![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: prezent na chrzest
Jeżeli chcecie dać jeden, wspólny prezent to może huśtawkę (na pewno jest w Smyku, bo ostatnio przeglądałam stronę sklepu) za jakieś 250-300 zł, a jeżeli koniecznie pieniądze to za 4 osoby uważam, że 400-500 zł byłoby w porządku.
![]() |
![]() |
#512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za 65zł to ja mam 2 paczki duże pieluch, a nie kilka(naście) dotykanych nie wiadomo przez kogo. Ani to ładne, ani gustowne, ani przydatne. Też bym rozdzieliła, książki moje obie córy dostały, dobra rzecz bo wpisane dedykacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Ja bym obstawiała przy książce z bajkami
![]()
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
No i moim zdaniem dobrze wymyśliłaś. Jak duzo osób idzie, to lepiej, żeby było więcej prezentów, bo tak jedna koperta na wiele osób, to dziwnie nawet będzie wyglądać. I tak im powiedz, jeśli się zgadzasz. A jeśli chcecie wszyscy razem, to zamiast koperty, lepiej kupić jakiś duuuży prezent. Coś, co przyda się dla dziecka.
![]() |
#515 |
Rozeznanie
|
Odp: prezent na chrzest
Moim zdaniem bardzo fajnym dodatkiem do koperty jest taki "album mojego malucha"
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chrześniak - prezent na chrzciny
Witam mam pytanie co bedzie dobrym prezentem dla chrzesniaka , dodam jeszcze ze dziecko ma 2 miesiace i jestem jego siostra ?
![]()
![]() |
#517 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Pamiątka chrztu, do tego jakaś zabawka czy urządzenie dla niemowlaka (bujak to dobry pomysł) i coś symbolicznego: ktoś napisał o srebrnej łyżeczce a Drabineczka też miała fajny pomysł. Coś, co dorosłemu już człowiekowi będzie przypominało i ten dzień i ofiarodawcę. Dawanie kasy czy złota uważam za przesadę. Zresztą przy prezentach na chrzest ludzie wykazują jeszcze pewien rozsądek. Cyrk zaczyna się przy prezentach komunijnych bo tutaj zaczyna się szał.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
BAN stały
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
witam wszystkich. A co sądzicie o takim prezencie?
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-04-25 o 17:10 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
BAN stały
|
[QUOTE=Opona4;45084536]witam wszystkich. A co sądzicie o takim prezencie?
każde oryginalne rękodzieło myślę, że jest fajnym prezentem i dużym, miłym zaskoczeniem dla obdarowywanych. Tutaj też są fajne rzeczy Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-02-20 o 07:21 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
Podeszłabym do chrzcin bardziej tradycyjnie, swojemu chrześniakowi dałam ryngraf grawerowany z tyłu i do dziś stoi na półce. Włoska robota, fajny design no i pamiątka pasująca do okazji
![]() Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-04-25 o 17:09 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co kupić na chrzest? na niedziele :)
Cytat:
![]() Dwukrotnie byliśmy chrzestnymi z mężem i za każdym razem dawaliśmy złoty łańcuszek z medalikiem. Ale bucik, czy podkowa to super pomysł, zwłaszcza podkowa mnie urzekła. ![]() Zawsze to świetny pomysł na osiemnastkę, czy inną okazję. ![]() A co do pieniędzy, to wiadomo, że różne są okoliczności, jednak nie jestem zwolenniczką dawania i otrzymywania takich prezentów, nawet jeśli w zaproszeniu jest zaznaczony "pieniążek", to i tak kupujemy coś trwałego na pamiątkę i dajemy kopertę.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-04-11 o 14:25 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Przyczajenie
|
A ja zamówiłam miniaturkę u tej pani
Widziałam jej prace na zywo, sa naprawdę śliczne. Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-04-25 o 17:09 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
Cześć! Co myślicie o torcie z pampersów jako prezent na chrzest, dla córki mojego chłopaka?
