|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: prezent na chrzest
Jeżeli chcecie dać jeden, wspólny prezent to może huśtawkę (na pewno jest w Smyku, bo ostatnio przeglądałam stronę sklepu) za jakieś 250-300 zł, a jeżeli koniecznie pieniądze to za 4 osoby uważam, że 400-500 zł byłoby w porządku.
|
|
|
#512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
prezent.Za 65zł to ja mam 2 paczki duże pieluch, a nie kilka(naście) dotykanych nie wiadomo przez kogo. Ani to ładne, ani gustowne, ani przydatne. Też bym rozdzieliła, książki moje obie córy dostały, dobra rzecz bo wpisane dedykacje dlatego pomysł jak najbardziej ok.
|
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym obstawiała przy książce z bajkami
|
|
#514 |
|
Przyczajenie
|
No i moim zdaniem dobrze wymyśliłaś. Jak duzo osób idzie, to lepiej, żeby było więcej prezentów, bo tak jedna koperta na wiele osób, to dziwnie nawet będzie wyglądać. I tak im powiedz, jeśli się zgadzasz. A jeśli chcecie wszyscy razem, to zamiast koperty, lepiej kupić jakiś duuuży prezent. Coś, co przyda się dla dziecka.
|
|
#515 |
|
Rozeznanie
|
Odp: prezent na chrzest
Moim zdaniem bardzo fajnym dodatkiem do koperty jest taki "album mojego malucha"
można go dostać np.w Smyku lub Empiku. Rodzice będą mieli frajdę z uzupełniania, a dziecko za kilka lat będzie miało świetną pamiątkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chrześniak - prezent na chrzciny
Witam mam pytanie co bedzie dobrym prezentem dla chrzesniaka , dodam jeszcze ze dziecko ma 2 miesiace i jestem jego siostra ?
|
|
#517 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Pamiątka chrztu, do tego jakaś zabawka czy urządzenie dla niemowlaka (bujak to dobry pomysł) i coś symbolicznego: ktoś napisał o srebrnej łyżeczce a Drabineczka też miała fajny pomysł. Coś, co dorosłemu już człowiekowi będzie przypominało i ten dzień i ofiarodawcę. Dawanie kasy czy złota uważam za przesadę. Zresztą przy prezentach na chrzest ludzie wykazują jeszcze pewien rozsądek. Cyrk zaczyna się przy prezentach komunijnych bo tutaj zaczyna się szał.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#518 |
|
BAN stały
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
witam wszystkich. A co sądzicie o takim prezencie?
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-04-25 o 18:10 Powód: reklama |
|
|
|
|
#519 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Opona4;45084536]witam wszystkich. A co sądzicie o takim prezencie?
każde oryginalne rękodzieło myślę, że jest fajnym prezentem i dużym, miłym zaskoczeniem dla obdarowywanych. Tutaj też są fajne rzeczy Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-02-20 o 08:21 Powód: link |
|
|
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
Podeszłabym do chrzcin bardziej tradycyjnie, swojemu chrześniakowi dałam ryngraf grawerowany z tyłu i do dziś stoi na półce. Włoska robota, fajny design no i pamiątka pasująca do okazji
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-04-25 o 18:09 Powód: reklama |
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co kupić na chrzest? na niedziele :)
Cytat:
![]() Dwukrotnie byliśmy chrzestnymi z mężem i za każdym razem dawaliśmy złoty łańcuszek z medalikiem. Ale bucik, czy podkowa to super pomysł, zwłaszcza podkowa mnie urzekła. ))Zawsze to świetny pomysł na osiemnastkę, czy inną okazję. ![]() A co do pieniędzy, to wiadomo, że różne są okoliczności, jednak nie jestem zwolenniczką dawania i otrzymywania takich prezentów, nawet jeśli w zaproszeniu jest zaznaczony "pieniążek", to i tak kupujemy coś trwałego na pamiątkę i dajemy kopertę.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-04-11 o 15:25 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#522 |
|
Przyczajenie
|
A ja zamówiłam miniaturkę u tej pani
Widziałam jej prace na zywo, sa naprawdę śliczne. Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-04-25 o 18:09 Powód: reklama |
|
|
|
|
#523 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Co myślicie o torcie z pampersów jako prezent na chrzest, dla córki mojego chłopaka?
Znalazłam tutaj taki torcik który mi się spodobał: http://prezentynachrzest.com/rozowy_..._,p,10235.html Co sądzicie?
|
|
|
|
|
#524 |
|
Konto usunięte
|
W najbliższym czasie idę z TŻ na chrzest. Nie jesteśmy chrzestnymi, idziemy jako goście. Zdecydowaliśmy się kupić jakiś ciuszek + zabawkę. Myślicie,że to wystarczy?
|
|
|
|
|
#525 |
|
Przyczajenie
|
Dziecko jest za małe, by pamiętać co dostało, dlatego najlepiej wybierać takie prezenty, które będą praktyczne w przyszłości - ja na fanpage'u Manufaktura Marty zamówiłam album, taki ręcznie robiony z imieniem dziecka, datą + w środku zdjęcie dziecka. W przyszłości (mam nadzieję!) to będzie miła pamiątka.
