka_2oo7
Przyczajenie

Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

ja polecam prysznic na zmiane cieply zimny konczymy zimnym do myci uzywac rekawicy masujacej(poprostu na nia mydeko i szorujemy) a nastepnie wsmarowujemy garnier roll-on i owijamy sie folia i8 do lozeczka na 40 min (pierwsze aplikacje beda piekly wlasnie wtedy spala sie tluszcz i cellulitis )i scigamy folie efekt fantasyczny najlepiej robic to codziennie przez dwa tygodnie a pozniej to sporadycznie raz na tudzien na 10 dni ja tak robie przed wyjazdem i efekt jest super w udach traci sie kilka cm boczki znikaja a do tego tracimy cellulitis ja zakurat na dupci

dobry jest tez guam ale on jest przy okazji wyszczuplajacy i to9 tak porzaedni sluzy on do rzezbienia sylwetki koszt za zestaw piling guam i balsam to 299 guamu jest 1 kg tak na 10-12 zabiegow u kosmetyczki jeden zabieg kosztuje 70-100zl a iwec cala kuracja 700-1000 najlepiej kupic to w hurtowni ko9smetycznej jest wtedy dobra cena czyli 299
milenka_2oo7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 07:28   #1112
itrusta
Zadomowienie

"ja polecam prysznic na zmiane cieply zimny konczymy zimnym do myci uzywac rekawicy masujacej(poprostu na nia mydeko i szorujemy)"- to tez stosuje tylko ze nie mam takiej rekawicy wiec szoruje taka szczotka do plecow:P Nalewam zelu na nia pod prysznic i delikatnie szoruje posladki...
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 10:24   #1113
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Ostatnio całkiem przez przypadek odkryłam idealny sposób na cellulitis
INFRASAUNA
Byłam tylko dwa razy i już zauważyłam efekty! I to nie takie słabe jak przy wszystkich preparatach.
Zmiany są widoczne "gołym okiem"
Mój jedyny problem to to, że na saune mam bardzo daleko i nie zawsze mam czas żeby jechać- i tu moja prośba- pytanie: Czy ktoś słyszał może o Infrasaunie w Krakowie ale gdzieś w okolicach miasteczka studenckiego??
anwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 12:53   #1114
itrusta
Zadomowienie

A ja mam pytanie odnosnie sciskania posladkow czy to cos pomaga?
Moze wytlumacze o co mi chodzi... Nieraz siedzimy przed tv i komputerem bezczynnie i tak sobie pomyslalam ze sciskajac miesnie posladkow moze bym sobie pomogla jakos na ten cellulit?? Co o tym myslicie??
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 15:20   #1115
Eufemia
Rozeznanie

Dot.: sauna a redukcja cellulitu

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
niestety
"Działanie sauny powoduje pozorną utratę wagi oraz zmniejszenie obwodów na
skutek odwodnienia organizmu. Pamiętajmy, iż taki stan (wtedy, kiedy nie uzupełnimy
odpowiedniej ilości płynów, może się pogłębiać) prowadzi do gromadzenia
się wody w tkance podskórnej. Dzieję się tak, ponieważ organizm zaczyna
ją magazynować, „bojąc się”, iż jej poziom spadnie jeszcze bardziej, stwarzając
poważne zagrożenie do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zatem im
więcej wody pijemy, tym więcej jej tracimy, zapobiegając wystąpieniu ewentualnych
obrzęków, związanych z jej brakiem. O ile zabiegi w saunie, nie są najlepszym spalaczem tłuszczu, tak posiadają wpływ na równomierne rozkładanie się
podskórnej tkanki tłuszczowej (wygładzają cellulit).
Więc pewnie z punktu widzenia
kobiety, to niezwykle ważna informacja
Przyspieszenie metabolizmu oraz uruchomienie mechanizmów termoregulacyjnych
poprzez parowanie, ujędrniają powierzchnię skóry, wygładzając ewentualne
nierówności. Podczas zabiegu w saunie można stosować automasaż miejsc,
w których cellulitis jest bardziej widoczny. Będzie to dodatkowy bodziec, mający
na celu jego redukcję. Najlepiej, jeśli ruchy wykonywane podczas masażu będziesz
prowadziła w kierunku dosercowym, okrężnie rozcierając miejsce masowane.
W ten sposób ułatwisz odpływ krwi do serca, która posiada większą gęstość,
na skutek podniesienia się poziomu hematokrytu."