Znalazłam tutaj taki torcik który mi się spodobał: http://prezentynachrzest.com/rozowy_..._,p,10235.html Co sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Konto usunięte
|
W najbliższym czasie idę z TŻ na chrzest. Nie jesteśmy chrzestnymi, idziemy jako goście. Zdecydowaliśmy się kupić jakiś ciuszek + zabawkę. Myślicie,że to wystarczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Przyczajenie
|
Dziecko jest za małe, by pamiętać co dostało, dlatego najlepiej wybierać takie prezenty, które będą praktyczne w przyszłości - ja na fanpage'u Manufaktura Marty zamówiłam album, taki ręcznie robiony z imieniem dziecka, datą + w środku zdjęcie dziecka. W przyszłości (mam nadzieję!) to będzie miła pamiątka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
ja swojej chrześnicy kupiłam grawerowany srebrny smoczek. Moja córka dostała złoty łańcuszek oraz kasę
![]() |
#527 |
BAN stały
|
Ja na chrzciny idę w lipcu do naszych bliskich znajomych córeczki i kupiłam już złote kolczyki dla małej. Takie delikatne, ale zarazem dziewczęce.
Zastanawiam się jeszcze nad takim kocykiem z bebelini (foto w załączniku). To taki kocyk-kołderka, bawełniano welurowy. Wiem z doświadczenia, że przyda się na bank ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
BAN stały
|
Zachęcam do zapoznania się z naszą ofertą regałów plastikowych. Zapraszam na http://www.trendydom.pl/129-regaly-plastikowe?p=3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Przyczajenie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Ja ostatnio na chrzciny zamawiałam drewnianą skrzyneczkę z imieniem małej Zuzanny. Całość ręcznie ozdobiona - ma być skarbnicą pamiątek z dzieciństwa
![]() Prezent inny, a jakże wyjątkowy. Mało kto dostanie na swoją 18-tkę kuferek pełen przeszłości (na to wpadła już mama Zuzi) [link] Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-06-17 o 20:26 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Ja na chrzciny będę dawać kocyk minky i bon na sesję zdjęciową
![]()
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
Mówicie o takim smoczku? http://www.e-chrzest.pl/pl/sklep/pro...-z-misiem.html Czy o czymś innym? Dziecku się go chyba nie daje, bardziej to pamiątka po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Ja na chrzciny dla chłopca wybrałam złoty łańcuszek z krzyżykiem. Rodzice byli zadowoleni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Przyczajenie
|
Moja córcia na pamiątkę chrztu od chrzestnych dostała srebrny łańcuszek z wisiorkiem personalizowanym. Mieścił się na nim odcisk jej malutkiej rączki imię i data chrztu. Przyznam świetny prezent pamiątka na lata.
Polecam wszystkim artess! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Addicted of makeup.
|
Za 3 tygodnie mam chrzciny. Nie jestem osobą z rodziny tylko osoba towarzysząca (rodzina mojego TŻ chrzci dziecko) i nie mamy pomysłu co kupić na prezent... Dziecko wszystko już ma, ciuszki, zabawki, foteliki no po prostu wszystko... Więc co myślicie o kocyku z wełny robionym własnoręcznie z wypisanym Imieniem na przykład albo imię i data urodzenia... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Super pomysl. Z doswisdczenia poeiem ze kocykow nigdy za wiele. Moja corka dostala teraz smoczek srebny tez super pamiatka.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#536 |
Rozeznanie
|
a co sądzicie o zlotym lancuszku ze zlota zawieszka w postaci znaku zodiaku malca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Ja niedługo będę chrzestną chlopca i kupię mu taką pamiąteczkę ładną, książeczkę czy kartkę i smoczek srebrny z grawerem, bo w sumie on nie potrzebuje zabawek, kocyków i innych duperelków
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
Chyba najbardziej popularnym prezentem jest właśnie jakiś srebrny łańcuszek, ewentualnie coś z ubranek tego rodzaju xxx o ile wcześniej skonsultujemy to z rodzicami malucha
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:27 Powód: wstaw zdjecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
BAN stały
|
Jeśli szukacie oryginalnego i niezapomnianego pomysłu na prezent, polecam realistyczny portret lub rysunek przedstawiający moment czy postać związaną np. z hobby
![]() POLECAM!! ![]() Edytowane przez Lionelle92 Czas edycji: 2014-09-22 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.