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojej chrześnicy kupiłam grawerowany srebrny smoczek. Moja córka dostała złoty łańcuszek oraz kasę
|
|
|
#527 |
|
BAN stały
|
Ja na chrzciny idę w lipcu do naszych bliskich znajomych córeczki i kupiłam już złote kolczyki dla małej. Takie delikatne, ale zarazem dziewczęce.
Zastanawiam się jeszcze nad takim kocykiem z bebelini (foto w załączniku). To taki kocyk-kołderka, bawełniano welurowy. Wiem z doświadczenia, że przyda się na bank Tylko nie wiem czy nie mają np nadmiaru kocyków
|
|
|
|
|
#528 |
|
BAN stały
|
Zachęcam do zapoznania się z naszą ofertą regałów plastikowych. Zapraszam na http://www.trendydom.pl/129-regaly-plastikowe?p=3
|
|
|
|
|
#529 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Ja ostatnio na chrzciny zamawiałam drewnianą skrzyneczkę z imieniem małej Zuzanny. Całość ręcznie ozdobiona - ma być skarbnicą pamiątek z dzieciństwa
Do tego medalik.Prezent inny, a jakże wyjątkowy. Mało kto dostanie na swoją 18-tkę kuferek pełen przeszłości (na to wpadła już mama Zuzi) [link] Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-06-17 o 21:26 Powód: Link. |
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Ja na chrzciny będę dawać kocyk minky i bon na sesję zdjęciową
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Mówicie o takim smoczku? http://www.e-chrzest.pl/pl/sklep/pro...-z-misiem.html Czy o czymś innym? Dziecku się go chyba nie daje, bardziej to pamiątka po prostu
|
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
Ja na chrzciny dla chłopca wybrałam złoty łańcuszek z krzyżykiem. Rodzice byli zadowoleni
|
|
|
|
|
#533 |
|
Przyczajenie
|
Moja córcia na pamiątkę chrztu od chrzestnych dostała srebrny łańcuszek z wisiorkiem personalizowanym. Mieścił się na nim odcisk jej malutkiej rączki imię i data chrztu. Przyznam świetny prezent pamiątka na lata.
Polecam wszystkim artess! |
|
|
|
|
#534 |
|
Addicted of makeup.
|
Za 3 tygodnie mam chrzciny. Nie jestem osobą z rodziny tylko osoba towarzysząca (rodzina mojego TŻ chrzci dziecko) i nie mamy pomysłu co kupić na prezent... Dziecko wszystko już ma, ciuszki, zabawki, foteliki no po prostu wszystko... Więc co myślicie o kocyku z wełny robionym własnoręcznie z wypisanym Imieniem na przykład albo imię i data urodzenia... ?
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Super pomysl. Z doswisdczenia poeiem ze kocykow nigdy za wiele. Moja corka dostala teraz smoczek srebny tez super pamiatka.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
a co sądzicie o zlotym lancuszku ze zlota zawieszka w postaci znaku zodiaku malca?
|
|
|
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Ja niedługo będę chrzestną chlopca i kupię mu taką pamiąteczkę ładną, książeczkę czy kartkę i smoczek srebrny z grawerem, bo w sumie on nie potrzebuje zabawek, kocyków i innych duperelków
|
|
#538 |
|
Przyczajenie
|
Chyba najbardziej popularnym prezentem jest właśnie jakiś srebrny łańcuszek, ewentualnie coś z ubranek tego rodzaju xxx o ile wcześniej skonsultujemy to z rodzicami malucha
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 15:27 Powód: wstaw zdjecie |
|
|
|
|
#539 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#540 |
|
BAN stały
|
Jeśli szukacie oryginalnego i niezapomnianego pomysłu na prezent, polecam realistyczny portret lub rysunek przedstawiający moment czy postać związaną np. z hobby
Za niewygórowaną cenę można wyczarować naprawdę zaskakujący prezent. Oferuję swoje poczynania, efekty można obejrzeć na www.lionelle.digart.plPOLECAM!! )
Edytowane przez Lionelle92 Czas edycji: 2014-09-22 o 19:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

prezent.
dlatego pomysł jak najbardziej ok.
można go dostać np.w Smyku lub Empiku. Rodzice będą mieli frajdę z uzupełniania, a dziecko za kilka lat będzie miało świetną pamiątkę