źródło: "Fitness Authority" nr 3 - "Sauna przyjemny sposób na odchudzanie?" aut. mgr Tomasz Kopeć
Eufemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 15:25   #1116
blue_cat
Rozeznanie

No tak , ale jak pozbyć się cellulitu przy pękających naczynkach? Masaże są złe, peelingi też, wszystkie kremy...no to sama już nie wiem...po porstu chcę wspomagać czymś ćwiczenia...
blue_cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 15:41   #1117
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eufemia Pokaż wiadomość
"Działanie sauny powoduje pozorną utratę wagi oraz zmniejszenie obwodów na
skutek odwodnienia organizmu. Pamiętajmy, iż taki stan (wtedy, kiedy nie uzupełnimy
odpowiedniej ilości płynów, może się pogłębiać) prowadzi do gromadzenia
się wody w tkance podskórnej. Dzieję się tak, ponieważ organizm zaczyna
ją magazynować, „bojąc się”, iż jej poziom spadnie jeszcze bardziej, stwarzając
poważne zagrożenie do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zatem im
więcej wody pijemy, tym więcej jej tracimy, zapobiegając wystąpieniu ewentualnych
obrzęków, związanych z jej brakiem. O ile zabiegi w saunie, nie są najlepszym spalaczem tłuszczu, tak posiadają wpływ na równomierne rozkładanie się
podskórnej tkanki tłuszczowej (wygładzają cellulit).

O tym właśnie chciałam napisać. Jedna wizyta w saunie - 3 wejścia po 8-12 minut "kosztują" ok. 0,7 kg.
Mniej.
WODY nie utraty kilogramów.
Słuszna uwaga jeżeli chodzi o "pozorny" spadek wagi.
Sprawdziłam na sobie.
Osobiście uważam saunę za doskonałe dopełnienie treningów, tylko nie częściej niż dwa razy w tygodniu.
Jak ze wszystkim nie należy z nią przesadzać.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-23, 20:02   #1118
attarrax
Przyczajenie

http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...312&Itemid=59#
tu jest fajny artykuł - trochę o oczyszczaniu, trochę o saunie i o cellulicie i odchudzaniu też kilka słów
attarrax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 06:36   #1119
Midi
Zakorzenienie

O saunie i innych sposobach redukcji cellulitu dużo zostało napisane, ale nie wszystko jest prawdą i nie wszystko na każdego działa.
Opierając się na własnym doświadczeniu, upierałabym się jednak, że wpływ sauny na cellulit jest znikomy. Przez ok. 2 lata chodziłam 1-2 razy w tyg. do sauny, bardzo regularnie. W tym czasie cellulit miałam stabilnie na poziomie II stopnia. Po każdej saunie skóra wyglądała przez kilka godzin lepiej, ale już następnego dnia rano wszystko wracało do normy. Dopiero zmiana sposobu odżywiania i regularne treningi siłowe spowodowały prawie całkowite zniknięcie cellulitu po kilku miesiącach (do sauny od kilku lat nie chodzę, zdarza mi się to raz na miesiąc - dwa).
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 13:33   #1120
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

http://www.bioterapia.pl/infrasauna/index.htm
Stary 2007-10-24, 14:59   #1121
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itrusta Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnosnie sciskania posladkow czy to cos pomaga?
Moze wytlumacze o co mi chodzi... Nieraz siedzimy przed tv i komputerem bezczynnie i tak sobie pomyslalam ze sciskajac miesnie posladkow moze bym sobie pomogla jakos na ten cellulit?? Co o tym myslicie??
wedlug mnie nie pomaga na cellulit, za to wplywa na kształt posladkow, unosi tylek , ladnie uwypukla.
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 15:18   #1122
mycha11
Przyczajenie

Cellultis - skutecznie można się pozbyć

Nie chcę uprawiać tu krypto reklamy, ale znalazłam skuteczny sposób na pozbycie się cellulitu, pomimo mojego wieku (sporo więcej niż 18), Mianowicie: stosowałam łącząc z sobą trochę - ruchu aerobik (początkowo 5 razy w tygodniu po 30 min przez 1 miesiąc , teraz 2 razy w tygodni po 45 min.) i kilka preparatów z rodzaju suplementów diety. Doustnie 2x dziennie stosowałam preparat na żylaki (mimo że ich nie mam) zawierający w swoim składzie nostrzyk i przytulię oraz drugi poprawiający pracę nerek 1-2 tabletki dziennie. Przed każdym aerobikiem wmasowywałam żel (zalecany w aptece na bóle kręgosłupa) oparty całkowicie na naturalnych składnikach i powodujący poprawę mikrokrążenia oraz jest lekko rozgrzewający. Bardzo ważnym jest codzienne wypijanie ok. 2-3 litrów wody mineralnej - minimum, Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, nie jest to odosobnione, gdyż tę ,,kurację" poleciła mi z kolei moja znajoma, która rok temu zastosowała ją z b.dobrym skutkiem. Co jest ciekawe (sądząc po niej) nie stosuje teraz żadnych diet ani innych drakońskich nowych zabiegów i jest OK.
mycha11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 19:23   #1123
GirlFromMoon
Raczkowanie

Lightbulb Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu

No cóż..postanowiłam podzielić się ze wszystkimi tym co osiągnełam...otóż lat mam 16 a jednak pojawiły sie problemy z pomarańczową skórką już dość dawno..mimo że jestem kobietą o rozmiarach "w sam raz".
Więc...kupowałam kremiki...i nie wiadomo co...ćwiczyłam..nic...
aż w końcu..w te lato natrafiłam na SHApe'a z płyta z steaptise aerobicem Carmen Electry^^ no i to był strzał w 10! tak na poważnie zaczęłam ćwiczyć dopiero 2 tygodnie temu....jem mniej słodyczy... i zdrowe jedzonko^^ smaruję się oliwką Ziaji niczym więcej...dzięki temu moja skóra jest niesamowicie aksamitna^^ ale co najważniejsze...nastapiła redukcja cellulitu...a kiedy to zauważyła? Dziś...a dokładniej jakies 30 minut temu i oczom uwierzyć nie mogłam ^^ ale to prawda! Zewnetrzna strona moich ud jest prawie nieskazitelna ^^ i poprawia się strona wewnętrzna.... normalnie szok!! Tyl;e zawdzięczam tym ćwiczeniom^^ bardzo polecam ^^
GirlFromMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 11:37   #1124
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu

Cytat:
Napisane przez GirlFromMoon Pokaż wiadomość
No cóż..postanowiłam podzielić się ze wszystkimi tym co osiągnełam...otóż lat mam 16 a jednak pojawiły sie problemy z pomarańczową skórką już dość dawno..mimo że jestem kobietą o rozmiarach "w sam raz".
aż w końcu..w te lato natrafiłam na SHApe'a z płyta z steaptise aerobicem Carmen Electry^^ no i to był strzał w 10! tak na poważnie zaczęłam ćwiczyć dopiero 2 tygodnie temu....jem mniej słodyczy... i zdrowe jedzonko^^ smaruję się oliwką Ziaji niczym więcej...dzięki temu moja skóra jest niesamowicie aksamitna^^ ale co najważniejsze...nastapiła redukcja cellulitu...a kiedy to zauważyła? Dziś...a dokładniej jakies 30 minut temu i oczom uwierzyć nie mogłam ^^ ale to prawda! Zewnetrzna strona moich ud jest prawie nieskazitelna ^^ i poprawia się strona wewnętrzna.... normalnie szok!! Tyl;e zawdzięczam tym ćwiczeniom^^ bardzo polecam ^^
Gratulacje też przymierzałam się do kupna tej płytki, może się zdecyduję.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 15:27   #1125
roseum
Przyczajenie

wiesz moze gdzie jeszce moge dostac ta plyte???bo z tego co napisalas to...zalezy mi tez na niej
roseum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-20, 21:57   #1126
bryczek18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GirlFromMoon Pokaż wiadomość
a ja mam ta płytke ale część II - myślisz że te ćwiczenia będą dawały podobne efekty????
bryczek18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 23:52   #1127
biedrona1
Raczkowanie

Cellulit i mój nowy zakup :)

Dziewczyny chcę się podzielić z Wami informacją iż właśnie dziś zakupiłam sobie nowy masażer taki jak w odnośniku
http://www.program-premia.pl/go.live.php/PL-H46.html?p=gifts5
Będę się dzieliła z Wami informacjami czy moje masowanie na tym cudzie przynosi jakieś rezultaty Liczę, że tak i to spore Jedno jest pewne to masowanie jest przyjemne nie to co masaż ręczny rękawicą.. brrr A może ktoś ma już jakieś doświadczenia z tym przyrządem???
Zamieszczam informację na forum fitness bo wydaje mi się, że tutaj jest więcej osób zainteresowanych Trzymajcie kciuki i pozdrawiam
biedrona1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 10:06   #1128
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Dot.: Cellulit i mój nowy zakup :)

Link nie działa. Mi bynajmniej.
Stary 2007-12-16, 11:12   #1129
biedrona1
Raczkowanie

No tak faktycznie nie działa ten link ;/ Nie mam pojęcia czemu... oki podaję inny
http://www.shop-sport.pl/masazer-ma7...e7fc32e06684d8

mam nadzieję, że z tym będzie w porządku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-17, 20:30   #1130
biedrona1
Raczkowanie

Nio to muszę powiedzieć, że masowanie tym cudem jest jak pisałam wcześniej bardzo przyjemne.. nie wymaga żadnego wysiłku i daje efekty... no na razie nie jest to nic wielkiego przecież do dopiero kilka dni ale już widzę minimalną poprawę jędrności na udach Oby tak dalej... Naprawdę opłaca się kupić ten przyrząd. Cena minimalnie większa (zapłaciłam 400zł) niż np elektrycznego masażera Philipsa, który kosztuje jakieś 300 zł. a mniejszy stres podczas masowania i chętniej się z niego przez to korzysta i łapki nie bolą od przesuwania jak w przypadku masażerów ręcznych
Stary 2007-12-20, 12:02   #1131
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

który to stopień cellulitu?

hej,czy kobieta na zdjęciu ma 2 czy już 3 stopień cellulitu?
pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cellulitis.jpg (11,0 KB, 454 załadowań)
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 13:05   #1132
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: który to stopień cellulitu?

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
hej,czy kobieta na zdjęciu ma 2 czy już 3 stopień cellulitu?
pozdrawiam
to nie jest 3 stopień. 3 stopień jest wtedy gdy cellulit jest bardzo widoczny, wręcz zniekształca uda, ma widoczne wgłębienia.
Przy 2 stopniu widać lekko pofałdowaną skórę a w 1 jest słabiutko widoczne, przeważnie na codzień nie a bardziej podczas okresu gdy woda jest wstrzymywana w organizmie.

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2007-12-20 o 17:25
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 14:15   #1133
prettycow
Raczkowanie

ta pani po prostu nie dostąpiła dobrodziejstw photoshopa heheheh bo tylko przy jego użyciu można tak "wyglancować" ciałko a na zdjęciu wyjdzie i tak bardziej zaznaczony z powodu swiatła i cienia - tak mi się wydaje

widac wiec wałeczki ale kalafiora nie widac - nie wiem czy to jeszcze pierwszy czy juz drugi i czy to nie jest czasem ten "wodnisty" czy jak on tam

ps

bardzo ciekawe zagadnienie

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 14:20   #1134
phdwao
Zakorzenienie

chyba 2
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 11:53   #1135
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

a właściwie to ile jest tych stopni? 3 czy 4? bo słyszałam różne opinie
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 11:55   #1136
phdwao
Zakorzenienie

ja czytalam o 4
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 14:50   #1137
navi
Zakorzenienie

GG do navi

o Boze, to ja mam dziesiąty chyba
navi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 14:55   #1138
Brook
Zakorzenienie

jesli nie jest to retuszowana fota to ma 1 ,przy drugim widac wyrazniejsze wglebienia podczas stania

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 15:44   #1139
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

2
Stary 2007-12-21, 22:21   #1140
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

2 jak dla mnie.

Jestem FIT !

karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości